dapat sijil=)


SOFIA MAISARAH BTE AHMAD SAFFARUL NIZAM
6 BULAN 4 HARI
MASIH MENYUSU IBU SEPENUHNYA=)


Alhamdulillah mummy dah melepasi 6 bulan menyusui sofia sepenuhnya ngan susu ibu(mummy ler)
kiranya mummy dah dapat sijil lah tuk diri sendiri..

Insyaallah mummy akan teruskan ke angka setahun untuk diploma plak=)moga ALLAH permudahkan segala urusan mummy..so target mummy 6 bulan,6 bulan sampai ke angka 2 tahun 

Sekarang sofia dah mula diperkenalkan ngan makanan pejal..mummy start ngan buah buahan dulu dalam portion yang kecil.n blend..pisang,kurma,betik n nasi..

Sofianie jenis minum susu sikit2 tak mcm merah tapi kerap..so bila stert solid food mmg mummy bagi cket2 jer..takut perut dia tak dapat terima..mmg sikit...suku bekas jerk..tgk dia pun slow2 makan.kalau merah nampak s=dia suka makan..lagipun sofia ada ECZEMA so mmg mummy cukup2 pilih makanan dia..

So kalau korang bleh kongsi2 makanan terbaik tok baby 6 bulan ke atas blehlah share2 ek..xpecialy yang ada ECZEMA..
bulan 2 nnt mummy bawak sofia ke pakar kulit..tunggu cuti ujung bulan 2 nnt=)harap banyak membantu..





49 sumpah ako sayang korang:

~izan~ berkata...

wah,tahniah.semoga tercapai impian tu yer..

akak dah lupa dah bab2 makanan baby2 ni hehe..

semoga sofia membesar dgn sihat selalu...

~izan~ berkata...

wah,tahniah.semoga tercapai impian tu yer..

akak dah lupa dah bab2 makanan baby2 ni hehe..

semoga sofia membesar dgn sihat selalu...

mummy_ayu berkata...

congrats!!! and all the best dlm BF
wah..tomei la dia..montel, gebus..dpt sedap digeget2 nie...

Daddy Ziyyad berkata...

teruskan sampai umur 2 tahun. Utk baby yg ada eczema, masa start semi-solid/bubur, make sure tak guna ikan bilis/udang kering...kalau nak bagi pun tunggu umur >1 tahun.

jalan terbaik utk kurangkan attack eczema ialah naikkan immuniti baby, ie breastfeeding. That's all. Eczema akan ada,either active or passive , so kena kawal..selalunya akan slowly hilang bila masuk umur 7-8 tahun.

IntaNBerliaN berkata...

ooo nurul buat sijil utk diri sendiri ek.. saya lak buat sijil utk alisha..hihii.. 6 bulan 6 bulan jugak.. start dgn dip,degree, master n phd... :-) Alisha bulan 3 nanti dapat master la..hihii.. bajet susu ibu ni mampu buat alisha study sampai tahap tu la.. paling tinggi phd..hehheh

amiey lee berkata...

wahhhhhhhh tahniahhhh...hee bestt kan bila dh lepas fasa 1..kita pun tgh chaiyok2 tuk ashraf smpai dua tahun sekrg baru setahun 7 bulan..adala lagi 5 bulan to go..harap dipermudahkan Allah aminnn

wan nurul hezrina berkata...

KAK IZAN-aminn aminn.semoga Allah permudahkan segalanya kan kan=)

wan nurul hezrina berkata...

daddy ziyyad-tq doktor=)mmg jawapan sedikit sebanyak membantu=)erm..tulah mmg kena alahan nnt kalau nganikan bilis n udang kering=)

tq ek=)

wan nurul hezrina berkata...

amy-wahhh dah tahun 7 bulan dah ek..harap kita sama2 diberkati n dipermudahkan segala urusan...

wan nurul hezrina berkata...

ibn-kita sama2lah buat sijil..hikhik..lawaklak..sampai phd tuh mmg banyak tuh cabaran=)

ajumohit berkata...

sijil yang amat2 bermakna ni nurul, bukan mudah untuk ibu2 bekerja mcm kita utk fully breastfeed kan, tahniah nurul!!! semoga usaha murnimu mencapai kejayaannya

Cho Zila berkata...

semoga berjaya hendaknyer.. akakpun dulu 6 bulanjer ekslusif lepaihtu hanya dapat bf kalau bersama tak perah dah.. sebab tensen kot susu sikit nak perah tak berapa nak banyak... bangga ngan ibu yang bf smp dua tahun...

ShimaSalleh berkata...

wah! afiq lg semgu lebih nk mamam chaiyok! Nak resepi baby leh singgah blog food for tots ada dlm list blog aku.

Dan nk kasi tahu tuan hamba telah ditag oleh daku ;p

jom singgah blog

fieda berkata...

tahniah..

LYAfrina berkata...

comel sgt sofea..suka tgk kulit tu..putih melepak-lepak.. alhamdulillah..satu pcapaian y sgt2 blh dbanggakan.. lya dakan agar smuanya bjln dgn lncar yer..

cuba try sabun sebamed kalo xsilap blh dptkan di farmasi..utk ekzema sesuai..

eB ezrin berkata...

wah nk msk diploma dh yer? tahniah. :) kami eczem mkn z jaga sgt. cuber jager suhu, baju, sabun etc jerk. ;)

::NureeN:: berkata...

comelnya.. geram nk kiss cikit boleh :)
try tanya eb kot2 bleh share bab pemakanan ni :)

pena rozie berkata...

Alhamdullilah masih menyusu susu ibu

wan nurul hezrina berkata...

aju-ahalah aju mmg mcm2 dugaan.kita plak kerja..tapi alhamdulillah n insyaallah allah permudahkan jalan..tak payah beli susu fm sbb mahaiii

wan nurul hezrina berkata...

chozila-takperlah kak..adayang tuh dalam haripun dah bagi fm sebb takder susu..alhamdulillah allah izinkan sofia dapat susu ibu lagi

wan nurul hezrina berkata...

shima-nnt tag tuh aku buat ek bila free.aku bz la nie.huhu..nnt aii pasti buek yo!

wan nurul hezrina berkata...

fieda-tq tq=)

wan nurul hezrina berkata...

lya-niepun alhamdulillah ok kulitdia kalau tak lagi teruk..bernanah n kasar..

wan nurul hezrina berkata...

eb-eb kena sampai la nie ek??harap sofia tak kena lama2 kan?mmg banyak kena jaga

wan nurul hezrina berkata...

pena rozie-alhamdulillah=)

wahida berkata...

makin besar makin comel anak ko beb...

Rahmah Ram Ram berkata...

wahhh..tahniah bestnyer dapat bf baby lelama..anak kita pun sihat betul tak wan? cumel dan gebu bb sofea.

wan nurul hezrina berkata...

wahida-tq nok!mana tak tumpahnya kuah..elehh perasankan?

wan nurul hezrina berkata...

rahmah-tq sudi singgah blog kay=)ada jugak sakit2 tapi biasalah kalau dah duk nursery=)

Pok Amai-Amai berkata...

Perihal komen Doc Faiz kat atas tu...sy setuju sgt2. Jgn start anak dgn makanan yg ada potensi alah.

=D

Pok Amai-Amai berkata...

Perihal komen Doc Faiz kat atas tu...sy setuju sgt2. Jgn start anak dgn makanan yg ada potensi alah.

=D

luahfikiran ... mari kita berkata...

Salam,
Tahniah ! Teruskan apa yang dicita2kan. LF dan isteri mendoakan

Dalila Hamid berkata...

tahniah.semoga tercapai impian tu ... comel sungguh anak... geram tgok

Azlan Hasan berkata...

wah..saya tak arigf sgt pasal pencapaian susu ibu nit tapi anyway congratulation laa kak..hehehe

Regards,
-Strider-

NzA berkata...

Tahniah utk nurul.....dan moga eczema sofia akn bransur hilang dgn peningkatan usia.....

wan nurul hezrina berkata...

fara-tulah..nnt kena google mknan aper yang tak bleh makan.tq

wan nurul hezrina berkata...

lf-tq mendoakan.amin=)

wan nurul hezrina berkata...

dalila-tq=)

wan nurul hezrina berkata...

azlan-alah ok jerk=)tq

wan nurul hezrina berkata...

nza-tulah semoga cepat2 pulihkan kan=)

kayyana berkata...

alhamdulillah.. tahniah nurul.. hehehe

LadyBird berkata...

smg berjaya menyusu badan sehingga 2 tahun... ameeennn :D

Arina Shamsul berkata...

tahniah! teruskan untuk dpt ijazah pulak.ngeee.

kita sama.sekarang saya pun baru dapat diploma breast feeding.haha.plan nak sambung ijazah pulak..ahaks..

makan pejal 1st anak saya.nestum colour biru tu(milk+rice).sampai sekarang.dia suka makan.kalau bagi bubur dia mual..huhu.

putihnya si sofia ni..gebu..grammmm!!

ihik.

wan nurul hezrina berkata...

arina-nnt nak try2 bagi makan lagi.dia mcm tak berminatlah nak makan.payah.2 sudupun kira oklah taw..huhu

CheNamNam@CNN berkata...

wahhh kagummm...!!tahniahhh...susu ibu juga ubat untuk ezema.so teruskan yer..good for you and better for your dotter..:P

Juliet_iRa~" berkata...

alololo comelnyaa sofea!

heeee

lelamaisara berkata...

sedapnye nama budak kecik ni....
saya suke nama maisarah tu....

sya alesya dapat 6 bulan je ...hehhe

mama aryan berkata...

alhamdulillah..moga dpt diteruskan hingga 2 tahun ye

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

bestkan nurul dpt menyusu anak ni....tingat pulak time qalief menyusu dulu moment yg xdpt dilupakan :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in