nursery merah still lagi tutup

semalam minta papa pg cek kat nursery sb cuti 10 hari mummy hanya sampai esok..so kamis mummy kena dah antr merah ke nursery tuh..so nak papa tanyalah sama ada ok dah ker tak nursery tuh..

rupanya dr aduan dr jabatan kesihatan nursery tuh tutuplah 2 hari..selasa n rabu..n dilanjutkan tutup kamis sampai kamis nie untuk kanak2 dibawah usia 2 tahun..huh!dahla mummy dh cuti 10 haRi tak taulah banyak mana nnt kerja menanti kat opis so mcm mana plk hari kamis?
sebab jumaat kena cuti EL lagi sebab papa mmg kamis petang kena g meeting kat melaka.so mmg papa kata kena apply cuti jumaat n kamis mcm2 manapun kena g kerja..

aduhai  bukan mummy tak mau cuti tapi dah 10 hari cuti..walaupun uti 10 hari tak usik langsung cuti mummy n dipanggil cuti kuarantine yang dikelurkan pejabat kesihatan tapi tak sedap plak nak cuti lma2..
dahlah kerja sure berlambak dah ujung2 bulan nak clear cek n statistik bulanan kena hantar plak.terkejar2..baknya mummy terbersalin plak...adusss 3 bulan ct tanpa selesaikan dulu kerja2.poooning palo den..

*untuk sesiapa kerja gomen,mmg ada cuti kuarantine bukan pekeliling tapi dalam buku arahan perbendaharaan bab cuti..tapi kena tgk gak jabatan kita tuh..mcm mummy pihak pentadbiran jabatan beri kelepasan..tapi biasanya akan diberi cuti..terus jer g kat presint 11 carik jabatan kesihatan n dia bagi kelepasan..so admin nak tak nak kenalah terima sb penyakit kena kuarantine nie mudah sangat merebak pada org lain n melibatkan org awam.*

8 sumpah ako sayang korang:

*azni* berkata...

lama jugak nursery tu tutup ek?kak ton tipun ko tak dpt,dia nak bgtau admin nak salinan surat beranak merah..ko cuti jela kamis dan jumaat tu,senang cite..

ShimaSalleh berkata...

kuarantin psl apa pulak? SAper yg sakit? Patut la lamo dok sonya[ yo ekekek igtkan tgh balut hadiah hahahaha

eITA berkata...

sbb penyakit ape nursery merah kena tutup? nak tau gak...sban anak sy duk nursery pun slalu x shat..

wan nurul hezrina berkata...

azni-aah akupun tak sangka nursery ttup lama.sbb dengar kata ramai yang berjangkit.

shima-kuarantine pasal sakit kaki tangan dan mulut

eita-penyakit kaki tangan dan mulut..kadang kita kena pantau anak tgk dia pelik cket cepat2 pergi dapatkan rawatan.mcm merah dia tak lalu makan n tak aktif.mulut berairjer sampai tak bleh tutup.menganga jer.ada mummy wat entry sebelum nie..

amiey lee berkata...

alhai..take care ye hezrina...

yela skrg penyakit banyak... sian merah...

Bionic women berkata...

Alahai sian mummy...
so camner tu? nampaknya papa plak kena cuti jaga maira..hehe

wan nurul hezrina berkata...

amy-ok thanx amy=)aah mmg tak salah kan nursery.maybe nurserypun tak perasan ada budak dijangkiti kuman.nak kata nursery tak bersih mmg tgk time malamjer bersih tmpt2 sbb nursery bawah umahn jerk

wan nurul hezrina berkata...

eily-tulah masalahnya papa skang bz jer.meetingjer majang.dahler kat melaka.nak taknak kena cuti lagilah jawapnya..balik kampungjer..hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in