Nufnang June - CPUV drp KakaoTalk..




Alhamdulillah rezeki drp nuffnang lagi..
ada BE..Rasanya banyak hutang sangat ngan nuffnang.
Banyak BE yang belum dibuat entri..

So BE kali nie dr iklan daripada 
"KAKAOTALK"

masa memula tengk nama iklan nie pelik sudah..apelah yang dimaksudkan dengan KakaoTalknie..Rupanya ianya adalah aplikasi baru chatting selain yang populer seantero kini seperti

*whatsapp
*viber
*Wee Chat (Ku pun tak sempat download lagi)


Skang nie banyak gila kemudahan dalam smart phone/blackberry/anroid hp yang ada aplikasi2 nie..bukan apa memudahkan lagi penyampaian maklumat dan ianya free berbanding sms yang banayk pakai credit..huhuhu..


Alhamdulillah walaupun hp cikai LG tuh boleh lah jugak ber "Whatsupp" cuma "WE Chat" mmg tak download lagi sbb selesa ngan whatsupp buat masa nie tapi boleh try jugak nanti..


So korang mari kita jenguk2 n intai2 apa pulak istimewanya KakaoTalk nie..


Keistimewaan & kelebihan KakaoTalk

1. Aplikasi KakaoTalk membolehkan korang membuat "file sharing" iaitu mengirimkan serta menerima gambar, video, voice note, dan sebagainya. 

2. Aplikasi KakaoTalk terintegrasi ke dalam sistem, sehingga pesan baru akan tetap diterima walaupun smartphone atau gadget korang dalam kondisi offline, dan ia akan sampai kepada korang ketika smartphone korang dalam mode "online".

3. Pesan akan dikirimkan secara langsung, dan status pesan yang dikirimkan dapat terlihat melalui berbagai notifikasi yang ada 

4. Aplikasi KakaoTalk bersifat global dan tidak terbatas. Lebih kurang macam globalisasi la tu...

5. Tidak ada iklan yang muncul ketika anda sedang menggunakan aplikasi KakaoTalk ini.

6. Privasi anda akan terjaga kerana terdapat "Passcode Lock", dan korang dapat menyimpan "chatting data" dengan menggunakan fitur "Backup" dan mengirimkan data tersebut ke email. 



Cara Mendaftar KakaoTalk
Untuk menggunakan KakaoTalk adalah sangat mudah, firstly korang mesti "install" aplikasi KakaoTalk. 

1. Download aplikasi tersebut dari website ataupun dari platform application store masing – masing, seperti Google Play, iTunes, dan BlackBerry App World. 

2. Install aplikasi tersebut di smartphone atau gadget korang. 

3. korang akan diminta untuk mendaftarkan nomor telefon dengan menggunakan format antarabangsa, iaitu tanpa menggunakan nombor "0". Hal ini disebabkan KakaoTalk menggunakan nombor telepon korang untuk mendaftar terus ke dalam databasenya. 

4. KakaoTalk kemudian akan mengirimkan code confirmation via SMS ke nomor telepon korang, seterusnya korang perlu masukkan kod tersebut untuk langkah selanjutnya. Setelah korang melakukan confirmation code, bermakna korang sudah boleh menggunakan KakaoTalk. 

5. KakaoTalk akan secara automatik mendata phonebook anda, dan ianya menggunakan aplikasi ini akan secara automatik menjadi kenalan korang di KakaoTalk. 


Untuk melihatnya, korang hanya perlu menekan tab "Friends", dan mereka yang sudah menggunakan KakaoTalk akan muncul, dengan status dan avatar di samping nama mereka. 

6. Untuk memulai chat, korang hanya perlu "mengklik" nama rakan korang di tab Friends tersebut. 


7. Korang boleh mengubah profile, seperti menampilkan profile picture, mengganti display name dan status message, serta membuat ID KakaoTalk dengan menekan tab Settings, lalu menekan tab My Profile. 

8. Korang juga boleh mencari teman anda dengan memasukkan nomor telepon atau ID KakaoTalk rakan korang di tab “Name/Phone No. Search” pada tab “Friends”, atau dengan cara menekan tab “Friends?” dan mengklik tab “Add” pada salah satu Plus Friends yang korang inginkan. 

9. Korang juga dapat mengundang teman anda untuk menggunakan aplikasi KakaoTalk dengan menggunakan pilihan "Tell A Friend"



Selamat menggunakan "kakaotalk" dan selamat mencuba...

*So big thanx to nuffnang bagi leanding iklan nie di dua blog kesayangan mummy hezrina83.blogspot dan mummyrinazone.blogspot..So diharap bertapalah BE nie lama2 kay*


TQ NUFFNANG with big SMILE=)

13 sumpah ako sayang korang:

syawalsimpsons berkata...

canggih manggih sekarang ni

faraherda.razalan berkata...

Peh! Masyuk ni! Heheheheh...

Deqla Manjew berkata...

wahh tahniah nurul.. kat opis ni xleh nk bukak nuffnang kan??

Mieya Atiera berkata...

tahniah kak...

Arina Shamsul berkata...

sy pun tak cuba lg aplikasi ni dear ..wassap dlltu pun dah memadai skrg ni..hehehe.

Arina Shamsul berkata...

sy pun tak cuba lg aplikasi ni dear ..wassap dlltu pun dah memadai skrg ni..hehehe.

Cik Nur™ berkata...

mcm2 kan sekarang ni..
Nur guna mana yg ada dulu kot, malas nak donload lagi..huhu

Deq's Qienz berkata...

tahniah kak murah rezeki..akk dh install ke??sy tak install pon..takut berat pulok..we chat ramai y ckp berat.huhuu

aanie berkata...

aanie pun dpt gak kakaotalk tu....tp amountnya sikit je....haha...

Solehah Shamsuddin berkata...

amboi, rajinnya akak review pasal kakaotalk ye.hehe

Mrs Velentine berkata...

samalah kak..MV pun takde we chat whatapp...haha

LYAfrina berkata...

tahniah nurul..mudahan kekal lama be ni..smpai tamat kempen..

9n0L4 berkata...

wah. dpt be tu. dengki la kat org dpt be ni. huhuhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in