nursery cendiakawan...

Assalammulaikum semua..sihat?mummy sihat jer mcm biasa..anak2pun baru lepas baik demam.Alkisahnya mama mummy ada di putrajaya..saja berjalan2 n kebetulan sofia dan merah demam panas siap pakej batuk dan selesma..so agak lega sbb mamatuk dapat jaga seminggu...

si merah siap cakap"mamatuk jaga merah?jaga sofiakan?merah,sofia tak payah g sekolahkan?amboiii seronok lah bila mamatuk yang jaga..so seminggu dapat duduk bermanja2 ngan mamatuk..seronok nampak dua putri tercinta tuh..mamatok rajin bawak g kedai.mana tak syok.hahaha

so ujung minggu lepas kami hantar mamatuk alik melaka..alah sedih dah merah.sofia tak tahu apapun layan jer..hehehe..nampaklah sedih siap cakap,ala minggunie kena g sekolah..huhu..arini,paginie antar dia oklah lagi.bila masuk dalam dah sebak.dah nanges..mummy..nnt amek kak yah ek(panggilan dia skang..kan dah jadi kakak)mummy amek kak yah cepat taw..dah meleleh air mata dia..mummypun lap kan air mata dah sebak juga tapi kutahan sbb tak mo dia nanges lagi teruk..

sebelum nie puas hati ngan nursery tapi skang tgk mcm tak cukup org plak..mmg sikit cikgu2..rasanya lepas abis budak2 praktikal arituh ada ramai gak pengasuh yang agak familiar dah berhenti..semua "org baru"tapi mmg tak cukup kakitangan..
pengasuh budak 3 tahun ada sorang dua jer..baby plak ada 2 jer..mmg agak risau disitu..

apa yang seronoknya antar anak ke nursery sbb selalu bertukar pengasuh.manalah anak2 baru nak serasi dah tukar yang baru..kita plak sayu tgk anak2 yang nak bermanja..tapi perlu tabah disini biar anak2 berdikari walaupun hati kecil kata sedih..tapi hidup bekerja mmg mcm nielah..nak2 kat putrajayanie.nak hantar pengasuhpun takut juga.at least nursery berlesen.

nak amek maid plak,mmg dr dulu tak berani..walaupun kerja rumah jadi ringan tapi mummy jenis susah nak percayakan pembantu rumah..nak2 warga asing lagilah..depan jer baik takut belakang kita hampeh..sekarangnie nak kata perah pandai sangat di nursery taklah tapi at least ada tmpt perlindungan...adalah member satu opis kata,anak dia 4 tahun tapi masih pakai pempers bila kat nursery.bila ngan dia tak pakai..tuh tanda diaorg tak dan nengok..kata dia lagi bukan nya anak aku pandai sangt pun..huhu..

thlah skang mummy hanya berdoa anak2 mummy selamat di sana..tak kena dera dah cukup walaupun yuran nursery kadang bila pk tak masuk akal.rasanya mmg tak der modul tuk pembelajaran spt yang di war warkan..masa ada cikgu2 praktikal mungkinlah ada modul tapi kalau skang rasanya mmg tak der.tapi yuran setahun kena bayar 800++ seorang.babny mcm sofiapun sama.apalah yang diaorg belajar..yuran bulanan lak rm350 sorang..huhu bayar sajajerlah jawabnya...




minggu lepas bawak ke klinik sbb demam panas..makanpun kurang masanie..kesian.tapi masanie mamatuk ada.arini kesian kena duk nursery...takper sayang,nnt petang mummy ambil yea..

dia yang semakin pandai bercakap=)mcm2 tanya dan kadangkala gelak mendengarnya..

eh eh clear tak gambar??tgk mcm okkan?camera hp jer.hahaha..pasnie ingat nak baiki camera yang rosaknie
sayang sbb ianya pemberian orang pd kita..nak beli baru mcm sayang sangat..tpkan tgk kat mudah ada nak let go sama persis jenis camerani..baru guna 5bulan..

apa kata korang ek?warna pink lagi cameratu..huhu

50 sumpah ako sayang korang:

Deqla manjew berkata...

awal update blog hari ni.. hihi.. kje tak byk eh? kiter kan, jumaat cuti datang hari ni berlambak fail ni haa.. sabor jela.. time kiter cuti xde yg nk usik pun.. tp biler org lain cuti, abg man tuu (kenal kan) cbuk soh kite wat..mentang2 la kiter ni title S jew.. hukhuk..sedeih.. ehh larik topik lak komennye..hihi.. ok la tu snap pic guna kamera..cantik gak gambarnye..moga merah lekas2 pulih sepenuhnya..muka merah betul2 copy muka nurul ehh..lagi2 yg pic pertama tu..

Bionic women berkata...

comelllnya merah..
lama x datang sini..indu

wan nurul hezrina berkata...

@Deqla manjewaah kat akaun nie kalau dah tutup akaun tak der keja.maybe batch datang petang2 sikit=)abang man?kenal2 yang ada kebun dorian2 ek??hehe sabojerlah..

wan nurul hezrina berkata...

@Bionic womeneily..ridujugak kat eily..dhyia dah anak dara kot??hehe

ShimaSalleh berkata...

Ok la gambo tuh. Cantik merah bwk beg sekolah.. eh.eh nmpk plak botol susu celah beg tu hihi.. Bagus lah merah bleh berdikari... aQiL? haii masih pakai pampes. Klu tak pakaikan dr pagi santak ke ptg hnya kencing 2x je ngko! haduiii tahan kencing kah? aku pun tak tau... hukhukhuk

Ayuni berkata...

cukup tomey!

Deq's Qienz berkata...

aloloo..cian dia taknak g skul..sm la gan cik Qhayra kalo cuti pjg jew, malas jugak nk ke skul.xper akak, jgn sedih² besa la barangan pon ader ajal maut jugak bukan manusia je bley mati, barangan pon bley rosak..takder benda yg tahan selamanya..hikhik nt beli baru yerrr..peace ^^

Yumida berkata...

sgt comel si merah :)
persis mamanya yg ayu...
mahal jgk bayaran nursey tu erk...tp klo mmg berkesan...berbaloi melabur utk anak2 kecik gini...

Nyue berkata...

comel je anka akak nie...ehehhe...cute je...
biasa2 la bdk2 bmcm2 soalan mrk ni..hehhe....

are_lin@yu berkata...

comelnya,geram ayu tengok,nak cubit pipi boleh ?? ;-)

lelamaisara berkata...

dah siat ye anak2..alhamdulillah..:)


oh nak beli baru eh...best nye..kamera saya pon tak berganti ag..huuuu

IntaNBerliaN berkata...

haaa tu la... maid ni lbh2 lg luar... mmg risau sikit kan.. kot macam2 hal dorg buat....

mahal jugak yer yuran dorang.. apa2 pun moga mereka jg 2 beradik tu baik2...

moga merah n sofea cpt2 sembuh.. alhamdulillah, alisha dah sembuh...

Masz Sidek berkata...

alalala... kesiannye... tak sihat...
semoga cepat sembuh...

hari ni baca berita yg baby kena dera pengasuh tu sampai patah tulang... sedih tengok keadaan baby tu... ;'(

pok amai-amai berkata...

Wiweet! Ctk betul Mek Merah ni. Haishhh....ade yg berebutnak jadikan awak sbg mentua diorang t kang. Heee~

Wanieys berkata...

merah comel la..putih gebu tgk....

Daddy Ziyyad berkata...

bayaran nursery memang mahal.
dan kita tk pasti bagaimana anak kita dijaga..

tu sebab wife saya ambil keputusan jadi housewife, tak bekerja, dan buat bisnes form home sahaja..boleh jaga anak anak...

Chic Na berkata...

pandai dia bahasakan diri dia kak yah. Insyaallah ok kot nursery mcm tu. lainla kalau nurul sanggup jd housewife. :)

Deqla manjew berkata...

kebun durian? eh xtau la pulak..abg zamanhuri la nurul..haha.. tp kan, deqla tau dye tu gurau2 jew...hihi...

izan mama mia berkata...

mahalnyer yuran dia..merah makin comel lar...

Yana Libra berkata...

susah jugak ye kalau mak ayah kerja & xde sape leh jaga anak..huhu~

mama aryan berkata...

salam kenal..mahalnya yuran dia,kat tempat hantar anak saya yuran tahunan 800 tu utk dua org, xpe la asalkan anak2 terjaga dgn baik

wan nurul hezrina berkata...

@ShimaSallehkena tanya banyak kali tuh kat aqil tapikalau dah tahan kencik bahaya plak

wan nurul hezrina berkata...

@Ayunitq tq

wan nurul hezrina berkata...

@Deq's Qienzsedih jugak sbb dah 3 tahun dok amek2 gambar

wan nurul hezrina berkata...

@Yumidamahal tapi tak tahu berkesan atau idak..mmg tak pasti.hihi tp setakatnie takde apa2 jadi kat merah n sofia

wan nurul hezrina berkata...

@Nyuebtul2 banyak tanya sampai tak tahu nak ckp apa=)

wan nurul hezrina berkata...

@are_lin@yupp mmg bum bum

wan nurul hezrina berkata...

@lelamaisaramana ada nak beli..tak do pitih lagi

wan nurul hezrina berkata...

@IntaNBerliaNtulah skangnie musim.ttg yurantu mmg tercekik

wan nurul hezrina berkata...

@Masz Sidekpatutnya kena patahkan pulak tulang pengasuh2

wan nurul hezrina berkata...

@pok amai-amaihehe takmolah berebut2

wan nurul hezrina berkata...

@Wanieystq acik wanie

wan nurul hezrina berkata...

@Daddy Ziyyadtak mampu lah doc sorang jer kejo..kena 2,2 kerja baru ok

wan nurul hezrina berkata...

@Chic Nammg nak jaga n jd hw tapikan kewangan tak cukuplah kalau sorang keje

wan nurul hezrina berkata...

@Deqla manjewhehehe lah org lain ek?nurul tak tahu nama penuh.dia pendek2 n gelap2

wan nurul hezrina berkata...

@izan mama miaaah mmg mahai!

wan nurul hezrina berkata...

@Yana LibraKESIANKAN KAT ANAK2

wan nurul hezrina berkata...

@mama aryankat putrajayanie lagi mahal ado...huhu mmg tinggi semi=uanya

wahida berkata...

aku pun takut nak amek maid nok...serius cukup takut...mcm2 kes dah aku dgr...huhu...

tapi bayaran taska pun mahal sekarang ni kan...sedih...

IntaNBerliaN berkata...

nurul.. arwah tu blogger gak.. a'aa tu link dia.. sy pun xpasti.. tapi saya ada baca dkt blog, katanya pening kepala tp ia berlarutan... cerita betoi sy xpasti.. sy tau pasal ni pun sbb baca dkt blog kak tihara

9n0L4 berkata...

ramai betul org demam skrg ni. musim kot.

Solehah Shamsuddin berkata...

mahalnya yuran nursery tu.mmg xbleh kurangkan dh ye?

Miss BaNu berkata...

ala tomey2 nyer waaa mmg mahal tuh yuran nursery..

wan nurul hezrina berkata...

@wahidadepan kita baik tapi belakang tarah nyer anak kita.takot wooo

wan nurul hezrina berkata...

@IntaNBerliaNnurul tak bape kenal.al fatihah untuk arwah.katanya darah tinggi kan??

wan nurul hezrina berkata...

@9n0L4mmg musim.anak2 pun baru pas dmm

wan nurul hezrina berkata...

@Solehah Shamsuddintulah tuh dah abes korek dah.hahaha

wan nurul hezrina berkata...

@Miss BaNumemang tak leh mintak dah kurang yuran yang mencekik darah2

|shuhadaothman|TM berkata...

comelnye merah ni. hehe. dah baik demam belum kak? :)

Si Matatajam berkata...

Memang risau kan nak amik maid..risau dapat yg tak bleh diharap..My MIL dah warning M Jangan keja tau sebab taknak cucu dia my Khalish ni dijaga org lain.tak harap katanya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in