MASIH MENAHAN SAKIT

minggunie masih menahan sakit gigi..
hanya boleh bersabar banyak2..huhu
tapi alhamdulillah sbb bengkak semakin surut
cuma kat hujung rahang gg masih bengkak menyebabkan
nak menganga untuk masuk makanan pun agak payah..

nasi bubur n benda2 lembut mcm sup yang boleh ditelan..
nak ikutkan jumaatnie appoiment ke klinik izra di p8 putrajaya
untuk proceed minor surgery gigi geraham bongsu yang senget.

memang terbayang RM yang akan melayang2 terbang..huhu
tapi kesakitan tak mampu nak ditahan nak2 menghadap anak2 yang perlukan perhatian..
kesian merah n sofia bila mummynye sakit..apapun tak bleh buat..

so dengan hati yang cekal n duit yang ada mummy berserah jer di klinik jumaat nanti..huhu..tak kisahlah apa nak jadi janji gg dicabut secepat yang mungkin..

tapi risau juga kalau bengkak di hujung rahang tidak surut2..so far memanglah sakit berdenyut2 n bengkak semakin surut tapi bengkak di hujung rahang masih ada.kali nie mmg lama tol sakit gigi..tuh yang tak leh tunggu..

bukan takmo g goverment tapi risau sakit akan berulang sebelum appoiment..4/10/2012 baru nak xray dan kena arrange plak appoiment yang ramai dah q...memanglah lama baru dapat cabut..

so dah pikir masak2 buat kat swasta.bila surut jer n elokjer gg nie terusss buat tanpa lengahkan masa lagi.dah tak sanggup rasanya nak simpan gg nie lama2.makin lama makin sakit rasanya bila sakit2 berulang..lagipun kata doc izra,mmg gg mummy tinggal tunggul jer sbb dah pecah n gusi dah affected n jangkit plak kat gigi geraham depan.so kalu tunggu2 lagi merebak..takperlah duit bleh cark.huhu walaupun agak kesal disitu.huhu

so pengajarannya bila doc awal2 dah pesan cabut gigi sebelum rasa sakit haruss dicabut kay..jangan tunggu sakit mcm mummynie..jam2 sakit nak cabut mmglah tak bleh.kenalah hadapgak siksa sakit2..so mummy bersyukur juga punya hubby yang memahami yang bg izin buat kat swasta n tlg urusan rumah sepanjang sakitnie.huhu..

moga dosa2 kecil gugur dengan sakit gigi nie..huhu..
pd kawan2 mummy mohon maaf sangat tak dapat nak balas komen2 sbb btul2 stress bila pandang blog nie.huhu harap memahami..nanti dah ok mummy komen sampai lebam..jgn lupakan mummy kay..






30 sumpah ako sayang korang:

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

la kesiannya nurul....sakit gigi mmg xboleh thn....moga nurul cpt sembuh yer...blog ni bila2 pun xper hehe

Sue PeLik berkata...

semoga gigi cepat chat! :)

Ummu Muhammad berkata...

haha komen sampai lebam..betullah nurul sakit gg ni membawe kepada seluruh badan..mmg tak bole buat kerje ;)

p/s: g cepat cabut gg!

ShimaSalleh berkata...

dah cabut update eh nanti huhuhu...

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Lily dapat rasa mcmana sakitnye..wlupun lily tak pernah lalui sakit gigi bongsu..tapi hubby lily pernah kena..hubby pun sampai nangis2 juga tu..dah operate..nk dekat 2 minggu baru ilang sakit...
Sakit gigi ni semua badan pun ikut sakit..

Deqla manjew berkata...

kalo skt gigi mmg ubtnya cabut je! moga cpt smbuh... hari ni ada jamuan raya kat mof.. nurul x pegi la erk?

Sherwieyna Muzzawer berkata...

semoga cepat sembuh nurul..;D

Si Matatajam berkata...

Siksanya sakit gigi ni...

Mrs Velentine berkata...

siannya....kalau bab gigi ni RM mmg banyak kena guna...cubit2 nuffnang

Nad @ MamaZN berkata...

sabar byk2..
Allah berikan dugaan sbb Allah sayang kat kita..
moga ada hikmah disebaliknya

wahida berkata...

kalau sakit gigi mmg boleh bawak ke demam pulak...harap ko cepat baik ye nok...

Kesuma Angsana berkata...

la siannyer, KA sgt2 memahami,pastikan ubat antibiotik dimakan habid dan kumur2 air garam suam untuk melegakan sedikit kesakitan. moga cepat sembuh yek

dyabunga berkata...

dya paling takut cabut gigi..huhuh..dya blh terasa kesakitan tu..semoga cpt sembuh ye..

Chic Na berkata...

takutnya walaupun minor operate. hehe..

get well soon dear.

LYAfrina berkata...

lya faham sgt apa y nurul rasai tu.. sbbb lya dh alaminya.. mmg, hnya tuhan y tahu.. ubatnyer..cabut..itu je.. lps lya lakukan operation buang gg aritu, terus x sakit ..hidup pon tenang ;-)

Zie berkata...

kalau sakit gigi memang tak leh buat apa dah... mudahan cepat sembuh..

IntaNBerliaN berkata...

Ya Allah,.. siannya dkt nurul... xsggup sy bygkan sakit gigi ni sbb mmg sakit...

Arina Shamsul berkata...

lahaiii..ciannya,tingkatkan kesabaran ye dear :)

hope lepas jumpa DR.nanti semuanya akan baik2 sahaja..amin.

Cik Aini berkata...

adoii...mmg azab la kalo skt gg nih,bising2 pun xbleh suma serba x kena lah kan..moga2 cepat sembuh ye nurul :)

psst! kalo kena kat org lain mesti kita dh bising2 sbb x cabut awal2 kan.hahaha

Marya Yusof berkata...

As salam Wan,

Solution bg gigi bongsu yg 'degil' mmg cabut je...akak pun selalu gak kena tp lepas tu elok...setahun sekali mesti sakit... Kalau tak tahan sgt kulum air batu ye Wan bg kurang sikit sakit tu...kurangkn makan yg panas2 ye...take care...kisses & hugs buat sofea & merah :)

aanie berkata...

sakit gigi mmg rasa sakit seluruh badan termasuk kepala...huhu...

semoga cepat sembuh ek...

~Cik Sweety~ berkata...

laa..siannya mama..xpa..sakit tu penghapus dosa2 kecil.. cpt2 cabut k..(^__^)

IntaNBerliaN berkata...

nurul camne, msh sakit ke

lelamaisara berkata...

keciannye Nurull...kawan saya baru baik sakit gg..die pon buat kat swasta je..jap je ok...tapi ubat nye punye la banyak....mahal pon tak la mahal sangat....

NUR berkata...

Get well soon ye

isabelle frankly berkata...

huwaaa....i x pernah sakit gigi lg. camna nak gugur dosa2 kecik ni? hehehe

Cik Nur berkata...

jenuh jugak kalau sakit mcm nikan..
nasib baik skarang dah lega...

TiranaAduka berkata...

sabar..

9n0L4 berkata...

patutlah lame tak nmpk. kite pun lame tak ke sini. ;)

fieda berkata...

alhamdulillah semuanya dh selesai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in