Cayang You All

My Little Honey Dew

thanx mr nuffnang

05 Mac 2015

PENANGAN FROZEN SAMPAI SEKARANG




Tengok dua orang ni...hehehe
lama dah tak masuk gambar dua budak bertuah ni...mummy bz manjang sampai lupa nak coret2 n masuk picture dua anak dara yang semakin membesar ni


Merah pun dah 6 tahun
Si adik Sofia dah 4 tahun...Sekarang ni pandai pulak asik je pakai baju frozen
Mummy terpikr kalaulah frozen ni tak pernah ada...baju apa yang dorang nak pakai..hehe..minat betul sik request nak baju yang ada frozen..






Terbaru jumpalah pandora frozen 
kat jualan di opis..murah jer rm 20 rasanya..tak mahal sbb bukan betul2 silver lah..just gelang biasa..tapi its oklah sbb kulit tak ada alahan n boleh pakai..lagipun budak2 kan..just nak buat main2 jer..


Sofia pakai gelang ana frozen
merah pulak gelang elsa frozen..hehe

matcham matcham dua orang ni...







03 Mac 2015

Almaeda Restaurant @ Ayer@8 Precint 8, Putrajaya - SUKA LEPAK SINI





CHICKEN KABSHA (betulke ejaanni??)
Nielah menu paling sedap yang biasa mummyrina order..Anak anakku suka makanan arab..hehe..nasi ni mmg habis kalu depa makan..

Ohh nak makan punya pasai,lupa nak snap gambar kedai..hehe





RODI CHICKEN AKHDAH
Pun antara menu fav..Roti sedap dari roti canai uolls..




Paling best suasana makan n view kat sini sememangnya tenang..
Nak makan pun tak tercekik..
Sekarangni ada kedai untuk refreshing budak2 aka kanak kanak.ada belon buih..
tu merah n sofia tengah main belon



UNTUK ALMAEDA NI NAK KASI BERAPA BINTANG YEA??
hehe 5 BINTANG...
nnt uolls boleh lepak2 n pekena nasi arab kat situ..terbaikk

24 Februari 2015

SEMUANYA TERLAMBAT...Innalillah







DAH 12 HARI LEBIH KURANG DIA PERGI MENINGGALKAN DUNIA..
Barunielah daku yang selalu lambat ni update di blog...




Al-Fatihah.. ATGNA telah menghembuskan nafas yang terakhir pada malam Jumaat.. malam yang penuh keberkatan... Kehilangan beliau sangat sangat dirasai oleh semua rakyat Malaysia especially rakyat Negeri Kelantan. Takziah buat keluarga Allahyarham Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat.. Semoga roh beliau ditempatkan bersama orang-orang yang beriman. Semoga beliau tenang di sisi Pencipta Langit dan Bumi. Ramai sangat hamba Allah datang memberikan penghormatan yang terakhir termasuk jugak para ulamak yang tidak ketinggalan menziarahi arwah buat kali terakhir... Tenanglah disana wahai Murabbi yang disayangi.. Semoga tenang di sana... AMIN..






Ya Allah rezeki hamba Allah yang bertakwa kepadanya..
Tengoklah rezeki Allah kasi ke dia..
Betapa ramainya umat manusia yang datang memberi penghormatan terakhir..
Tetiba rasa sebak sebak dan sebak..

K.I.T.A??
BAGAIMANA KAH KITA??
MUHASABAH DIRI SEKETIKA..



ITUPUN
Adalagi mulut2 yang kedengaran mengata dan mempersoalkan keistimewaan yang Allah kasi pada hambanya yang taat ini..Biasalah akan ada umpatan 2 padahal takkan ada petunjuk2 yang baik pada org yang baik zahir dan batinnya??Pedulikanje kata2 yang tak enak itu..Perjuangan islam haruslah diteruskan..Hanyya Allah maha mengatahui..







Antara kalam Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat yang terkesan dihati..
banyak sebenarnya lagi kalam2 yang kita boleh tengok n hayati..

Entahlah tak tahu dah nak tulis apa..
cuma berharap dan berusaha menjadi yang lebih baik mengikut contoh ulama2 yang baik..
cukuplah mengupgrade diri ke jalan kebaikan
Sentiasa memperbetulakan mana yang tak betul n slah disisi islam
Supaya mendapat ketenangan..
In Sha Allah....


TAK LUPA JUGA AL FATIHAH BUAT ALLAHYARHAM 
ABD HALIM BIN ABDUL RAHMAN (AYAHANDA TERCINTA) YANG DAH 2 TAHUN PERGI...JUGA ALLAYARHAM PAKCIK HARUN..SEMOGA ALLAH MENCUCURI RAHMAT KE ATAS ROH MEREKA YANG SAYA SAYANGI..



STATUS NUFFNANG BERTUKAR SUDAHH



TERKEJUT MAK BILA TGK STATUS NUFFNANG PAGINI...
Sadis bila ada perkataan NON GLITERATI....



AKHIRNYAAA
Lama sudah tak update blog biru salju ni...smpai daku taktau nak taip apa di blogni...bukan kata berhabuk bersawang semuanya...paling paling penting 
"STATUS GLITERATI NUFFNANG BERTUKAR KE NON GLITERATI"


Apalagi cuak sat mummyrina...huhu..Pastu barulah terhegeh2 google tutorial cara2 nak GLITERATI SEMULA...hantarlah TIKET kat nuffnang...tupun dah tak ingat cammana..huhu sadis 
Kanapa yea boleh ada status non ni??
Sbb mudah jer jawapannya..satu akaun NUFFNANG ada 2 blog..Satu blog mummyrinazone beauty yang mana blog mencari nafkah...tu of course lah hidup..selalu update...

Yang blog BIRU nie...
last update kapalterbang MH tu..Malaysia berkabung..manalah nak ada iklan bertepek sbb nuffnang tak tepek iklan kat blog yang tak aktive,...huhu


So daku coretjerlah apa2 yee kat sini..
Banyak sebenarnya nak citer tapi tulah bz manjang tak sompek..huhu
uolls kawan2 yang lama2 still lagike aktif berblog??






25 Ogos 2014

MALAYSIA BERKABUNG 22/08/2014



SALAM SAYANG SEMUA...
ALHAMDULILLAH MALAYSIA BERHASIL MEMBAWA BALIK 20 MAYAT MANGSA NAHAS MH 17 YANG TERHEMPAS DI UKRINE..

ALHAMDULILLAH WALAUPUN MELALUI SAAT SUKAR AKHIR NYA TANGGAL 22.08.2014 IAITU HARI NEGARA MALAYSIA BERKABUNG DEMI MEMPERINGATI MANGSA NAHAS MH 17...

HARI JUMAAT BERSAMAAN 22.08.2014 TARIKH YANG SEMUA RAKYAT MALAYSIA MAKLUM...TURUT BERSEDIH MENGENANG NASIB 43 ORANG RAKYAT MALAYSIA YANG TERKORBAN..22.08.2014 JUGA TARIKH PENGHORMATAN MENYAMBUT PULANG JENAZAH JENAZA MANGSA NAHAS..DI BAWAH ADALAH NAMA NAMA MANGSA YANG SEMPAT MUMMY COPY DARI BLOG2 LAIN..CREDIT PADA BLOG2 TERSEBUT YEA..


NAMA NAMA 20 JENAZAH YANG DIBAWA PULANG UNTUK DISEMADIKAN DI TANAH PERKUBURAN N DIBERI KEPADA WARIS MANGSA IALAH :


1.Mastura Mustafa (P) - Anak Kapal - Islam

2.Ahmad Hakimi Hanapi (L) - Kru Teknikal - Islam

3.Hamfazlin Sham Mohamed Arifin (P) - Anak Kapal - Islam

4.Nur Shazana Mohamed Salleh (P) - Anak Kapal - Islam

5.Dora Shahila Kassim (P) - Anak Kapal - Islam

6.Foo Ming Lee (L) - Penumpang - Buddha

7.Karamjit Sigh Karnail Singh (L) - Penumpang - Sikh

8.Ng Qing Zheng (L) - Penumpang - Buddha

9.Mabel Anthony Samy (P) - Penumpang - Kristian

10.Paul Rajasingam/Sivagnanam (L) - Penumpang - Kristian

11.Elisabeth Ng Lyeti (P) - Penumpang - Buddha

12.Lee Hui Pin (P) - Anak Kapal - Buddha

13.Angeline Premila Rajandaran (P) - Anak Kapal - Kristian

14.Ariza Ghazalee (P) - Penumpang - Islam

15. Muhammad Afif Tambi (L) - Penumpang - Islam

16. Noor Rahimmah Mohd Nor (P) - Penumpang - Islam

17. Chong Yee Pheng (P) - Anak Kapal - Kristian

18. Azrina Yakob (P) - Anak Kapal - Islam

19. Mohd Ali Md Salim (L) - Penumpang - Islam

20. Hasni Hardi Parlan (L) - Penumpang - Islam


PUTRAJAYA:
---------
1. Ahmad Hakimi Hanapi (L)- Tanah Perkuburan Islam Putrajaya, Presint 2
2. Nur Shazana Mohamed Salleh (P) - Tanah Perkuburan Islam Putrajaya, Presint 20 



KUALA LUMPUR:
------------
1. Hamfazlin Sham Mohamed Arifin (P) - Tanah Perkuburan Batu Muda, Gombak.
2. Dora Shahila Kassim (P) - Tanah Perkuburan Bukit Kiara, Damansara.
3. Mabel Anthony Samy (P) - (Jenazah akan dihantar ke Taman Peringatan Nirvana, Jalan Sungai Besi).
4. Paul Rajasingam / Sivagnanam (L) - (Jenazah akan dihantar ke Taman Peringatan Nirvana, Jalan Sungai Besi).




SELANGOR:
---------
1. Foo Ming Lee (L) - Nirvana Memorial Park, Shah Alam.
2. Karamjit Singh Karnail Singh (L) - Taman Peringatan Nirvana, Shah Alam.
3. Ng Qing Zheng (L) - Taman Peringatan Nirvana, Shah Alam.
4. Angeline Premila Rajandaran (P) - Jenazah dihantar ke Bandar Bukit Tinggi 2, Klang.



NEGERI SEMBILAN:
---------------
1. Mastura Mustafa (P) - Tanah Perkuburan Paroi, Negeri Sembilan.
2. Lee Hui Pin (P) - Taman Peringatan Nilai.



JOHOR:
-----
1. Elisabeth Ng Lyeti (P) - 14-21, Lorong Perkasa, Jalan Haji Jaib, Muar.
2. Mohd Ali Md Salim (L) - Tanah Perkuburan Kg.Raja, Muar.
3. Hasni Hardi Parlan (L) - Tanah Perkuburan Islam Batu 8, Segamat. 



PERAK:
------
1. Noor Rahimmah Mohd Nor (P) - Tanah Perkuburan Kampung Masjid Lama, Tambun.
2. Chong Yee Pheng (P) - Paradise Memorial Park, Chemor.
3. Azrina Yakob (P) - Tanah Perkuburan Masjid AL Hidayah, Taiping 


SARAWAK: 
--------
1. Ariza Ghazalee (P) - Tanah Perkuburan Semariang, Petrajaya, Kuching.
2. Muhammad Afif Tambi (L) - Tanah Perkuburan Semariang, Petrajaya, Kuching.



TIGA LAGI JENAZAH DIBAWA PULANG PADA AHAD 24.08.2014

Tiga lagi jenazah mangsa  nahas MH17 warganegara Malaysia dijangka tiba di KLIA jam 8.30 pagi esok, kata Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai. Gambar fail The Malaysian Insider.

Tiga lagi jenazah mangsa nahas MH17 warganegara Malaysia dijangka tiba di KLIA jam 8.30 pagi esok, kata Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai. Gambar fail The Malaysian Insider.



Mereka adalah 
Jenazah Ketua Penyelia Penerbangan MAS Mohd Ghafar Abu Bakar dan 
Pensyarah Universiti Malaysia Sabah (UMS) Ng Shi Ing, 
manakala identiti jenazah ketiga tidak didedahkan atas permintaan pihak keluarga. -



Ketibaan 20 Jenazah Mangsa Di KLIA



Alhamdulillah, kumpulan pertama jenazah mangsa nahas pesawat penerbangan MH17 selamat tiba di tanahair setelah hampir 37 hari insiden malang MH17 ditembak jatuh berlaku. Pesawat khas MAS yang berlepas dari Schipol pada pukul 9.40 malam tadi waktu Malaysia mendarat di KLIA tepat pukul 9.54 pagi tadi. Sejurus tiba, satu demi satu keranda dibawa turun dengan hormat dan cermat oleh kumpulan pengusung terdiri daripada anggota PDRM.

Istiadat penghormatan jenazah di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur disertai oleh Yang Di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah dan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak serta dif-dif kehormat dan orang kenamaan.








10 Gambar Ketibaan 20 Jenazah Di KLIA







#Justice4MH17


09 Mei 2014

HARI KELUARGA JTM 2014

 

TAK BANYAK NAK DICERITAKAN TENTANG HARI KELUARGA JTM 2014
Buat di melaka bayu resort..bermalam 1 hari
gambar bilik hotel pun lupa amik..huhu
sbb dok layan kerenah anak anak nak mandi manda kat pool

Dah lama sangat tak pergi taman tema air
bukan apa fobia dengan air kat taman tema..huhuhu
tapi anak2 teruja sangat..humaira n sofia suka sangat bila boleh mandi air..

Lepastu malam kami ada dinner
yang kelakarnya hubby boleh pulak tak perasan tema dinner adalah merah atau maroon
 Mujur perasan dalam perjalanan tadi so kami anak beranak singgahlah JAYA JUSCO AYER KEROH MELAKA..

Nasib juga orang melaka bolehlah tahu kat mana mana
hehehe so dah selesai cari pakaian 4 beranak teruk ke bilik hotel..


malam dinner ber merah merahan lah kami berempat..
tiba waktu kami tunggu2 untuk cabutan bertuah..
masih ingat lagi 2011 masa baru2 jer lahirkan sofia n baru habis pantang kami pergi hari keluarha JTM (jabatan tenaga manusia) hubby..
Alhamdulillah rezeki anak anak kami balik dengan tv TOSHIBA REGZA 40 INCH





DAN ALHAMDULILLAH TAHUN 2014 SEKALI LAGI
hubby cabut number 020 yang bawak tuah lagi untuk kami bawak pulang TV LCD PULA
LCD SAMSUNG 32 INCH..Alhamdulillah.malam tuh banyak juga hadiah mcm anroid lenovo n asus tablet n percutian di malaysia..mcm mcm lagi lah







 Dah besarkan anak dara mummy?
nurul humairah nama diberi alhamdulillah rezeki kami lagi..
tak tahu mana nak letak tv kat rumah..huhuhu..

Gambar gambar lain tak adalah pulak
tah mcm tak nompek bergambar..
mummy and papa lawa dah berbaju merah tapi lupa sungguh aih nak bergambar..amik gambar anak anak jer yang sempat..

okeylah ekceli keseluruhan
penginapan ok,aktiviti cuma mandi manda di taman tema air kat dalam hotel jer..




 "apapun terima kasih Allah dengan REZEKI yang engkau limpahkan kepada kami 4 beranak.."aminn..
 

BZ YANG AMAT AMAT

 

Lamanya tak menulis dalam blog biru my little honey dew nie..Lama juga tak singgah jenguk kawan kawan bloggers..Rindu rasanya..hehe

Sebenarnya minggunie ada sikit tersentuh dengan PEMERGIAN DATUK AZIZ SATAR..

 
 
 (1925 - 2014 )
ALLAHYARHAM DATUK AZIZ SATTAR

 Sorang lagi seniman agung yang dikagumi..
tak sangka yang murnya dah menceceah 89 tahun sebab muka arwah mcm awet muda..maybe sentiasa terukit senyuman di wajah dia menjadikan wajah dia sangat2 muda dan disenangi..

AL FATIHAH PADA ALLAHYARHAM AZIZI BIN SATTAR

Kajang - Pelakon veteran Datuk Abdul Aziz Sattar, 89, meninggal dunia akibat penyakit jantung di Hospital Kajang, di sini kira-kira jam 2 pagi tadi. Anak perempuannya, Sandakiah membertitahu, Aziz menghembuskan nafas terakhir di sisi dua anak, menantu dan seorang cucu....
berita selanjutnya di sini..



TERINGAT...TERINGAT...TERINGATT..

 Teringat pada arwah ayahanda yang tercinta..
senyuman juga selalu terukir dibibir arwah..
dikala nie rindu menyelubungi..

Dah masuk tahun kedua arwah meninggalkan kami..
sangat rindu nak bermanja dan bergurau senda..

AL-FATIHAH KEPADA ARWAH AYAHANDA
"ABD HALIM BIN ABD RAHMAN"

semoga ayahanda aman bahagia di sana..
semoga Allah mencucuri rahmatNYA
semoga ditemnpatkan di SYURGA FIRDAUSI..
Amin amin ya robbal alamin..



Arwah suka sangat masak
bila kami balik memang dah tersedia menu hidangan


Juga suka mengusik mama..
Adajer benda nak di usik 





 Gambar ni yang paling mummy suka sangat sangat sweet..
dengan cucu pertama dia si merah

semua gambar memang mengukirkan senyuman
senyuman yang menjadi kerinduan
sehingga kini...



 

 Innalillahi wainnailaihi Raji'un - "sesungguhnya kami kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali"...





 Sesungguhnya kehilangan mereka mereka yang tersayang amatlah meruntun hati
jiwa dan perasaan..Tak sanggup rasanya menghadapinya lagi..tapi siapalah kita untuk menidakkan takdir ALLAH..

mereka mereka yang tersayang hanyalah pinjaman semata mata
kita kena akur dan terima ketentuan ilahi..
hanya kenangan yang tak dibawa pergi...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink