Windows 8

Sticky Post sehingga 2 december 2012
Scroll Down for new entry


Assalammualaikum semua..
Salam pagi Selasa=)


Alhamdulillah blog "My Little Honeydew" sekali lagi dapat Buffered Earning (BE) dari Nuffnang..Kali ni daripada "Microsof Window 8"

Bagi sesiapa yang dah bosan dengan Operating Sistem (OS) yang lama bolehlah berjinak-jinak beralih kepada Operating Sistem yang baru.Peka dengan keperluan pengguna yang nakkan sesuatu yang baru ni,pihak microsof telah melancarkan "WINDOW 8" baru-baru ini secara rasmi pada 26 oktober 2012


Sistem operasi milik Microsof nie hadir dalam 3 versi iaitu
window 8
window 8 pro dan
window 8 RT

microsof berani bagi jaminan kat pengguna2 nya pengalaman yang sama semasa menggunakan dekstop,lappy,tablet ataupun smartphone(wah smartphonepun buleh guna).try pulak imagine walaupun kita gunakan pc atau lappy kita mcm guna smartphone jer gamaknya..ehehehe

Dalam sistem window 8 nie,korang boleh memilih cara berinteraksi sama ada menggunakan mouse(tetikus) macam biasa,menggunakan jari jemari mcm cara sekarangnie,ataupun dengan menggunakan pen.


Antara kelebihan2nya:

Penampilan Lebih Dinamik
sama dengan smartphone dan tablet,komputer yang menggunakan aplikasi window 8 dilengkapi dengan fungsi notifikasi dan informasi terkini melalui akaun kita di dunia maya.Contohnya inbox mail.Selain itu kita juga dihubungkan secara automatik dengan website penyimpanan data milik window skydrive

Sistem Pencarian Data Lebih Universal.
Kita lebih midah akses data yang kita mahu/inginkan.Hanya taipjer data di tampilan awal terus muncul beberapa pilihan data yang berkaitan.

Banyak dan Mudah mencari Aplikasi Terbaru
Boleh memuat turun dengan mudah aplikasi2 terbaru samaada tersedia ada atau aplikasi tambahan.Aplikasi task manager juga diperbaharui untuk penggunaan yang lebih cekap dan pantas

Mempunyai proses but komputer yang lebih cekap,cepat dan selamat.

Ketik atau klik untuk menonton video mengenai jubin pada skrin Mula
Skrin mula yang lebih menarik dan friendly..

penggunaan multi-monitor bagi komputer yang lebih cekap,fleksible dan informatif berbanding sistem operasi sebelum ini (window 7 dan sebelumnya)

penggunaan aplikasi window to go untuk mencapai sistem window 8 di mana2 oleh mana2 peralatan yang dibenarkan cth pemacu usb dalam sistem window 7 dan sebagainya.


banyak lagi sebenarnya yang menarik tentang microsof window 8 nie..nnt u all klik terus di laman web nie


23 sumpah ako sayang korang:

Kesuma Angsana berkata...

tahniah ye !

Solehah Shamsuddin berkata...

bila tengok windows 8 ni nmpk lagi best dari windows 7.tahniah dapat BE lagi ye

Deqla manjew berkata...

wahh...pomot iklan yg ke2 pulak eh...canggih tu...harga pun canggih la kan.. hihi

kinara kinatara berkata...

window 8 nyh sesuai dekat orang yang sukakan teknologi..betul x kak:)

Mrs Velentine berkata...

tahniah

myfirdz berkata...

cantik dan interktif window 8 nih kan..

are_lin@yu berkata...

wahhh baru ni ...brku tahu..hehe

nanieybarnieylurviey berkata...

Alhamdulillah.. BE lagi.. rezeki rezeki... :)

Liza berkata...

Liza bila dah restrict ni dh xlaju la nuffnang liza. pasrah je la.. huhuu..

Uni berkata...

Macamana nak Buffered Earning (BE) ni ye? Kongsilah tips dengan kte... :)

Uni recently posted...

Berjaya Hamil Apabila Diurut (Part 2 of 3)

Si Matatajam berkata...

Wah siap sticky post..Chaiyok!,,,,

Chic Na berkata...

dapat BE lagi. murah rezeki nurul. ;)

mamalieyna berkata...

Tahniah.leina cek akaun nuff baru ni baru ada 1 be...hu..

Mmg advance betul teknologi skrg..

jaakechik berkata...

tahniah yer...murah sunggu rezeki akak.. hihi... moga pasni dpt sponsored post pulak yer...amin3x..

IntaNBerliaN berkata...

nampak best kan windows ni... cantik plak tu iklan yg duk tertayang2 tu.. hihi

mama aryan berkata...

alhamdulillah..rezeki

Myra Jay berkata...

Tahniah Nurul..

Windows pun dah advance sekarang ni, dah 8series ha ;)

Cik Aini berkata...

tahniah2..murah rezeki Nurul :)

Aishah Jahirah berkata...

windows 8...mesti lagi canggih ni..

9n0L4 berkata...

wahhhh. dengki nye rase hati ni. :)

QasehnyaRania berkata...

tahniah dapat be..

done 4 white.my n ppz

Mimie berkata...

tahniah kak

fandyz berkata...

Salam.. Follow sini .. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in