alkisah daging

Semalam mummy n hubby g lah pasar..nak g beli lauk mentah sikit.
so belilah aper yang patut mcm ayam,ikan n sayuran cket.

Agak payah gak nak carik lauk sebab hubby kaki masih sakit semula..masa kitaorg g makan2 buffday dia arituh dia termakan benda2 yang patut kena pantang mcm kacang panjang,daging..
natijahnya sakitlah balik kakidia..huhu kesian

Pastu pas beli barang balik lah umah n mummy terus masak.masak ayam sos tiram n ikan selar masak pindang..
patu mummy bersih2kan lauk2 yang beli tadik.

Tetiba ada plak kelibat DAGING..aik mana datang dagig nie bie??mummy tanya hubby.."eh mana ada kita beli daging?"
alamak nie mesti org kat kedai salah letak..tapi ikan selar betul plak..ada 5 ekor n sederhana besar..

"Abis mcm mana nie nak masak ker tak?"eii mana bleh makan barang bukan kita punya nanti berah ceroh"kata hubby.."kesian plak yang beli dagingnie..dahlah daging batang pinang n sekilo..kalau kat sini mau RM20++..kesianlah"kata hubby lagi..mummypun pikir betul gak kata enchek suami tuh tak baik amek kalau bukan hak kita..makan nnt jadik darah daging plak..

"Kita pulanglah esok(tengaharinie g semula pasar tuh..Bagijelah kat penjual daging2..semalam 1 gerai jer bukak.mana tau yang beli daging semalam datang tuntutkan.harap2 yang beli daging2 datang kembali tuntut hak dia kat penjual daging2 harinie..wallahualam..

Kami berdua tak makan daging 2...hehe senyum sampai ke telinga..hohoho
si pembeli sila amek daging anda di pasar gerap P8 putrajaya.gerai daging yang ujung sekali dekat dengan gerai santan!hoho mana taulah si pembeli ada plak blog..merapu!




p/s
kenapa kat dashboard aku takder comment ek..tapi buka blog ada..aku ter remove semua komen pagi nie.tulunnn..mcm mana nak publish komen2 korang ek?

58 sumpah ako sayang korang:

LYAfrina berkata...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
amiey lee berkata...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
miya berkata...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
Shiela Luddin berkata...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
faraherda.razalan berkata...
Ulasan ini telah dialih keluar oleh pentadbir blog.
dhiera zainudin berkata...

aiyak..saya tak tahu macam mana nak dapat balik.

mummyrinazone beauty berkata...

dhiera-tulah pasai..sengal plak daku pagi2 nie..tah nape komen tak kuar kat dashboerd

Izan Ishak berkata...

napa ye komen tak kuar plak ni. kekadang blogger ni pun ada pening2 jugak kan...

izan pun tak tau camna nak dptkan komen tu balik...huhu

Unknown berkata...

anak cik ina pernah delete komen cik ina, cam ni lah gayanya.he he cam mana boleh jadi cam tu.

Nida berkata...

Mesti hampa pembeli daging tu kan.. takpe adalah hikmah disebalik kejadian.

IntaNBerliaN berkata...

patutlah berduka lara... kalu ina pun sama jugak.. siannya... rugi kan rasa bila kita dah terdelete komen.. k la, sy komen lg sekali...

siannya org yg beli daging tu... nmpaknya kempunan lah dorg nanti..hihii... smpai rumah tgk2 plastik daging xda... mesti dia frust.. :-)

sekali tgk gambar nurul tu, xperasan tu nurul.. ingat ke sape lah taadi.. tp bila tgk org sebelah, hsbd nurul.. hihii.. muka nurul lain, mybe sbb nurul xpakai spek kot..heheh

ajumohit berkata...

hehheh takpe aju komen lagi ok, sian kat pembeli daging tu sebab mungkin dia in hurry nak balik masak kan, apapun moga daging tu akan bertemu tuannya kembali....

eB berkata...

cam pelik jerk kan blogspotnyer comment lately, x tau naper. eH dear, psl u nmpk len? :)

mummyrinazone beauty berkata...

IAZN-AAH MMG BLOGSPOT FENING..TADI TAKDER SKANG UDAH ADA PULOK.

mummyrinazone beauty berkata...

cik ina-tahlah tangan gatai dok tekan aper tah..ilang plak..huhu

mummyrinazone beauty berkata...

nida-masih berharap dia datang semula kedai daging2..

mummyrinazone beauty berkata...

ina-lain mcm mana.mmg nurul lahtuh..masatuh spek ngah betul so mmg matapun guna lens ajer=)

aah mmg kesian lah orgh tuh..bayar mahai2 nak makan daging pastuh tgk daging takdok!

mummyrinazone beauty berkata...

AJU-aah nak cepat2 alik masak last2 barang nak masak udah enggak ado..kesian toll!

tq aju komen semula=)

mummyrinazone beauty berkata...

eb-aper yang lain ek?mungkin tak pakai spek kot..samajer nengok.hikhik

aah blogspot mmg tgh masuk air!

Kazman / Sue berkata...

rugi tak makan daging wooo... heee3x

fieda berkata...

mmg sian kt pe,beli daging tu..balik2 umah frust tgk daging nk masak takder..

btul nurul nmpk lain sgt bila tak pakai spek..

Unknown berkata...

Bleh plak tertinggal daging tuh..

Nurul, I have a friend (u) to share about my son problem. TQ for sharing all those info and experiences.

kayyana berkata...

aiyaaa... nasib baiklah kat putrajaya je.. kalau pasar yg jauh jauh tu mcmne nak pulang.. hehehe..mcmne ko bleh delete komen..?

mummyrinazone beauty berkata...

kazman n sue-makan daging tapi kena pantang..huhu nnt tak pantang bengkak plak kakinya=)

mummyrinazone beauty berkata...

fieda-nurul pakai tudung biasa kowt n tak pakai spek..hehe lain mcm maner tu=)?

aah mmg kesian si pembeli daging

mummyrinazone beauty berkata...

liza-insyaallah kita terus bersyaring kay.mana tau ada info yang sesuai tok pur child..

Daddylicious berkata...

comel jer berdua begitu...:)

Unknown berkata...

daging btg pinang sedap tu.. bgus akk.. jujur kn pulang kn balik.,. :)

Unknown berkata...

gambo last mmg best!

bagus gak kurangkan makan daging...lambat cerna kan...

Juliet_iRa~" berkata...

blogger pening kot kak..ngee ;p

bagusla akk pulangkan sbb kesian kan kat pembeli tu...dgg btg pinang plak tu..ngee..:)

pss : akk pon minat nk jd cikgu ke dl?hee..skg kerja apa?

Mamaafzal berkata...

lama dah tak makan daging..konon nak rendahkan risiko cancer...huhuhu..anyway, bagus juga wan pulangkan. mana tau kan, org yg beli tu dok teringin sgt nak mkn.dah tersilap letak...sian pulak dia...:o)

Unknown berkata...

Harap tuan sebenar daging tuh pergi ambik la haknyer yer

Mamaafzal berkata...

mama ada special post untuk wan. do visit my blog!

Unknown berkata...

sangat sedap makan daging :D

Myra Jay berkata...

Maaf sebab tak tau jugak...
Aduhhh sedih sbb xdapat nak nolong..huhuu

Unknown berkata...

Salam Wan,
Ko tnya akak? Lglah akak tak tahu...hehehe...

Kecian tuan punya daging... makin cantiklah akak tgk blog ko ni...jeles la :)

wahida berkata...

dear...hadiah GA crochet book mark dah sampai lum?

Unknown berkata...

Salam Wan,

Akak ade tag ko, nnt sudi2 ko jawab lah ek..hehehe

http://my-mindofmine.blogspot.com/2012/01/game-tag-versi-2012-siaplah-siapa-yang.html

mummyrinazone beauty berkata...

daddylicious-hehe comelker??kembang jap=)

mummyrinazone beauty berkata...

ieyza-memulatuh mcm nak terus masakjer..hehe..aah daging batang pinang mahai cket dr daging biasa..dahlah lembu tempatan..huhu..takperlah baik pulang semula.nnt anak2 makan benda tak halal payah

mummyrinazone beauty berkata...

mama noriz-hehe aah lambat nak cerna..tapi nurul suke ngan daging..cuma buat masa nie kurangkan sbb hubby sakit kaki n urat=)

mummyrinazone beauty berkata...

juliet-skang kerja bukan cikgu yang pastinya..hehe=)dulu tak minat cikgu tapi la nie ada anak2 mcm suka sangat nak jd pendidik..kalaulah dulu amek aliran pendidikan mmg dah lega=)

mummyrinazone beauty berkata...

mamaafzal-aah kesian dia..balik2 nak masak daging..n mana tau ada plak menu istemewa nak masak sekali terbantut sbb daging tak dokhuhu

mummyrinazone beauty berkata...

zuan-ko mesti gila makan dagingkan dik non???huhu

mummyrinazone beauty berkata...

mj-takper dah pkdah mj..blogspot bengong2 air kejap masa tuh=(

mummyrinazone beauty berkata...

kak mar-huhu kene tag..nnt ku senang ku jawap kay..g terjah dulu tag apo..

mummyrinazone beauty berkata...

wahida-ooo aku bagi alamat melakalah plak...nnt aku tanya mama aku ek..dah dapat aku buat entry

mummyrinazone beauty berkata...

kak mar-akupun tak tau...hikhik
aah mmg kesian tuan punyer dagingkan kak??hukhuk...takper aku dah selamat anatar balik.pepandailah g claim daging kat pasar nuh

pena rozie berkata...

Nasib baik pulang kan balik daging tu. Nanti jd darah daging susah tau.

mummyrinazone beauty berkata...

pena rozie-aah mmg dah pulang..siap yang jual kata ameklah nnt saya bagi lain kalau yang beli datang tuntut..tapi kami laki bini takmo=)

NzA berkata...

nk wat camne, dh xsengaja..moga tuannya dtg kembali ke kedai tu n menuntut kembali haknya.....

mummyrinazone beauty berkata...

nza-harap2 mcm2lah ek..

Arina Shamsul berkata...

hihihi..susah nak dapat orang yang betul2 jujur sekarang ni.tahniah untuk mummy and encik hubby tu..ihik..

mummyrinazone beauty berkata...

arina-serba tak kena kalau makan pun tak sedap hati,nak jualpun tak sedap ati,nak bagipun lagi tak sedap ati..so pulangkan semulalah senang!

Ummu Muhammad Abdullah berkata...

muke serupelah! ;)

lelamaisara berkata...

tapi kalu saya pon tak makan...ye la kite tak beli....kan jadi darah daging nanti..tak elok...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

kalau wani pun xkan makan sbb apa yg kita makan akan jd drh daging kita kan

Unknown berkata...

lorhh..x mkn daging rupanya... huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in