Gambar Pernikahan Khairul Fahmi(apex) dan Leuniey







Selamat pengantin baru apex n leuniey
Semoga bahagia hingga akhir nyawa
Seperti mama dan arwah abah yang sampai ke matipun takkan terpisah..(sedih)
Semoga jodoh kalian sampai ke syurga..

Cumilnyalahai dua org nie
sukanya mummy tengok berseri2=)
semoga bahagia ke anak cucu=)

*picture kat atas amik di google*
credit!

SegMeN TaMBaH FoLLoWeR Di HuJuNg TaHuN







Jumlah Followers 521
target Followers 1000

Jom pakat join
Due 29.12.2012

Dia dah pakai tudung=)



Hye nama saya mek merah
tahun depan dah 4 tahun
So boleh dah rasanya pakai tudung=)
lawa tak??
hehehe



Tapi botol tak leh tinggal lagi..huhu

Tapi dia baru start pakai..
kuar umahjer mummy pakaikan..
tapi kadang dia panas dia cabut pastu mummy ok jer n mummy kata..pas nie dah tak berpeluh pakai semula yea..diapun ok jer=)
perlahan-perlahan ajar dia insyaallah..


Selamat hari lahir waniey..


Usia..
Saban hari ku bersyukur kerana ku masih punya waktu
untuk bernafas dibumimu Allah..
Kini,hari ini dan saat ini, kau masih memberi peluang padaku untuk 
mengerjakan kewajipanku..

Untuk jatah umurku yang baru..
Daun gugur satu-satu
semuanya terjadi dengan iziz Allah
Adakah esok masa masih berbaki?
Alhamdulillah kau memberiku kesempatan..

Tetapi..
ku toleh kebelakang..
perit perit mata ku pejamkan..
ternyata aku masih banyak berhutang.
sungguhku adalah golongan mu yang kian muflis di sisi mu ya Allah..
kerana ibadahku..kerana amalku..masihkah cukup?
Ya..aku masih banyak berhutang pada diriku sendiri..
sungguh masa itu zalim..
demi masa sesungguhnya aku dalam kerugian..


Ku raba dahiku..Astagfirullah keringatku masih tidak cukup ya tuhan..
sujudku masih jauh dari khusyuk..
ku timbang keinginanku masih lebih besar duniawiku..


Ya Allah Ya Allah
Akankah aku masih bertemu tanggal dan bulan yang sama  di tahun depan?
akankah aku merasakan perasaan yang sama di tahun depan?
Adakah akan menulis seperti ini di tahun hadapan?
Masihkah aku diberi kesempatan??

Ya Allah yang maha agung
Sesungguhnya tetes air mata adalah tanda kelemahanku
Susuk rasa sedih yang mendalam tanda penyesalanku
Astagfirullah..

Jika engkau izikanlah daku bertemu tahun depan..
izinkan dan lindungilah daku dalam menunaikan ibadahmu..
berikanlah khyusuk dalam melakukan ibadahmu
semoga timbangan dunia dan akhirat hambamu ini seimbang..
sehingga hamba sempurna sebagai khalifahmu ya Allah..

Sesungguhnya sahabat ku ini juga sepertiku
menginjak usianya ke hadapan..
kau limpah kurniakanlah rezeki kepadanya..
Limpahi dia dengan seribu rahmatmu ya Allah..
Panjangkanlah umurnya..panjangkanlah rezekinya,berilah kesihatan yang baik kepadanya dan keluarga dan bahagiakanlah dia dan keluarganya di dunia dan akhirat

amin amin ya rabbal alamin..
''
''
''
kepada sahabat mayaku
It's st0ry Time ≧◔◡◔≦
semoga di beri keberkatan hidup oleh Allah dan semoga hari lahirmu ini memberi sejuta kebahagiaan yang hakiki dunia dan akhirat..

Selamat hari lahir..
Selamat hari lahir
Selamat hari lahir..

Tahun 2012,banyak perkara mengejut berlaku..



Allahuakbar
Allah maha besar..
Sesungguhnya tahun 2012 banyak sangat perkara-perkara yang mengejutkan berlaku dalam diri mummy..

Dimulai dengan kedatangan "orang baru"iaitu aiman anak buah aku..satu2nya lelaki dalam keluarga...disusuli dengan pemergian ayahnda tercinta dan pemergian pakcik majid..

Juga kesihatan mak mertua yang tak berapa baik
kena stroke lumpuh sebelah badan dan masih berubat..dan yang terbaru adalagi perkara yang belum mummy sedia nak kongsi..

sungguh besar kuasa Allah..
Kunfayakun..
Kalau Allah kata ianya jadi maka jadilah ia mcm manapun hebat rancangan kita dah atur sebaiknya..

teringt kata seorang teman blogger "abang abil"
dimana dia duji dengan kesakitan wife dia "kak gee"yang terlantar sakit..kawan2 lain yang sakit spy eb,Lya,Salina dan ramai lagi..sesungguhnya Allah memilih mereka untuk diuji krn Allah sayangkan mereka..and apa saja dugaan hidup adalah amanah Allah...Allah dah bagi kita kerja untuk di buat...jadi hadapilah kerja itu sebaiknya dengan sabar dan istiqamah..insyaallah Allah sentiasa ada untuk membantu..Aku pegang kata2 itu..harus semangat dan kuat=)nanti ku ceritakan kemudian apa lagi yang jadi seterusnya...

Insyaallah akan mummy cerita panjang2 next entry insyaallah..sekarang keihatanpun tak memberangsangkan..nie dok merangkak nak membalas komen2 yang ada..sorry ek kawan2 kan ku singgah umah uolz slowly=)

Alhamdulillah maha kuasa Allah yang agung
aku hadapi semua ketentuan mu dengan sabar=)

Tanda-tanda yang jelas pemergian Ayahnda tercinta

Astagfirullah Al Azim...
Hari ini masuk minggu ke 4 arwah ayahnda tercinta
Abd Halim Bin Hj Abd Rahman kembali ke pangkuan ilahi..
Sehingga hari ini daku masih rasa dia adajer di rumah =(

Tapi nak buat cammana kuasa Allah dan rahsia kematian mmg kita tidak tahu..Walaupun sihat tapi kalau dah sampai janji kita kembali padaNya tetap tak boleh disangkal lagi..
Hanya amalan yang dibawa bersama..

Abah...
Semoga suatu hari nanti kita akan berjumpa jua..
Along akan sentiasa doakan abah supaya 
Allah melindungi abah di sana
Supaya abah diberi keluarga yang lebih baik drp dunia
Semoga diberi rumah yang lebih luas drp dunia..
Semoga ditempatkan di kalangan mereka2 yang beriman..
Semoga ditempatkan di jannah Allah...amin

sebelum pemergian arwah..sebenarnya memang banyak tanda2 yang kami keluarga sedari dan tidak sedari..yang kami sedari tuh kami cuma tuk menyangkalnya supaya tidak berlaku apa2 kepada abah tapi ternyata ianya berlaku..

semuanya kelihatan jelas semasa 100 hari sebelum abah pergi..
iaitu raya haji bulan oktober 2012
semasa nie abah dah masuk icu sbb dia ada paru2 berair.berikutan kerosakan buah pinggang dia tak bleh minum banyak air tapi hari sebelum tuh dia minum 3 gelas air tembikai laici masa bersama adik yang num 3..

pastu hari yang sama selepas 1 hari raya haji adik num 2 bersalin anak sulung dia..
Allah maha kuasa krn bagi baby boy setelah 2 tahun dia kahwin takda anak.kebetulan dlm keluarga kami hanya arwah abag jejaka lain semuanya wanita..sbb tuh bila dia pergi btul2 meninggalkan kesan..

PERTAMA
Dengan takdir allah dia ok dan walaupun dah pindah ward biasa dia still kena pantau.abah gtahu mama dia nak juga tgk jaja(adik num 2)
bila pak guard tak kasi dia merayu2 supaya bleh masuk n kata
"bolehlah tak tahu bila lagi bleh tgk satu2nya cucu lelaki saya.."
pak guard kesian diapun kasi..
keluar air mata gembira dia mencium2 baby aiman =(

KEDUA
selepas boleh balik ke rumah dia buat tapak semula di leher di HKL.so g lah umah adik num 3 erin..
kat sana diapun tak bape sihat tapi erin minta dia buat gubahan bunga untuk letak kat tb 2 pasu (lupa nak snap masa g umah erin arituh)
erin minta dia buat lagi untuk meja makan plak 1 pasu.pastuh dia kata
"abah rasa tak sempatlah erin"erinpun taklah syak sbb ingatkan dia nak g hospital sangat dah..rupanya mmg takkan sempat abah buat gubahan bunga tuh..pastu pagi jam 5 pagi bertolak ke hkl buat tapak

KETIGA
masa kat hospital HKL dah buat tapak kat leher warded 1 hari.n masa kami g jenguk dia dia kata
"eh tali pinggang kesayangan abah nie dah tercabut kepala nyer..tamatlah riwayat tali pinggang abah nie"
memang lama tali pinggang tuh dia pakai..sedihlah masa ngah tulisnie tapi insyaallah ku teruskan menulis..
pastuh kami cakap "takper abah nanti kami ganti baru"
dia kata "takperlah abah tak perlu yang baru"..diapun senyum
Esoknya kamipun ambil abah n hantar ke melaka..

KEEMPAT
tapak kat leher mmg dia tak leh pakai lama.so dia kena buat kat celah kelangkang sementara waktu..seminggu di hospital melaka lepas tuh..mummy masakkan dia ikan haruan sup untuk dia pulihkan luka2 operation..diapun makan..Dia kata kat mama(masa nie mummy takder)
"pandai dah along masak.pasnie tak payah risau nak masakkan dia bila balik melaka nnt.dia masak dah mcm aku masak.sedap=)"
(mmg arwah pandai masak..semua yang dia masak sedap sangat)

pastu bila buat dialisis asyik jer semput bila balik..aku rasa adadah yang tak kena.mmg rasa tak sedapjer hatinie..sik tak cukup bekalau oksigen..tercungap2..Dari harituh kami satu family penuh kerisauan.

sampailah suatu hari dia masih di hospital melaka n kata abah g HKL semula kamis nie tapi takleh g sendiri.kena ambulan hantar..so aku n adik num 3 mmg ada d kl.kami tunggu abah di sana.dia buat tapak terakhir di dada..So mcm biasa kalau abah ke HKL kami akan temankan arwah di sana..

Wajahnya nampak tenang n bersahaja seolah2 gembira buat tapak di dada tapi ada dia bgtahu kat dada kiri tapak2 doktor kata memang berisiko sangat untuk dapat jangkitan kuman n bahaya sbb dekat ngan jantung n organ2 penting..Doktor kata boleh pakai 1 tahun pastu tansfer kat perut buat dialisis air..

KELIMA
masa nie abah sangat2 gembira..pastuh setelah 1 hari di ward HKL abah dibenarkan pulang...
masa pulang singgah solat semua di putrajaya..erin adik num 3 hantar abah alik melaka..masa nak alik aku masakkan dia.berselera sungguh dia makan..=)suka aku tgk..akupun bg lah 1 keping durian crepe.punyalah suka..dia kata
"SEDAPNYALAH HAI..MINTAK SATU LAGI LONG"
aku katalah mana bleh abah kena kawal makan
diapun cium2 tangan dia kata alahai nnt payahdah nak rasa nie..
akupun kata "takper sekali lagi balik along beli lagi kay"
rupanya mmg tak sempat dia makan=(

KEENAM
masa nie dia nak balik melakadah dr umah mummy d putrajaya.
dia kata..malasnya rasa nak balik tapi kena balik gak..dia mcm berat hati nak tinggalkan aku sekeluarga..aku tak ikut sbb rasa dah 3 minggu start raya haji dok ulang alik ke melaka..so erin hantar dia alik...masa nak alik dia sik jer pandang aku.aku perasan cara pandang dia lain.sayujer mata dia tgk aku..masa nak balik2 dia peluk aku erat2..
dia peluk cium aku,sofia n merah n nizam juga..sedihnya ketika merasai pelukan terakhir itu..
masa d lift nak turun ke bawah sofia n merah kejar dia nak ikut dia alik..dia pun kata
"dia tak bglah long abah pergi"
Itulah kali terakhir aku jumpa dia..aku tgk senyuman dia..
(aduhai masih tak tahan kesedihan..)
memang sofia nak berdukung jer dengan arwah masa tuh=)

KETUJUH
masa di melaka abah telefon minta aku balik melaka.tujuan suruh bawak alik buai aiman..
dia gaya jugak aku suruh balik akupun kata insyaallah akan balik hujung minggu..masatuh hari senin kalau tak silap..
dia kata dengan nada gurau "aliklah long tgk si aiman nak buai nie haa"lagipun abah cadang nak buat kenduri..
belakang umah mummy tuh dia ada bela angsa,itik dan ayam belanda.
"ko aliklah abah nak buat kenduri aiman nie...balik ajak erin sekali taw.balik sama2 jangan balik sorang2"
mcm tahu2 jer malaikat nak jemput sbb itu dia yang beriya bela semua binatang kat belakang rumah2 untuk buat kenduri tahlil dia nanti..

memang selalu 2,3 kali dia ingatkan supaya kami adik beradik balik sbb dia nak buat kenduri cucu lelaki dia aiman tetapi sudahnya "kenduri tahlil dia rupanya"punyalah sedih...tak pernah rasa sesedih ini sepanjang aku hidup=(

entah kenapa sebelum ini kami adik beradik n mama juga dapat rasakan yang dia btul2 nak pergi jauh tapi mulut kami semua terkunci..sebenarnya masih berharap supaya dia sihat suatu hari nanti..masih berharap..walaupun kami sedar bila dah dialisis memang ada risiko yang tinggi..

KELAPAN
masa dengan mama,mama juga ada sign yang dia nak pergi..
mama kata, abah kata
"siannya aku tgk ko yah..penat dah jaga aku,mana nak jaga jaja yang berpantang lagi,mana nak jaga nor nak periksa spm lagi"takperlah meh aku picit bg ko lega sikit..masa dia picit dia asyik tenung mama jer pastu kata
"yah..aku dah lega dah..anak2 semua dah kerja,kawin dan ada plak cucu perempuan n lelaki.dah puas aku..walaupun taklah kaya sangat tapi aku puas semua aku nak aku ada"
"meh sini dekat aku...aku nak peluk ko"
"sedapnya peluk ko nie yah...wangi"=)
mama rasa pelik sungguh abah sbb selalu dia tak cenggitu...kata2 dia mcm tersentuh hati..
masa minggu tu abah hari2 masa pagi2 abah bawak mama g makan kat luar.memang mama tak masak..dia spent waktu2 terakhir dia ngan mama..

KESEMBILAN
Dengan adik num 2 yang berpantang tuh dia kata, abah cerita kisah hidup dia..start dia kecik sampailah dia ada 3 org cucu..masa tuh lewat malam dah..jaja kata masa tuh dia hanya mendengar sahaja..n dia peluk plak jaja selepas tuh minta jaga aiman sebaik mungkin..

Itulah  tanda2 abah nak pergi ke pangkuan ilahi..
Allahuakbar Allah maha besar..sebenarnya mmg kami rasa dia nak pergi dah tapi seminggu sebelum dia pergi memanglah dia happy jer..makanpun lalu..3 hari (selasa) sebelum pergi dia dah takleh makan.berak2 muntah2..dia kata jer "sedapnya aku tgk air tuh tapi aku dah takleh makan minum dah.."

hari kamis jam 5 petang dia dah koma n ada pendarahan..sebelum tuh mama cerita masa pagi kamis dia berak2 n masatuh dia duk di wheel chair n minta mama bawak kuar ke tepi tingkap..dia pejam mata n cakap
"sejuknya angin pagi..sejuk dah pipi n muka aku...sedapnyalah angin pagi nie.."lama dia duduk tepi tingkap tuh n pastuh minta mama tolak ke ward..

lepastuh dia kata kat mama
"ko alik yah masakkan aku bubur.tekak aku pahit nak makan bubur je"
mamapun balik nak masak bubur..nak dijadikan cerita patut mama mari jam 1 petang waktu melawat tapi mama kepenatan n tertido.jam 6 baru keluar rumah..pastu pihak hospital call jaja kata abah dah koma jam 5 petang..itulah saat terakhir abah bersama semua org=(

mama memegang hp abah dengan erat di tangan sambil terkenang
dia kata kat jaja
"ja..ko tau mak ko niekan dah aim hp abahnie..dia nak pakai sbb hp dia rosak..abahpun nak beli hp baru dah..nak beli hp yang ada surah2 yang ada surah yassin..boleh hari2 abah dengar.."nie juga salah satu signal dr abah=(

pastu abah pergi jam 10.25 malam..hari kamis 15 muharram 1434 hijrah..wayar2 dicabut di badan..aku masih belum sampai..bila erin call kata abah dah takder..aku menangis semahu2nya..aku tak sempatlagi dah tgk dia senyum..walau hakikatnya dia meninggalkan kami dengan senyuman di bibir..aku menunggu kepulanan jenazah abah di rumah..aku kuatkan diri untuk turut sama menguruskan jenazah keesokan harinya..

Ya Allah kau tempatkan abahku di syurgamu..
Kau berikan semua kebaikan dia alam sana Ya Allah..
Padamu ku bermohon..
Amin..

kisah si "manis nya coklat ini"...



Salam isnin semua
sebenarnyakan entrynie berkisahkan coklat..
dah lama sebenarnya ku peram entrynie
bukan apa nak bercerita tapi dikejutkan dengan pemergian insan-insan ku sayang..

tapi Alhamdulillah ku dah semakin redha
dengan semua kententuan ilahi..
moga ayahanda tercinta(abd halim bin abd rahman) aman bersemadi di sana
kembali di sisi ilahi..Amin Amin Amin..

harini ku bangkit dengan entry yang dah terperap lama
"kisah manisnya coklat ini"
kisah coklat online yang dibeli 4minggu lepas kalau tak silap..

daku beli coklat melalui online darpiada
"cik na"salah sorang yang jual coklat online..
sajalah nak bagi kejutan untuk mek merah.. last2 daku yang terkejut..
ku order ngan cik na..cik na pun dengan bagusnya terangkan yang mana mummy bleh ambil..
so setelah keputusan dibuat...mummy pun wat payment..kalau tak silap hari selasa cik na pos.Bagus servis cikna.walaupun banyak tempahan tapi dia bleh pos dengan cepat..suka mak!!

pastu yang tak beshnyer dr hari ke hari sampai dah 3 hari coklat tak sampai2..ku tak kasi tau cikna.dia yang tanya sbb dia perasan number parcel yang dhantar mcm tak bergerak lagi..bila dia tanya mummypun jawab blum..pastukan setelah di cek2 parcel itu TAK DIHANTAR lagi oleh SKYNET.nampak nampak huruf besaq mummy tulih!!

pastu minta cik na tlg cekkan..
sekali.. tau dok SKYNET jawab apa??dia suruh mummy plak g amik di SKYNET KAJANG!!alahai tak munasabah langsung..tgk2 alamat kat cheras.hubby lak takdok nak hantar..tapi hubby kata kitakan order brg pos.kita bayar perkhidmatan POS!!so kenapa nak g ambil..

kesian cik na..nurul tak salahkan cik na tau..nurul tau kalau berurusan ngan pos mmg cenggitulah kekdahnya..ada mcm2 pe'el..bila cik na minta hantar tau dok dia goyak gapo?(depa cakap apa)
"kita tak cukup kaki tangan nak hantar"
mak aii bikin panas hati..
mcm tuh tak payahlah bukak perkhidmatan pos sehari sampai barangnya..

bukan apa sbb coklat tuh dah inform kat "si merah"
dah tunjuk gambar ke dia manalah dia hari2 dok tanya..hahaha
mau tak tensi mak mikir..last2 dah 5 haripun masih tak hantar..

cik na pun  kata dia nak ganti..
cian mummy tgk cik na.tak pasai2 kena ganti..
sampailah hari selasa minggu lain..next week barulah sampai..mak aii lambatnya sampai pos biasa pun lagi laju.3 ari dah sampai.huhu

setelah sampai mcm nielah gupe coklat2 itu
tengok2 kotak oklah suci lagi bersih..
mak aii besaqnyer coklatnie.heheh
oklah sampai lambat pun janji sampai jugak. 


sekali buka amekkk ko..berhempas pulas coklat2 nie..
tonggang langgang..
haduh haduh
pastuh mummy susun2 semula dalam kotak
''
''
''
comotlah cket tapi oklah bleh makan..
so bawak aliklah jugak kasik mek merah mesti dia suka..
adalagi coklat mummy oda bentuk barbie doll


nie hah!
siblah cikna letak di dalam plastik..
huh lega..

apa pun tq banyak kat cik na..nurul mmg puji servis cik na ok,siap nak ganti semula coklat2 walaupun dah dapat.. cuma pos SKYNET nie hah.. perkhidmatan kenalah ditingkatkan lagi..mana boleh customer g kutip barang n mana boleh kata tak cukup org nak hantar?? sbb servis pos laju mmg kena pos..Aduhai lah..

lagipun mummy kasi alamat opis tak lojik kalau nak kena ambil sendiri..dahlah tak tau mana2..daku juga berniaga kelambu tapi gunakan "pos laju national courier".setakat nie oklah lagi..

setelah diselidik mmg ramaiiii tak puas hati dengan servis dr SKYNET..My SIL order brg sampai umah org lain dia hantar.adaker patut?bikin naik darah sungguh laa..Silalah baiki sistem perkhidmatan anda.customer sangat2 penting tau peranannya..nasib baiklah kena kat mummy yang bukan banyak songeh nie..huhu

TheCoklatBlog
thanx cik na..
serius ceklat cikna sangat sedap.
nak-nak yang ada kacang tuh ngan mak nya sekali makan..mana bleh merah makan sensorang nnt rosak gg..biar mummy tumpang sekaki.hehe
thumbs up..
so sesiapa nak oda silalah ke
cik na


Sorry cik na lambat publish entry
tak sangka banyak hal yang berlaku.
sebelum arwah abah meninggal mcm2 hal jadi termasuk kaki berdarah tersepak almari sampai kuku tercabut dan hatipun rasa tak sedap jer..

Kelambu Modern-restock (new)

this entri is sticky post
from 10.10.2012 till 5.12.2012
plz scrool down for new entry
''
''
''
kelambu moden datang lagi!!!!
kali nie baru sampai stock on 10.10.2012
ok sesiapa nak order cepat2 taw sebab stock terhad=)


harga RM50 seunit (queen saiz)
RM 55 seunit (king saiz)
semua kelambu hanya satu pintu sahaja
penghantaran PERCUMA bagi SEMENANJUNG,
tambah RMxx untuk penghantaran SABAH/SERAWAK (cas pos mengikut kwsn,confirm dengan pjbt pos dulu)
pilihan warna kelambu adalah mengikut stock yang ada..

 tempahan dibuka mulai 10.10.2012 sehingga habis stock.
stock terkini dibawah nie yea..



UNTUK SAIZ KING 1 PINTU
RM 55/UNIT
KALER BIRU,PINK,PURPLE,DAN HIJAU
30 UNIT SEMUANYA
*contoH warna biru untuk KING saiz.bentuk sama seperti diatas cuma kaler yang beza.Tapi hanya satu pintu sahaja*


BIRU (8 UNIT)
Dr Zahrah,taiping perak (sold) - 1 unit
Hajar sharaz,cheras kuala lumpur (sold) - 1 unit
rabihah shahizan,kuantan pahang (sold) - 1 unit
return back to supplier - 1 unit
Sulfaziatul Irma bt. Sulaini, P18R12 putrajaya (sold) - 1 unit
Siti Fatimah Abd Karim,batang berjuntai selangor (sold) - 1 unit
Kamariah Mohd Noor,bdr indra mahkota pahang (sold) - 1 unit
Norhayati yusof,kuantan,pahang (sold) - 1 unit
*OUT OF STOCK FOR BLUE COLOUR*



PINK (8 UNIT)
Mawarina,tangga batu melaka (sold) - 1 unit
rabihah shahizan,kuantan pahang (sold) - 1 unit
masyitah,klang selangor (sold) - 1 unit
Zuraida Mohd Darom,negeri sembilan (sold) - 1 unit
Returned to supplier (rosak) - 1 unit
Mazni,langkawi kedah (book) - 1unit
Siti Faeza Bte Mansor,Tmn Baiduri Johor (sold) - 1 unit
Eb Ezrin,shah alam selangor (sold) - 1 unit
*SOLD OUT FOR PINK COLOUR*



PURPLE (5 UNIT)
Siti Suzawati,puchong selangor (sold) - 2 unit
maisarah,klang selangor (sold) - 1 unit
zack,grik perak (sold) - 1 unit
Zuraida Mohd Darom (sold) - 1 unit
*sold out for purple Colour*


HIJAU (9 UNIT)
kamariah kasban,kota tinggi,johor (sold) - 1 unit
hua chin-bukit china,melaka (sold) - 1 unit
kamariah hj tarman,pasir gudang johor (sold) - 1 unit
saidi,putrajaya (sold) - 2 unit
Faisal Kassim,Kuala lipis pahang (sold)- 1 unit
Siti Faeza Bte Mansor,Tmn Baiduri Johor (sold) - 1 unit
Rahimah Mohd Nordin,Kapar selangor (sold) - 1 unit
Jabilin bin Kamin,petaling jaya selangor (sold) - 1 unit
*sold out for green Colour*


''
''
''

UNTUK SAIZ QUEEN 1 PINTU
RM 50/UNIT
KALER BIRU,PURPLE,PINK,DAN HIJAU
30 UNIT SEMUANYA



WARNA BIRU ( 8 unit)
siti nurhana abd wahab,rawang,selangor (sold) - 3unit
Fauzi JTM,putrajaya (book) - 1 unit
puan nieza,johor bahru (sold) - 1 unit
Noraizah lias,muar johor (sold) - 1 unit
Ema Izati,klang selangor (sold) - 1 unit
Jabilin Bin Kamin,petaling jaya selangor (sold) - 1 unit
*sold out for blue Colour*




WARNA HIJAU ( 8 unit)

sikha,subangjaya selangor (sold) - 1 unit
Mohd Ridzuan,taiping perak (sold) - 1 unit
Sanisah Norman (sold) - 1 unit
cik puan bangsar (sold cod) - 1 unit
farahidayu hariri,ampang selangor (sold) - 1 unit
Nurhidayah md yaman,kajang selangor (sold) - 1 unit
nor suraya,sungkai perak (sold) - 1 unit
1 unit rosak - returned
*SOLD OUT FOR GREEN COLOUR*





WARNA PINK ( 7 unit)

Nur Suhada Salleh,rawang selangor (sold) - 1 unit
susilawati,tedong melaka (sold) - 1 unit
sikha,subangjaya selangor (sold) - 2 unit
ina,chemor perak (book) - 1 unit
aishah,tanjong ipoh negeri sembilan (sold) - 1 unit
Siti Faeza Bte Mansor,Tmn Baiduri Johor (sold) - 1 unit
*SOLD OUT FOR QUEEN PINK COLOUR*



WARNA SOFT PURPLE (7 unit)

Purple Lady Aifa,kulim kedah (sold) - 1 unit
juwita,bangsar kuala lumpur (sold) - 1 unit
wahfie,bangsar kl (sold) - 1 unit
sikha,subangjaya selangor (sold) - 1 unit
jayasari,sg petani,kedah - 2 unit
luqman,shah alam selangor - 1 unit
*sold out for soft purple Colour*

''

''
''


So sesiapa nak beli STOCK PALING LATEST
SILA KLIK


Semua info berkaitan kelambu modern ada disana..
Terima kasih kerana sudi berkunjung dan membeli di sini=)

Al-fatihah..sorang lagi insan pergi

Terasa rindu pada arwah abah belum habis lagi..
tetiba dikejutkan lagi dengan pemergian pakcik majid..sedara 2 pupu sebelah arwah abah..

masa abah meninggal dia ada datang melawat.
dia juga dalam 5 bulan nie kena stroke..arwah abahlah yang bawak dia g berubat sehingga dia bleh berjalan..masa datang rumah melawat arwah abah dia ada kata
"ingatkan dia yang pegi dulu rupanya abah.

seminggu lepas jumpa pakcik majid ada mama call kata pakcik majid meninggal di indonesia..memang dia g ke sana untuk berubat sbb ayah kepada isteri pakcik majid ada di indonesia.
"AL-FATIHAH buat arwah pakcik majid..masa jumpa dia kali terakhir dia memangis sbb sedih abah dah takda.masa tgk dia sihat2 aja arituh..Sungguh pecaturan Allah memang kita tidak tahu..mana tahu bila nyawa kita akan diambil..

Dalam pada masa yang sama minggu lepas mummy bergegas pulang ke kampung husband..dapat call dr kak ipar
"MAK MERTUA kena stroke sebelah badan..lumpuh sebelah kiri badan...astagfirulllah al azim banyaknya dugaan mu Ya-ALLAH..
so aku cuti seminggu..

Hari ni jumaat hari yang mulia...terpaksa plak bergegeas pulang pjaya sbb hubby ada tugas yang kena buat..so baliklah tinggalkan ma di kelantan..mujur kakak ipar cikgu tengah cuti.dialah yang jaga ma kat sana..

Hubby plak sakit2 urat..tangan,lutut n lengan..cek2 ada juga darah tinggi..tapi cek sendirilah..kena wat further checkup nanti..memang lately sik saja risau..lepas satu,satu dugaan yang menimpa..
Allah tuh maha hebat siapalah kita untuk menidakkan ketentuannya tapi kehilangan org yang kita sayang nak2 org tempat kita bermanja betul2 meninggalkan kesan..

rasa rindu nak melawat kubur arwah abah..rasanya nak pegi hujung minggu nie...
pada korang2 yang sudi komen tq sangat..insyaallah mummy akan balas perlahan2..alhamdulillad dapat kawan2 alam maya yang banyak bagi dorongan dan sokongan..

Rindunya pada arwah...abah..

Dikala aku menaip entri ini..
kesedihan meneliputi seluruh jiwa dan raga..
hari ini seminggu abah meninggalkan kami sekeluarga..
ingat lagi abah menghembuskan nafasnya yang akhir di
Hospital Besar Melaka hari Rabu
14 muharam 1434 hijrah..

aku dapat panggilan jam 5 petang drp angah
"along doctor beritahu abah dah coma..dia suruh kita siap sedia..tapi mcm mana pun dia cuba buat CPR"..kami masih berharap..aku kelam kabut mengemas pakaian kami sekeluarga..
tiada apa di minda melainkan terbayang wajah insan paling aku sayang n hormati selalu..

kami bertolak setelah solat isya'..tapi ralat sebab dlam perjalanan di highway aku terima panggilan dr erin adik num 3 kata abah telah tiada..Allah telah ambil abah...luruh jantung saat itu..Ya Allah betapa cepatnya kau ambil abahku..sejuk seluruh tubuh..

aku tak terus ke hospital sbb dimaklumkan jenazah dibawa terus ke rumah...aku sampai rumah menanti dengan penuh kepedihan van jenazah..bila sampai jam 11 malam aku rasa tak kuat...rasa nak tumbah..tak pernah dalam hidup rasa sedih sebergini...hanya abah sorang lelaki dalam keluarga..semua urusan walaupun memasak dan menjahit abah tahu lakukan..

abah seorang yang suka mengusik..buat orang sekeliling senang dengan dia..tapak dialisis yang terakhir didada dia telah dijangkiti kuman.hari jumaat sebelumnya abah demam panas..isnin dia warded..mama jaga di ward 2 malam..rabu mama balik rumah sekejab dan abah pesan nak makan bubur mama masak..jam 6 petang mama g semula hospital..kebetulan jam 5 orang hospital telefon kata abah dah coma dan ada darah beku didalam kepala..darah beku yang banyak dan split..

jam 10.25 malam hari Rabu, abah kembali di sisi Allah..
semua wayar2 di badan dibuka..masa di hospital aku tiada masih dalam perjalanan..

Masa jenazah abah sampai...aku memangis semahu mahunya.Bergetar lutut n rasa tak mampu untuk berdiri tatkala Jenazah di usung keluar dr wan Jenazah=(.ku lihat wajah yang putih bersih seolah-olah tersenyum pada kami..tenangjer wajah abah..sangat bersih..ada sedikit darah tempat tebuk di dada keluar..lemah longlai tubuh..mujur anak2 dah tido kecuali merah..aku biarkan dia di rumah jiran..malamtuh aku sedekahkan yassin kepada arwah..bacaan yassin yang selalu abah baca bila selesai solat..Ku peluk Jenazah abah seeratnya macam selalu ketika kami berjumpa..

Aku bertekad untuk pengkebumian n urusan jenazah abah esok hari aku terlibat..bermula dari mandikan jenazah aku sebagai kakak sulung aku harus kuat..hanya aku perempuan bersama2 menantu 3 orang dan beberapa orang2 surau membantu ku memandikan abah..bermula daripada kaki sehingga segenap tubuhnya..ku sirami abah dengan sebaiknya...kakinya ku siram dan ku gosok...kaki yang pergi mencari rezeki untuk kami anak-anak nya..ku siram tangan,tangan yang memberi makan pada kami sehingga kami bernikah..ku siram mukanya yang suci..dahinya yang memerah keringan untuk kami sekeluarga..abah tak pernah merungut walau sedikit membesarkan kami adik beradik..hanya dia seorang lelaki dalam keluarga..betapa terasa kehilangannya..celah2 tangannya ku basuh,ku gosok dengan penuh lembut sepertimana usapan di kepala ku yang biasa abah lakukan bila aku sedih..walaupun abah dah pergi tapi tangannya tidak sekeras ku sangka..walaupun dia dah tiada tapi jari jemarinya senang dibersihkan.Inilah tangan yang suka memasak bila anak2nya pulang ke rumah..Tidak pernah lupa memasak lauk pauk kegemaran kami..Aku asam pedas ikan sembilang.jaja ikan belanak,erin ikan gelama n ain ikan pari..ku teruskan memandikanmu.ku amik putik kapas bersihkan celah2 kuku,gigi dan telinga.setelah sampai air di muka ku tenung wajah abah...inilah insan yang menjagaku..inilah insan yang membesarkan ku sehingga aku berkahwin..besar sungguh pengorbananmu abah..terima kasih..terima kasih abah...
Terima kasih Allah atas pinjaman sementara ini..Terima kasih atas pinjaman yang begitu berharga buat aku.Seorang yang bergelar A.Y.A.H...

Alhamdulillah mandi jenazah diakhiri dengan siraman kapur barus..wangian kapur barus membuat aku lagi sedih.,.tak tertahan hiba nak ku tangung..selepas mandi abah kelihatan sangat bersih..luka didada berhenti selepas selesai mandi..alhamdulillah Ya Allah abah kelihatan sangat2 tenang..kami angkat abah dengan berhati-hati untuk dikafankan..

bila kafan abah masih lagi kelihatan tenang..wangi wangian (minyak atar dipakaikan)..alhamdulillah..abah nampak keciljer bila dikafankan..

ramai sangat orang yang datang ziarah abah..penuh rumah..selesai semuanya kami solat jenazah..kami berdoa dan bersembahyang untuk penghormatan terakhir..rasa sebak yang tak terhingga..perit sungguh kehilangan abah..Sungguh tak pernah daku merasa kehilangan orang tersayang..

setelah itu kami melihat abah pergi..setelah cium abah beberapa kali walalupun tak puas tapi ku relakan dikau pergi.Sejuk betul muka abah macam air batu..wangi wajahnya macam selalu=).Allahuakbar dugaan apa kau beri..sakit sungguh rasa dada..abah dibawa pergi..lemah longlai lutut menahan sebak..terasa nak rebah..ku lihat mama hampir terduduk..ku harus kuat demi mama..kami adik beradik harus kuat..

kami iringi abah hingga ke kubur..abah di semadikan di melaka..tanah perkuburan dekat dengan rumah kami..selesai semua talkin di bacakan..masa tanah di letakkan di pusara abah mmg ku rasa sedih sangat nak merelakan abah pergi takkan kembali..
Saat ini adalah yang terakhir kalinya..Aku takkan dapat melihat wajah abah lagi..hanya kenangan abah yang masih kekal..

Abah semoga abah tenang di sana setenang apa yang kami semua nampak semasa kau terbaring kaku..biarlah kau pergi daripada menanggung kesakitan melawan penyakit..
abah menghidap penyakit buah pinggang bermula drp tumbuhnya batu karang dalam buah pinggangnya..sehinggalah bulan 12.2011 dia terpaksa buat dialisis kerana 2,2 buah pinggang tidak berfungsi..

start selepas raya haji lepas dapat satu2 nya cucu lelaki impian abah..abah keluar masuk hospital krn darah asyik blocking bila buat dialisis..sampailah nyawanya yang terakhir..2 minggu sebelum abah pergi..dia nampak sihat dan ceria..tapi aku dah rasa bila dia memelukku dengan erat2 ketika jumpa kali yang terakhir...

abah...
sungguh rindu dengan jenaka mu..
saat ini hanya doa dapat ku panjatkan supaya kau aman bersemadi disana..
Alhamdulillah kenduru tahlil 3 hari dah selamat kami buat.,.mama memang longlai nak pegang senduk utk masak.aku gagahkan diri aku buat tahlil abah..alhamdulillah ramainya yang sudi datang mendoakan..

pada rakan2 blog maaf sekiranya tak membalas msg..kerana hingga saat ini emosi sedih masih menyelubungi..insyaallah akan beransur pulih nanti..terima kasih kepada yang sudi bertanyakan kabar..yang sudi sedekahkan Al-fatihah untuk arwah

banyak sebenarnya signal sebelum arwah pergi..akan aku ceritakan bila dah sedia nanti..sekarang hanya mama yang ku ada..kan ku jaga mama sepenuh hati aku..seperti yang abah pesan..

Al-Fatihah untuk abah
yang ku sayang sampai bila-bila..
moga Allah memberikanmu syurga..
Moga abah dapat keluarga yang lebih bagus disana,rumah yang lebih luas dari dunia..



abah yang romantik orangnya..
orang yang kelakar juga=)
dia pergi masa umurnya 59 tahun..

Aku ada gambar abah semuanya..
dari start jenazah sampai sehinggalah dia dimakamkan..
hanya itu lah memori terakhir bersamanya..
sungguh tenang wajahnya..bersih dan suci..alhamdulillah..

Windows 8

Sticky Post sehingga 2 december 2012
Scroll Down for new entry


Assalammualaikum semua..
Salam pagi Selasa=)


Alhamdulillah blog "My Little Honeydew" sekali lagi dapat Buffered Earning (BE) dari Nuffnang..Kali ni daripada "Microsof Window 8"

Bagi sesiapa yang dah bosan dengan Operating Sistem (OS) yang lama bolehlah berjinak-jinak beralih kepada Operating Sistem yang baru.Peka dengan keperluan pengguna yang nakkan sesuatu yang baru ni,pihak microsof telah melancarkan "WINDOW 8" baru-baru ini secara rasmi pada 26 oktober 2012


Sistem operasi milik Microsof nie hadir dalam 3 versi iaitu
window 8
window 8 pro dan
window 8 RT

microsof berani bagi jaminan kat pengguna2 nya pengalaman yang sama semasa menggunakan dekstop,lappy,tablet ataupun smartphone(wah smartphonepun buleh guna).try pulak imagine walaupun kita gunakan pc atau lappy kita mcm guna smartphone jer gamaknya..ehehehe

Dalam sistem window 8 nie,korang boleh memilih cara berinteraksi sama ada menggunakan mouse(tetikus) macam biasa,menggunakan jari jemari mcm cara sekarangnie,ataupun dengan menggunakan pen.


Antara kelebihan2nya:

Penampilan Lebih Dinamik
sama dengan smartphone dan tablet,komputer yang menggunakan aplikasi window 8 dilengkapi dengan fungsi notifikasi dan informasi terkini melalui akaun kita di dunia maya.Contohnya inbox mail.Selain itu kita juga dihubungkan secara automatik dengan website penyimpanan data milik window skydrive

Sistem Pencarian Data Lebih Universal.
Kita lebih midah akses data yang kita mahu/inginkan.Hanya taipjer data di tampilan awal terus muncul beberapa pilihan data yang berkaitan.

Banyak dan Mudah mencari Aplikasi Terbaru
Boleh memuat turun dengan mudah aplikasi2 terbaru samaada tersedia ada atau aplikasi tambahan.Aplikasi task manager juga diperbaharui untuk penggunaan yang lebih cekap dan pantas

Mempunyai proses but komputer yang lebih cekap,cepat dan selamat.

Ketik atau klik untuk menonton video mengenai jubin pada skrin Mula
Skrin mula yang lebih menarik dan friendly..

penggunaan multi-monitor bagi komputer yang lebih cekap,fleksible dan informatif berbanding sistem operasi sebelum ini (window 7 dan sebelumnya)

penggunaan aplikasi window to go untuk mencapai sistem window 8 di mana2 oleh mana2 peralatan yang dibenarkan cth pemacu usb dalam sistem window 7 dan sebagainya.


banyak lagi sebenarnya yang menarik tentang microsof window 8 nie..nnt u all klik terus di laman web nie


Colgate Slim Soft Toothbrush


INI ENTRI MELEKAT SEHINGGA 02.12.2012
SILA SCROLL DOWN UNTUK ENTRI TERBARU.



Alhamdulillah..
syukur tak terhingga kerana bila berblogging nie mummy dapat mempelajari sedikit sebanyak apa dia "nuffnang"

Pagi nie bila buka-buka akaun nuffnang mummy tengok ada 5 BE yang tengah running..3 ketul iklan di blog contest dan 2 di personal blog mummy..Salah satunya adalah 

Colgate Slim Soft Toothbrush

Korang tahu apa itu Colgate Slim Soft Toothbrush??Daripada website colgate, mummy tunjukkan picture colgate 
Slim Soft Toothbrush.


Slim Soft Toothbrush ialah salah satu produk berus gigi di Malaysia.Sehingga kini banyak produk yang hebat keluaran colgate.Semakin lama produk-produk colgate menembusi pasaran di Malaysia kerana kualiti yang memuaskan dan conqure pasaran hari ini..Dan yang terbaru adalah produk Slim Soft Toothbrush.

Ini yang mummy copy paste drp wikipidea
"Colgate-Palmolive Company is an American multinational consumer products company focused on the production, distribution and provision of household, health care and personal products, such as soaps, detergents, and oral hygiene products (including toothpaste and toothbrushes). Under its "Hill's" brand, it is also a manufacturer of veterinary products. The company's corporate offices are on Park Avenue in Midtown Manhattan, New York City."

Bukan untuk orang-orang dewasa sahaja malah segenap umur menggunakan produk drp colgate termasuk kanak-kanak.
kedua anak mummy menggunakan berus gigi drp colgate kerana berusnya yang mesra pengguna dan sangat lembut..Berus gigi yang lembut dan kepelbagaian warna dengan imej menarik di berus gigi memikat hati kanak-kanak untuk menggunakannya.Kan sesetengah budak susah nak berus gigi..dengan tarikan rupa bentuknya mudah tarik perhatian mereka.

Boleh klik sini
Children Dental



Mereka juga ada 
Programme For the Community
Di bawah ini ada sedikit maklumat tentang program ini..


Global Programme
"For over 40 years, Colgate-Palmolive has been committed to delivering oral health education to children around the world. Today that commitment continues through Colgate's flagship Bright Smiles, Bright Futures programme, which is a multi-tiered initiative to promote the importance of oral health through education and prevention.
The primary focus of the programme is to reach children in schools through videos, storybooks, sing-along-songs, computer CD-ROM and interactive activities - both for educators to use in the classroom and for parents to use at home. Since 1991, this programme has reached more than 500 million children in 80 countries.
By establishing partnerships between governments, dental professionals, education professionals, schools and communities, the Bright Smiles, Bright Futures oral health initiative enables millions of children each year to enjoy the benefits of vital oral health education and preventive treatment."


Okey kat atas nie mummy dah cerita serba sedikit tentang colgate produk.Kalau nak tahu lanjut,boleh click link yang mummy beri kat atas n boleh dapat info lebih lagi tentang colgate.

Dari dahulu sehingga kini mummy masih menggunakan ubat gigi,dan berusgigi drp colgate..Ianya amat menyegarkan untuk seisi keluarga mummy.I love it=)

Tolong doakan

Tolong doakan abah saya
tadi mama call dari melaka doctor kata abah dah coma
abah diberi bantuan penafasan secepatnya..
Doktor kata lagi..
abah ada pendarahan dalam kepala
start daripada dialisis terakhir dia diserang semput pada isnin
dan diserang demam panas semalam kerana ada jangkitan dalam darahnya..
Doktor kata lagi minta kami bersiap sedia 
.abah dibawa terus ke HKL malam ini juga dengan ambulan untuk rawatan segera..
saya sekeluarga menunggu di kuala lumpur..   
sedih sangat saat ni...
tekenang2 wajah mulus abah yang tercinta..
saat menaip ini...air mata membasahi pipi...Ya Allah...Ya Allah
tolong doakan untuk abah mummy..
semoga Allah melindungi abah..
   

HILANGKAN KUTU DI KEPALA



Rentetan daripada kisah "si merah"
berjangkit dengan "KUTU" di nursery..rupanya ramai gila yang kena kutu termasuk cikgu2 kat nursery "C" tuh..huhu kesian plak.

Bermula adegan garu-menggaru dengan dasyat di rumah,
mummy syak sesuatu di kepalanya..KUTU!!isyk kalau bercakap tentang kutu memang siapapun tak suka nak2 kaum-kaum ibu..

Bagaimana nak hapuskannya??
surelah boleh ada guide sikit mcm mana nak hapuskan binatang durjana yang menghisap darah ini..Tapi jgn pulak ingat org yang dijangkiti kutu nie kotor,jarang basuh kepala,tak syampoo plak tau..kutunie boleh melompat dr satu kepala ke satu kepala dengan mudah..bila gunakan towel atau tido dekat2 si penghidap mmg confirm berjangkit..budak2 dalam lingkungan 4 tahun memanglah pergaulan tak leh disekat..so memang kena carik penyelesaiannya..

Apa yang mummy buat kat rambut dia??
memula mummy g carik ubat kutu kat Guardian..

pic nie amik kat google taw..lupa nak snap..

So pakailah merah..Bila dah syampoo guna nie memanglah busuk gila baunyer..tapi ku tahan jua..huhu..lepas pakai mummy biarkan selama 30minit..dalam pada tuh mummy jenguk2 nampak bergerak2 kutu kat atas kepala.eiii geli..Tapikan pakai sekali tak terus ilang kutu..So nnt kena ulang semula buat lagi sekali..

Selepas tuh mummy sikat2lah rambut dia dengan

tapikan tak baguslah sebab tak masuk sangat kutu2..dan sikat nie cepat sangat patahnyer..alahai..paling pening sbb rambut merah panjang lepas dr bahu..huhu..susahnyalah hai nak ilang..Sudahnya mintak papa gunting rambutdia paras2 bahu.senang sikit nak proses kutu2.

Lepastuh try Google2 n carik petua orang dulu-dulu..Plus ada sahabat blogger "azni"kata "nurul cer try guna Bawang Putih ko tumbuk2 and campur ngan minyak masak"
So aku buatlah tapi campur bukan minyak masak..ku beli minyak Zaiton..so dalam banyak ulas jugak tumbuk biar lumat n tenyehkan kat kepala dia..Bau jangan ceritalah.faham2 jerlahkan bawang putih..hahaha..lepas letak bawang putih+minyak zaiton mummy biarkan selama 1 jam setengah..n pakaikan merah skarf mummy berwarna putih..nasiblah dia bagi kerjasama..Selepas tuhkan memanglahkan kutu2 tuh melekat kat skarft2.banyakkkkkkk gila.tak sanggup nak amik gambar sbb geli sangat!!yakkk!!bukan setakan melekat terus koma kutu2 tuh.hahaha padan muka..telurpun ada jugak..

Lepastuh mummy sikat lagilah lepas dah bilas..lepas sikat2 mummy syampoo guna syampoo merah yang wangi sbb nak ilangkan bau bawang putih tu..tapi alhamdulillah mmg takderdah kutu..Tapi mummy hari2 carik jugak kot2 ada telur2..ada lagi telur2 kutu..So kalau hari-hari rajin cari memang hasilnya memberangsangkan.hahahaha..yang penting nasib baik merah bagi kerjasama.."apa yang penting kerjasama"

So sekarang memang dah tak berkutu..Kami sekeluargapun pakai syampoo alice tuh..buat rawatan jugak tapi masalahnya di NURSERY masih ada kutu..huhu So langkah berjaga2 memang spare ubat kutulah takutlah ada lagi.Hari2 mummy tengok kepala dia..setakatnie memang non ado lagipun rambut dia dah pendek senang sikit...hahah

Ada lagi satu ubat kutu yang mummy google tapikan tak pernah pakai lagi.Nanti nak carik di farmasi..

Gambar google jugak!


Katanya ubat nie mcm minyak.lumurjer kat kepala pastu sikat dengan penyikat kutu yang mmg dah ada set sekali dengan ubat kutu2..oklahkan mudah..katanya hasilnyapun terbaik dengan telur2 kutu kasi tarik sama..huhu tapi masalahnya ramai tak tau mana nak beli ubat kutunie..try jer lah carik..

Ada anak pompuan mcmnielah..terpaksa korbankan rambutnya.Takpelah rambut bleh tumbuh lagi..so hujung minggu lepas mummy bawa merah g Saloon..kasi trim lagi rambuat n cuci bersih sebersihnya walaupun dah takder kutu sbb masa papa potong rambut dia tuh mcm tak rata plak..


sebelum kasi trim itu rambut..
''
''
Dia asyiklah tengok ke mummy jer..Malu2 jer dia untie tuh cut,cuci rambut dia..sib dia behave jer..


siap suka2 lagi pandang cermin..hikhik
''
''
''
''
''
hasilnyer selepas siap
''
''
''
''
hahaha mcm budak besar ku tengok..saja pakaikan baju ceksi sbb takut ada rambut jatuh kat baju..lepastuh pakai t-sihrt ngan jeans jer..rambuat dah lurus tapi pelik sbbnya tak straightkan pun tah lepas hair dryer terus lurus mcm kena iron..

tapi sekejap jer sebab lepas tuh jadi mcm nie semula rambutnya


Dah namapun ikut gen mak nyer...hahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in