SELAMATKAN ANAK KECIL SEDANG SELSEMA






SELAMATKAN ANAK KECIL SEDANG SELSEMA

Dalam dok berhachommmm hacommm ni ada pulak ibu yang sangat risaukan anak 7 bulan dia selsema. Makanya harini mommyrina jadi sailormoon lahh sent kan Penyedut hingus Mommyhana yang rare tu. Moga anak dia yang cumils tu bolehlah tidoo dengan lena malamni.
.
.
Mommypun selsema nihh. Gegooo otak kepala dan larik2 urat perut bila bersin bertubi tubi. Mmg bengang je kepala kalu selsema. Kita oklah orang dewasa, kalu paling terik telanlah sebiji penadol. Budak-budak? Aiseyyy tau melalakk jur lah. Dengan kita stress tokleh tido malam dibuatnya.
.
.
So zaman modern ni senang kan bila ada 1 penyelesaian dan alat automatik yang boleh buang segala manika dalam hidung dia ketika dia selsema. Cecair dalam hidung tu buat sesak napas je kan? Nasib mommyhana ada barang rare si penyedut hingus ajaib ni. 1 tahun lagi boleh guna dan simpan. Agak agak bosan boleh onnz kan muzik yang ada untuk hepi hepikan anak anak yang sugul bila flu menyinggah.


KAKAK TIDO LENA BILA ADIK TAK SELSEMA





KAKAK TIDO LENA BILA ADIK TAK SELSEMA

Tempohari lupa betul nak submit gambar adek chomel ni. Mommyrina gi COD Nasal Aspirator mesin sedut hingus auto Mommyhana dia Shafsburry Resident Cyberjaya. Dekat je sini dengan tempat mommyrina dalam 10 minit jurr. Di kejauhan nampak kelibat anak beranak 3 orang. Senyum je dia ambil Si Girraffe nih.
.
'' Hai sayang, baby tokleh tido ek sebab selsema? Kesian kan baby? '' dia pun sengeh jer sambil jawab '' Lepas baby guna ni, kakak dah boleh tido lena kan oonty? '' mommy pun balas senyum sambil kata '' sure sayang, suhh girraffe ni bantu baby awak yeaaa. ''
.
.
Ramai sebenarnya pembeli Nasal Aspirator ni. Rata rata sekarang ibu ayah dah tak perlu guna manual. Manual kena sedutkan. Kadang somput nak menyedut. Apa salahnya dapatkan yang terbaik buat si manja anda kan kan? Nasal ni fungsi dia senang je. Hanya on dan halakan ke hidung. Tunggulah nanti hingus mencicit lari bertempiaran dipaksa kuar dari hidung ke dalam bekas tadahan hingus tu. Kan kejo sonang tu! Babypun selesa nak tido.
.
Warranty 1 tahun lagi buat ibu ayah teruja. Yelah benda berharga bawah RM200 ni dah ada warranty 1 tahun. Woww kan best tu! Meh dapatkan laju laju yea.


PUAS HATI DAPAT SEDUT HINGUS ANAK.



PUAS HATI DAPAT SEDUT HINGUS ANAK.





Sedut hingus anak manually? Guna mulut? Owhh no no. Pada yang pakar boleh jurr nak sedut tak salah. Tapi tapi tapi, kalu sejenis mommyrina pelishhlah. Ada sifat kegelian yang amat tebal. Kalu sedut pun tak pernah nak berjaya. Rasa hujung hujung je masinnya. Hazab betui.
So dengan bantuan mesin sedut hingus automatik jenama mommyhana ni, kerja ibu dah jadi mudah. Waktu malam tak perlu berperang nak sedut hingus sampai ke subuh. Lalala siksa kan tu dah kena berjaga.
Sekali korang cuba guna mesin sedut hingus auto ni, comporm lega. Tengoklah feedback kita terima. Macam macam kaler hingus ado. Dari ke kala putih sampai ijooo pekat likat. Haa taik edonggpun sedut sekali. Walllahhhh!

Pagii semua ibu ibu.
Semua ibu nak terbaik buat anak kan kan?


PROMOSI RAMADHAN MESIN SEDUT HINGUS AUTO MOMMYHANA



NASAL ASPIRATOR SPECIAL EDITION
——————————————————


.
✔Penyedut hingus bayi.
✔Membersihkan hidung bayi dengan lembut dan selamat.
✔Mudah digunakan.
✔Kalis air.
✔Menyedut hingus dengan pantas.
✔Di iringi 3 melodi yang menarik.
✔Terdapat 3 jenis probe mengikut kesesuaian umur.(Percuma)
✔Bekas pengumpul hingus yang disediakan boleh dicuci dengan air suam ataupon pakai buang(Percuma)
✔Kuasa sedutan maksima pada 50kPa (dengan kelulusan perubatan).
✔Percuma bateri AA 2pcs.
✔️Waranti -1 tahun.
.

TIPS MACAM MANA NAK PILIH/BELI AIRCOND RUMAH.



TIPS MACAM MANA NAK PILIH/BELI AIRCOND RUMAH.





Punyaalah hazab dunia haaa bila musim panas menjelma. Nak nak ditakdirkan ko ibu mengandung atau menyusu. Hormon tu lagi berganda ko rasa bahang. Paling haru bila makin malam nak tido makin panas. Makanya peluh menderu keluar.

ISLAMIC AUDIO DEVICE BY MOMMYHANA SPECIAL EDITION





YANG DITUNGGU-TUNGGU TELAH TIBA

ISLAMIC AUDIO DEVICE BY MOMMYHANA SPECIAL EDITION

1) Mempunyai alunan surah-surah yang merdu. Sesuai untuk semua golongan.

2) Zikir dan selawat ciptaan MommyHana yang mudah diikuti untuk melatih anak kecil selawat dan zikir setiap hari.

3) Mempunyai WHITE NOISE, MOZART dan LULLABY yang merdu serta menenangkan untuk membantu dalam perkembangan minda bayi dan anak kecil.

4) Mempunyai lagu-lagu pilihan Omar & Hana.

ISLAMIC AUDIO DEVICE BY MOMMYHANA










TERAPI DIRI SEKELUARGA
.
Ibu bapa mencari terapi jiwa dan rohani untuk anak serta keluarga?? Jangan risau MommyHana ada launching produk terbaru tau yang diberi nama ISLAMIC AUDIO DEVICE๐Ÿ˜Š




APA YANG BESTNYA ISLAMIC AUDIO DEVICE?

⬇⬇⬇⬇⬇⬇

๐Ÿ’• Mozart untuk kecerdasan minda anak
๐Ÿ’• Lullaby untuk ketenangan,bagi anak konsisten waktu tidur
๐Ÿ’• White Noise & Ocean Wave bagi membantu baby tidur dengan selesa 
๐Ÿ’• Surah Yaasin
๐Ÿ’• 13 surah lazim termasuk 4 Qul
๐Ÿ’• Lagu dari MommyHana
๐Ÿ’• Zikir & Selawat

ADA LAGI KE YANG BEST TENTANG ISLAMIC AUDIO DEVICE NI?

Of course ada! MommyHana kan seorang ibu jugak. Jadi dia faham sangat perasaan parents kat luar sana

๐Ÿ’ฆ Tiada Radiasi
๐Ÿ’ฆ Timer auto off
๐Ÿ’ฆ Memory function
๐Ÿ’ฆ Lagu auto shuffle
๐Ÿ’ฆ Sekali charge tahan min 9 jam 
๐Ÿ’ฆ First in the world product yang ada gabungan white noise + lullaby + ocean waze + bacaan Al-Quran ( Moden + Islamic )



SIAPA YANG PATUT ADA ISLAMIC AUDIO DEVICE

⬇⬇⬇⬇⬇⬇
.
๐Ÿคฐ๐ŸผIbu Mengandung
๐Ÿคฑ๐ŸผAnak2 kecil yg susah tidur
๐Ÿ‘ฉ๐Ÿผ‍๐ŸŽ“Anak2 di asrama/kolej/university 
๐Ÿค’ Orang sakit di hospital
๐Ÿ“ Orang yang baru nak belajar Al Quran
๐Ÿ‘ณ๐Ÿฝ‍♂ Buat jemaah haji dan umrah
๐Ÿƒ๐Ÿผ‍♂ Dipasang semasa beriadah berbasikal/jogging(ada earphone)

๐ŸŽ€ ADA WARRANTY 1 TAHUN !
๐ŸŽ€ USB & PLUG INCLUDED




ISLAMIC AUDIO DEVICE BY MOMMYHANA 
๐Ÿ’ต HARGA asal Rm199 .

Harga promosi RM159 sahaja!

POSTAGE Semenanjung: 1unit RM8
POSTAGE Sabah&Sarawak: 1unit RM15


Jom wasap Mommyrina sekarang jugak untuk jadi yang terawal memilikinya ๐Ÿ˜š


#audiodevicemommyhana
#mommyhana
#islamicaudiodevice




Yipppiiie! Haritu kan Doctor Harlina wife angkasawan negara Sheikh Muszapar dapat #radiozikirmommyhana #quranmommyhana si gadget penenang ni. Hari ni Fauziah Ghouse punya turn pulak. Beshhhnye kan kan❤️

Bukan biasyerrr biasyerr tau radio nihh. Anak retiss pun pakai uollss. Mommyrina kan is tasabar nak tunggu #karnivalomarhana 27hb april di QuillCityMall KL sabtu nih. HQ Mommyhana jadi CoSponsor untuk event tu nanti. Jom seshamer kita jumpa kek sanooo nanti.

#mommyhanaxomarhana
#gelombangmommyhana



seronoknya bila dapat radio zikir mommyhana. dalam ni ada gabungan mordern dan islamic gituu. mordern untuk baby mudah tidur dan untuk rangsangan otak dengan baik. untuk islamic kita ada omar hana punya lagu dan mommyhana punya zikir serta bacaan surah al quran yang lunak oleh USTAZ MUZAMMIL HASBALLAH. ajommm dapatkan sekarang sempena event omar hana x mommyhana ni kita ada PROMOSI HARGA RUNTUH .









TEBUS DISKAUN KUPON ANDA DENGAN MOMMYRINA UNTUK PEMBELIAN JIMAT BERGANDA.

WASAPP 017-3288087


HARGA ASAL RM199
HARGA PROMO WITH KUPON RM 159 SAHAJA.

Pemakanan Semasa Menyusu Yang Ibu Wajib Tahu !



Pemakanan Semasa Menyusu Yang Ibu Wajib Tahu !

Pemakanan Semasa Menyusu Yang Ibu Wajib Tahu !

1. Ambil banyak buah-buahan tropica yang tinggi vitamin C seperti mangga, jambu batu, epal dan lain-lain. Kurangkan buahan citrus.
.

2. Kurangkan makanan laut yang tinggi merkuri (selalunya laut dalam) terutamnya yu, todak, tenggiri raja dan tilefish. Makanan laut yang rendah merkuri seperi udang, salmon dan ikan air tawar. 
.

3. Elakkan makanan yang boleh menyebabkan elergi/alahan pada anak kecil anda. Perhatikan makanan yang anda makan dan jika ada kesan alahan untuk anak anda, boleh bertukar makanan lain. Biasanya kekacang, susu dan kerang.
.

4. Kurangkan kafein. Pilih decofeinated coffee atau buat lebih nipis.

.

Makan sihat untuk anak anda. Simpan diari pemakanan anda jika perlu untuk melihat alahan anak susuan.

Sumber : Persatuan Pediatrik Malaysia
.
.

Mohd Khairul Azuan
Dietitian
Penceramah Penyusuan Susu Ibu

NOSE CLEANER MOMMYHANA PUTRAJAYA






Aduhhh leganya bila baby boleh #tidurlena walaupun dia #selsema. Kesian bila selsema #hidungtersumbat. Mulalah dia mengamuk sakan. Tapi adanya #nosecleaner ni amat memudahkan para ibu handle anak yang tak sihat. 
.
Memperkenalkan Nose Cleaner Automatik mudah untuk buang #hingus baby. Apa yang best nye Nose Cleaner ni?
.
.
“Dah guna.. memang keluar la #hingus nye... senang... Semalam pakai kat baby, hari ni dah kering”- puan Juzi, Batu Caves
.




Soalan yang biasa ditanya ibu-ibu
---------------------------------------------------------
.
Q: Tak sakit ke baby tu?
A: Kami ada banyak video termasuk video baby usia 5 hari. Boleh lihat sendiri, baby tenang je bile gunakan Nose Cleaner ni.
.
Q: Umur berapa boleh guna? 
A: Dari lahir sehingga umur 10 tahun.
.
Antara kelebihan Nose Cleaner Automatik by Mommyhana
---------------------------------------------------------
.
✔️Sedut #hingus secara automatik
✔️Senang digunakan, tekan 'On' terus sedut
✔️Sesuai dari baby baru lahir hingga 10 tahun
✔️Ada 3 muzik untuk leka kan anak
✔️Ada 3 kuasa sedutan
✔️Tidak menyakitkan
✔️Selamat dan berkesan
✔️Mudah dibawa kemana-mana
✔️Warranty setahun 
✔️Harga? Mampu milik
.
.


Ada lagi yang best dalam set Nose Cleaner
---------------------------------------------------------------
✔️Free 3 saiz probes untuk sesuaikan saiz hidung mengikut umur
✔️Free 2 silicon joint
✔️Free 2 biji bateri 
✔️Free 25 bekas pakai buang
.
Freegift๐Ÿ‘†๐Ÿป bernilai lebih dari RM45.




Jom grab ibu, selesaikan masalah baby #selsema dan dapat tido lena semula.

#penyeduthingusmommyhana
#rawatanselsema
#nasalaspiratormommyhana
#mesinseduthingusmommyhana


TESTIMONI PENGGUNA


TERTEKAN! CUTI SELSEMA UMPAMA CUTI KUARANTIN!!

Masakklah mama kalu adik kena #selsema. #Hidungtersumbat satu hal jugak. Dok menjerit tetengah malam sebab tak selesa. Pastu lambat gilerr nak baik. Nampak gayanya mama kena cuti macam cuti kuarantin. Demam plus selsema. Kebiasaannya memang lama melaratnya. Habislah cuti.

Akhirnya mama yakin je membeli 'Penyedut Hingus Automatik' by Mommyhana tu. Terpikat dengan iklan di fesbuk. Harini bila buat ujikaji ke adik, wahhhhh! Cepat giler sedut hingus hanya 10 minit je. Berbaloilah harga bila dapat hasil tuaian yang memuaskan.
Lepas ni selamatlah cuti mama.

Ada ibu diluar nak selamatkan cuti jugak? Baru awal tahun ni ibu, krna jejimat cuti. Hujung taun boleh round malaysia tak gituuu?


#mesinseduthingusmommyhana
#penyeduthingusautomatik




BABY DISCHARGE WARD SETELAH 1 MINGGU ADMITTED.

Mommyrina tasabar nak up Feedback Mommies hebat nih. Team gi cod terus kat hospital pantai sebab urgent teruks. Tokleh betul kan bila tengok anak sampai admitted ward sebab selsema. Tokleh bernafas dan boleh membawa bahaya.

'' Alhamdulillah, baby dah boley discharge harini. Hidung dia tersumbat dah dekat 2 minggu dah. Macam macam cream try pakai semua tak dapat hilangkan sumbat hidung dia. Dia tido pun tak lena. Tapi semalam dapat penyedut hingus terus saya guna. Banyak sangat hingus yang dapat sedut. Legaa.''

Best kann feedback ni?
Alhamdulillah bila barang viral dapat membantu dan bagi manfaat kepada anak dan ibu. ❤️❤️


#nasalaspiratormommyhana
#mesinseduthingusmommyhana
#penyeduthingusmommyhana
#rawatanselsema







#nasalaspiratormommyhana
#mesinseduthingusmommyhana
#penyeduthingusmommyhana
#rawatanselsema

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in