teringat..



nurul humaira bte ahmad saffarul nizam
kaler kulit lebih kepada pink..sampai skang cenggitu kaler kulit bila malu,marah,majuk,demam..huhu..sbb tuh dipanggil "merah"
menyusu penuh 1 tahun 7 bulan..

Sofia Maisarah bte ahmad saffarul nizam..
sofia si budak cool.badan besar cket dr mek merah..
kulit lebih mengikut papa..tak pink mcm merah..=)
sehingga sekarang masih menyusu badan insyaallah sampai ke 2 tahun..


teringat pulak masa putri2 mummynie baby..sedap sungguh bau baby.masa pecah air ketuban mmg sungguh wangi baunya tau...
lepasnie kena rancang betul2 utk dapatkan baby boy plak..hehe mcm mana plak rupanya=)tapi mummy sedang dalam family planning..

tentang pengambilan jamu2 nanti akan dirujuk pada yang pakar.thanx korang bg pendapat...

cuma mummy nak ucapkan tahniah pada ibu2 yang sedang mengandung spt intan berlian aka ina,cute mum,izan,mek ros,ummu muhammad dan ada beberapa blogger dan semua bakal2 ibu..semoga Allah permudahkan semua perjalanan kehamilan dan kelahiran baby nanti...

ada lagi sorang iaitu cousin mummy yang juga ahli gsf tapi skang tak bape nak aktiv sebb pembawakan baby yang melampau iaitu

Mungkin juga dia menjadi silent reader u olz..
~mai lurve~

kepada yana semoga kesihatan bertambah baik..dan baby juga dalam keadaan baik..ngah mabuk2 mcm mana nak ngadap pc ya dok?hehehe.ada tak ramai tak tahu yang yana nie sepupu mummy.babah yana adik kepada abah mummy..mmg kami rapat n duduk sama tempat di putrajaya..tapi walaupun sama tempat tapi jarang2 jupa sbb adajer hal masing2=)to yana take a good care wokey...adaker yang tak tahu kami sepupu?hikhik..ramai kot..

itujerlah pagi2nie=)
sajerlah suka tgk ibu2 mengandung..berseri2..
untuk mummy nanti yang num3 akan dipikirkan setelah sofia 2 tahun=)amin amin

hujung bulannie merah dah 3 tahun dan sofia 1 tahun..terima kasih Allah kerana bagi peluang mummy mengecapi bahagia bersama suami dan 2 orang anak=)semoga anak2 terus sihat dan membesar dengan bijak!





42 sumpah ako sayang korang:

Ummu Muhammad berkata...

amin...semuge doa mummy mabul..debor nih..

p/s: model tu memang santekla..mcm nak pinjam je buat gayekan model telekong kanak2 i heheh

are_lin@yu berkata...

comel..geram tgk baby2 kat atas ni..huhu

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Bau baby mmg sedap....rindunye..
B'day Merah sama dgn auntylah.. :)

Deq's Qienz berkata...

shomelnyaa, geram tgk.eeee

Nyue berkata...

geram tgk baby...rs nk pegang kuat2 je..ehehhehhe.....cute sofia n merah :)

Nida berkata...

Bila mengenangkan mereka masih baby dulu memang kita akan rindu pada bau, rengekan dan telatah mereka kan?...


p/s: maaf lama tak jengah.. memang teramat bz mengemas sekarang

Kesuma Angsana berkata...

wah comey2 bby tu.. skang ni mmg musim ibu2 hamil yek! tahniah ler pada semua yg bakal terima bby baru

Wanieys berkata...

nurul geramnya tgk merah dgn sofia..putih melepak bam2 pulak tu hihi..rezeki Allah Taala bagi kena jaga baik2 kan :)

aanie berkata...

rindu nak bau baby gak....tp belum ada rezeki lagi....

♥cikmOt♥ berkata...

meh la join kasi jadi 3 meh...hehehe

Deqla manjew berkata...

kayyana.. kenal2.. tu la lama dye x update blog kan...last entri dia pasal magnum kan? hihi..comel.. suka baca pasal baby.. untung la, ada bahan tuk update blog..deqla nk citer psl baby sendri pun entah bile..uwaaaa...

pssstt.. undilah deqla eh..support kwn seopis ni haa.. hikhik

http://jiacreatifelt.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu_26.html

undi header deqla.. kalo baik hati, undi la 5x... hihi..nurul kan baik wlupun muka nmpk garang..huhuhu

Huda berkata...

bau baby mmg sedap :) lukman pun masih bau baby lg..suka layan dia cakap bahasa jerman :)

Masz Sidek berkata...

amin2... semoga doa utk dpt baby boy di makbulkan...

bau baby memang sedap... kalau dpt cium peluk memang best... geram rasanya... hehehehe

ShimaSalleh berkata...

Wah Yana pun prgnt ank ke2 dah.. Alhamdulillah!!
Bak kata jiran, afiQ masih bau baby lagi sebb asyik dok celah ketiak mak dia lagi hahahaha..
Klu nk anak lelaki jaga pemakanan sethn sebelum prgnt wah! juga elak ekzema.. ada aku share dlm blog aku..

Hermmmmmmmmm bau baby...

^__^

lelamaisara berkata...

ha ah..bau baby memang sedap...
semoga doa dimakbulkan..;)

saye pon kalu bleh nak bb boy jugak..huuuu

Zie berkata...

seronokkan dapat bau baby baru
alhamdulillah zie baru jer melepaskan rindu, so sekarang ni dok cium bby baru jer lh...
insyallh mudhn Allah makbulkan tuk dapat baby boy.. macam zie..

Cik Nur berkata...

Amin.! moga berbahagia bersama keluarag tercinta..

faraherda. razalan berkata...

Sonoknye bile kenang balik ms bersalinkan anak kan? Semoga adalah rezeki sy utk anak yg seterusnya.

=D

C'Jai berkata...

lama dah tak ber bb..tumpang seronok kengkawan jer la... :)
Comey bb kat atas tu..

~Sweet Honesty~ berkata...

patutla merah tu putih n mulus jek kulitnye..comell

Masha Meisters berkata...

suke cium anak buah tu...bangun tido pun bau dye sedap2 mucux....hehehe

Nad @ MamaZN berkata...

la..kayyana tu cousin nurul ke..?
:)

Yumida berkata...

merah sememangnya merah..hehe
cute je merah ms kecik

izan mama mia berkata...

merah sebaya mia yer....comel ..anak2 nurul..gebu jer..geram

Chic Na berkata...

ohh patutla panggil merah. cantik kulit dia. :)

tau2.. kayyana. mmg lama dia tak update.

|shuhadaothman|TM berkata...

salam kenal mummy :)

geram tengok ank2 mummy. comel-comelnye lahaii. ^^

Amin. Semoga doa diperkenankan :)

Orked berkata...

montel btul dia..patt la panggil merah..ingtkan namenya mmg MERAH...

Comel, macam nurul...

pena rozie berkata...

comelnyer...

Kazman / Sue berkata...

gebunya pipiii..... nak cuitt la sikitt..

IntaNBerliaN berkata...

merah n sofia ni mmg cantik.. mmg putih!!

ooo nurul ada sepupu gak ke.. sy baru tau.. hihii

dah terjah blog dia tp xdpt nak follow sbb broadband lembab so, nak hbs loading tu lambat... nanti br terjah semula.. :-)

dyabunga berkata...

putihnya..geram dya tgk

Si Matatajam berkata...

Seronok tgk baby ni kan.. M plak teringin bb gurl.. Hu hu..

Misya Mialen berkata...

Oh oh sy baru tau.tp mmg sesuai jg panggil merah.comel2 anak mummy alhamdulillah.ah ah bau bb mmg wangi.bb kn suci.; )

9n0L4 berkata...

hot news ni. baru tahu yana tu sepupu nurul. huhu.

Bionic women berkata...

mummy, doakan me mengikut jejak mereka2 yg sedang mabuk tu.huhuhu

Cute Mum berkata...

mekasih.. harap baby selamat dilahirkan nanti..

ooo..kayyana tue sepupu mummy ker?? baru tau..

Arina Shamsul berkata...

aduhai..comelnya dua anak dara tu..muah2!
hehe..

oo rupanya dia si kayyana pregnant.baru tahu ttg dua perkara ni hari ni dear..hukhuk..

Miss BaNu berkata...

comelllllll sgt

Yana Libra berkata...

amin~ hehe :)

takut la nak mengandung dan bersalin..macam2 citer dengar..huhu~ :p

N.Aima K berkata...

saya x sempat nak berkenalan dngn dia.. saya masuk gsf dia dah x aktif..salam perkenalan dan tahniah..lepasni dah boleh update selalu lah ye ;)

Izan Ishak berkata...

suka tgk dua beradik ni masa baby... sangat2 comellls!

mama aryan berkata...

mmg kenalah kulit dgn maksud namanya..kalu x salah akak humaira tu bermaksud putih kemerah-merahan kan? cantik je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in