otak kosong

morning semua..Tak tahulah nak mula mcm mana.ujung minggu dihabiskan ngan penuh kerisauan dengan kesihatan anak2..demam,muntah n cirit birit..mmg susah nak dielakkan..

putrajaya org ramai gila dok tgk belon panas..mummy abiskan masa jaga merah yang tak bape nak sihat.tp alhamdulillah getting better..malas nak story pepangjang just sentiasa berharap anak2 yang tersayang berada di bawah lindungan-Nya sentiasa..

tgh2 dok kalut2 tetiba dengar berita Gaji minimum amah dinaikkan ke RM700..huhu tu pun untuk satu2 kerja.mcm kalau masak,just masak ajer..dasyat toll.agaknya nape kerajaan buat keputusan cenggitu?adakah supaya kita org2 malaysia lebih berhati2?

pasnie amah tak lakulah sbb gaji mahai...semuanya serba mahi.barang2pun naik harga..makanan gaji barujer umum naik terus naik harga barang2...dunia skang.apa pun tak boleh!

43 sumpah ako sayang korang:

amiey lee berkata...

yela hezrina..kekadang bila pikir pasal kehidupan ni semua nye duitttt aja kan...

take care moga anak2 cepat sembuh

IntaNBerliaN berkata...

tu la.. mahai betoi gaji dorg kan... xpayah ambik amahlah.. buat sendiri.. xpun, cr org mlysia je..hihii

merah demam ke?.. mg merah cpt2 sembuh

eB ezrin berkata...

x pttkan?
engat kiter nih rater2nyer gaji 5K ke?
hu3
ps: mood eB ari nih: marah.... :(

ajumohit berkata...

Tingin gak nak tengok belon panas tu Nurul tp hubby malas nk bersesak, moga merah segera sembuh ye, musim kan nurul

ajumohit berkata...

Tingin jugak tgk belon tp hubby malas nak bersesak, alahai sian merah, moga segera sembuh ye sayang

intan_blur berkata...

slm wan..
hehehheheh..ape2 pun x blh..

Cho Zila berkata...

ehm kalau anak tak berapa nak sihat memang risau ngat...
pasal gaji amahtu memang tak patut.. tapi kita der pilihan sebenarnya.. pilihan ditangan anda...

Pok Amai-Amai berkata...

Awak, anak2 mcm ne skg nie? Alhamdulillah Merah getting better dan beransur sihat. Sy doakan die akan kembali notty n lasak eh? Heheheh.....

Daddy Ziyyad berkata...

saya tak sempat nak tgk show belon panas tahun ni...

org malaysia kena back to basic, belajat buat kerja rumah, jgn terlalu bergantung dgn maid..tu kot tujuannya.Kalau nak jaga anak, hantar nursery.

::NureeN:: berkata...

moga merah cepat sembuh.. AMIN

mmm pasal amah ni, mmg mahal kan.. kan keja 1 benda ja gaji 700 mak aii

mamaNoriz berkata...

klu betul diteruskan gaji amah tu, meh kita ramai2 jadi amah nak...buat 3/4 keje leh dpt 2800...hahaha

Nad @ MamaZakwan berkata...

moga merah kembali sehat sprt sediakala :)

ShimaSalleh berkata...

KLu camtu haku pon nk jadi amah la ekekekeke... Ceh! masak pon tak pandai hahahaha... :)
Mmg mahal.. Kelapa parut rm2.30 betul ke? Aku dh siap2 bekal kat mak aku kelapa yg jo petik hihihi so byr upah parut je dlm 50sen sebiji :)

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Teman pun tak berkesempatan tengok hot ballon tahun nie...

Gaji RM700 tu demand dari Kerajaan Indonesia... Bukan dari Malaysia... apa2 pun, rakyat Malaysia jugak yang menentukannya... Kalau kita beralih ke negara lain... Good bye laa maid Indon...

fieda berkata...

melampau kerajaan dorang wat gitu..

Kazman / Sue berkata...

mana la ada benda yang tak naik harga yee.... semua naik... gaji RM700 amah tu dah kira dahsyat tu sebab makan pakai semua kita tanggung... huuu3x

Liza berkata...

Tak logik tul lah amah gaji rm700. Ntah hapa2..
tapi baru2 ni kerajaan nafikan keputusan tu di luar pengetahuan mereka. bagaimana tuh?

NzA berkata...

hidup skrg makin menghimpit...walaupun gaji naik, ttp hrga brg2 melambung2......

dhiera berkata...

betul la tu~ apa pun tak boleh. hehehe

Mila@Rimbun berkata...

apakata rakyat Malaysia say NO to maid from Indon.. padan muka diorg. Tapi saya lebih suka buat sendiri kerja2 rumah dari ambil maid. organised our own job, kalau membebankan contoh nak basuh n lipat kain, hantar dobi je lah, nak cuci rumah cari jer weekend cleaner.

Totie@Tomy berkata...

paling sedih kerja kat swasta kerja dah lama tapi gaji tak naik..pastu paling sedih epf sosco tak bayar..ni nak angkat kaki cari kerja lain..harga barang makin naik ikat perut ar nampaknya..

Bui Junaidi berkata...

KALAU BETULLAH GAJI AMAH RM700 SATU KERJA,BUI PUN NK JD AMAHLAH..HEHEHE

wan nurul hezrina berkata...

amylee-tulah kita mcm jadi hamba duit.pdahal duit bukan segalanya tapiii zaman lanie mmg duit segalanya=)

wan nurul hezrina berkata...

ina-aah merah demam panas tapi dah okdahnie..betul nurul mmg tak amik amah.semua nurul kongsi buat ngan hubby.sebb payah nak percayakan dowg

wan nurul hezrina berkata...

eb-kenapa marah2 yunk??hehe..tulah gaji kalau 5k pun tak cukup.senang2 mintak gaji tinggi.takpatut sungguh

wan nurul hezrina berkata...

aju-tulah kadang org laki tak suka bersesak=)hubby nurulpun mcm2 gak

wan nurul hezrina berkata...

intan-aah intan..apa pun tak boleh

wan nurul hezrina berkata...

cho zila-btul tuh kak.mmg kita kena wt pilihn terbaik.mmg dr dulu nurul tak amik amah.nurul kongsi2 kerja ngan hubby.mujur dapat suami ringan tulang=)

wan nurul hezrina berkata...

sofia mcm selesma cket.merah ok dr demam dah..biasalah sik berganti2 jer demam.huhu

wan nurul hezrina berkata...

daddy ziyyad-betul2 doktr..mmg tulah terbaik.kat situ nak tgk betapa suami n isteri saling bekerjasama satu sama lain..mmg dr dulu nurul mls pkr carik maid.anak2 semua nursery.biar diaowg tahu idup berdikari..belajar menguruskan diri..

kalau amik amah mmh mudah urusan tapi semua jadi manja=)

wan nurul hezrina berkata...

nureen-tulah kalah kita.senang keja dowg.banyak cantik..senang kata tak tahguna amah

wan nurul hezrina berkata...

mama noriz-aah reramaikita jadi amah.hahaha

wan nurul hezrina berkata...

nad-tq nad

wan nurul hezrina berkata...

shima-hehe ko jadi pembekal kelapa..umah aku takmo anto?haha

wan nurul hezrina berkata...

izni-wahhh suka suki nak mintak..hangin aku dengar.dahlah dok masuk kan-dang cara tak sah...mmg bukan apa dah duk sini bayarlah ikut dulu n majikan nak bagi kn??

kalau tgklah dog nyer handphone mak aiii kalah kitanie hah,.dah kalau 700 bagi kat sana mmg kayoo

wan nurul hezrina berkata...

fieda-mmg tak patut!mmg nak kena maki jr.haha

wan nurul hezrina berkata...

kazman-tak masuk dek akai

wan nurul hezrina berkata...

liza-takkan luar pengatahuan.mmg mlysia nak jadi mcm negara maju n semua serba naik.tapi tak patutlah naik gaji amah 700.gila hape.takkan masuk berita tv3 n kerajaan tak mampu sangkal apa2?huhu nasib2..tapi boleh kawal.takyah amik amah..buat kerja semua sendiri

wan nurul hezrina berkata...

nza-mmg takder makna gaji naik.huhu

wan nurul hezrina berkata...

dhiera-hehe dah semuanya makin melampau2=)

wan nurul hezrina berkata...

mila.salam kenal.mmg saya setuju 200%hehe..eh nnt aii jenguk umah u kay

wan nurul hezrina berkata...

totie-mmg susahkan kalau epfn n socso tak bagi?

wan nurul hezrina berkata...

bui-nurulpun nak join bui jadi amah.hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in