yeayyy yeayy sukanya hati=)

pagi semua..ngantok yang amat n biasalah monday bluess..
semalam nengok masterchef,tahniah izani..mmg berhak dapat title tuh!

sofia mcm biasa.bulan depan dah bleh makan.n mummy masak sendiri makanan pejal n bg nursery..mcm merah dulu mmg tak bagi nestum..biasa mummy masakkan puree buah..bila 10 bulan baru blend nasik+ayam+ikan=)

sofia mummy dah pakaikan lampin morden(cd)
mmg merahpun pakai dulu..ada 25 keping semuanya dr berbagai jenama..
memang mummy takderlah pakai fully..adagak ganti2 pakai pampers=)

nie masa umur dia 1tahun 5bulan..pakai cd sampai umur dia 2tahun.lepastuh tak larat sbb sik jer banyak kencing..huhu mmg heavy wetterlah..masak mummy nak berganti cd dia..masa nie mummy ngah preggy sofia..

skang beli2 dah 25keping cd..sofia plak take over pakai..

skang umur kita dah 2tahun 5bulan=)
so dengan rasminya kita dah tak pakai pampers..=)
dah bleh buang air besar n kecil sendiri dalam toilet..hehe

"mummy yah nak yak...mummy yah nak kencing=)"so mcm2lah hari2 selama 2 minggu mummy berperang potty trainee dia kat umah..2kali berak depan tv..kencing jgn citer sangat banyak..hoho..

skang mummy dah lega tak payah beli banyak2 pampers n susah2 guna cd.tq pd cikgu2 nursery jugak yang bg tunjuk ajar..mummy mintak nurserypun bantu mummy tlg ajar2kan merah cakap n g toilet sendiri..

tapi..

bila dia tido still pakai pampers lagi=)cuma bila dia jaga mmg dah tak mau dia pakai pampers..alhamdulillah=)

97 sumpah ako sayang korang:

Daddy Ziyyad berkata...

dulu masa anak 1st, ada berhajat nak beli cd ni, tak beli beli jugak..ni dah anak no.2, masih guna drypers jugak..hehehhee

IntaNBerliaN berkata...

yeayyy merah dah besar... xpakai pampers... hihii

nurul, gtaulah camne nurul didik merah camne nk wat bg xpakai pampers.. nak tahu jugak ilmu ttg tu.. hihii

Prettywrite berkata...

alah comelnya dia..cd tu pun lawa2..geram nak beli..tapi tak ada anak pun lagi..hihihi

aanie berkata...

best la dah x pakai pampers..jimat duit mummy....
adam skrg dah xnak pakai pampers..nak ajar, tp dia mana tahu cakap lagi...camne ek nak buat?

Athirah Rosli berkata...

comelnya sofea... ^_^

wan nurul hezrina berkata...

daddy ziyyad-trylah beli..bleh mesrakan alam supaya kekal hijau..hehe..nurul beli sebab nak berjimat n takmau ada rashes=)mmg berbaloi2..=)

wan nurul hezrina berkata...

ina-nurul kerap tanya dia.dalam 15min sekali tanya..merah nak kec=ncingtak?kalau lama dia tak kencing..nurul bawak jer g toilet suruh dia kencing jugak.n kalau nurul tgk dia banayak minum air mmg nuruk terus bawak g toilet..merahnie dia sendiri mmg takmo pakai pampers.drpada bazir dia rosakkan pampers nurul terus ajar dia g ulang alik toilet.mmg penat gila memula nak ajar..uji kesabaran sunggug..n nurul gak mintak tolong nursery bantu nurul sama2..

wan nurul hezrina berkata...

pretty-mmg salah satu rajin tambah stok cd sbb cun2 cover nye=)

wan nurul hezrina berkata...

aanie-mcm nie.bila dia takmo pakai pampers rasanya dia dah bersedia nak diajar potty trainee..annie bawak jer dia g toilet n suruh dia kencing..dalam 15min sekali bawak.time ujung minggu buatlah..nnt oerlahan2 dia belajar..tak terus pandaipun..merah dr umur 2tahun bila dia start bukak2 pampes2 yang nurul ajar2.tak sanggup tgk dia bazirkan oampes..

mmg menguji kesabaran sikitlah selain kena bersihkan umah tmpt dia kencing..

IntaNBerliaN berkata...

ooo start umo brp nak kene ajar yer?.. nurul ajar merah ms merah umo waper?

pasal fibox tu... sbnarnya kita xyah buka fb pun kita dah blh jerit dkt situ.. bila kita nak jerit dkt fibox tu, sbnarnya ada 2 setting... samada nak guna fb or x... kalu x guna pun xpa... guna fb tu, skdr gambar profile gambar fb kita je yg kuar.. itu je pun.. hihii

Zue AnnaLeeya berkata...

akak pon tgh nak usha2 cd gak utk new beby nih...
geram tgk corak cd tuh mcm2... comei jerk....

fieda berkata...

tak pernah merasa lagi guna pampers ni..merah kak fieda pun dh besar...tggu coming soon la plk..hehehe
wah...merah nurul dah terer la tu..

LYAfrina berkata...

comel kan CD ni.. mcm2 corak ada.. lya x pnh pakaikan CD kat asya.. sbb time Cd kluar dlu..asya dh bsr.. nk bli pon mcm mbazir.. tp klo org ada ank ramai, mmg sgt mguntungkan..

ajumohit berkata...

dalam simpanan ada 3 CD tak berusik pon, hajat hati dulu2 nk pakaikan anak2 tp tak kesampaian sebab mama dia malas huhuhuhu...cayalah merah tak pakai CD dh ye, dah besar ye

Myra Jay berkata...

Banyaknyer stok CD :)

Kat mana akak beli yang murah & berkualiti?
Myra nak hadiahkan kat new born Niece :)

MaryaYusof berkata...

Salam, bagus ye wan ajar anak mcm tu... Iman dah 2 thn 4 bln... nak kena ajar jgk ni.... kena byk2 sabar ek...erm.... nnt sharelah ilmu ajar anak kencing tu...

wan nurul hezrina berkata...

kak zue-nurul banyak beli kat melakajer..oklah harga campur2 semua jenama2...mmg ok guna cd nie.blehlah guna nnt=)

wan nurul hezrina berkata...

fieda-aah merah kak fieda dah besar=)kalu teringin juga kena beranak plak yer kak fieda=)

wan nurul hezrina berkata...

atherah rosli-hehe tq=)

wan nurul hezrina berkata...

lya-mmg betul lya kalau anak ramai mmg menguntungkan.dia bleh renew guna banyak2 kali=)

wan nurul hezrina berkata...

aju-dah anak dara..hehe besar dah merah..diapun takmo dah pakai cd n pampes.lagipun dia kuat sangat kencing tak tahan guna cd n pampes.huhu

wan nurul hezrina berkata...

mj-akak banyak beli kat anakibushop.blogspot..tapi rasanya dia dah bpindahker .com..setuap kali balik melaka mmg selalu g kedai2..dekatjer ngan umah=)

wan nurul hezrina berkata...

kak mar-kak,nnt aku wat entry esok2 kay..

eB ezrin berkata...

bijaknyer merah. aerish? hu3

Qhaifa Nur berkata...

senang rasanya kakak dah x pakai pampers...mula2 memang payah kot lama2 senang dah..

lepas ni giliran adik pulak...

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam hezrina.apa kabar?br sempat nk singgah sini :D
Selamat tahun baru 2012 k.atie ucapkn,semoga tahun ni semuanya 'manisssssss' selalu yer.
Zaman anak2 k.atie kecik dulu,xdernya CD2 ni bagai...pakai la kain lampin/pampers tu jer...

amiey lee berkata...

wahhh syabas merah...
sarah belum lagi..masih dgn pampers..ari tu pun gitu dh sehari tk pakai pampers rupanya berterabur kat umah..nk kna minta tolong mak tok... :p

wan nurul hezrina berkata...

EB-ALAH EB..PERLAHAN2.MCM MERahpun dia yang sik bukak pempers.taklarat nak terkejar2 dia minta pakai pempes setiap ari.sik rosakkan pempes mcm membazirjerk

wan nurul hezrina berkata...

qaifa-aah giliran sofia pasnie..harap diapun cepat less diaprs mcm merah

wan nurul hezrina berkata...

k tie-wslam kak.selamat tahun baru jugak..samalah akak semoga banyak yang manis di 2012

wan nurul hezrina berkata...

amy-aah amy mmg kena mintak tolong orang yang selalu ada ngan dia.mcm nurul mintak tlg nursery..sama2 bntu nurul handle merah=)

kayyana berkata...

bgus merah.. good job.. jgn yak depan tv tau.. sian mummy.. pening pening pale nak amek poo poo merah.. good job merah.. hehehehe

NzA berkata...

tahniah merah, gud girl...camtulh anak mummy...zaman anak2 akak blm ada lg cd ni so tibai pampers..sebln xpyh la cerita budget cz masa tu 3 org lahir brderet2.....

ieyza afieyna berkata...

comey nye anak akk... ;) putih jer...
bese la tu budak2 kn.. mula2 mesti macm tu. mcm adik ieyza dulu.. hee

Pok Amai-Amai berkata...

Sy teringin nak pakaikan anak dgn CD tp hati sy tak kuatlah! Adehh!

wahida berkata...

tak pernah pakaikan anak2 CD ni...sbb malas nak membasuh...hehe...

Ummu Muhammad berkata...

wah besa dah si cantik manis 2 beradik ni..muge terus cantik wahai anak solehah!

IntaNBerliaN berkata...

ooo mcm tu ke... alisha lg 8 bln nk 2 thn...tu yg nk pre[are ilmu ttg ni awai2 tu..hihii ok gak nuruk wat entry.. blh seme tau nanti...

psl fibox tu, xtau la pulak sy nape jd lmbat loading... emmm kalu nurul xnk guna fibox, guna yg lain pun blh.. mcm cbox ke..

Azlan Hasan berkata...

mesti dalam masa 2 tahun 5 bulan tu cepat berlalu bagi seorang ibu kan kak??berdasarkan ape yang orang kata laa..hehehe

Regards,
-Strider-

Gen2Merah berkata...

tayah beli pampers.. jimat sikit duit kan mami.. ehehehe

selamat malam mama sofea (",)

Gieyana berkata...

x pernah ada CD before...sure jimat kan..:)

comeyy ur princess tau..:)

NOOR FATIN berkata...

pampers tu boleh basuh kan? hehe mahal harga dia, saya penah tgk kat mana ntah. tapi elok! ;D

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Good Girl merah..
sama mcm Qis..siang mlm dah tak pakai pampers..klau berjlan kena pakai..tapi kalau time dia nak buang air besar / kecil mesti dia ajak p tandas..tak nak buang kat pampers..

wan nurul hezrina berkata...

kayyana-kadang terbabas jugak..semalam retilak dia berak kat toilet..tapi kat bawah lantai..aku yang kena kutip..huhu takperlah janji dia yak dlm toilet..

wan nurul hezrina berkata...

nza-huh kak mmg mencabartuh 3 org lahir berderet2.mcm manalah akak manage masa tuh=)mmg banyak spend kat pampes n susu..sib merah n sofia dia susu badan n guna cd.campur2lah..taklah parak sangat belanja..

wan nurul hezrina berkata...

ieyza-tulah mmg mula2 sangat mencabar nak potty trainee dia.mcm2 hal..poo n pee merata2.hehe

wan nurul hezrina berkata...

fara-hehe hati tak kuat..mcm kena g perang plak=)alah fara kalau rasa sempat n mmg nak pakai cd..pakaikan jer..tak payah basuh tangan..masuk mesin basuh jew

wan nurul hezrina berkata...

ina-aah nnt nurul buat entry dalam masa terdekat nie=)yang cboxtuh ada .com tak leh bukak..berukband nurul slow kat umah..huhu..takperlah nnt nurul try lagi guna fibox

wan nurul hezrina berkata...

lan-aah mmg cepat berlalu.nak2 dah ada baby..yang sulung mmg cepat sangat membezar n berdikari..tapi merah still anak manja..pagi2 bangun confirm nanges=)

wan nurul hezrina berkata...

wahida-ko tak payah basuh..ko kumpul yang dorg dah poo n pee n masuk dalam mesin basuh jew..hikhik

wan nurul hezrina berkata...

ummu muhammad-insyaallah ummu muhammad=)

wan nurul hezrina berkata...

gen2-kat pasaran harga pampes mmg tak tetap..kadang jadi mahal sangat sampai 40++ sepek..kalau sebulan mau tak 3,4 pek..sofia pun sama..

so bila merah dah tak pakai pempes MMG LEGALAH CKET..SOFIA LAK CAMPUR PAKAI CD N PAMPERS..MMG CKETJER PAKAI.KADANG 1 PEK JER SEBULAN=)

wan nurul hezrina berkata...

gie-mmg jimatlah=)suka cd sbb bleh basuh mcm lampin n lagi effective dr lampin n warna2 dia menarik=)

wan nurul hezrina berkata...

noor fatin-aah yang bleh basuh banyak kali=)mmg mahal..tp ikut jenama.kalau lunatot em50++ satu keping..lunatot akak ada 6 helai jer..yang lain semua campur2 jenama..

mmg jimat=)

wan nurul hezrina berkata...

lily-mmh legaa kat lily kalau anak2 dah pandai buang sendiri kat toilet=)

dhiera berkata...

dah pandai dah merah ni~ tapi kan kak nak tye cd tu ape ea? cd-rom saya tahu la~ hehe

wan nurul hezrina berkata...

dhiera-cd tuh bukan cd rom..haha lawak toll!cd tuh cloth diapers.dalam bahasa melayunya kain lampin mordern.mcm gambar kat atas nuh=)

Liza berkata...

Tahniah bu1at siffya..and mummy.Liza pun konon nk muilakan CD tp cam tak terbuat jer nanti. Try bln dpn lah. hehe..

Eh, header awak sgt cantek.

Nida berkata...

Tahniah Nurul atas berjayanya mengajar Merah tak pakai pampers lagi..:)

Nieza Ishak berkata...

lama dah nieza simpan cd zulaikha. Tp mmg enjoy la pakai cd smp zulaikha 2tahun.. jimat banyakkkkkkkk ;)

wan nurul hezrina berkata...

liza-merahla liza=)hehe aah nnt belijerlah cd.mmg bagus.mcm sofiapun bagus pakai merah punyer=)

wan nurul hezrina berkata...

nida-tq kak.nurul ajar n mintak tolong gak cikgu2 kat nursery merah=)

wan nurul hezrina berkata...

nieza-betultuh mmg jimat banyakkk.hehe..mmg enjoy taklah susah manapun

Papa Mifz berkata...

dulu maso Mifz belum lahir..ado belikan cd nih jugak..tapi sampai ke hari nih tak berpakai..haha

Izan Ishak berkata...

qood girl merah! dah tak pakai diapers lagi ye. sangat2 jimat duit mummy skrg. mmg nak potty train anak2 ni kena sabar banyak2 kan... kalau tak mesti cam malas je nak mulakan awal2..

محمد رازيق berkata...

wah. dah pandai anak moommy ni.. hehe... bgus, bdk skang memang bijak..

Citarasa Rinduan berkata...

kalau hezrina nak tau, umai kak ayu buka pampes dia masa usia 2 tahun.. alhamudullilah..
dia tak ada masalah..
sekali terkencing di depan pintu bilik air...

malam pun ayu tak pakaikan dia pampes.. tapi hampir seminggu tilam kena jemur.. hahahhaha


PS: CD mmg cantik2...
ayu nak try beli jika ada rezeki akan datang.. mana tau ada lagi kan>

wan nurul hezrina berkata...

papa mifz-ada bape helai cd??oklah2 blehjer kalau nak pakaikn..cuma 2lah guna cd kena komited..tapi kalau dah ari2 pakai mmg tak rasa susah..dah jd kebiasaan

wan nurul hezrina berkata...

izan-tulah mmg kena sabar banyak2..mmg merah dr 2 thun lagi dia suka sgt bukak bukak pampes..dah berperang ngan dia 3,4 bulan minta dia pakai pampes..berak,kencing depan tb..huh mmg mencabar..tapi berbaloi2 usaha=)

wan nurul hezrina berkata...

razik-hehe..aah budak skang dengan sendirinya reti2 sendiri

mummysyafie berkata...

yeahh..best nya merah dah tak pakai pampers..dah besar dah dier

Cho Zila berkata...

baguih guna CDni kan... harap2 harga dia murah sikit di masa akan datang.. kurang pencemaran//

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ berkata...

bagusnyeeee
rafiq cakap nak yak..tapi dah yak baru cakap..uwaaaaaaaaa

Prettywrite berkata...

kak update!!kekeke

wan nurul hezrina berkata...

mummysyafie-aah lah cepat jer merah besar..mmg puas hati depan kita anak2 membesar=)

wan nurul hezrina berkata...

cho zil-betul tuh..nurul nak belipun beli yang murah rm20 sehelai dengan 2 insert..kalau beli set lagi murahlah=)

harap dapat lebih murah supaya bleh kurangkan pencemaran

wan nurul hezrina berkata...

rose-takper perlahan2.rafiq mesti buleh=)

wan nurul hezrina berkata...

preety-hehe nntlah den update.hikhik..ado hal jap ni haa=)

Totie@Tomy berkata...

cd sofia ni lawa2...nurul beli online ek???

CNN @ CheNamNam berkata...

wahhhhhhhhhhhhhhhhh belog dah santekkkk....!!

haku ingat haku salah masuk belog tadii..cepat2 carik gambar merah sebab antara ko ngan merah haku cam muka merah lagikk...wakakaka..

oklahhh tido jerk pakai pampers jimat sikit duit nak membeli pampers kann..good girl..:P

MaryaYusof berkata...

Wan, ko suruh akak buat buku masakan... buat malu jo..hehee...
ko tak tahu ke blog akak tu carca merba...hahaha~

Akak pun tgh ajar Iman pkai spenda/ware2 tp mmg kena byk bersabr sgt... suka nak pkai spenda tp xreti nak ckp... tau2 da kencing je...huhuuu bila tanya, die jwb tak...adoyai... Semoga kita diberi ketabahan yg tinggi...huhuuu

Gen2Merah berkata...

selamat malam adik sofia comel

NAZRUL AZAT berkata...

alaa, asal dtg je blog mummy nih rase dan2 nk ada anak, huhuuu

wan nurul hezrina berkata...

totie-cd memang asalnya beli online kat anakibushop.blogspot.com tapi tgk alamt kedai kat bukit beruang melaka..so bila alik kampung kat melaka mmg terus directjer kat sana lagi dapat murah n diskaun..so kalau beli cd mmg kat situ jer=)

wan nurul hezrina berkata...

cnn-kueng asam ko kak..huhu aku tawlah merah lagi femes dr aku..papepun aku maintain vouge..hehe biasalah kak tahun baru,blog barulah..huhuhu

wan nurul hezrina berkata...

kak mar-aahlah..buatler kak..aperlak buat malu plak..hohoho..ko post kat aku..aku mcm ari2 masak dah kering idealah nak buat aper.hehehe

aahlah kak mar.ko kena sabar banyak2 nak ajar iman2..nnt dalam sebulan ajar dia oklah2.dia biasadah..cume ko kena selalu cakap ingatkan dia..

wan nurul hezrina berkata...

gen2 merah-selamat malam pakcik gen2 merah..haha sesuaikan panggil pakcik=)

wan nurul hezrina berkata...

nazrul azat-azattttt lamo dh ekau tak mari sini,...mane menghilang zat?ko putus cintaker pastub frust..hehe..

ehh zat,ko kena nikah dlu baru dapat anak..hikhik

~izan~ berkata...

aduh dik,akak kagum la kat awak sbb gigih guna CD ni.mmg awak rajin sgt ni.

akak ni vitamin M byk kemain hehe.tp mmg betul org kata,budak yg pakai CD ni lg cepat bebas lampin.

Tahniah!

wan nurul hezrina berkata...

izan-alahai kak manelah rajin sangatpun..kalu poo buangjer dulu kat toilet bowl..kalau pee masuk terus mesin baju..mcm biasa basuh baju2lah..hikhik

M tuh vitamin ek.ingat sampai k jer..huhu

tq kak=)

fieda berkata...

nk cubit sikit pipi merah boleh...??hihihi...

Juliet_iRa~" berkata...

kak, cd ni mcm lampin ek?basuh pastu pkai balik?hee..

xkahwin + xda anak lagi so xtau..;p

wan nurul hezrina berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
wan nurul hezrina berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
wan nurul hezrina berkata...

fieda-hehe muleh muleh

wan nurul hezrina berkata...

juliet-aah basuh pakai basuh pakai..hikhik bukan cd rom=)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

merah comelnyer pakai cd tu ehehe....nurul mmg rajin sbb bg anak2 pakai cd hikhikhik...wani ada beli juga kt qalief tapi ada 6 jer tak silap tp mcm xrajin pulak nak membasuh hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in