susahnya hati..

Baru lepas menyusukan sofia di nursery tadi.
tapi hatinie tak keruan setiap kali nak hantar semula jam 2 petang.
bukan apa,dia akan nanges senangesnya tak mau dihantar.
tapi mummy need2 work sayang=(
tengok masa setiap kali hantar pengasuhpun join sekaki budak2 lain tido..nak kejut ku tak sampaihati..

tapi dalam hati bertanya kenapa pengasuh tido?ke masa rehat diaorang..
bila sofia nanges kuat gaknya hanginnn jer pengasuh kat nursery2.ekceli masa sofia baby sampailah umur 10 bulan dia duduk kat bilik baby 1.skang pindah baby2 

tak berkenan cket kat pengasuh baby2.muka nak senyumpun payah.mmg tak peramah.pastu segala pesanan mmglah tak sampai kekadang.kata jgn mandi letak sabun,dia letak jugak..dah bg notapun tak paham2 gak.sofia ada eczema,manalah bleh mandi pakai sabun..

nie setiap kali tghari nak nyusu bila antr semula confirm nanges..mesti diaorg hangin kat sofia sbb bising=(
skang memang dlm delima

adakah patut benti nyusu direct waktu tengahari?
hanya bekalkan susu jer.
that means yang just bg susu bekal n sofia tak jupe mummy sehingga waktu balik..
tp memang masa amik dia tido.everyday mcm2.memang tido.so adakah mummy menganggu rutin dia n para pengasuh?? 
mummy rasalah kena stop bg direct feed tghari..
better dr bila nak hantar menangis n kena marah dek pengasuh aje..

tapi untuk penyusuan mmg sampai 2 tahun baru stop susu badan.jgnlah nursery minta susu tepunglak.takkan ku bagi!bukan susahkan pnskan yang dah sedia ada mummy bekalkan.setakat nie ok lagi bab2..

korang rasa camner?memang perlu stop jenguk dia tgharikan??
si bum bum nie kesian dier nanges tadi..
sedihnyalahai



60 sumpah ako sayang korang:

Cik mama berkata...

Aduhhh kesihan klu baby nagis kna tinggalkan, pengasuh lakk tak sepatutnyala cam tu, knala mainkan pernan gak. Cik mama dulu just bekalkan jerr susu tuk anak, so nanti tinggal panskan jer, klu pihak nursery boleh buat cam tu ok laakan.. hope dpt membantu.. sabar yerrr..

eB berkata...

eh, walopn eB xpernah hantar anak2 gi nursery, tapi stau eB mn leh pengasuh tido skali ngan anak2. kalo ms drg tido tuh ader yg terbnagun n berajalan ke maner2 camner? bahaya tau...

*** eB nih kalo pasal anak2 cerewet . hik3

Zie berkata...

memang kesian kat baby bila tak tgk dia, tapi tuk kebaikan baik stop dari menyusu tgahari, betul jugak akn menggangu rutin mereka yg bekerja tu, bukan senang nak bagi anak2 tidur, kalau sorang tak pa ni ramai, kalau sorang nanges habis semua bangun, kan dah kelam kabut mereka nak jaga. tuk kebaikan semua baik berenti. janji dia dah dibekalkan susu dah memadai..
ok good luck yer..

are_lin@yu berkata...

alahai comeynya..huhu..nk bg idea tak da pnglmn..myb dia sedih nk pisah dgn dear kot tuyg ngis..huhuhu

are_lin@yu berkata...

alahai comeynya..huhu..nk bg idea tak da pnglmn..myb dia sedih nk pisah dgn dear kot tuyg ngis..huhuhu

PinkUmmi berkata...

kalo pengasuh ok, tinggalkan susu perahan dan suruh pengasuh panaskan la...tp kalo dpt pengasuh yg ntah pape memg kena jenguk baby la...

Wanieys berkata...

ala kesiannya dia nangis nak mama lagi la tu...nurul pam jer la susu dan kasi kat pengasuh...

Kesuma Angsana berkata...

terpulanglah, kalu rasa masih mmpu dan tidak menyusahkan,boleh teruskan! KA support U

ShimaSalleh berkata...

stok susu mu kan byk lagi... buleh je kasi bekal. Dia nanges tu sebab rindu la bau mummy dia.. Tak puas loh! tu yg nangis. Klu kat rumah leh gayut berjam2.. ni sekejap aje...

faraherda. razalan berkata...

Jgn hentikan penyusuan. Apa kata cri pengasuh lain?

=(

CheNamNam berkata...

owhh haku pon tak tahan perasan kalo nak pegi keja anak menangess ko..rasa nak nanges sama jerk. Buat keja pon dah gelisah hati kater liza hanim...:P

rasanyer tak payah balik tgh hari dah kot yunk..Sofia dah 1 years kan just tinggalkan susu untuk derang panaskan jerklah.tapi ensure susu tuh secukupnya sampai ker petanglahhh...kang amuklah sofia takder susu...

risau jugak takut pengasuh tension bila sofia nanges tuh kan..dah la hari-hari macam tue kan..kang aper lak yg dibuatnyer kang dah la muka mencuka kater ko..risau haku lahhh weh...

take action please dear..

Deqla manjew berkata...

cari la pengasuh lain nurul..ish keje smbil lewa...dpt gaji tiap2 bulan je yg dorang pikir!

Miss BaNu berkata...

kesiannyer..sabar ye kak...

cendol berkata...

err alah tak tau lah patut stop kan ke hape..kalau cendol jadi baby tu,mesti dlm hati ckp "jgn stop!jgn stop!"
hihihikk

Aine Ainun berkata...

susu ibu la yb terbaik, jgnla stop...
myb x payah jenguk tengahari..tapi bekalkan la extra susu...

hal pengasuh tu plak,
mesti ada giliran rehat...
mst ada cikgu lain gantikan..
die tak boleh nak emosi..
takkan time die kerja nak tido...

N.Aima K berkata...

kalau dah kes hangin everytime anak nangis..konfom kena jenguk setiap tengahari hu hu

fieda berkata...

maunya tak susah hati kalau dia nangis gitu kan..

Si Matatajam berkata...

Ala kesiannya ia...nangis yek kena tinggal ngan pengasuh sombong tuh...tu mmg dah keja dpa nak ngasuh anak org. Pasai apa nk hangin plak...

Yana Libra berkata...

macam tak leh percaya je pengasuh tu kak..takutlah, skang ni kan banyak kes...mgkn lwbih baik akak cr pengasuh lain..

IntaNBerliaN berkata...

siannyalah... kita pun sedih kn... rsnya nurul kne stp direct time tengahari tu...kalu x, nanti nangis lg/.. sian plak.. lg 1, risau gak kot pengasuh fedup dgn ank kita yg ari2 nangis... tkt jd cam kes bby kne pukul tu...

~Sweet Honesty~ berkata...

walaupun sweety blum kawen n ada ank,nk bg pndapat juga..huhu..

kalo sweety, kalo baby tu dah biasa ngan bf, perlu lah teruskan..tpi kena tahan la masa nk bepisah..kalo sweety la..tak kisahla..yg pnting ank tu dapat teruskna rutinnya mcm slalu..

Cik Aini berkata...

erm..
rsnya cr pengasuh lain lah nurul..
trs kan aje bg susu tu sbb susu ibu kan susu yg terbaik :)

Nad @ MamaZN berkata...

try bekalkan susu
tkyh jumpe sofia waktu tgh hari
then try la 2-3 hari
tnye cikgu cemane sofia, ok ke tak
harap2nye ok la..

kengkadang kalu anak2 nanges ni
risonye bukan apa..
riso kalu die fobia ngan pengasuh
kot-kot la kalu pengasuh ada buat apa ke...

cer try selidik sket..

Yumida berkata...

susu ibu yg terbaik...spt yg diwar-warkan..
hmmm..sian bby olwes nangis..nk tumbuh gigi kot...hmm x tahu la..lom de bb lagi nih..hehe

Solehah Shamsuddin berkata...

eh npe lak dy perlu marah2 bdk kcik? bdk kcik bkn pham pe. n lagi satu pehal dgn pengasuh tu.pelik btl la.salah pengasuhla sbb masa keje dy g tdo.pastu hangin kt budak2.akak xrs ke yg pengasuh tu sbnrnye xbrtanggungjawab?

Misya Mialen berkata...

Kesiannya.pengasuh tu kena la ambi hati dia.jg spy x nangis. Mcm kwn sy sorg ni dia mmg bekalkan susu utk anak dia.ari2 pam susu utk bekal anak dia. Anak dia ok jg x la meragam.dpt pengasuh yg baik slps oengasuh yg dlu tu bt hal x nak jg anak dia. Pengasuh tu kurang prihatin sikit. X jg sgt anak dia.

lelamaisara berkata...

erm...saye dulu pon teghari mesti balik susukan Alesya...Tapi kat umah Emak aje...Huu..

ermmm...sayangnye kalau stopkan...
tak da pengasuh lain ke nurul....
tak pon bekalkan susu aje...okey jugak kot...

Chic Na berkata...

memangla susah hati kalau macam ni. dapat pulak pengasuh yg mcm tu. huhu.. rasanya ok kot kalau nurul stop jenguk dia tgh hari.

Arina Shamsul berkata...

alahaiii..dear saya pun turut susah hati,mana tidaknya bermacam2 kes pengasuh sekarang ni,susah nak cari pengasuh yang betul2 penyayang ni.ramai yang kerja semata2 kerna duit je.
tu pasal lah saya rela duduk rumah asuh anak sendiri dari mengharafkan orang lain..takut..huhuhu

kesian sofea,dia sedih tu..taknak pisah dengan mummy,layanan mummy lain layanan pengasuh lain..

tak boleh dear,kamu kena datang juga tengok dia setiap tengahari..atlease pengasuh tu berjaga2 sikit bila jaga sofia ..kan?

izan mama mia berkata...

saya tak suka betul kalau bab pengasuh yg tak mesra budak2 nie...nasib baik saya tak kerja...tak rela mia di marah dgn org lain..tau...
cian sofia...takut dia trauma lak nnt..

wan nurul hezrina berkata...

@Cik mamanurul mmg tinggalkan susu untuk dia cuma skang dah tak leh nak jenguk tengahari.mcm kesian bila nak hantar semula jam 2 tuh

wan nurul hezrina berkata...

@eBtulah blehplk depa tidoq sakit ati nooo

wan nurul hezrina berkata...

@Zieada terpikir jugak apa akak katanie.mmg adalah pk..tulah buat keputusan tak g lagi tengahari kecuali ari jumaat

wan nurul hezrina berkata...

@are_lin@yudia memang mcm2 sik makjer.ngan papa pun takmo nak nurul jew

wan nurul hezrina berkata...

@PinkUmmimemang nursery ok susu badan n selama dekat 1 tahun mmg bg susu badan n depa panaskan

wan nurul hezrina berkata...

@Wanieysaah mmg pump pun cumanya conflic nak balik se=usukan direct tghari atau tak..huhu

wan nurul hezrina berkata...

@Kesuma Angsanatq KA

wan nurul hezrina berkata...

@ShimaSallehbukan tuh mslah.tang stok susu takder problm cuma nak alik susukan direct masa lunch2 yang jadik isu

wan nurul hezrina berkata...

@faraherda. razalaninsyaallah masih meneruskan penyusuan.nak carik lain kat sini payah.lagipun sama tempat ngan merah,2 ngan fening2

wan nurul hezrina berkata...

@CheNamNamtulah aku kena jadik inspektor gadget.hahaha

wan nurul hezrina berkata...

@Deqla manjewkan kan.dahler bayau mahal cekik ke darah

wan nurul hezrina berkata...

@Miss BaNusabar sabar

wan nurul hezrina berkata...

@cendolnyusu mmg diteruskan cuma nak pi nu=yusu direct amik dia kejap bawak alik umah2 yang susah sb masa nak hantarr dia nanges

wan nurul hezrina berkata...

@N.Aima Ktulah mmg dia akan nanges masa amik lunch hour2..2 yang kesian 2..isu balik tengahari2 buat nurul sakit palo

wan nurul hezrina berkata...

@fiedatulah mmg susah hati

wan nurul hezrina berkata...

@Si Matatajammemang!pengasuh kat abby 2 tuh sombong

wan nurul hezrina berkata...

@Yana Librakat pjayanie semuanya pengasuh penuh n payah sangat.lagipun merahpun duk nursery yang sama..2 yang fening2

wan nurul hezrina berkata...

@IntaNBerliaNsebab kes fedup baby nanges2nurul decide xjenguk tghari kecuali jumaat

wan nurul hezrina berkata...

@~Sweet Honesty~tq.tulah yang terbaik sbnrnya

wan nurul hezrina berkata...

@Cik Ainisememangnya nurul teruskan menyusu,tq support

wan nurul hezrina berkata...

@Nad @ MamaZNooo susu mmg bekal kan tiap2 hari cuma tang nyusukan direct masa lunch hour2 yang nurul risaukan..so decide tak amik bila petang baru amik..bg nyusu ibu dalam botol

wan nurul hezrina berkata...

@Yumidammg gigi dia ngah tumbuh

wan nurul hezrina berkata...

@Solehah Shamsuddinpengasuh mukapun kelat.mmg tak syok nengok

wan nurul hezrina berkata...

@Misya Mialenseronok kalau ada pengasu bleh treat mcm anak sendiri

wan nurul hezrina berkata...

@lelamaisaramemang susupun nurul bekalkan dan tengahari akan g menyusu direct..so skang nak ek=lakkan dr dia nanges nurul tak alik menyusu tghari just bagi bekalan susu jer.petang baru amik

wan nurul hezrina berkata...

@Chic Nanurulpun rasa cenggitu

wan nurul hezrina berkata...

@Arina Shamsultuh lah ngan fening2

wan nurul hezrina berkata...

@izan mama miammg kalau bleh takmo kerja tapi takleh.nak bayar mcm2..huhu

9n0L4 berkata...

olololo. sofia ni takmo la nangis. sian mummy. ;)

mama aryan berkata...

alahai geramnya tengok..rasa nak gomol2 jer..comel sgt2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in