Potong ke Tak Potong???

nie rambut masa dulu.masa belum panjang..ingat nak kasi potonglah rambut dia sbb dia skang bertambah lasak..
pagi daku kasi trim rambut ikat kasik kemas tapi sekejapjer pastu berantakkan semuanya..huhu

tulah ingat nak kasik potong mcm dulu2 semula bagi kemas
dan ingat dah nak train dia pakai tudung
supaya dia tak kekok bertudung nanti..

tapi idaklah ku bagi tudung bawal nie.hahaha
mau tension dia makai..

tgk tgk gaya ala kangroo..skangnie payah nak maintain kemas rambut dia
niepun sbb ikat..kadang tgk mcm pelakon kanak2 citer hantu menggerbangjer..

tapi tulah dilema sbb bila ku ikat rambut dia,sikat rambut dia mcm sayang nak potong.
tapi nak pakai tudung kesian nnt rimas plak.huhu

ada idea tak korang??

36 sumpah ako sayang korang:

ShimaSalleh berkata...

Merah comel...
kalau nak potong, potong aje..
Dengan motto, rambut boleh tumbuh semula.. Hikhik Ado ko kalau potong rambut terus tak tumbuh? hikhik...
Kalau mcm tu pun merah tetap cumil jugak tau! Haih bila nak jumpa auntie nih!

are_lin@yu berkata...

alahai sygnya kak klu nk potng..dlu rmbut ayu pn pnjg n krinting..mk xptg sbb syg..msa bsar rimas br ptg..hihi..nti sanggul tgi2..cntik!hihi..

cikeyrah berkata...

janganlah potong kak..cantik rambut dia . . jangan ea..hehhe

kinara kinatara berkata...

sangul tinggi2 lah kak..atau tocang 2..pastu buat bentuk bunga:)

comel2.

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

ala nurul xpyh potong k...sayang jer....comel per merah rambut mcm tuh hehehe..dh la comel

PinkUmmi berkata...

alahai comei die bertudung

Yana Libra berkata...

nantikan leh tumbuh lagi kak..hehe~

kayyana berkata...

alaa.. jgnlah potong rambut die nurul.. rambut die lembut tak lebat sgt... klu tak ikat pun takpe.. ko clip clip je... cbe ko saiko die dengan getah rambut yg cantik cantik.. aku geram tol rambut die tuh.. dahlah ikal mayang kat bawah.. klu potong aku takut takde dah ikal ikal tuh.. hehehe.. cantik beb rambut die skrg nih.. syg kot nak potong.

Chic Na berkata...

sayangnya nak potong nurul. comel tau budak2 rambut curly gitu walaupun menggerbang. kiut sgt. nak pakai tudung ikat jelah. :)

Afne berkata...

tak potong pun takpe.. blh ikat. mesti comel :)

dya bunga berkata...

rambut mula2 tu dh comel lah..syg potong

aimaniman berkata...

x sayang pun.. kalau akak baik potong sebab rimas tengok budak2 bukannya pandai nak jaga lagi,.. kalau duduk taska mudah dijangkiti kutu pulak... bila dia dah besar nanti pandailah dia nak panjang ke nak rambut pendek nanti, time kecik ni mama ada kuasa veto demi anak juga...

~didiey~ berkata...

chumel dia rambut panjang.tp kalau akak nak train dia supaya bertudung,better potong je kowt rambut dia kasi pendek..nnt dia rimas.

izan mama mia berkata...

kalau izan potong jer..nnt dia dh besar,.pandai jg sendiri..biarlah nak panjang mana pun ramnbut dia...mia pun still pendek jer rambut..ehe..

adianiez AIDA berkata...

Hai salam ziarah... 1st time kot komen sini, br follow :-)
Jgn potong, sayanggg! Anak2 aida da start sekolah baru potong, sebab jangkitan kutu. Tu pun x potong pendek sgt. Still bleh tocang and sanggul :-)

mamalieyna berkata...

alaaa sayangnya nak potong..simpan dulu kot... rambut dia cantiklah ! dah sekolah nanti baru kasik trim...boleh?..hehe..

Huda berkata...

comel x yah potong la nurul :)

Che Rosliza Che mat berkata...

hai! nurul...kalau nurul nak...pm kat fb jer ya...

H.U.M.A.I.R.A berkata...

alaaa x yah.. potong lah kak nurul rambut merah. cantik.. macam rambut.. mira... heeehee.. biar lepas jer rambut.. tue.. suruh.. pakai.. cengkak.. rambut.. kelip rambut.. ker heeehee

H.U.M.A.I.R.A berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Deqla manjew berkata...

tok sah potong la..tp kalo dia rimas merungut2 ke apa ke baru la potong..sbb takot dia x selesa pulak kan..bgs2...kecik2 dah didik pakai tdg.. =)

Nyue berkata...

nyue suka yg pic ats sekali tu..rambut dia xpanjang..so cam sesuai je dgn dia....panjang2 sudah gak akk...

Che Rosliza Che mat berkata...

sayanglah nurul kalau potong...

Cik Aini berkata...

alahai..
comelnya dia pakai tudung..nmpk bulu matanya yg lentik tu ha...

pic yg atas pun sesuai ngan dia :)

Si Matatajam berkata...

Comel sangat2 Kalau Merah ni bertudung..Ayu sungguh..

Cik Nur berkata...

alahai..jgn potong laa..syg tau..huhuh

C'Jai berkata...

comeynya budak ni...grrr..
kalu xnak potong pastikan selalu diikat..comey...

jaakechik berkata...

comelnya anak.... putih melepak!

Myra Jay berkata...

Rambut Merah dah cantik, tapi kalau nak bagi nampak kemas memang kena potong sikit, tp tulah sayang pulak kan :D

Arina Shamsul berkata...

eeeee..jangan potong dear,saya tengok merah ni gerbang camna pun tetap cantik dengan rambut dia tu..hehehe,kejap masa lagi dia sendiri pandai dah urus sendiri tu..hehehe.

fieda berkata...

syg kalau nurul potong..maira kak fieda sampai la ni kak fieda tak potong rambut dia..

9n0L4 berkata...

potong jgn pendek sgt. stkt boleh ikat, dah okey kot. :)

shuhadaothman berkata...

cantik rambut merah. hihi. syg pulak nk potong :)

IntaNBerliaN berkata...

mmg sayang kalu nak potong kan... slisha ni pun rambut sama pesen mcm merah gak.. sy mmg sayang nak potong.. tapi yg bagusnya si alisha ni, dia xkisah kalu sy ikat rambut dia.. so, xdalah nak berserabai smpai rimas sy tgk.. hihhii

Izan Ishak berkata...

sukalah tgk rambut mek merah yg panjang ikal mayang tu. sayang nak potong plak rasanya... ehhh... mcm kita plak mak dia.

apakata nurul trim sikit rambut dia kasi kemas esp bahagian depan tu. hmmm... boleh aje nak train merah pakai tudung. tudung instant yg comel utk budak2 byk jual kan...

*aih... komen panjang bebeno gara2 geram tgk mek merah yg comel lote...sume anak teruna lah katakan.

~Cik Sweety~ berkata...

sweety gerammm sgt tgk budak2 pompuan mcm merah yg ikal rambutnyaa.. sma mcm mya tu haa..gerammm mcm nk tarik22 jeekk rmbut derang ne kann..hahaha.. kalo sweety,bio jek rmbut mgerbang mcm tu..msh bdk lgi..kang dh beso taula nk urus rmbut derang tu..hehehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in