kisah ramadhan hari ini

Alkisahnya semalam tido awal..jam 10.00 pm mcm2..sebab pas berbuka makan seafood..makanan semua dimasak sendiri..insyaallah itulah aim kami suami isteri takmo membeli di bazar seperti tahun tahun lepas..insyaallah..

pastuh pangganglah sotong n ikan n wat cicah ngan sambal kicap(mknan org johor)
pas makan dalam sejam badan ku gatai2..aik ada allergic ke??disebabkan kegatalan yang melampau..telan pill gatal.ada dulu amik..so oklah gatal2..sah den allergic seafoodnie..

pas makan ubat tido zzzz..sbb ubat2 mmg ngantok.dalam kul 10.00mata tak leh nak tahan lagi terus zzzz..bagun2 makkk aii kul 2.30pagi.terus buat solat isya' n solat tarawikh(insyaalllah akan diteruskan sampai ramadhan berakhir)

pas bagun semua keja buat.masak nasi,kuarkan lauk perap2 ayam n siapkan alatan nak masak sup sayur.pastu dah settle siap lipat2 kain n mop lantai dapur sume jam 4.00 mcm ngantok..sofialak merengek nak susu..so bagi dia susu dlu..sambil baring,mata terlelap sekali lagi..sekali..

jam 6.30 dah azannnn subuh..alamak aii tak bersahur kita bie=(smuanya dah sedia tapi tak sahur..nak buek camno takder rezki..skangnie tgh struggle puasa dan menyusukan..insyaallah ku tak buka..hahaha..

34 sumpah ako sayang korang:

Deqla manjew berkata...

lorhh.. penangan ubat gatal ke nurul? jgn bukak pose tau...tahannn... lagi2 bila tgk gmbr juadah ramadhan dlm blog kiter tu..hahaha..sabor2...

are_lin@yu berkata...

hehehe...kalau tak tgk jam mkn dlu tak pa kot..hiihi..slaam r4 ramadhan dear ;-)

Masha Meisters berkata...

ala....dah masak tapi xdapek nak sahur lak...mkn ubat allergik memg tidur dgn poernye...hihi

nanakimie berkata...

hee..sayang kalau nak buka dah ni:)

dyabunga berkata...

tahan ye.jgn buka pose ye..hihi

mamaRIFQY berkata...

oo..terlajak la ni..xpe xpee..kuat ye...

Ena's Palace berkata...

alahaaiii...sampai terlajak pulak ek...bertahan..bertahan...bahan² tuk sahur td leh masak tuk berbuka nnt..

Daddy Ziyyad berkata...

nasib baik bangun kali kedua tu tgk jam, kalau tak terus makan sebab makanan dah ready! ahaha

Cik Nur berkata...

dah siap semua dah...sekali terlajak..
alahai xde rezeki..nak buat mcm mana dak..
harap dapat bertahan.. :)

~Sweet Honesty~ berkata...

dh terlajak pla eyh..hahaha..kesian pula..pasangla alarm len kali yea..

Chic Na berkata...

allergic la tu. sabar ye nurul. terlajak pulak. dugaan la tu. :)

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nurul..mcm2 yg bberlaku dlm permulaan puasa ni ya...K.atie pon cuma beli kuih-muih kat pasar ramadhan jer...lauk pauk jer masak kat umah.

K.atie ada email..cek ya.

Klu berminat ngan pemanggang tu,PM k.atie ya.TQQQQ:D

Nora Shahaira berkata...

Haha..itu adalah perkara yg menakutkan..lemah nanti hubby akak nak keje pg nanti..kalo bab bazaar..dah 2..3 tahun tak ke bazaar..hehe..akak rasa akak yg tak 5erel masak ni pun lg sedap dr deme masak

Si Matatajam berkata...

La hai sian tak Dan nak makan soq...

Yumida berkata...

dugaan..sian sis n hb..x sempat menjamah lauk sahur..nnti pasang alarm hp tu..insyaAllah bgn spt yg di alarmkan...sy pn camtu..kengkdg ngantuk sgt..konon2 nk tdo kejap..last2 terlajak perahu..hehe

Cendol berkata...

sabooo sabooo yeee

IntaNBerliaN berkata...

alahaiii siannya... dah siap perap ayamalih2 tertido plak... xpala.. leh wat berbuka kan :-)

Cik Aini berkata...

rajinnya bgn awal pg mop lantai bagai..
adoii..
skali tetidur x bersahur la plak :)
penangan ubat tu kot :)

Wanieys berkata...

la kesiannya nurul...xper dugaan dibulan ramadhan tu

ShimaSalleh berkata...

Aloh! xde rezeki nak sahur.. ko tahan ke? huhu.. Kalau aku xtahan tuh! Afiq time subuh bwk ke pukul 8 berapa kali tah dia minum... hihihi. Klu nyusu ank mmg kita pun nk terlelap, so next time kejut nizam dulu ekk hihihi

Masz Sidek berkata...

sy pagi tadi pun hampir terlajak...
bila alarm berbunyi... tangan ni cepat jer off kan... lepas tu terlelap.. nasib baik tersedar balik.. hehehe

eB berkata...

rajinnyer nurul.
& tahniah mampu poser n menyusukan bulan poser nih...
eB dh kantoi satu hari. start berpeluh2 dahi... drh drp... hu3...
so sampai ari nih shah dok perli2... pkl 11 jerk tanyer... dh bkk poser dh? grrrrrrrrrrrrr. ha3

Deq's Qienz berkata...

ngantuk smpy cmtuh ek?tak pernah terkena lagi makan ubat jadi ngatok..kalo sy slalu makan ubat jadik gastrik..

NzA berkata...

itulh pengorbanan seorg ibu kan nurul....

9n0L4 berkata...

huhu. kesiannnn. nnt buat berbuka lah lauk sedia tu ye. ade hikmah juge. ;)

Misya Mialen berkata...

malam ni,jgn terlajak lagi dear;)

wahida berkata...

lor...terbabas kekdahnya....kesian ko..dah siap semua, sekali tak sahur...

mcm nak gelak pun ada, nak kesian pun ada...ekekek....

caiyok ye nok...

CheNamNam berkata...

hahahaha haku taktau nak gelak ker nak bersimpati tapi haku dah tergelak sudahhh...huhuuu

boleh plak ko bangun buat kejer semua kannn...siap mop-mop lantai segala cayalahhh weh kagum hakak..!!

CheNamNam berkata...

yunk ntah naper haku takleh komen kat entry photoshoot tuhh..ruang komen lain boleh plak bukak..heran haku..

Btw semua gambar tuh ohsem sangat,chantek tertarik da bommm..!!

suwit sangat gambor ko ngan anak-anakkk..eh tapi naper tak pakai sedondon dear sure lagik meriah tauuu...tapi tetap chantek jugakk...:)

izan mama mia berkata...

kesiannyer...

Arina Shamsul berkata...

alahaiiii..sedih pulak fikir lauk pauk tu..haha..

subuh nanti jangan terlajak lagi tau dear..terlajak perahu boleh diundur terlajar azan? mmg tak boleh makan dah..hahaha.

kayyana berkata...

klu aku tak sahur agak agak larat tak???

Huda berkata...

alahai siannye :) xpe2..bertahan selagi boleh ye..insyaAllah boleh :)

Tanpa Nama berkata...

Just wanted to say you have a great site and thanks for posting!…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in