nak tanya korang

Just nak tanya jernie..kalau ibu yang dalam family planning maksudnya yang amik perancang keluarga(mcm mummy nie)bolehker nak amik jamu??

mummy plan nak amik jamu mak dara gold..chewahh gold tak menahan..nak bagi sedap badan cket.bukan apa dulu masa berpantang sofia mmg 100hari pantang betul2 punya.tapi sampai sekarangpun still jaga pemakanan sbb sofia alahan kulit..alhamdulillah dengan berpantang dekat 1 tahun nie mmg nampak kesan kulit sofia cepat baik..

tapi masalahnya kat opisnie sejuk beku air condnya..mmg mummy tak suka aircond sbb rasa tak sihat.pakai cantik2 g opispun kena pakai jaket tebal.huhuso ingatkan naklah panaskan badan dengan amek jamu.tapi mcm conpiuslah blehker diambil dengan pill perancang??

ke kena rujuk doktor perancang dulu?isyyk pejam celik pejam celik dah nak setahun sofia.merah plak 3 tahun ikut kalender biasa..merah lahir 20.07.sofia pulak 23.07..tak nak plak kuar 20.7 jugak..beza umur 2 tahun 3 harilah..hehehe..tapi tak bestnya 2,2 kena ganti puasa melambak2..kini puasa ada lagi 20++ hari..apakah kena bayar fidyah lagilah tahunnie gamaknya..huhu..


28 sumpah ako sayang korang:

Wanieys berkata...

wani xpasti nurul jamu bley makan ker tak time ambil perancang ni...rasanya elok nurul refer kat dr dulu la :)

9n0L4 berkata...

sofiaaaaaaaaaaaaaaa, kite same befday!! ;)

Masha Meisters berkata...

xpastilah kak..baik rujuk pada yang pakar sebab ada yang berpengalaman kate jangan ambik waktu maenstrual cycle...sbb jamu dan pil peracang akan take over hormon wanita dan hormon akan jadi xstabil...pada masha baik akak rujuk dr dulu :)

ShimaSalleh berkata...

Makjun tamo try? Boleh kot mkn jamu & perancang cuma gap masa tu jauh kan sikit..
Tiap pagi aku cuma mkn serbuk habbatus sauda+madu. Kira mcm minum kopi la cuma xde kafein

Kazman / Sue berkata...

pil perancang rasanya tak pe kot kalau ambil dengan jamu.... kena tanya yg pakar ni...

Bionic women berkata...

mummy, the best advised is tanyalah pada yg pakar...bukan aper, lagi puas hati kot.kalau menyusu badan, kekadang jamu pun boleh buat anak alah kulit..bergantung ler, sebab semua kita ni x sama kadar rintangan dan ketahanan badan

Nad @ MamaZN berkata...

tnye pd pakar lg better kot nurul, huhu

Solehah Shamsuddin berkata...

erkkk solehah xkwin lg.hehe xtau

eB berkata...

eB xpernah mkn jamu...
20++ hari?
eB daer 56 hari lg... dolo 90 . hu3

cendol berkata...

eh menyibuk je Cendol nk komen2 kat sini..hehe tanye lah pakar :)

faraherda. razalan berkata...

Klu mkn jamu, boleh jadi subur ke? Klu mcm tu, sy nak lah. Huhuhuhuhu...

Si Matatajam berkata...

M tak pasti gak bleh ke tak. Sb masa M amik suntikan M layan ja jamu tu...bagi bdn M ok la. Bdn org lain tak tau la plak..

9n0L4 berkata...

planning semulajadi pun okey juge. hehehe.

Huda berkata...

huda pun x sure la nurul..try makan sikit, if xde apa leh continue :)

Deqla manjew berkata...

haiii nurul nk merancang?? betol2.. aircond kat opis sejuk amat.. x pernah sekali pun x pakai sweater..yg peliknya kan, org belakang kiter ni siap pasang kipas..pelik toi..pas tu talakan kat org pulak..huhh..

Chic Na berkata...

better rujuk pakar kot nurul. kang tersilap ke apa naya je. bulan ni celebrate birthday besar2an la ye. :)

Misya Mialen berkata...

Alamak.x reti la.kna tnya doktor.;) utk kepastian.

Kesuma Angsana berkata...

cer tanya doctr.. but rasanya xde problem kot klu amik jamu n pil perancang sekali!

Cik Nur berkata...

kena tanya yang pakar lah bab2 ni, nur nak bagi komen pun xberapa tahu, sebab masih bujang..

aReLaN berkata...

hmmmm....tidak saya tau la kalau bab2 ni.hehehe

Cinta Misteri berkata...

Beter u tanya pakar Dior...kang trsalah bg pndapat ajegiler bepeluh plak abdomen kamu..

~Sweet Honesty~ berkata...

haiyoo cik kak..xtau saya nk mnjawab nyeeeee...

Yana Libra berkata...

tak pasti la pulak saya kak..baik minta nasihat yang pakar..ce try tanya misi masha kite tu..huhu~~~

izan mama mia berkata...

ntahla... rasa nya xleh kot...

teratak hati berkata...

Lagi la tk tau..tnya doktor la kak...

Cik Aini Lavender's berkata...

ermm..
niat d hati nk nolong tp d sebabkn x kawin lg..x dpt la nk nolong =p

IntaNBerliaN berkata...

saya pun xpasti.. tp kalu menyusu bdn, takut effect dkt sofia la plak.. tp xpastilah.. tanya doktor lah kalu nurul nak betoi2 pasti...

Izan Ishak berkata...

kena tanya pada yg lebih pakar ni nurul sbb izan dulu2 pun masa amik pil perancang masa anak pertama je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in