ramadhan

Kini hampir setahun dia menyusu,
hanya beberapa hari menganjak ke angka 1..
semoga dimurahkan rezeki mu sang anak,
semoga urusan penyusuan terus lancar,
moga diteruskan sehingga 2 tahun..
sebagai tuntutan agama,
ku beri mu hak mu wahai anak..

sempena ramadhan yang akan tiba,
semoga Allah memberiku kekuatan untuk berpuasa,
kekuatan untuk menyusukan,
untuk terus mendakapmu erat..
semoga memperolehi keberkatan untuk semua amalan..

selamat datang ramadhan..
bulan penuh keberkatan
bulan penuh keinsafan,
bulan yang penuh keterujaan..
ku tadah tangan tanda bersyukur dengan nikmatmu Allah..
Amin,kerana ku masih bernafas,masih diberi peluang mengerjakan ibadat puasa,dan amalan baik di bulan ramadhan..
lindungi hamba dari riak takbur dan sikap membazir..
basahilah lidahku dengan zikirullah..
kau lindungi iman ku Ya Allah..

selamat kembali Ya Ramadhan..
aku menyambutmu penuh kesyukuran..
amin amin ya rabbal alamin..


hasil tuaian hari ini..
sesi pagi jam 10..9ozz
arinie lewat pump selalu jam 9 sbb g klinik appoiment dengan doktor ttg family planning=)
dah dekat 1 tahun amik perancang..huhu


tentang sofia mummy kurangkan jenguk tengahari..
semalam balik okjer amik dia..diapun hepi
rupanya pengasuh yang baby 1 dulu
amik masa dia nanges..takmo dia g bilik baby 2 tuh..huhu mujur..
humaira plak memang dah tak pakai pempes..20hb nie umur 3tahun..so oklah cuma malam saja time tido dia tak biasalagi tanpa pempes..ngah carik solution mcm mano nak buek


mummy decide hanya hari jumaat saja amik sofia..selebihnya tak amik sebab nak biasakan dia..susu badan dan makanan bubur mummy bekalkan.mmg tak percaya pd makanan nursery bg sbb sofia alahan..so biar mummy prepare lagi mudah..

tq pd yang bagi cadangan2..mmg hargai sangat2 n mummy still pantau2 gak pengasuh2 takut gakkan sik tido jertghari..huhu..sms jer owner nursery kasi habaq mai kat depa..




16 sumpah ako sayang korang:

are_lin@yu berkata...

semoga ramadhan ini membawarahmat buat kita semua ;-)

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Insyallah..moga dipermudahkan...

Moga Ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnye...

Deq's Qienz berkata...

sy merasa BF nih kejap jew dlm sebulan lebih jew, den qhayra taknak susu badan..hehee insyALLAH bulan yg mulia nih semuga dipermudahkan ya :))

salam ramadhan dr sy jugak

Cik Nur berkata...

Salam ramadhan al-mubarak...!

Masha Meisters berkata...

selamat berpuasa kak....semoga akak dberi kekuatan...besar ganjaranyer nanti kan :)

Cik Puan Rara berkata...

wow banyak nya susu =) selmat menyambut ramdhan sis =)

CheNamNam berkata...

Semoga Ramadhan kali ini penuh makna..Selamat Menyambut Ramadhan dear...!!


dear bantu hakak forwardkan entry kak yanie tuh..Moga usaha kiter diberkati Allah dan dapat memberi sedikit sinar bahagia untuk kak Yanie dan anak-anaknya..

Wanieys berkata...

salam ramadhan dari wani
semoga dipermudahkan urusan nurul dan anak2 :))

ShimaSalleh berkata...

Marhaban Ya Marhaban!
Ramadhan Ya Ramadhan!
Aku teringat masa kita kat U bila mu berpuisi begitu hihihii...

Tahniah merah. aQiL? kdg2 je itu pun waktu siang! BUdak ini mmg kuat minum air susu! mkn tamo! harharhar... Bila nk tanggal pampes nye? huhuhuhu

Chic Na berkata...

moga amalan kita di bulan ramadhan ni lebih diberkati.

bagusla humaira dah xpakai pampers eh. br nak masuk 3 tahun.

Aine Ainun berkata...

saya suka sangat dengar baby2 minum susu Ibu ni...
sayangkan, kalo bayi lagi dah diberi susu Tin..

Nanti, ada masa sharing la, camana nak galakkan susu Ibu ye,
boleh kongsi ngan saya...

saya berniat kalo ade anak, mmg nak sangat bg susu Ibu...

9n0L4 berkata...

slmt pose ye nurul. :)

Arina Shamsul berkata...

alhamdulillah..tuaiannya sungguh memberangsangkan :)

salam ramadhan dan selamat menunaikan ibadah puasa dear :)

9n0L4 berkata...

susu ibu susu terbaik buat bayi. ;)

Si Matatajam berkata...

Semoga Rezeki Sofea murah Dan berpanjangan...Bagus anak2 yg dapat penyusuan penuh Dari ibu ni...

mama aryan berkata...

seronok dpt menyusukan anak sendirikan..rasa lebih rapat dgn anak2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in