hari ke 14 berpantang

selamat pagi semua...alhamdulillah sampai dah mumy hari ke 14 berpantng di melaka.semua urusan berpantang berjalan ngan lancar.berurut,bertungku,n memakai bengkung turut dilaksana dengan sempurna..

hari ke 9 dan 10 anak kesayangan mumy si merah demam panas..risau jugak dengan demamnya disertai dengan rengekan dan mengigil di tengah2 malm lagi buat umy tak tido..si kenet sarah bila dengar kakaknya menangis turut serta menanges..

tapi alhamdulillah merah antiodi dia mmg kuat n umy kagum dengan dia.hari ketiga demam pergi jauh dah..huh kalau tak mestilah nak bedukung jerk.nak tidopun ngan mummy tak mau org lain..bia sarah tido mummy pangku humaira sampai dia tido..

hari ke 13 sarah pulak kena tempias merah...dia kena batuk dan selesma..nie lagi cukup2 risau dibuatnya..mautaknya,tak nak nyusu,tak mau tido..dok nanges dah 2 malam.tido kejap2jaer maybe tak selesa idung.mcm biasa masa humaira bby dulu mummy sedut ingusnya..tapi still dia tak selesa maybe tekak dok batuk2..

si sarah senang dijaga berbanding merah mas dalam hari.tapi ada satu yang mummy perhatikan dia lain cket..dia tak menyusu mcm merah.dia tak kuat nyusu..bila menyusu dia akan tersedak.bila tersedak mummy risau betul..adakah aliran susu mummy sngt laju??n dia kuat berak.bila berak dia akan lapar semula tapi bila hulurkan breast dia seakan nak maah n nanges..so sarah kena tido dulu barulah dia nak menyusu..

ttg penyusuan pulak..mmg banyak yang dipump n dijdikan stok sb breast sik penuh.sarah plak tak kuat nyusu..beza ngan humaira.pandai menyusu..kesian mummy tak sarah..dia nampak lembut dr humaira.tulang leherpun nampak tak berapa kuat n suara dia menanges pun tak sekuat merah nanges..lagi kesian bila dia kena selesma..mummy tgk tekak dia mcm berlendir n mummy cukup risau.

kata org dalam pantang jgn pkr sangat.tapi mummy risau tgk sarah n mummy jugak risau siapa nak jaga sarah di putrajaya?bila pengasuh bg susu nnt adakah dia akan tinggal sarah minum sendiri?sara cepat lemas bila menyusu n cepat tersedak bila menyusu..dan stu hal lagi adakah mummy kena ambil cuti tanpa gaji menjaga sarah?nak2 pengasuh tak lagi mumy jumpa...pengasuh sekarang jaga ramai.nursery pulak payah terima baby..tahlah kusut kusut..time2 tak bleh solatnie hanta doa dapat mumy pina agar semua urusan dipermudahkan..

5 sumpah ako sayang korang:

kayyana berkata...

nurul, ko cube bg susu badan ko gune botol.. dan botol pulak ko kene cari puting yg ada huruf 'y'. puting huruf y tu kalau die tak hisap susu takkan keluar..klu die hisap pun susu akan keluar mengikut hisapan die... klu laju die hisap lajulah susu tu kuar.. cubelah.. aku pun riso je tgk ko kusut. kalau terpaksa amek cuti, amek jelah cuti demi anak anak nurul.. dalam masa yg sama cube cr pengasuh yg btul2 bleh jg baby ko nanti k.

eB ezrin berkata...

bestnyer... sbayer ngan aeeky la nih yer? aeeky kalo x silap, 16 hari :)

Farzlyna Mustafar berkata...

eh da bersalin ye... congrats n selamat berpantang fren..

amiey lee berkata...

aiseh puasa dlm pantang ...huhu jenuh nak berganti nih

MAPPIAU berkata...

dik jangan kusutkan pale tuh, insyaallah ade jalan penyelesaian nanti.

akak doakan mudahan segalenye dipermudahkan yea. Sabar yea paham ape yang nurul alami.

Kalau terpakse amik cuti jugak takpelah amik jela demi anak2. Insyaallah rezeki ade untuk anak2 nurul :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in