MINDA DI LUAR SEDAR ANAK ANAK PENTING BUAT MEMORI YANG TAJAM











MINDA DI LUAR SEDAR.

Pernah dengar tak?

Minda di luar sedar ni bila kita selalu pasang, kita selalu dengar, even kita dengar masa tidur, dia akan membuka laluan ke minda sedar kita seterusnya kita akan jadi ingat. Melekat kat memori kita.
Macam tu jugak bila kita selalu pasang ayat ayat suci Al Quran, doa dan zikir. Ia akan melekat dalam otak kita. Itulah minda di luar sedar. Memang digalakkan pasang dekat dengan anak anak waktu tido supaya dia cepat ingat. In sha  Allah.











MOMMYRINA dah bagi audio islamic nie ke Aisyah Khadeeja sejak dia dalam kandungan lagi. Mommy dah boleh bayang sebab kedua anak mommy susah nak tidur malam. Masa pantang mommy sangat tertekan even masa tu ada mama dan abah jaga masa berpantang. penat ibu berpantang faham faham ajelah. kemurungan kejap sebab masa anak sulung tu pengalaman berjaga sepanjang malam. sampai dia umur 2 tahun baru okey. dapat tak bayangkan kesukaran seorang ibu?
.

Bila tidur tak cukup pastu dah kena pergi kerja lagilah tak sihat rasa. Beberapa kali mommyrina rasa nak pengsan dan bacaan darah pun rendah sangat sebab tak cukup rehat. tapi setelah beberapa tahun berlalu dengan join mommyhana dan memang pengguna islamic audio nie, masa aisyah lahir memang kena sangat pada masanya.
.

mommy applykan semua yang mommyhana ada. salah satu audio nielah. macam nak nangis bila mommy sedar betapa benda macam ni pening di saat ibu melahirkan. hari pertama Aisyah ke dunia dia tak berhenti menangis. mommy terlupa bring togather Audio Islamic di hospital. Yealah dah sakit nak bersalin apapun tak ingat.
.

sampaije kat rumah mommy terus pasang White Noise sound yang katanya memang bantu baby tidur. White Noise ni bunyi dia macam air hujan. baby memang tenang lepas dengar. kalau aisyah meragam mommy akan pasang. Selang seli dengan zikir dan bacaan Al Quran oleh Qori bersuara lunak Muzammil Hasballah.
.

Lepas umur aisyah 2 tahun sekarang nie. memang audio nie jadi fevret gadget dia alhamdulillah tiada radiasi berbahaya macam henphone. Bateri pun tahan lama. tiada gangguan iklan. Kalu buka youtube akan ada gangguan iklan. khuathir kalu elok nak tidur masa dengar zikir dah terganggu dek iklan.
.

effect bagus yang mommy terima sekarang dah 2 tahun anak ketiga mommynie, dia lebih calm dan dia mudah menghafal. Beberapa zikir dalam audio nie dapat dah dia hafal sebab dengar masa minda separuh sedar dia. bahagia mommyrina bila ada audio nie. memag mommy tak ber langsung gadget pada dia. dia nampak kita main henpon tapi dia tak minta dan tahu tu bukan dia punya. tantrum debab tak boleh gadget memang tak berlaku. alhamdulillah terima kasih mommyhana cipta benda yang sangat luar biasa.


Ibu ayah nak ke bagi anak masa di orang tidur?

Tekan link bawah untuk audio Islamic yang sedang dalam Promosi besday founder. Terhad pada 500 unit sahaja. Dapatkan potongan harga sebanyak 60% dengan segera.





#islamicaudiodevicemommyhana
#joinmommyhanafighters
#mksicilikmommyhana
#MommyHanaFighters


DUNIA INTERNET TANPA SEMPADAN



Benar, ibubapa cukup sibuk di rumah. 
Namun, jangan sekadar biarkan anak-anak terkontang-kontang di rumah.
Lebih parah, kita sekadar membiarkan anak-anak bebas menggunakan gadget semahunya.


"Baru 4, 5 tahun. Biarlah mereka bebas dulu."
Benar, bebas. Tapi bebas itu bukanlah dengan cara memberikan gadget tanpa kawalan.
Kita sendiri pun tahu betapa dunia internet adalah dunia tanpa sempadan. Bermakna, anak kita sememangnya telah bebas, sebebas-bebasnya dalam dunia tersebut.
Kita nampak anak kita di hadapan kita, walhal mereka sudah jauh merantau dalam dunia tanpa sempadan.


Kesannya, anak kita belajar sesuatu yang bukan pada usianya.
Mungkin ada ibubapa yang berbangga, anaknya sudah pandai menekan dan mendail, sudah pandai memilih video di Youtube, walhal itu bukanlah keutamaan untuk mereka pada umur sebegitu.
Lihatlah, lebih 70% anak-anak berumur 4 tahun ke atas masih tidak mengenal huruf sejak PdPR bermula.


Ini bukannya tidak kenal membaca, tapi tidak mengenal huruf!
Kami setuju, anak-anak perlulah bebas bermain, bebas bergembira. Kerana itulah kami menghasilkan My Islamic Book dan My First Book, agar anak-anak kita boleh belajar dalam suasana yang menyeronokkan.


Alhamdulillah, kini kami juga telah mengeluarkan permainan pertama dari kami, My Magic Water Toys, permainan khas untuk kanak-kanak bagi mengasah skill motor mereka.
Kami tidak kisah anda mahu membeli produk MommyHana ini atau mahu membeli produk luar, cuma harapan kami, kami mahu melihat anak-anak di zaman ini mampu belajar dalam suasana yang menyeronokkan.


Bukanlah sekadar berada dalam dunia internet tanpa sempadan sahaja.
Moga tulisan ini bermanfaat buat ibubapa di luar sana, kerana anak-anak kita adalah permata kita yang tiada galang gantinya.


Hana Shahadan
Mommy yang bimbang


Betul kan kata kata Mommyhana?


Bagi mommyrina, berada dalam circle mak mak dalam Mommyhana bukakan mata mk untuk tak bagi anak gadget. Anak no 3 mk memang dah ada dalam circle ini. Dia tak kenal apa itu gadget. Sekarang 2 tahun dia lebih memilih untuk bermain daripada melihat gadget. Alhamdulillah sedar awal. ❤️


#MommyHanaFighters
#islamicaudiodevicemommyhana
#joinmommyhanafighters
#mksicilikmommyhana






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in