review penggunaan shaklee set C

so setelah 4 bulan melahirkan sofia,adalah mummy beli vitamin n beberapa produk dr shaklee..



mummy jenis kalau guna mmg lama baru bg review..yelah nak tengok dulu produk tu serasi ngan badan atau tak..

so terus g tang produk kay=)

mummy amek set confiment set C (confiment) drp shaklee.untuk pngtahuan semua,mmg mummy tak makan jamu sepanjang mummy pantang 44 hari.just amek vitamin ini sahaja.

nie gambar amek kat alinalan nyer blog.mummy tak beli full set.just beli "trial pack"..ianya dalam bekas kecil n makan dalam masa sebulan berpantang.

perbezaan yang dapat mummy rasa drp bersalin merah 2 tahun yang lepas:

* lepas melahirkan mummy terus amek tablet zink..n mummy ikut schedule mcm alin beri.mkn ikut masa..n mummy rasa luka dalaman seminggu dah sembuh.kalau masa merah dulu 44 hari masih tak sembuh..siap jait semula lepas 44 ari..azabbb

masa bersalin kedua kali..aitu bersalin sofia,doktor ada cakap kat mummy masa jait tempat baby kuar.."awaknie jenis tak makan herba..tak makan pedas2 ek?"sebb tuh kulit awak sangat2 nipis n halus.kalau jait mmg lambat sembuh..n jaitan mudah terbuka semula kalau banyak bergerak".

masatuh mummy sangat takut kejadian jait 2x masa merah dulu, berulang..mmg ianya sangat sakit tuhan jer yang tahu..sampaikan mummy fobia nak bersalin semula..

bayangkan luka mummy sembuh dalam masa seminggu dengan tablet zink n vitamin C..mummy bleh bergerak dengan selesa.paling takut "sembelit"dah rasa masa merah dulu..mmg sakit sampai bleading.tapi utk kali ni..say no no no to "sembelit"..mummy juga tak tertekan handle sofia..walaupun sofia masa awal2 kelahiran selalujer selesma n pernah addmit ward sbb ada jangkitan dalam paru2..(peunomenia)

mummy terpaksa duduk ward 3 hari..n rasa mmg penat..so mummy berpantang dengan shaklee set confiment aje dalam ward.dengan tablet B compleks mummy rasa lebih relex.

pada hari ke 3..dalam ward mummy dah start pump susu..n susu pun kuar ngan lancar walaupun masa 1st nak pump kuar cket tak sampai 0.5ozz.mummy keep pumping n malam mummy buat power pumpping.(memang malam mummy tak tido sbb berulang alik dr ward sofia ke ward mummy.kami tak duduk sama ward.sepatutnya mummy kena alik umah tp mummy minta ward sbb nak bg susu bdn pd sofia n selebihnya mummy pump wat stok) mummy ikut betul2 tips bf drp alin selepas beli set shaklee trial pek.semua sbb nak bg sofia minum.hanya ngan susu ibu.

selaian vitamin2 nie..mummy jugak amek pemakanan yang banyak mengandungi vitamin C mcm buah oren..memang cepat taw luka bersalin sembuh.selain makanan mcm ikan haruan,daun pegaga..air pulak memang walaupun dalam pantang orang tua2 kata jgn minum byk air..tapi mummy minum jugak...memang dalan lebih 2 liter sehari...

masa mummy beli ada pertambahan 60biji alfafa.tapi mmg mummy tak ambil spjg pantang sbb takut anak kuning..tapi yang jelas sofia tak kena kuning langsung.tak mcm merah.

sekarang mmg mummy keep makan sbb betapa bertuah mummy masa dalam pantang ada adik mummy bagi full set shaklee sebagai hadiah bersalin=)syukur sangat=)

mummy teruskan makan vitamin sampai sekarang sbb untuk bertenaga sepanjang hari.kalau tak breastfeed n buat kerja2 pejabat,kerja2 umah mmg sangat meletihkan..now im keep healty with my shaklee product..









*rasa kecik plak deep freezer nie..huhu*

sebahagian stok stok susu sofia..tak muat peti 2pintu,sbb nak letak lauk mentah jugak so..beli deep freezer..skang stok ada 400++ dalam both peti.harap2 janganlah takder letrik plak.semoga Allah mempermudahkan urusan penyusuan mummy.dengan produk shaklee mummy leh pump ngan tenang walaupun menggunakan single pumping(madela swing)


dulu masa merah mummy hanya dapat rotate yang fresh ajek n ada cketjer stok beku

tak sampai 30 botol.n mummy agak tertekan pump sebabnya dok rushing pikir nak kumpul stok..tapi mujurlah merah dapat fully bf sampai 1 tahun 7 bulan..sebelum kumpul 30 botolnie mmg tak amek aper2 vitamin.badan sangat2 letih..alik kerja sik tido jerk.penat.hehe

oklah sampai siniejer dulu review set breastfeeding n confiment mummy dengan shaklee=)
*ape yang mummy nak tekankan..memang bahasa tubuh penting.kalau mind n body segar..susupun keluar dengar jayanya=)*


*eh mummy tak jual taw cuma mummy suka rewiew barang2 yang mummy guna untuk kesihatan mummy sendiri=)tq pada

kerana memperkenalkan vitamin yang bagus nie=)

71 sumpah ako sayang korang:

Nida berkata...

Dulu masa Kak Nida join kontes Nurul, masa tu Nurul tengah sarat.. sekarang Sofia dah 4 bulan.. cepat betul masa berlalu.

Kazman & Sue berkata...

bagus ye produk tu....

mEiZ SHA berkata...

bape harga dia mummy?
mcm bagus je ni..mana tau kot ada rezeki nanti leh try juga..;)

izan mama mia berkata...

byknya stok susu...bagusnya produk tu...

Totie@Tomy berkata...

wah jelousnya..tp betul product shaklee ni bagus..saya pun ingat nak try..tq for info bagus ni..

Momma Mia berkata...

Subhanallah...banyaknya stok susu Sofia... huhu suka tgk!!

Alhamdulillah, syukur supplement do help ur confinement & bfeeding journey dear!! dgn Izinnya...

Semoga perjalanan penyusuan Sofia akan sentiasa dipermudahkan & semoga allah sentiasa memberikan kekuatan & kesihatan yg baik kepada Nurul sekeluarga... AMIN!

p/s: mohon share yer Nurul.

Momma Mia berkata...

Thanks for your sharing dear!!

wan nurul hezrina berkata...

nida-aah kan kak..kejapjer masa berlalu..kak skang akak guna .com..lambat cket nurul jenguk ek..kat cni takleh buka..

wan nurul hezrina berkata...

kazman-erm pada nurul its works..trylah=)

wan nurul hezrina berkata...

meiz-bleh tgk harga kat alinalan.blogspot.com..masa nie nurul beli rm80 kot trial pack

wan nurul hezrina berkata...

izan-produknie sedikit sebanyak membantu bagi tenaga pada nurul=)

wan nurul hezrina berkata...

tottie-aah its work.eh totie bersalin bila ek?dah due ker?

Myra Jay berkata...

Nice review..

Boleh jadi panduan pada Ibu2 lain :)

dhiera berkata...

bagus jugak ye produk ni~

WuMing berkata...

Terbaeekkk....

Izan Ishak berkata...

baguslah nurul buat review yg best macam ni. boleh bagi semangat pada org lain yg tgh berkira2 nak BF kan bby kan. dibantu pulak ngan produk yg best cam shaklee tu... tahniah2!!!

IntaNBerliaN berkata...

BESTNYA TGK stok susu byk2 camni... sy bf scra direct so xpnh tau byk mana susu yg terhasil.. tp dr review nurul ni buat sy rs nak produk ni... lgpun thn dpn mmg dh plan nak prgnant... harus terjah blog alin ;-)

wan nurul hezrina berkata...

momma mia-aah alin,syukur produk shaklee mmg banyak membantu dr segi kesihatan nurul..nak2 nak tempuhi pantang 4 da 2nd time mmg menakutkan..so bila rasa mudah takderlah tekanan tuh..badan pun sihat jew=)ianya serasi ngan nurul=)

wan nurul hezrina berkata...

momma mia-ok alin sila2 amek testimoni nurul=)

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Banyaknye stok..Alhamdulillah rezeki sofia..Moga terus dipermudahkan..^^

eB ezrin berkata...

alhamdulillah, mrh rezki bb :)

Salina@IbuAqil berkata...

Uishhhhh!! Rezeki anak.. Bnyk susu badan sis.. ;) Seronok tgknya..

Liza berkata...

Wan, Nama anak pertama Merah ek? Uniknya! Kes sama mcm Liza. Anak pertama jahitan terbuka, tp pakai gel je bg cantum balik. Masa lahirkan Azfar haritu, baru doc jahit sekali parut lama.. ;p

wan nurul hezrina berkata...

mj-aah mj..manalah tau ibu2 kat luar ngah tercarik2 info ttg penyusuan

wan nurul hezrina berkata...

dhiera-pd mummy mmg ianya berkesan=)

wan nurul hezrina berkata...

wuming-hehe terbaik dalam idup seorang momma

wan nurul hezrina berkata...

izan ishak-nurul takutgak nak buat review..tkut org kta menunjuk stok..tapi nurul ikhlas ceritakan kebaikan vitamin nie pd nurul.nurul just info..harap tak disalah erti..ianya berkesan tuk nurul n ibu2 lain bleh mencuba dahulu..sbb tuh dulupun nurul beli pek percubaan.dah serasi baru beli full pek.

mmg kalau bleh nak ibu2 kat luar lebih semangat susukan baby mereka=)izan pun sama2 kay=)thanx drop by kat sini

wan nurul hezrina berkata...

ib-aah ina g lah jengah blog alin.mcm2 ado..hehe..

wan nurul hezrina berkata...

lily-tulah time sofia mmg murah rezeki=)mungkin pengalaman menyusukan tuh kita apply tuk yang keduA=)

wan nurul hezrina berkata...

eb-alhamdulillah..semoga allah terus permudahkan segala urusan=)

wan nurul hezrina berkata...

salina-hehe..tulah pengalaman n dengan izin Allah semuanya dapat dilaksanan=)

wan nurul hezrina berkata...

liza-nurul dah tanya dah kat doktor perluker jait semula..tapi dia kata takleh tak jait takut kuman.tahler..masatuh pasrah jerk..mmg kulit nurul jenis cepat rapuh..huhu takot dengar

Fara berkata...

Wow! Ramai yg asik memperkatakan tentang kehebatan produk Shaklee. Sy mcm nak try. Hiks~

Cho Zila berkata...

dulu saya ejen shakleeni tapi dah tak buatpun malaih.. tapi produk dia memang okler ...

Zue AnnaLeeya berkata...

mcm best jer produk nih...
blhla akak try nak bersalin nanti...
tq yer nurul sharing kt sini...

wahida berkata...

mmg ramai review yg positif pasal produk ni...

wan nurul hezrina berkata...

fara-aah kebanyakkan yang try kata ok.ikut badan masing2..nnt lehlah try=)

wan nurul hezrina berkata...

cho zila-ooo agent=)nurul plak mmg malas nak niaga2 produk...just nak guna n kalau sesuai ngan tubuh jd teruskan pakai jer

wan nurul hezrina berkata...

zue-aah kak bleh try..eh akak dah bape bulan dah ek?

wan nurul hezrina berkata...

wahida-akupun nengok ramaijer yang guna produk nie=)

Papa Mifz berkata...

papa mifz nih dah lamo tak mkn supplement,nk start mkn balik la...

wan nurul hezrina berkata...

papa mifz-aah kadng letih badan nie tak ilang..n utk kesihatan total

Qhaifa Nur berkata...

terkejutnya bila baca pengalaman dr rakan2..teruk rupanya kesan dari operation ni yek...alhamdulillah saya bernasib baik masa afnan dan aeish tiada masalah....wlaupun operit saya selesa berbengkung

semua itu pengalaman berharga buat saya....info nurul sangat dihargai

NOOR FATIN berkata...

macam mana la rasanya bersalin nanti kan. hehe saya tak kawin lagi..

bagus la produk tu :)

Jones berkata...

ni yg bgus bile follow blog org brgelar mama ni..

bnyk bnde bleh belajar..

xsabar nye nk ada anak..

fieda berkata...

seronok tgk rezeki untuk sofia melimpah limpah...

MaryaYusof berkata...

Banyaknye stok susu ko wan...bagus eh produk shakley ni...agak2 klau akak beranak sok beli melalui ko boleh x...heheheee...mintak ko tolong postkan... ko ceaser ke yang?

LYAfrina berkata...

mmg produk ni bgus.. tp syg..msa lya bsalinkan asya dlu..x smpat nk cri apa2 ubat pon :-(

kena jahit 2x?? adusss... lya dpt rsakan..msti skit sgt kan..luka pon blum smbuh..nk kna jahit smula

bonda dadif aka akish berkata...

halamak...lebat gile stok susu tuh..jeles!

emmm....kire shaklee tuh ade jugakla obat utk kite tak sembelit yeh???

dan...bole la jugak eh kite takyah makan jamu???

emmm..menarik...

ShimaSalleh berkata...

alhamdulillah rezeki anak tu. Aku pun takat ni cuma set mind je xde mkn apa2 supplemen. Tp urut satu bdn sebulan sekali wajib hahaha.. Mmg nk beli gak nti. Beli fullpack terus laki bini leh mkn ( yg set B) la :)

konde berkata...

mantab lah.... rezeki :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

ajumohit berkata...

nurul meriahnya stok si adik ni, aju pon mkn shaklee gak masa BF dulu..

nurul aju tempah template ngan http://shielasuri.blogspot.com/, mmg berbaloi...hehehhe

wan nurul hezrina berkata...

qhaifa-nurul tak operation=)just masa baby sulung lahir normal tapi jaitan banyak..

dah jalanpun perlahan jer masa pangtang..tapi mmg luka lambat baik sbb kulit jenis rapuh..benang cepat tetas..mmg sakit bila pas 44 hari jait semula for 2nd time=)

wan nurul hezrina berkata...

noor fatin-sakit nak bersalin rasanya tak bleh n payah nak crita..nnt kawin n nak dpt anak baru sendiri rasa=)

baru tahu betapa payahnya mak kita melangandung,melahir n membesarkan..

wan nurul hezrina berkata...

jones-hehe ko tak lama lagi nak kawen kan?banyak info2 bleh kutip=)tq sudi follow blog mummy mummy kat alam maya nie=)

wan nurul hezrina berkata...

fieda-aah sofia rezeki mmg murah..alhamdulillah.harap semoga allah melindungi rezki nie sampai ke masa yang disyariatkan

wan nurul hezrina berkata...

marya-aku tak jual lah kak..ko bukak blog yang aku linkkan tu senang..kat perupun dia leh post=)

tak operation=)just masa baby sulung lahir normal tapi jaitan banyak..

dah jalanpun perlahan jer masa pangtang..tapi mmg luka lambat baik sbb kulit jenis rapuh..benang cepat tetas..mmg sakit bila pas 44 hari jait semula for 2nd time=)

wan nurul hezrina berkata...

lya-aah jait 2 kali..mmg tak selesa.jait 4 da 2nd time lagi sakit gila...nak nanges oo

wan nurul hezrina berkata...

bonda-rasanya sbb minum banyak air n sbb vitamin C shaklee..jadi tak sembelit..hikhik

aah mmg den tak amek jamupun..sbb rasa badan ok ngan vitamin

wan nurul hezrina berkata...

shima-aah ko beli kat alinalan.blogspot..aku pun beli kat situ..aku kat bandarnie payahnak carik tukang urut..

wan nurul hezrina berkata...

aju-ooo aju ok gak ker guna shaklee?ramai kan yang guna n berkesan?dia bukannya nak hasilkan susu banyak bila makan sima bg signal terbaik bila makan badan jadi cergas..tak penat..so bila tak penat,otakpun ringan..susupun banyak..

ooo okn tq sangat bg link..murahtuh templete rm20 jer..mmg berbaloi2

mamaNoriz berkata...

mmg ramai puji shaklee ni, lum kesempatan nak try lagi lah...

hakak CNN berkata...

shaklee memang ok, sy guna utk BF set b kalau tak salah..now si adik still Bf..syukurr..:)

NAZRUL AZAT berkata...

kesian kat mummy tau

wan nurul hezrina berkata...

mama noriz-aahkan ramai yang puji.nurul guna dulu 4 bulan baru dapat tahu kebaikan2..nnt blehlah cuba=)

wan nurul hezrina berkata...

hakak cnn-aah kak..akupun guna shaklee.tapi set C..confiment punya..pas 44 ari baru guna sat B

wan nurul hezrina berkata...

nazrul-anak punya pasal apepun sanggup redah=)

Tanpa Nama berkata...

Today is documentation ill, isn't it?

Si Matatajam berkata...

Skang ni selalu baca pasai Shaklee ni kat blog Yayansmum..

C'Jai berkata...

Bgus ye produk shaklee ni mummy....

~masalifah~ aka Yong berkata...

Yeszza, set bersalin Shaklee ni memang sangat best dan diakui ramai.

Ramai sungguh yang order set bersalin ni..makin meletop pula.

Beberapa feedback berkenaan set ini di blog saya:

Set Bersalin Shaklee Sangat Bestt!!

Set Bersalin Paling Popular

Set Bersalin Shaklee Mudahkan Ibu Berpantang

* Semoga mummy dan merah dan sofia dapat kebaikan berterusan darinya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in