demam tumbuh gigi

dah tumbuh gigi atas lepas tumbuh 2 batang belah bawah.
2 harinie badan dia panas sikit


sekejap masa berlalu...

model doodle diambil dari
mama arina


psst pelikkan bila puasa sepatutnya badan semakin ringan tapi laa nie timbang berat,berlaku plak penganjakkan paradigma berat nih!haha


padahal makan sikitjer..huhu camno nih??

BONUS SETENGAH BULAN GAJI UNTUK PENJAWAT AWAM, BAYARAN KHAS RM500 UNTUK PESARA KERAJAAN

pasal bonus raya..
rata2 pagi nie memperkatakannya
aku baru tahu mlm td..

komen korang?
yang keje swasta?

komen aku senangjer..
Alhamdulillah ini rezeki Allah bagi n terima kasih Allah..
untuk peringatan diri sendiri,sila berhemah dlm berbelanja.
kat putrajayanie semuanya dok jualan sana sini..
huhu


kisah ramadhan hari ini

Alkisahnya semalam tido awal..jam 10.00 pm mcm2..sebab pas berbuka makan seafood..makanan semua dimasak sendiri..insyaallah itulah aim kami suami isteri takmo membeli di bazar seperti tahun tahun lepas..insyaallah..

pastuh pangganglah sotong n ikan n wat cicah ngan sambal kicap(mknan org johor)
pas makan dalam sejam badan ku gatai2..aik ada allergic ke??disebabkan kegatalan yang melampau..telan pill gatal.ada dulu amik..so oklah gatal2..sah den allergic seafoodnie..

pas makan ubat tido zzzz..sbb ubat2 mmg ngantok.dalam kul 10.00mata tak leh nak tahan lagi terus zzzz..bagun2 makkk aii kul 2.30pagi.terus buat solat isya' n solat tarawikh(insyaalllah akan diteruskan sampai ramadhan berakhir)

pas bagun semua keja buat.masak nasi,kuarkan lauk perap2 ayam n siapkan alatan nak masak sup sayur.pastu dah settle siap lipat2 kain n mop lantai dapur sume jam 4.00 mcm ngantok..sofialak merengek nak susu..so bagi dia susu dlu..sambil baring,mata terlelap sekali lagi..sekali..

jam 6.30 dah azannnn subuh..alamak aii tak bersahur kita bie=(smuanya dah sedia tapi tak sahur..nak buek camno takder rezki..skangnie tgh struggle puasa dan menyusukan..insyaallah ku tak buka..hahaha..

Bantu insan ini


selamat petang semua..sekarangnie sekejap jer ek masa.tup2 dah nakalik kerja..

berehat minda kejab sambil jenjalan ke blog2 kengkawan..tapi tak menyempatgak nak bls komen2..jgn marah yer korang..

tapi ada satu kisah nak dikongsikan..kisah yang amat pilu kita sebagai seorang ibu dan isteri disaat kita sedang membesarkan anak tetapi kita dihimpit pulak dugaan sakit dr Allah..pulak dugaan semakin hebat dimana kita diceraikan disaat kita memerlukan.dengan kesakitan dan anak anak pula yang hidup dengan melalui pahit getir membantu ibunya sedaya mungkin..

gambar dr blog kak yanie

sedih dan pilu bila setiap entri di amati oleh mummy yang juga seorang wanita..
bagaimanalah kalau mummy di tempat kak yanie nie..
mampukah aku sekuat dan setabah dia??
hanya Allah maha mendengar n maha besar..

korang klik link kat bawahnie baca rintihan hatinya




wahai kengkawan ku semua jomlah kita hebahkan dan bantu kak yanie dari segi emosi,semangat,doa dan sumbangan kewangan mana termampu untuk dia..insyaallah moga dengan doa2 kita ringanlah sikit beban dia n semoga dia boleh sembuh suatu hari nanti.tinggalkanlah komen dan kata2 semangat pada beliau..hari ini hari dia mana tahu esok2 hari kita..semoga sama2 kita berdoa..

jgn lupa kay berdoa untuk dia dan klik link dia kat atas nuh...moga dengan berblog kita dapat sedikit sebanyak meringankan beban dia..


andai ada yang ingin hulurkan bantuan wang ringgit bolehlah masukkan ke akaun maybank beliau


maybank
164034266923


blog beliau
http://aliaharyanie.blogspot.com/


fb beliau
http://www.facebook.com/alia.haryani


hanya Allah berhak membalas jasa baik kalian semua..semoga Ramadhan yang bakal menjelma memberi sih=nar harapan pada kak yanie.insyaallah


selamat hari jadi sayangku sofia

SOFIA MAISARAH BINTI AHMAD SAFFARUL NIZAM 
23.07.2012 
1 TAHUN

happy birthday my dear darling,
you've brought me so much joy,
with every little thing u do,
i'm glad that you're my girl.

i still remember having you
on that joyous day,
the tears i shed of happiness
said more than i could say

i thanked the lord from up above
(thanked to Allah)
for giving u to me,
then made a pledge to care of u,
to the uttermost degree.

through the years you've blessed me
much more than i could you
i love u so, my dear sweet daughter
my pledge i do renew

HAPPY 1st BIRTHDAY GIRL...
Rasanya baru melahirkan mek sofia nie=)
kejap betul masa berlalu..
si musyuk masyam dah 1 tahun=)

*buffdah sambut hari jumaat sekali dengan kak merah=)beli kek jerk n sambut kat melaka=)tak sempat nak buat majlis sebab dah nak ramadhan..

so lepas raya mummy sambut buffday merah n mek piah kay sayang ucuk2 mummy=)

selamat hari jadi sayang..

nurul humaira binti ahmad saffarul nizam
20.07.2009

happy birthday my dear darling,
you've brought me so much joy,
with every little thing u do,
i'm glad that you're my girl.

i still remember having you
on that joyous day,
the tears i shed of happiness
said more than i could say

i thanked the lord from up above
(thanked to Allah)
for giving u to me,
then made a pledge to care of u,
to the uttermost degree.

through the years you've blessed me
much more than i could you
i love u so, my dear sweet daughter
my pledge i do renew

HAPPY 3RD BIRTHDAY GIRL...





daa 3 tahun merah yea..
sekejap jer masa berlalu
mummy dah ada anak dara=)






Segmen Ayu : Saya Blogger Dari .......


Saya Blogger Dari
M.E.L.A.K.A

Ekceli bukan anak jatilah..mama ngan abah bukan anak jati MELAKA sebab mama orang KELANTAN,belah belah siam nuh abahlak orang JOHOR,bangsa bugis lagi!.tapi aku lahir di MELAKA SEBAB:

abah kerja di LKIM pelabuhan MELAKA..so dengan rasminya den anak melaka=)

kebanyakkan orang MELAKA nie,kalau dengar diorg cakap memang kasarrr bunyiinya tapi diorang sangatttt peramah=)n orang melaka pandai2.tak caya?

nie binatang kancilkan??kan??
so kancilkan cerdik..hehehe so org melaka sume cerdiklah.

banyak sebenarnya tempat2 besh kat MELAKA.
kebanyakkannya berunsurkan sejarahlah..mcm

kota A famosa


kapal samudera

musium melaka..

tang makanan plak aku mmg dr perut mak aku barangkali suka makan nie
asam pedas MELAKA..banyak sangat kedai makanan asam pedas kat melaka..korang google sendirilah..hahaha

lagi satu trademark mknan MELAKA ni hah
ikan bakarrr!!
banyak tmpt sbnrnya.sume besh2 taw..k nie nmanya tmpt korang sendiri google









tue abtara tmpt2 mkn ikan bakar kay..mmg terbaikk.try g carik..nk citer nnt pjg lebarlg segmen ako!





tapi makanan yang aku tak leh telan tapi org kata sedap

dan tak luput dek zaman makanan tradisi org2 MELAKA...
NIE HAH!!
cencalok...hahaha aku takleh telan..yang ku telan budu jerlah..
korang trylah mana tau bleh telan!!!

latestt paling syok MELAKA dah upgrade sungainya..tengok tengok
lawooo kan?kan??

so banyak lagi tempat2 menarik kat melakanie..menu2 dr baba nyonyapun besh tau..kedai makan nya mmg terbaik..korang googlelah sendirik...
hidup aku dr lahir sampailah aku masuk u semuanya kat melaka..bosan??tidak sama sekali sbb melaka besh..aku mmg anak mak duk bawah ketiak mak..so haruslah dok melakajer..tapi sampailah aku start keja..aku tak mintak tukar sbb masatuh bujang so mmg kena dok kl.aku lak keja ngan gomen..


sampailah kawin aku dok kl..la nie putrajaya sbb kawin ngan mamat(hubby)yang keje kat pjaya..haha org plak KELANTAN!so walaupun tak kawin ngan org melaka..tapi MELAKA tetap dihatiku..nak wat camner dah jodohh..hikhik

k panjang plak segmen negeri asal aku nie..so korang nak tak kawan ngan orang melaka??hikikhik
''
''
''
seterusnya mangsa tag aku
C.H.E.M.O.T
sila buat kay!!



tudung bawal 3 tone


Assalammualaikum semua...mummy nak stori mori bahawasanya mummy ada menjual tudung bawal 3 tone=)so kat bawahnie stok2 yang ado yang korang leh cuci2 mata nengok kay..

so kita layan stock yng ada dulu kay..
(model sambilan tak berbayar wokeyy)hikhik
so yang model tak dijual kay.tudung jer jual.hehehe

Dax's

code
MDO01
sold out-kak nadirah


MP01
1 sold to azizah


MDB01
sold out-kak arosmi


MM01
sold out zila


MDB02
sold out- kak sya


MH01
1 sold to kak sarina


MLG01
sold out-rini


MDG01
sold out-kak tim


MLO01
1 available


MTQ01
1 sold to nadir ah


MDP01
sold to zue
1 sold to farhan

Stok kat atas bawal 3 tone manik atas kepala/crown..
harga RM 30 (sehelai)
termasuk kos penghantaran



MLP01
Sold to Emmy


MBD01
Sold to nor

Stok kat atas bawal 3 tone manik tepi2 tudung
harga RM 28 (sehelai)
termasuk kos penghantaran=)



setakat ni dulu stock.kalau ada nanti akan dimasukkan lagi ek ek.bukan apa model dah letih nak take five dulu.adalagi stock2 terbaru.nnt masuk stock esok tunggu mood model baik dulu..tu yang muncung2 tuh..

so sesiapa nak beli email mummy



*stock semua telah habis.tq pd yang Sudi beli..
nurulhezrina1983@yahoo.com.my
zamdina@yahoo.com
atau sms 017-3288087





ramadhan

Kini hampir setahun dia menyusu,
hanya beberapa hari menganjak ke angka 1..
semoga dimurahkan rezeki mu sang anak,
semoga urusan penyusuan terus lancar,
moga diteruskan sehingga 2 tahun..
sebagai tuntutan agama,
ku beri mu hak mu wahai anak..

sempena ramadhan yang akan tiba,
semoga Allah memberiku kekuatan untuk berpuasa,
kekuatan untuk menyusukan,
untuk terus mendakapmu erat..
semoga memperolehi keberkatan untuk semua amalan..

selamat datang ramadhan..
bulan penuh keberkatan
bulan penuh keinsafan,
bulan yang penuh keterujaan..
ku tadah tangan tanda bersyukur dengan nikmatmu Allah..
Amin,kerana ku masih bernafas,masih diberi peluang mengerjakan ibadat puasa,dan amalan baik di bulan ramadhan..
lindungi hamba dari riak takbur dan sikap membazir..
basahilah lidahku dengan zikirullah..
kau lindungi iman ku Ya Allah..

selamat kembali Ya Ramadhan..
aku menyambutmu penuh kesyukuran..
amin amin ya rabbal alamin..


hasil tuaian hari ini..
sesi pagi jam 10..9ozz
arinie lewat pump selalu jam 9 sbb g klinik appoiment dengan doktor ttg family planning=)
dah dekat 1 tahun amik perancang..huhu


tentang sofia mummy kurangkan jenguk tengahari..
semalam balik okjer amik dia..diapun hepi
rupanya pengasuh yang baby 1 dulu
amik masa dia nanges..takmo dia g bilik baby 2 tuh..huhu mujur..
humaira plak memang dah tak pakai pempes..20hb nie umur 3tahun..so oklah cuma malam saja time tido dia tak biasalagi tanpa pempes..ngah carik solution mcm mano nak buek


mummy decide hanya hari jumaat saja amik sofia..selebihnya tak amik sebab nak biasakan dia..susu badan dan makanan bubur mummy bekalkan.mmg tak percaya pd makanan nursery bg sbb sofia alahan..so biar mummy prepare lagi mudah..

tq pd yang bagi cadangan2..mmg hargai sangat2 n mummy still pantau2 gak pengasuh2 takut gakkan sik tido jertghari..huhu..sms jer owner nursery kasi habaq mai kat depa..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in