mummy decide pilih cara nie...


*image from clothdiaperblog.com

kenalker aper bendanya kat atas nuh???hikhik..sebenarnya skang mummmy mmg gila cd..n mummy dah decide mmg nak guna cd sepenuhnya selepasnie..n skangniepun mummy dah collect berbagai jenis cd dari pelbagai brand.

mummy takmaulah guna satu brand jer..nak tgk mana yang sesuai ngan merah..skangni si merahpun tak mau dah pakai pampers...dia kata tak mau atai..atai kat papa masa dah biasa ngan cd(cloth diapers/lampin bayi morden)

nie jenama mummy ada setakat nie..

lunatots
QQ baby minky
sunny baby
baby land
GTH
Dayana cd

mummy beli semuanya tak sama tempat..mula berkenan n nak cuba cd sebab utama ialah sbb..

merah rajin toll cabut pampers dia..yelah dah 2 tahun nie semuanya pandailah dier2.geram mummy termengah2 kejar dia n cakap "merah oiii cian kat mummy n papa beli pampers merah..barujer pakai bape minit dia dah tanggalkan tapenyer.sedahnya tape langsung tak melekat n tpksa dibuang walaupun tak pee atau poo lagi..dasyat toll kan?

so bermula dr jualan kat opis adaplak org jual cd.murah plak.RM20 jer sekeping..jenama pertama mummy guna iaitu QQ baby printed minky..(minky nie cd dia mcm2 kaler n kain luar cd dia baldu..lembut jer..disebabkan warna yang menarik mummy suka sangat nak g beli..so mummy boronglah 4pasang dulu sbb nak try dululah..

QQ baby printed minky didatangkan dengan 2 insert..banyak yang perlu mummy cerita tapi mummypun baru guna..nnt perlahan2 mummy cerita cara pengunaan keseluruhan tips2 dr mula nak beli sampailah dr segi penjagaan "cd"

percayalah mmg nampak renyah(susah)tapi kosep dia samajer mcm breast feeding anak.kalau dah biasa tak der masalah..

memang banyak mummy abes duit beli cd tapi mummy percaya kalau bulan2 mummy beli pampers lagi banyak..n now adalah pampers dia bulan lepas nyer tak gunalagi..mmg jimat n mengendalikan cd tak susah pun..

3 sumpah ako sayang korang:

ajumohit berkata...

bagus kan pakai CD, jimat duit beli pempes

eB ezrin berkata...

nak cuci yg problem tuh... cian mama... nk kena bsh selalu la kan? kalo mampu bli skit jerk... hu3

Si Matatajam berkata...

M Cuma kenal jenama lunatots tu ja..untuk jangka masa pjg ni mmg jimatkan kalau guna CD ni..Tp untuk baby yg kulit sensitif ni sesuai ka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in