cheese time...hooorey hoorey

nie entry malam tadi..sebenarnya kamera aii rosak u olz..sbb tulah malas nak amek gambar..decide nak g betulkan kamera2 sbb sayang sangat2 tapi tak g lagi canon centre kat alamanda jer..

ekceli dah beli lama cheese nie dr kak yana
memula beli 2 pek..pastu adalah plak budak2 opis nengok n pakat2 beli ramai2.10 orang nak cheese nie..hikhik..so apalagi mummylah amek order n belilagi 2kilo dalam 10pek kat yana=)

memang puas ati..tak sampai sebulan dah nak abes pek yang pertama
tengok kat atas sekali pek pertama.nak abes dahkan?ekceli makan banyak dah ngan sosej,ngan nugget..hikhik..sedap wa cakap luu..so mlm takdi masak wedgesnyer ajer=)
''
''
''

waaa tangkap syokk lah sama ini cheese=)hikhik..yang putihtuh bukan cheese taw..to mayonis.. 


haa nie lagi syok letak sikit sos cili...makan dengan jayanya..hikhik

pada sesiapa nak buat wedgesnie sonangjer..
resipinya:

rebus potato dengan kulit sekali dalam 4-5 ketul ikut banyak mana korang nak makanlahkan...rebus sampai empuk taw..korang agak2jerlah sbb kentang selalunya lama direbus.tapi jgn lama sangat takut benyek..huhu..letak garam cket masa rebus

pastu dah rebus biarkan seketika dan bila dah sejuk cket buanglah kulit2..dan potong2 bntuk wedges2..

pastuh bila dah potong2 korang tumbuklah lada hitam hancur2.letak ikut suka korang.kalau mummy suka ngan lada itam.soo letak banyak2..kalau lagi sedap perap lama sikitla

pastu korang gaul2 kan ngan tepung seberguna.tak kisahjenama apa.adabiker,nona ker..masa nak letak tepung kalau rasa kentang kering letaklah air sedikit=)

pastu gorenglah bagi masak n rangup.hikhik

so dah siap apalagi letaklah segala sos..yang penting cheese2 barulah sodap!!napa pun

"POTATO CHEESE WEDGES"
makan panas2 mmg ummppph mcm kfc punya..(yang serbuk cheese2kan korang bancunh dengan air panas..ala ala bancuh mcm nak buat cucur kodok)hahaha

kalau nak beli serbuk cheese
kat

atau


30 sumpah ako sayang korang:

are_lin@yu berkata...

sedapnya tengok..hehe..antar mai sini sikit..hehe

Nyue berkata...

perghhh...sedap nyerr...kalah KFC begini....ahahahaha..

Nyue berkata...

perghhh...sedap nyerr...kalah KFC begini....ahahahaha..

faraherda. razalan berkata...

Mak aih...mcm menarik je cheese tu. Nape bile sy klik website tu, takde lak kua order utk cheese? Huhuhuhu!

Bionic women berkata...

sedapkan...me pun dah kehabisan stok cheese tu..boleh ler beli lagi nnti

Gieyana berkata...

menarik nie..tak pernah buat ag..selalunya mkn kt kfc jer..:-)

Deq's Qienz berkata...

ermm dah agak dahh sis mesti amek gan kak dieyna,,hehee

wahida berkata...

aku pun ada order jalapeno cheese ni...mmg aku suka sgt!! aku order dua bungkus dan dah tamat pun riwayat satu bungkus cheese tu...hehe..

tapi aku order ngan khairin anies blogger tu...

ShimaSalleh berkata...

Wah! besok mlm aku sampai umah ko wahahahaha...

Cik Nur berkata...

terliur nengoknya.. nur selalu cuci bersih2 kentang tu, ptong bentuk wedges dan terus goreng sampai empuk..
sedap jugak..!

Deqla manjew berkata...

ni memang betol2 giler kentang ni!! deqla tgk pun dah terliur..wahh..membe2 opis pun beli...pomot kemain nmpk? hahahaha

ShimaSalleh berkata...

Kurma cincang kasar
tepung atta
air
baking powder (optional)

buat mcm cucur bisalah. bancuh semua, the goreng.

**resepi cucur kurma**
Boleh tukar pki tepung gandum aje.
Baking powder biasanya aku tak letak

^_^

9n0L4 berkata...

maknenye tak goreng ke? huhu.

Solehah Shamsuddin berkata...

smkin popular srbuk cheese ni ye.laku gak perniagaan kak yana ni :) sedapnye la wedges tu.ni klu dpt mkn ni, hbis trus.solehah ske mkn potato, klu wedges apetah lagi.hehe

cendol berkata...

cheese ni mmg sodapppp! terlapo pulak rsenye

lelamaisara berkata...

wah...memang terasa kat tekak la polak...

teratak hati berkata...

Sdapnya..dh tk pyh beli cheezy wedges kfc dh cmni..

Si Matatajam berkata...

Kena p tayang kat KFC ni. Mesti depa pun teruja...

Chic Na berkata...

wahhh terliur sudah. nurul, pos kat cik na sket nak wat berbuka. padahal ada je cheese tu kat rumah tp tak sempat nak buat. :)

~Sweet Honesty~ berkata...

waweeee...sedapnyaaa... nak orderla kt kak yana nee..

LYAfrina berkata...

marvelesssssss

el berkata...

oooo tidakkkkkkkkk
potong diet el kalo mkn ni hahahaha
tp ada ku kesah..janji melayan perasaan mkn potato cis ni hahaha

Miss BaNu berkata...

heheehe wah sodap benar tuh..mmg pasni KFC bngkus la jwbnyer hehe

Dieyna berkata...

wow ada promosi baik punya... hehe letak link ni la... https://www.facebook.com/DHannahShoppe ... tq lalink..

Yana Libra berkata...

sedap~~~~ :)

Wanieys berkata...

sedapnyer...hahaha nurul entry wani pun psl cheese gak..buat sendiri juga potato wedges tu hakhak...tp mmg sedap kan

N.Aima K berkata...

ini belog keberapa ya hidang cheesy wedges...terpaksalah g kfc esok T___T

C'Jai berkata...

Cam tu ke rupanya..bukan ape, baru jer bercerita ngn member dan minta member tlg belikan...alih2 ari ni nampak pulak ada kat sini..hehe..kebetulan betul..

IntaNBerliaN berkata...

alahaiiii bestnya... dh la tgh pose... :-)

Izan Ishak berkata...

masuk blog nurul pun kisah pasal cheezy wedges jugak. alahai... ni yg buat terliur ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in