Segmen Ayu : Saya Blogger Dari .......


Saya Blogger Dari
M.E.L.A.K.A

Ekceli bukan anak jatilah..mama ngan abah bukan anak jati MELAKA sebab mama orang KELANTAN,belah belah siam nuh abahlak orang JOHOR,bangsa bugis lagi!.tapi aku lahir di MELAKA SEBAB:

abah kerja di LKIM pelabuhan MELAKA..so dengan rasminya den anak melaka=)

kebanyakkan orang MELAKA nie,kalau dengar diorg cakap memang kasarrr bunyiinya tapi diorang sangatttt peramah=)n orang melaka pandai2.tak caya?

nie binatang kancilkan??kan??
so kancilkan cerdik..hehehe so org melaka sume cerdiklah.

banyak sebenarnya tempat2 besh kat MELAKA.
kebanyakkannya berunsurkan sejarahlah..mcm

kota A famosa


kapal samudera

musium melaka..

tang makanan plak aku mmg dr perut mak aku barangkali suka makan nie
asam pedas MELAKA..banyak sangat kedai makanan asam pedas kat melaka..korang google sendirilah..hahaha

lagi satu trademark mknan MELAKA ni hah
ikan bakarrr!!
banyak tmpt sbnrnya.sume besh2 taw..k nie nmanya tmpt korang sendiri google









tue abtara tmpt2 mkn ikan bakar kay..mmg terbaikk.try g carik..nk citer nnt pjg lebarlg segmen ako!





tapi makanan yang aku tak leh telan tapi org kata sedap

dan tak luput dek zaman makanan tradisi org2 MELAKA...
NIE HAH!!
cencalok...hahaha aku takleh telan..yang ku telan budu jerlah..
korang trylah mana tau bleh telan!!!

latestt paling syok MELAKA dah upgrade sungainya..tengok tengok
lawooo kan?kan??

so banyak lagi tempat2 menarik kat melakanie..menu2 dr baba nyonyapun besh tau..kedai makan nya mmg terbaik..korang googlelah sendirik...
hidup aku dr lahir sampailah aku masuk u semuanya kat melaka..bosan??tidak sama sekali sbb melaka besh..aku mmg anak mak duk bawah ketiak mak..so haruslah dok melakajer..tapi sampailah aku start keja..aku tak mintak tukar sbb masatuh bujang so mmg kena dok kl.aku lak keja ngan gomen..


sampailah kawin aku dok kl..la nie putrajaya sbb kawin ngan mamat(hubby)yang keje kat pjaya..haha org plak KELANTAN!so walaupun tak kawin ngan org melaka..tapi MELAKA tetap dihatiku..nak wat camner dah jodohh..hikhik

k panjang plak segmen negeri asal aku nie..so korang nak tak kawan ngan orang melaka??hikikhik
''
''
''
seterusnya mangsa tag aku
C.H.E.M.O.T
sila buat kay!!



100 sumpah ako sayang korang:

are_lin@yu berkata...

dear,serius teringin sangat nak pi melaka ramai yg cakap best..ayu tak pernah sampai lg..hukhukk..t bwk ayu jln erk..hehe..tq tau support ayu,t ayu updates warna biru ya ;-)

Chic Na berkata...

kita suka g melaka. lagi2 jonker walk. huhu.. pernah kena marah ngn pak cik jaga parking depan mahkota parade. sentap jap. tp faham org melaka mmg camtu. :)

LYAfrina berkata...

kat melaka mmg cun..suka bandar dia..bersih & bangunan cantik2

Gieyana berkata...

oh awak org melaka..suka asam pedas dier..lazattt sgt..:-)

kt kpl tue ar ritu tertinggal payung kesayangan..haizz!

Cendol berkata...

oh hai org melaka..hehe suke cencalok!

Unknown berkata...

teringin nak g melaka lagi..

Cik Ai berkata...

oh bloger melaka lah ni :)
best sgt kan melaka,lama x pergi trs tingt melaka =p

~Cik Sweety~ berkata...

cik kak..panjangnya huraiannn...siap promot lagi...ahahahhaha

dya nasir berkata...

cencalok dya blh telan..budu dya xblh telan..haha

Unknown berkata...

wahhh siap letak tmpt2 mnarik..mmg terbaik punye entri ni... :)

Ena's Stories berkata...

salam...hai org melaka....saya ni anak jati melaka....melaka menarik kan...dari tempat sehingga makanannye kan...bukan msk asam je tau...ikan bakar dia lagiii upphmmsszz!!!...nnt cuba la...opss..t follow i yer..tekieuww

Si Matatajam berkata...

Cantiknya sungai Melaka... Kan best kalau semua sungai kat Malaysia bersih dan cantik camtu...

Miss N™ berkata...

wah..melaka..!nur belum pernah sampai sanalah..!

Unknown berkata...

Hemboih! hemboih! kenapakah aku menjadi mangsa tag engkau hak.hak.hak..
Mcm menarik aje. Okeh nti aku buat pastu aku tag ko balik moleh? Muahahahaha...
Yerr ko mmg jati melaka... teringat2 aku waktu kita sesat dulu.. Ops! alamak!
;p

shuhadaothman berkata...

oow, orang melaka ye sis. hehe. shu bru sempat skali pegi sna. x sempat g a famosa. hukhuk. tapi nek bot sungai tu memang best. ^^

are_lin@yu berkata...

ayu dah updates senarai baru jom tengok,takut tercicir ;-)

http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/07/senarai-peserta-segmen-ayustill-ada.html

Unknown berkata...

x pnh lg ade member org melaka..sis la org per-1nya...even hanya sahabat maya...salam perkenalan n slmt bersegmen

Deq's Qienz berkata...

owhh org melaka yerr..hehee saya tambah seperkara lagik, melaka ada 5hang, tapi kedah ada ramai hang..heheee

Deary Ainn berkata...

Salam perkenalan ^_^
kte dri segmen yg sme..
ain blogger sarawak..heheheh
jenguk n folo cnie :)
ada ksemptan meh jenguk cnie hehehe
http://deary-ainn.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-sarawak.html

haz berkata...

ooh.. org mlake rupenye.. haz pernah pergi pantai klebang then makan ikan bakar kat umbai. bestt! heheheh

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

owh orang melaka...cencalok 1 hahaha

Lokman berkata...

blogger terengganu datang melawat disini.. ^_^

http://lokmanramli.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-terengganu.html

Cik Rose berkata...

hai.. singgah sini dari segmen yg sama :)

hai Orang MElaka... hehehe

Nurul Husna Mohd Hassan berkata...

melaka banyak tempat sejarah, seronok p melaka :)

datang sini follow balik :)

Unknown berkata...

Salam perkenalan...:)
dtg Dari Segmen yg sama...:)
Sy dr Sarawak...salam kenal..
http://taqieeummu.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-mesir.html

Ayuni berkata...

Salam Ramadhan!

Arina Shamsul berkata...

setakat ni dah dua kali p melaka :) mmg best :)

good luck dear :)

Miss N™ berkata...

salam kenal... :)

Dari segmen yang sama :

http://cahayacita2.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

haryati berkata...

salam perkenalan dr segmen yg sama, trima kasih ye coz sudi follow sy, sy follow balik dh....

shedameor berkata...

sheda pon join jugak. blogger perak. selamat berkenalan :)

http://shedameor.blogspot.com/2012/07/saya-blogger-dari.html#links

admin berkata...

Salam Ramadhan. Dari segment yang sama

Saya blogger dari selangor datang singgah cni and da follow. Slamat berkenalan :)Nice blog!

Mingu lepas sye bru je vacation ke melaka (kali ke-2) with famly.jalan2 naik beca ngan bot.. Melaka memang best! Yup! makan kat kedai ikan bakar Anjung Muara tu memang terbaik!

Sudi2 le jenguk cni k :
http://shamcanggey.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari-selangor.html

ruse_nidzan berkata...

Askm. Mmg seronok kalau pergi Melaka. Mcm2 ada.
Salam kenal.

Unknown berkata...

melaka, best sebabnegeri kecil sehari ronda dah semua tempat boleh pi...

SuparMan SuaRez berkata...

Salam Ramadhan..
Datang dari Segmen Yang Sama.Salam Perkenalan.Blogger Dari SABAH!! ^_^
Dah Follow Sini,Jemput Singgah Blog Saya Plak K..

http://manssmile.blogspot.com/2012/07/segmen-saya-blogger-dari-sabah.html

Awanama berkata...

wahh ! panjang punye entry. HEHE. thanks sudi datang blog kite ...
dah follow sini. :)

mummyrinazone beauty berkata...

@are_lin@yuok=)mesti kena support ahli gsf=)hikhik..k datang melaka nnt insyaallah bolehlah jupe

mummyrinazone beauty berkata...

@Chic Nahaha org melaka bunyijer kasar tapi baik hati wooo=)oo selalu gak lepak mahkota prade2

mummyrinazone beauty berkata...

@LYAfrinabangunan banyak bersejarah..

mummyrinazone beauty berkata...

@Gieyanalaaa mcm mana bleh tinggal payung2??memang maveless asam pes=das nyer

mummyrinazone beauty berkata...

@cendoltulah ramai suka cencalok!

mummyrinazone beauty berkata...

@izan mama miameh pakat2 g melaka

mummyrinazone beauty berkata...

@Cik Ainibesh sangat..nak2 dah upgradenie..

mummyrinazone beauty berkata...

@~Sweet Honesty~aii kan minah promot!

mummyrinazone beauty berkata...

@dyabungahehe terbaliklah kita suka budu.cencalok tak suka

mummyrinazone beauty berkata...

@Deqla manjewhahaha mestilah up tempat lahir lagi dikenang=)

mummyrinazone beauty berkata...

@Ena's Palacek tq dah update dah ikan bakar.lupa sudah=)

mummyrinazone beauty berkata...

@Si Matatajamcantik sbb tumpuan pelancong

mummyrinazone beauty berkata...

@Cik Nurmehlah datang melaka=)

mummyrinazone beauty berkata...

@ShimaSallehnak kena cubitnie mana leh tag aku alik.hahaha

mummyrinazone beauty berkata...

@|shuhadaothman|TMnaek bot waktu mlm mcm omantik jerkan?

mummyrinazone beauty berkata...

@are_lin@yuoke dah terjah

mummyrinazone beauty berkata...

@Yumidaorg melaka peramahkan?kan?hikhik

mummyrinazone beauty berkata...

@Deq's Qienzhehe hang pa plak??hehe

mummyrinazone beauty berkata...

@Deary Ainnk sweety harus blog awak saya terjah=)

mummyrinazone beauty berkata...

@hazkelebang sentiasa penuh dengan org=)

mummyrinazone beauty berkata...

@Wanieys10cencalokpun muleh=)

mummyrinazone beauty berkata...

@Mohd Lokman Bin Ramlitq terjah sini yea

mummyrinazone beauty berkata...

@ros_reezahye=)

mummyrinazone beauty berkata...

@Nurul Husna Mohd Hassannnt datanglah melaka lagi=)

mummyrinazone beauty berkata...

@taqiee dinsalam kenal.tq terjah blog nurulnie

mummyrinazone beauty berkata...

@Ayuniselamat berpuasa,salam ramadhan al mubarak ayuni=)

mummyrinazone beauty berkata...

@Arina Shamsulgaknya hotel2 kat melaka ada pacat tak dear?ingat entry pasal pacat kat hotel2..eii

mummyrinazone beauty berkata...

@Cik Nurtq tejah sini

mummyrinazone beauty berkata...

@shedameortq terjah sini kay

mummyrinazone beauty berkata...

@The Trickterzbanyak rest atau kedai mkn ikan bakar sedap2 di mlk

mummyrinazone beauty berkata...

@Ummi Imansalam kenal kembali=)

mummyrinazone beauty berkata...

@Ziebetul tak mengah

mummyrinazone beauty berkata...

@SuparMan SuaReztq sudi terjah blog.ok bah kalau kau

nadia berkata...

salam perkenalan
nadia balas kunjungan ni.
Yupp, org nogori suka mkn pedas2. hehe

IntaNBerliaN berkata...

patutlah nurul n anak2 ni putih melepak.. ada darah2 siam :-)

Unknown berkata...

balas kunjungan disini. comel blog,ada pooh n the honey sekali. hihi like :)
follow sini jugak :)

Ciktie berkata...

Hai, selamat bersegmen..

http://www.sna-aai.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

gadisworld berkata...

cutenya blog..comell..suka sangatt tgk.

salam kenalan dari kedah

http://pintuhati.blogspot.com/2012/07/terjah-segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

Awanama berkata...

singgah sini dari segmen yang sama. done follow u :)

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

UmmiSyarni berkata...

singgah dari segmen sama.sori lambat sikit membalas kunjungan :)

NoorBieLover berkata...

sy singgah & follow sini..sedap cincalok tu..boleh telan kalu kena dengn cara pnyediaannya.hihi.teringin nak pi..tq ye sudi ke blog sy..

Unknown berkata...

wah , bestnya kat melaka . lia tak pernah pegi lagi . huhu . salam perkenalan dari Perak :)

http://ceritalieya.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

hye dear..blogger perak dtg menjengah ya.. hihi..

Wasidah Sintim berkata...

Hello kak, betul tu Melaka memang best cuma hri tu blum sempt pusing stu Melaka lgi.. hrp boleh pergi sna lgi.. :)

Salina Mat Isa berkata...

hai orang melaka..memang cerdik la org melaka kan..suka jgk brkawan dgn org melaka..

VenessaJane berkata...

Hello! waa..bestnya melaka :) stu hari if saya sampai sana, bawa saya g kota A famosa ea..hehe

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

VenessaJane berkata...

Hello! waa..bestnya melaka :) stu hari if saya sampai sana, bawa saya g kota A famosa ea..hehe

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

-sheyr- berkata...

follow awk jugak! ^_^ selamat berkenalan erk..hihi

mummyrinazone beauty berkata...

@nadiaHEHE kita tak tahan podeh!=)tapi kalau tak pedas langsung tak sedap plak

mummyrinazone beauty berkata...

@IntaNBerliaNhehehe tq..kembang sudah=)

mummyrinazone beauty berkata...

@Michelle Hopelltq sudi follow kay=)

mummyrinazone beauty berkata...

@Ct Noraishahsesama lah kita ek.selamat bersegmen jugak=)

mummyrinazone beauty berkata...

@gadisworldslam kenal jugak=)tq

mummyrinazone beauty berkata...

@Mrs.BuduBilistq sudi follow kay=)

mummyrinazone beauty berkata...

@UmmiSyarniselamat bersegmen jugak.alah takper paham kalau lambat2=)

mummyrinazone beauty berkata...

@Noortq gak sudi follow honey dew=)

mummyrinazone beauty berkata...

@Lieya Zaliamehlah try sekali datnag melaka=)

mummyrinazone beauty berkata...

@nuyui a.k.a miss YUIselamat datang blogger perak=)

mummyrinazone beauty berkata...

@Wasidah Sintimkena datang semula tuh...hikhik

mummyrinazone beauty berkata...

@teratak hatihye..tq sudi kawan ngan kiter=)

mummyrinazone beauty berkata...

@VenessaJaneno hal punyer=)

mummyrinazone beauty berkata...

@-sheyr-selamat berkenalan..tq sudi singgah blog nie kay

Kekzamanis berkata...

Salam! MM datang berkunjung balas dari segmen sama.. Terima kasih sudi jenguk blog MM yang tak seberapa tu.. Btw, nice to know u & dengan sukacitanya follow blog yang cantik nih.. Salam kenal ye.. =)

Aimacomel berkata...

baby follow sini dr segmen sama.. org perak dtg jenguk org melaka.. huhu, rindu giler kat melaka tau, pernah duduk sama 3thn time belajar dulu.. tau melaka memang best, makan tip top, pendek kata memang cun la duduk sana ;)
haaa, lg satu memang org melaka ni cakap kasar sket la tp hati baik ;)

NuRuL berkata...

Hye orang Melaka negeri bersejarah !

Dari Selangor datang terjah sini..:)

http://uaredifferent.blogspot.com/2012/08/segmen-ayu-saya-blogger-dari-selangor.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in