sakit gigi,takdok mood!

Dah seminggu daku menahan sakit gigi..Gigi bongsu yang senget pertumbuhannya n seharusnya dibuang dr zaman bersalin mek merah dulu..

dulu masa bersalin merah sakit gigi bongsu sebelah kiri.mmg g appoiment dentis.dia cabut gigi geraham bongsu yang belah bawah n atas jugak.2 sekali cabut.sbb akan sakit juga.tapi mmg masa tuh pas abis bius sakit Ya Allah.mmg sakit bangat!!darahpun banyak kuar sampai nak pitam.

pas cabut dia cek kata gigi belah kanannie,gigi geraham awak senget ikut xray.kena cabut.sekarang mungkin tak sakit tapi nanti akan sakit.so lagi 3 minggu datang semula.

pas 3 minggu aku dah fobia.mmg tak datang terus..haha sampailah gigi2 sakit semula 6 bulan akan kemudian.pastu barulah terhegeh-hegeh aku nk g cabut..so time bengkak mmg tak cabut so posponed appoiment yang tertunggak ke bulan 11/2010...Wo Wo tahun 2010 ok!!lama tuh..

tup2 masa bulan 11/2010 pun kena tunda gak appoiment2 sbb den preegy sofia...har har..so den buat tak geti jah..sampailah ada satu hari sakit tapi just telan ubt.dah ok takde nyer nak proceed g buat appoinment baru..

tup tup amek ko!!arinie mak sakit gigi yang amat.Seminggu aku tahan wokey!!telan ubtpun tak surut2..so ingat nak kuatkan semangat wat appoiment baru n mmg nak g buang giginie.mcm nyusahkan kalau sakit2 mcmnie.tak tahan!

Tapi ku kenalah cekal n harap2 ku tak ngandung masa nak cabut2..huhu sejarah tak mungin berulang=(sakittttt

22 sumpah ako sayang korang:

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nurul...ingat pengalaman k.atie yg setiap mggu bawak MIL g cabut gg kat klinik.Sbb MIL nak buat gg palsu..trpaksa buang semua gg yg ada.Bila k.atie tanya kat MIL...mak tak sakit ke?Blh dia kata tak...eeeee,seram k.atie bila tgk darah kat gg MIL.
Seumur hidup..k.atie pernah seklai jer cabut gg..itupon sbb sakit sgt.darah jgn citer la..mmg byk kuar...

amiey lee berkata...

hishhh sakit kedua yang sakit lpas bersalin...huhuhuh

memang sakit gigi ni tak tertahan kan..
kita penah cabut gigi masa form 1...

takutnye kalau tetiba ggi bongsu ni nak tumbuh

Nor Idayu Abd Rahman berkata...

Ayu pertnghn bulan 2 aritu sakit.. ggi dok dlm gua..skt sgt.. doc kta isi ppi tebal skt..mggu dpn nk check blk..if still gusi xleh trbuka...kna potong gusi..

boleh tgk gmbr gusi tu kt sini...
http://cikniar.blogspot.com/2012/02/menghilang.html

ShimaSalleh berkata...

Haku dh tumbuh pat2 btg tu masa belajar.. Aku pon sakit yg belah kiri. Yg kanan elok je. Kiri ada senget sikit tp penah tnya dentist dlu dia kata xperlu cabut hohoho..
La ni ada masa nti nk pi tampal gg n tgok balik kot gg bongsu tu leh cabut ke tak.. Boleh demam kan kalo cabut gg bongsu! huhuhu.. Serammm

IntaNBerliaN berkata...

cabut je nurul... saya kalu bab2 gigi sakit mmg saya xkan simpan dah gigi tu.. dr tanggung sakit lg baik tanggung sakit time cabut tu je..

sy dah ada 3x pengalaman cabut gigi geraham..bkn main susah lagi doc nak cabut.. yela, gigi geraham kan besau.. sampai darah terpecit dkt tudung.. tp xpala, puas hati sbb lps tu dh x tanggung skit gigi lg..hihii

Nor Idayu Abd Rahman berkata...

Minggu depan jumpa doctor.. Potong gusi.. Sebab sisa mknan tersangkut kt sna.. Tu yg sakit bertmbah teruk.. Kalau dibiarkan akan jadi kanser..

Melati Qistyna's Mummy berkata...

Hb pon baru lepas ken a geraham bongsu, seminggu lebih gak... Kalau xnak cabut, leh bedah gusi tu kan....

eB ezrin berkata...

eB pn 2-2 blah bwh tumbuh senget.
x tau nk buang ke x, takut. hik3

kayyana berkata...

hahaha.. teringin nak ngndung lg ke.. hehehhe

Pok Amai-Amai berkata...

Eh, awak! Ade peluang, g cabut cpt2. Kasi habis seme yg bikin sakit tu. Seram ouh klu sakit gigi nie. Huhuhuhu!

Kazman / Sue berkata...

fuh yoo... sakit gigi tak leh tahan laa... memang boleh tahap pitam... kalau kena cabut memang terpaksa la hadapi...semoga cepat sembuh...

fieda berkata...

sakit gigi mmg akan buat kita nak lempang jer org yg byk bertanya masa tu..hihi..pernah alaminya...huhuhu..sakit kepala otak time sakit tu dtg..gi cabut lepas dh azab...

Nida berkata...

tak sukanya kalau sakit gigi... rasa sakit satu badan...

Tapikan nurul.. untung sangat berada di Malaysia sebab kos perubatan jauh lebih murah berbanding NZ ni.. :)

izan mama mia berkata...

sakit gg orang boleh jadi garang sangat .... baik cabut jer...

NOOR FATIN berkata...

kena cabut jugak tu.. jangan biarkan. nanti lagi sakit pulak.. huu

dhiera berkata...

saya pun takut nak cabut gigi... wuwuwu

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

adess.. mmg sakit la kl sakit gigi ni..
kl org wat lawak time sakit ni rasa nk bg dush-dush ajekan.. hahah

sabar ajela.. tp kl sakit pun dr x bg cabut gak..

dwaty berkata...

saya paham perasaan itu... saya baru kena

Ayen... berkata...

sakit gigi memang sakit sgt2 kan..mmg sakit,sy tau...mntak jauhlaa,huhuhuhu..

adianiez AIDA berkata...

aida da selamat cabut 1 gigi bongsu... kesakitan nyer amat tak bleh tahan. terpaksa dicabut :(

MaryaYusof berkata...

Wan, akak pun setahun sekali mesti sakit gigi bongsu tu, dulu doc suruh buat appointment cabut tp bile pg semula dia ckp tak pyh pulak... Pelik bin hairan... Dgr ko cite rs ngeri lak... sementara ni ko kulum ais byk2...jgn makan benda keras & pedas tau! Bukan masalah gigi sbnrnye tp gusi tu yg bengkak! Mesti rs tension kan... pening kpla, sakit bahu...sume complete... take care wan! :)

MaryaYusof berkata...

Wan, akak pun setahun sekali mesti sakit gigi bongsu tu, dulu doc suruh buat appointment cabut tp bile pg semula dia ckp tak pyh pulak... Pelik bin hairan... Dgr ko cite rs ngeri lak... sementara ni ko kulum ais byk2...jgn makan benda keras & pedas tau! Bukan masalah gigi sbnrnye tp gusi tu yg bengkak! Mesti rs tension kan... pening kpla, sakit bahu...sume complete... take care wan! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in