mek merah ....




(merah masa kecil satu masa dahulu.sangat cute)


Sorry yer u all..Lately asik terbengkalaijer blognie..
nie baru lepas balas jejak yang beratos ratos kat blognie..
thanx sangat korang yang sudi bertandang di umah buruk mummynie..

Gambar kat atas tuh gambar mek merah
yang skang dah hampir 4 tahun..
Semakin panjang akalnya n lasak macam boboi..
hari2 mummy kela berlari2 ngejar dia yang selalu sepah2 umah..
selalu panjat2 n suka nyakat mummy dia..

Baru2 nie mummy bercuti agak lama seminggu ke kelantan sbb adik ipar mummy kawen..So biras mummy satu opis jer ok n nama dia NUR HUMAIRA jugak..tapi tak mcm merah mummylah yang lasak..hahahaha

Pastu dalam keta budak bertuahniekan tak geti diam.ke tengah,ke belakang pas guling2 dalam keta..pening kepala mummy..pastu mummy kata
"kak yanh duk diam2lah papa bawak keta nanti mummy n papa nak hantar kak yah nie.Belum sampai lagi"
"nak hantar kak yah g mana mummy?"
"G sekolah PONDOK kat kelantan umah TOKMA.Duk ngan TOKMA kay?"
"alah taknak lah mummy kak yah duk baik2"
"ok duk baik2 kalau tak g sekolah pondok..mummy n papa tinggal kak yah"

selang 2 saat jer...

mulakan balik aktiviti lasak dlm keta.Si adik sofiapun ngikut lah pulak..ke belakang,tengah n sesekali nak ke depan tmpt duduk mummy..adeh sakit tol kepala..Pastu mummy bebel2 n bebel2 lagi..

Pastu dia pun bisik kat papa tapi mummy dengarpun bisikan dia tuh..

"Papa..kita tak yah antar kak yahlah g shekolah pondok...Kita hantar MUMMY nak.."

apa KES??
MUMMY lak nak dihantarnya..huhuhuhu
TENSI mummy...

Hari-hari berhambat ngan mek merah memang takpayah senaman dah kat luar..
huhuhu
merah...merah...
mungkin kena panggil nama penuh humaira nampak lembut sedikit..huhu








22 sumpah ako sayang korang:

Deqla Manjew berkata...

haha.. noty ye merah.. biasa la tu bebudak makin membesar.. lasak la kan.. mcm mummy dia jugak la.. kohkohkoh.. pic kawen mira deqla tgk kat fb dia jek.. dlm blog dia x update lagi.. tp nnti tgk la kalo dia update nnti.. ni dia link :

http://123sayonara.blogspot.com/

Deq's Qienz berkata...

jenuh mummy nak dukung dia..dah besaw la..hehee

faraherda.razalan berkata...

Biaselah tu awak. Anak2. Klu tak lasak, lg kite isau kan? Mek merah comel. Suke rmbt die. Gojes gituhh.

Heheheh...pndi die. Nak anta mummy lak eh? Amboi! Comel.

Izan Ishak berkata...

ahahah... mek merah ni bijak betul. ada pulak suruh mummy yg kena tinggal kat skolah pondok... anak2 mcm mek merah mmg tgh pesat berkembang otaknya kan. dah tu ligat kemain... boleh kurus mak2 kalau dpt anak mcm merah.

mama aryan berkata...

pandai dia ye..nak hantar mummy la pg sekolah pondok

Daddy Ziyyad berkata...

Merah sekarang pun maintain comel...:)

Hahaha...tektik gertak tinggalkan kat kampung tu sama macam tektik kami...anak saya terus behave bila kena gertak macam tu..:)

Ibu Lala berkata...

kalau anak akak pulut mulut tak leh dok diam. bercakap start naik kete sampai la ke destinasi. tensen betol.

izan mama mia berkata...

baguslah...layan anak sambil buat senaman..senaman mulut sama..nnt awet mudalah

NzA berkata...

wah dh besr ye merah...mkn comel..lama dh xjengah sini...huhuhu....

Nurfaezah Abdullah berkata...

hehe like my niece... nakall huhu sampai sy give up nak layan kerenah dia...

jom terjah http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

mama lieyna berkata...

Hahahaha... mummy pulak yg kena... bijak bijak..

Humaira la panggilmlepas ni.. :-)

are_lin@yu berkata...

alahai comelnya mek merah ni.

Cho Zila berkata...

alamak comelnyer merah.. takperlah tak yah nak bayo yuran gym bagai selamat sikit..

fieda berkata...

olo mek merah ni..comey lote..mek merah kite pun ganaz gak...

Si Matatajam berkata...

Hi hi noty gak yek merah..biasa la kan bebudak tengah nak membesaq, mmg letih kita melayannya..

Yana Libra berkata...

hehe..kelakar lak bila dia suruh hantar mummy ke pergi skolah pondok tu..hehe~ :p

NoEn berkata...

dah besar dh...biasala budak2 akalnya mmg panjang...ada je benda yg dibuatnya...

dya bunga berkata...

Blog dya pun bersawang jgk. Lama. Singgah ni. Hehe

H.U.M.A.I.R.A berkata...

merah comei... comei.. nanti klu cik mira jadi macam merah.. jadi... pening plak.. kak nurul... heehee =)

CheNamNam berkata...

hehehe...menantu menantuuu...ko lasak takpe yunk janji ko pandai masak jerk nantii sebab mak mertua ko neh pon lasak gakkk tapi dalam hatey totap ade tamann youuu..hikhikhikkk

LYAfrina berkata...

comey sgt!
putih melepak..lya pon xde masa nk hadap blog... ni bru smpt bw..

9n0L4 berkata...

hahaha. pndai plak die. dari mane dpt idea tu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in