kisah si "manis nya coklat ini"...



Salam isnin semua
sebenarnyakan entrynie berkisahkan coklat..
dah lama sebenarnya ku peram entrynie
bukan apa nak bercerita tapi dikejutkan dengan pemergian insan-insan ku sayang..

tapi Alhamdulillah ku dah semakin redha
dengan semua kententuan ilahi..
moga ayahanda tercinta(abd halim bin abd rahman) aman bersemadi di sana
kembali di sisi ilahi..Amin Amin Amin..

harini ku bangkit dengan entry yang dah terperap lama
"kisah manisnya coklat ini"
kisah coklat online yang dibeli 4minggu lepas kalau tak silap..

daku beli coklat melalui online darpiada
"cik na"salah sorang yang jual coklat online..
sajalah nak bagi kejutan untuk mek merah.. last2 daku yang terkejut..
ku order ngan cik na..cik na pun dengan bagusnya terangkan yang mana mummy bleh ambil..
so setelah keputusan dibuat...mummy pun wat payment..kalau tak silap hari selasa cik na pos.Bagus servis cikna.walaupun banyak tempahan tapi dia bleh pos dengan cepat..suka mak!!

pastu yang tak beshnyer dr hari ke hari sampai dah 3 hari coklat tak sampai2..ku tak kasi tau cikna.dia yang tanya sbb dia perasan number parcel yang dhantar mcm tak bergerak lagi..bila dia tanya mummypun jawab blum..pastukan setelah di cek2 parcel itu TAK DIHANTAR lagi oleh SKYNET.nampak nampak huruf besaq mummy tulih!!

pastu minta cik na tlg cekkan..
sekali.. tau dok SKYNET jawab apa??dia suruh mummy plak g amik di SKYNET KAJANG!!alahai tak munasabah langsung..tgk2 alamat kat cheras.hubby lak takdok nak hantar..tapi hubby kata kitakan order brg pos.kita bayar perkhidmatan POS!!so kenapa nak g ambil..

kesian cik na..nurul tak salahkan cik na tau..nurul tau kalau berurusan ngan pos mmg cenggitulah kekdahnya..ada mcm2 pe'el..bila cik na minta hantar tau dok dia goyak gapo?(depa cakap apa)
"kita tak cukup kaki tangan nak hantar"
mak aii bikin panas hati..
mcm tuh tak payahlah bukak perkhidmatan pos sehari sampai barangnya..

bukan apa sbb coklat tuh dah inform kat "si merah"
dah tunjuk gambar ke dia manalah dia hari2 dok tanya..hahaha
mau tak tensi mak mikir..last2 dah 5 haripun masih tak hantar..

cik na pun  kata dia nak ganti..
cian mummy tgk cik na.tak pasai2 kena ganti..
sampailah hari selasa minggu lain..next week barulah sampai..mak aii lambatnya sampai pos biasa pun lagi laju.3 ari dah sampai.huhu

setelah sampai mcm nielah gupe coklat2 itu
tengok2 kotak oklah suci lagi bersih..
mak aii besaqnyer coklatnie.heheh
oklah sampai lambat pun janji sampai jugak. 


sekali buka amekkk ko..berhempas pulas coklat2 nie..
tonggang langgang..
haduh haduh
pastuh mummy susun2 semula dalam kotak
''
''
''
comotlah cket tapi oklah bleh makan..
so bawak aliklah jugak kasik mek merah mesti dia suka..
adalagi coklat mummy oda bentuk barbie doll


nie hah!
siblah cikna letak di dalam plastik..
huh lega..

apa pun tq banyak kat cik na..nurul mmg puji servis cik na ok,siap nak ganti semula coklat2 walaupun dah dapat.. cuma pos SKYNET nie hah.. perkhidmatan kenalah ditingkatkan lagi..mana boleh customer g kutip barang n mana boleh kata tak cukup org nak hantar?? sbb servis pos laju mmg kena pos..Aduhai lah..

lagipun mummy kasi alamat opis tak lojik kalau nak kena ambil sendiri..dahlah tak tau mana2..daku juga berniaga kelambu tapi gunakan "pos laju national courier".setakat nie oklah lagi..

setelah diselidik mmg ramaiiii tak puas hati dengan servis dr SKYNET..My SIL order brg sampai umah org lain dia hantar.adaker patut?bikin naik darah sungguh laa..Silalah baiki sistem perkhidmatan anda.customer sangat2 penting tau peranannya..nasib baiklah kena kat mummy yang bukan banyak songeh nie..huhu

TheCoklatBlog
thanx cik na..
serius ceklat cikna sangat sedap.
nak-nak yang ada kacang tuh ngan mak nya sekali makan..mana bleh merah makan sensorang nnt rosak gg..biar mummy tumpang sekaki.hehe
thumbs up..
so sesiapa nak oda silalah ke
cik na


Sorry cik na lambat publish entry
tak sangka banyak hal yang berlaku.
sebelum arwah abah meninggal mcm2 hal jadi termasuk kaki berdarah tersepak almari sampai kuku tercabut dan hatipun rasa tak sedap jer..

33 sumpah ako sayang korang:

~didiey~ berkata...

kenal ngan cik na nie :)

huhu...abes berterabur coklat tu

Daddy Ziyyad berkata...

Skynet mmg bermasalah. Boikot Skynet. Adik ipar saya rajin mebli jersey online...mmg seller guna Skynet..ada ke patut opis Skynet call suruh dtg opis Skynet collect barang..alasan nya, tak cukup kakitangan!!!!


Wife saya bila pos coklat, macaron..guna POS Malaysia..reliable...dan kadangkala guna Gedex

Mama Vogue berkata...

welcome back nurul..! :)

Sian tgk coklat tu tunggang terbalik, teruk gak kan skynet ni..
Aduiyaiii..

Tapi memang nampak sangat menarik lah :) mamavogue ni dahla antu coklat..hihi

Mrs Velentine berkata...

teruknya pengurusan sky net ni

are_lin@yu berkata...

itulah ayu pn ada mslh ngn skynt ni..sbb tu mls nk gna servce dorang..gna poslaju plk jnuh nk kna g amk kt bangi..huhu..kmpunan lah nk rsa coklat cikna xjmpa cra lg bg smpai btl2 kt tgn..hihi..

Cik Nur berkata...

apapun, coklat cikna mmg sedapppp..!
Dan perkihmatan cikna pun baguskan.. :)

dya bunga berkata...

nasib baik time dya tu dia xsuruh amik..nasib baik diaorang anta kt umh.. coklat chic na mmg sdp

ShimaSalleh berkata...

Adehhhh tunggang langgang dah.. Tp nasib boleh makan.. burpp! alhamdulillah, kenyang mek merah ngan mummy hihihiii..

Aku pon nak start jual-menjual nih.. seriau pulok bila dgr pos mcm tuh kan.. Tak patut tak patut..

Apa2 pun welkam back with new spirit
jom terjah blog aku ;p

Deqla manjew berkata...

mmg terok la servis kalo gini..ada ka patot kite pulak nk p amek??? mmg haram jadah betol la.. seblm nurul citerdlm entri, nurul dah citer kat deqla dulu kan?kan? hihihi...

Yana Libra berkata...

sakit plak hati sy ni baca pasal sky net..lepas ni akak di elakkanlah perkhdmatan tu~~

nanieybarnieylurviey berkata...

Skynet servis mcm tetttt skit.. Gram lak baca. Penah papa nani hantar brg kt adik sebulan xterima last2 lesap mcm tu je. And start ari tu mmg xpercaya da kt skynet. Hampeh betul..

Cntik coklat2 tu.. :)

Si Matatajam berkata...

Perkhidmatan Chic Na mmg bagus Tp khidmat pos mmg hampeh...rupanya Nurul lg teruk drp M yek..sian plak.. Skynet mmg hampeh tahap gaban.pemalas nk hantaq kat umah pelanggan..

jaakechik berkata...

bengong la skynet ni kan. boleh kata x cukup kaki tgn ayat yg lagsung x logik. kesian kat coklat abis berterabur... mintak claim xleh ke ? cer cuba tnya diorang tu...

Mimie berkata...

teruknye servis skynet...kat area seremban ok jer...cepat dan pantas...

Norazila Awang berkata...

salam perkenalan.
agaknya angry bird tu mengamuk dalam kotak tu kut..itu yang tunggang langgang :)

fieda berkata...

eii..teruk la skynet ni..org dah byr suh ambik sendiri plk..sian tgk kat coklat2 tu..comot sudaa..

mamalieyna berkata...

loor camtu jadinya ye..elok gk kongsi2x, pakat ramai2 jgn guna khidmat skynet lagi pasni..haih~

sedapnye coklat ^_^..comel2 pulak tu..

Misya Mialen berkata...

laa smpi mcm tu sekali ke? lmbtnya servis. btw, coklat cik na mmg sedap. sy pun pernah order;)

Nyue berkata...

servis chicna mmg ok sepanjang nyue order dgn dia...sampai elok2 la...skynet tu yg problem..

Kesuma Angsana berkata...

cute2 aje coklat btu.. mmg x guna skynet dari dulu !

Chic Na berkata...

maaf atas segala kerosakan. nnti coklat dah habis bgtau ye.

cikna tak guna poslaju sbb diorang tak handle barang dgn baik. dah byk kali nmpk dgn mata. huhu.. fenin nk pilih yg mana.

Che Rosliza Che Mat berkata...

sedapnya coklat...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

servis skynet ni truk kan....

kinara kinatara berkata...

kina x pernah guna perkhidmatan skyn et lagi..

xp awat terok ngat dye punye sistem ek.:)

intanfirdaus247 berkata...

cikna memang pandai wat cekelatt..hhuhuh...kurier servis ni banyak gak yg probelm..bukan takat skynet ja

IntaNBerliaN berkata...

skynet ni mmg bermasalah kot... rsnya sblm ni dah ada bc entry psl skynet ni...

btw, bagus cikna yer.. sanggup ganti balik..

Myra Jay berkata...

Geram kan bila coklat kita tunggang langgang, tapi bila sedap sejuk hati balik kan :D

Si Matatajam berkata...

Errr rasanya cam dah komen..Maybe x publish lagi kot..tapi M mmg dah boikot Skynet

C'Jai berkata...

memang sedap kan nurul..akak dah pernah order..

Cik Aini berkata...

haishh
bikin hati panas ja mcm ni kan
nsb ms ai oder x jd camtu..kalo x,mmg nk mengamuklah kat skynet nih.hahahaha

shuhadaothman berkata...

baik hati chic na. lepas ni nk try order jugak :)

LYAfrina berkata...

skynet kat sini pun teruk..dh byk kali gak kena

9n0L4 berkata...

teruknyeeeeeee service die. igtkan pos laju je yg prob.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in