bila sakit datang=(

Pagi semua..sihatker??
Arinie mummy g kerja dengan rasa susah hatii..
Bukan monday blues tapi rasa kesian kat enchek suami..

Hujung minggu lepas mmg mummy jadi jururawat.
Enchek suami kaki nyer bengkak tetiba.takleh jalan.
Setahun yang lepas pun dah jadi then nie jadi balik..
Sampai kena tolak ngan kerusi ada roda.sib ada kerusi tuh kat umah..
sebab kalau berjalan lagi teruk bengkaknya..

Sesungguhnya tuhan menduga dia skang..
Mlm tadi demam panas n mummy bawakan penadol.
harap2 kebahlah demamnya..tapi mmg kebah sikit tgk bila malam cket dia berpeluh...bab bab demam nie mmglah takotkan.

Sofia plak kena demam selesma.mmg nak berdukung jer..
Kesian dia tak tido semalaman sbb idung tersumbat.
Banyak kali mummy sedut bagi leh nafas tapi kejap2 tersumbat Semula..kul 4 pagi baru tido..

Merah plak..makin aktive..kul 2 pagipun tk tido lagi main lompat2.tak pakai pampes.
Kadang dia gtau nak kencing/berak.tapi sesekali terkencing kat ruang tamu.mummy terpaksa letak sofia n bersihkan dulu..
Sofiapun menangis kuat2..huhu

Memang dugaan toll minggunie tapi takperlah harap orang2 yang mummy sayang sentiasa sihat..tak kisah apepun janji cepat sembuh=)
Paginie mummy tetap ke opis.tengahari nie mummy balik jenguk.kalau sempat masak aper yang ado.n susukan sofia di nursery..

Ngantokk jugak rasa.tapi taklah ngantok amat2=)..harap2 cepatlah dowg sembuh.mummy takotlah kalau diaorgnie tak sihat=(.ameen

51 sumpah ako sayang korang:

Kella berkata...

sesungguhnya dugaan datang dari Allah untuk yang benar bnar mampu..
bertabah la ya sahabat..

kita doakan semoga semuanya dipermudahkan Allah.. dan semoga semuanya cepat sembuh dan mummy cantik ini juga sentiasa kuat dan bersemangat menhadapi setiap rintangan.. Amin, amin ya rabbal alamin..

Pok Amai-Amai berkata...

Aduh! Mcm2 dugaan. En.Somi tak sihat. Anak tak sihat. Adehhh!

Semoga urusan awak sekeluarga dipermudahkan Allah ya! Insya-Allah. Ini doa saya.

=D

IntaNBerliaN berkata...

Ya Allah.. dari apa yg nurul cite ni.. sy dpt bygkan betapa kelam kabutnya nurul jadi kan... mmg dugaan betoi kan...

sy doa2kan mg org2 yg nurul syg ni.. cpt2 smbuh...

CheNamNam@CNN berkata...

alahaiii..terasa kepenatannyer..bebawak bersabar ehh..sekejap jerk tuhh..sofea tak ke klinik ker?

en hubby tuh tak check lebih detail ker?pegilah sepital ker?naper tetiba bengkak lak?musykil lak tetiba bengkak kan...

mudahan sofea cepat sembuh dan en hubby kembali pulih..kesian sofea..kerap susukan diyer tau..

ko kuatkan semangat ehh..:)

amiey lee berkata...

alahai get well soon semuanya...
hezrina kena rest sikit..kang mummy nye plak sakit

Kazman & Sue berkata...

besarnya pahala yang menanti nurul ni...

kami sekeluarga doakan semoga cepat sembuh seperti sedia kala... aminnn

aanie berkata...

dugaan...
berat mata memandang, berat lagi bahu memikul....
semoga tabah...

Ayen... berkata...

berat betul dugaan ni,ape2 pun sabor jelaa yek semoga semuanya cepat sembuh....amin.

LYAfrina berkata...

itulah pgorbanan seorgibu,,
moga sofea cpt smbuh

ajumohit berkata...

Sabar ye Nurul, mesti rasa penat dan nak marah pon ada, musim kan skrg ni, anak2 Aju pon demam selsema, semoga cepat sihat semuanya kan nurul

Nida berkata...

Moga semuanya cepat sembuh.. inilah pengorbanan seorang isteri dan ibu.

Kaki suami Nurul kenapa ye? Bahaya juga kalau tak tahu punca sebenar

eB ezrin berkata...

aduyai, kami pn lemau sgt la.. hu3.
tc yer.. harap semuer urusan dipermudahkan. aminnnn

budak penjara berkata...

ujian tu akan mengurangkan dosa kita kak andai kita bersabar

p!nkerton berkata...

kite as isteri & emak2 mesti kuat mental & fizikal sbb nak jaga husband & suami kan, esp time2 drg sakit mcm ni.. semoga cpt sembuh insyaAllah

dhiera berkata...

pengorbanan seorang isteri dan ibu kepada suami dan anak.

semoga kehidupan mummy sentiasa diberkati~ amin

izan mama mia berkata...

Assalamualaikum...kesian ,tentu penat kan...tak apa..besar pahala tu..mg mereka cepat sembuh..nanti bolehlah rehat yaa..

محمد رازيق berkata...

encik suami tak sihat yer.. kasi encik suami ubat cukup kak.. tak lama lagi kebah demamnya tuh..

wan nurul hezrina berkata...

kella-insyaallah..baru sikit dugaan nie..ada lagi hebat=)alhamdulillah saya leh manage=)tq

wan nurul hezrina berkata...

farah-tq pok amai2..hehe insyaallah dorg baik2 aje..tq doakan

wan nurul hezrina berkata...

ina-ameen ina=)tulah mmg tak biasa bila dowg demam serentak..risau tkt melarat..tapi takper dengan adanya jururawat(nurul lah)insyaallah=)

wan nurul hezrina berkata...

cnn-tulah dah bawak dah g klinik n buat further check up=)insyaallah takder aper2..sofia dah semakin ok..pelik dia selesma kuat btl tapi mlm td tak kuat sgt dah ingusnyer

wan nurul hezrina berkata...

amy-rest kat opislah..org lain dtg keje kiter membute..huhu

wan nurul hezrina berkata...

kazman n sue-insyaalah tulah bukan senang nak cipta pahala=)hikhik..harap cepat2 diaorg sembuh=)

wan nurul hezrina berkata...

ayen-taklahberat sangat..baru sikit nie=)sbb adalagi kat luar nuh yang btl2 sedih idupnya..

wan nurul hezrina berkata...

lya-pengorbanan nie tak seberapa lya..dulu mas mak2 kita gaknya mcm mana ek jaga kita=)

wan nurul hezrina berkata...

aju-hehe mmglah fenat n mengantok..tapi takperlah kalau tak tido jaga dowg sbb kalau tak jaga nnt lagi truk melarat2 demamnya..huhu tapi alhamdulillah arinie ok dah..tapi still jaga lg

wan nurul hezrina berkata...

eb-biasalah ari senin banyak yang lemau.hikhik

wan nurul hezrina berkata...

nida-tahlah kak rasanya masa setahun lalu katanya gaout..tak leh mkn seafood

wan nurul hezrina berkata...

budak penjara-betul betul betul..=)

wan nurul hezrina berkata...

pinkerton-setuju..mmg kena kuat mental n fizikal..tapi takperlah demi org tersaya aperjer ku sanggup.hehe

wan nurul hezrina berkata...

izan-leh rehat kat opis..=)tapi tulah fenat tuh mmg tak pandang dah cuma tahap kerisauan tuh mmglah tinggi

wan nurul hezrina berkata...

razik-dia mmg takott ngan ubat..puas den keno pujuk

Gen2Merah berkata...

itulah pengorbanan seorang ibu merangkap seorang isteri kepada suami tercinta...

all the best kak.

kayyana berkata...

sian abg nizam. takpe nurul.. ko kene berkorban sikit kan kan kan.. mudah-mudahan cepat sembuh la hendaknye

MaryaYusof berkata...

Wan,
Hb wan ade gout ke?
Mmg risau kan klau dorang xsihat... lagi2 serentak pulak... sabar ye dear~

Azlan Hasan berkata...

insyallah!!!semoga seluruh keluarga mummy sihat sentiasa..hehehe

Regards,
-Strider-

~izan~ berkata...

kesiannya..sabar yer dik..akak baca pun faham ketidakkeruan itu..

harap2 semua kembali sihat..

wan nurul hezrina berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
wan nurul hezrina berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
wan nurul hezrina berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
wan nurul hezrina berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
wan nurul hezrina berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
wan nurul hezrina berkata...

gen2-mmg kena berkorban=)

wan nurul hezrina berkata...

yana-bekorban apa saja harta atau nyawa..chewah!!

wan nurul hezrina berkata...

k.mar-aahlah kak aku suspek mmg ada gout..

wan nurul hezrina berkata...

azlan-amin amin dik..mmg kalau bleh cepatlah sembuh

wan nurul hezrina berkata...

izan-tq kak bg semangat=)

Liza berkata...

Hrp2 kaki asben Nurul cpt sembuh yer. Dugaan Allah uji utk hamba yg sabar..

wan nurul hezrina berkata...

liza-tulah cuma kita ken banyak2 sabar..sedih tgk org tersayang sakit..

Juliet_iRa~" berkata...

pengorbanan seorang isteri n ibu.

smoga smuanya sihat2 slalu..:)

sbr yea kak..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

time ni dugaan betul kan....time ni juga la kita dpt buktikan pengorbanan kita utk org yg tersayang kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in