eczema oh eczema

malam tadi sofia tak dapat tido sbb penyakit gatal2 dier.sian merah satu badan.dah nampak terbakar.

mummy ada singgah ke blog

n ada gak tanya2 produk yang sesuai.yang buat mummy tertarik adalah pada 2 produknie.

BASIC H
nielah rupanya
katanya ada 1001 kegunaan.mummy tertarik ngan testimoninya

n mummy gak ngah carik2 pencuci "cloth diapers"n "baju2 merah n sofia" so mummy tgk testimoni nie

banyak lagi kegunaannya

So disebabkan baca testimoni yang mengujakan mummy nak try guna tok eczema sofia.tak tahan tgk dia sik menggaru n jadi marah dia bila gatal2.

satu lagi produk yang mummy nak try guna n dah beli..


HERBA BLEND

n juga mcm sesuai untuk eczema.pun suka ngan testimoninya
dan 

mummy harap 2,2 produknie dapat membantu mengurangkan sakit sofia.ameen

52 sumpah ako sayang korang:

Kella berkata...

salam singgah jalan jalan... =)

NAZRUL AZAT berkata...

wah banyaknye di sini, heheeee

Farzlyna Mustafar berkata...

anak saya pakai krim,lotion, sabun ezzera..sekejap je clear.. klw nak cuba pon bole

Farzlyna Mustafar berkata...

ye ke x sesuai?? hmm.. bole la kite share2 ye.. anak saya 2-2 ada asthma.. dr kata astma, ezema, n rhinitis mmg penyakit pakej. si adik ada asthma n light ezema abang plak ada asthma n rhinitis.

eB ezrin berkata...

eB eczema dari kecik, lgsg x pakai bedak.

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

mOga produk2 ni dapat membantu .. sian sofia..

IntaNBerliaN berkata...

ya Allah.. siannya merah gatai2.... harap2 produk ni dpt bantu merah..

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

bagus eh?

WuMing berkata...

Cuba laa.. kalau berkesan ok laaa..

Produk yang WuMing jual tu pun ok gak.....Baik untuk daya ingatan...

Eh... produk apa hah?.. tak ingat pulak..

::NureeN:: berkata...

insyaALLAH moga 2 2 nya dpt membantu.. mcm eb pon ada eczema.. nureen baru tau 3 4 bln lepas.. ;)

Daddy Ziyyad berkata...

Kena faham, eczema ni ada 2 fasa:

1) fasa aktif -kulit merah, gatal...masa ni kena guna steroid cream seperti BVC, HCT, Econazine, Elomet, etc etc lah....Kalau fasa aktifnya terlalu teruk, memang kadangkala saya akan prescribe juga ubat makan.

2) fasa pasif - tak kena attack. Kulit selalunya kering..Masa ni, sesuai pakai apa apa cream pelembap (eg Ezerra) atau lotion, utk melembabkan kulit..sebab kalau kulit tu kering, mmg akan gatal.

Hope this help :)

By the way, gambar dalam entri saya tu ialah gambar batu yang dipanggil Elephant Coves. sebab ianya menyerupai bentuk segerombolan gajah, jika dilihat dari belakang. Saya ke situ bulan lepas.

Kazman & Sue berkata...

salam kenal dari kami sekeluarga....

semoga cepat sembuh si sofia tu yee... comel je kami tengok muka dia yg tengah tido tu...

aanie berkata...

mcm yg daddy ziyyad ckp...bila fasa aktif tu, doc akan bg cream yg ada steroid...agak bahaya juga, tp pakai sikit je lah...

lotion kena pakai utk elak kulit kering..

fieda berkata...

nurul cuba lah mana yg terbaik...semoga sofia cepat sembuh...

mamaNoriz berkata...

insya allah..

cuba dulu, mana tahu berkesan...

luahfikiran berkata...

SALAM,
HARAP UBAT TU BERKESAN.

Daddylicious berkata...

boleh cuba ni nanti..:)

Papa Mifz berkata...

semoga sofia copek sembuh yer..amin...

IntaNBerliaN berkata...

aik.. br perasan komen saya yg sy ckp "harap2 produk ni dpt bantu merah".. adusss.. sori.. asyik ingat merah je.. lupa kat sofia.. hihii

so, macamana sofia masih merah2 lagi ke?

dhiera berkata...

mummy, kalau dah cuba nanti. jangan lupe buat review k! mana tahu kami yang lain ni boleh guna~

wahida berkata...

anak2 aku dua2 ada asma dan ada light ekzema...

harap sofia cepat baik...kesian kat budak comel tu...

Yan berkata...

kesiannya dia..alahan kulit lah ye

Yan berkata...

kesiannya dia..alahan kulit lah ye

fatin hanani berkata...

emm kesiannya..mesti dia x thn gatal2 mcm tu..fatin arap ubat yang mummy beli 2 berhasil la resultnya nnt :)
harap cepat smbuh :)

wan nurul hezrina berkata...

kella-tq kella sudi drop by kat sini=)

wan nurul hezrina berkata...

nazrul-hehe pas nie ako tukar ayat plak jd di sana..haha

wan nurul hezrina berkata...

farz-tulah mmg tak sesuai sangat sabun tuh kat sofia..erm skang ngah mencuba2 mana bagi kesan elok..katanya kulit tak leh kering..aah mmg penyakit pakej.rasanya sofia athma jer yang takde tapi kerap selesma n bersin

wan nurul hezrina berkata...

eb-oowh baru taw eb ada eczema..anak2 eb kulit licin nampak mcm takder eczema

wan nurul hezrina berkata...

lily-tulah lily..nurul ngah cuba.try n error.harap2 ada produk yang membantu sofia

wan nurul hezrina berkata...

ina-hehe sofialah ina..aah harap2 dapat membantu sofia.kesian dia tak lena tido dok gatal2

wan nurul hezrina berkata...

fifiey-tak tau lagilah fifiey..mummy ngah try n error baru n tak dalam 2 minggu guna mcm mana kesannya pada sofia..kalau tak jalan guna yang lain

wan nurul hezrina berkata...

wuming-haha mcm mana nak jualnie produk sendiripun lupa.lawak toll..mcm nielah wuming guna dulu sbb dah lupa tuh.bg ingat semula.hehe

wan nurul hezrina berkata...

nureen-tulah nurul baru jer tau bila post entry nie.dia komen kata ada eczema=)harap ada produki dpt membantu

wan nurul hezrina berkata...

daddyziyyad-tq doc sudi drop komen ttg eczema..kalau guna steroid banyak2 katanya nipuis kulit.btulker?nurul dengar org kata tp bukan doktrpun..kalau kulit merah2 n kering sekeliling pelipat2 badan tangan n muka ketegori nipis ker atau kategori heavy??

wan nurul hezrina berkata...

kazman-salam kenal jugak.dengar2 ibu twins pun sakitkan?semoga cepat2 sembuh.mmg wanita selalu sakit kat belakang n area2 pinggang

wan nurul hezrina berkata...

aanie-lotion2lah yang nak g carik..nurul tgk kulit sofia mcm kering sungguh.mengelupas2.cian dier

wan nurul hezrina berkata...

fieda-tulah kena cuba cuba mana2 yang elok

wan nurul hezrina berkata...

mama noriz-aah kalau berkesan nurul proceed jerk

wan nurul hezrina berkata...

luahan fikiran-tq dato sudi drop by sini..saya berharap jugak ada produk yang sesuai ngan sofia..mmg memakan masa tapi harap ada jugak yang berkesan

wan nurul hezrina berkata...

daddylicious-tq sudi drp by komen..adaker anak2 daddy yang eczema..si twins ok jer tgk..btw semoga wife cepat2 sihat..

wan nurul hezrina berkata...

papa mifz-tulah rasanya eczemanie memakan masa n kalau jer datang alahan tuh berulang2 kali gatal n merah dibuatnya..kesian dier

wan nurul hezrina berkata...

ib-hehe aah salah.merah okjer kulit dia.sofia mcm biasalah merah lagi tak surut sangat

wan nurul hezrina berkata...

dhiera-kalau ok mummy wat review wokey=)

wan nurul hezrina berkata...

wahida-kiranya ramai gak ek anak2 kena eczema n athma.dia mcm pakej..merah tak da athma n eczema.sofia ada..harap cepat2 pulih

wan nurul hezrina berkata...

yan-aah alahan kulit.eczema

wan nurul hezrina berkata...

fatin-kita yang tak gatalnie tgk dia gatai terus..huhu..aah harap ubat2 yang mummy beli2 berkesanlah=)

Ayen... berkata...

anak bongsu saya pun eczema gak dari kecik,skrg guna sabun dove je,krim cutivate utk sapu seluruh badan.tp klu yg akak beli tu ok,bagitau ek sbb ingat nak gak cuba.

wan nurul hezrina berkata...

ayen-ok rasanya mummy akan wat review dalam masa seminggu lagilah..tgk dulu sofia mcm mana

hakak CNN berkata...

hooooooooooooo bagus-bagusss boleh ku curik info mu ini..thanks dear..!!

*kan dah ckp haku syak ankku ezema so buleh ku cuba ini donggg...*

mhuaaaaahh utk kauu...!!

wan nurul hezrina berkata...

hakak cnn-aah lah kak..aku ngah survey2 mana info yang bagus..ciankan tgk dia mcm beruk tergaru2

Liza berkata...

Nurul, best info kat comment box ni. I got lots of knowledge bout eczema. Tapi saya jenis yg xsuka try apa2 yg bukan drp doctor.. huhu..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

berkesan x produk ni nurul?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in