sofia oh sofia

pagi tadi jam 4 am mummy bau mcm darah
bangun2 tgk YA ALLAH berdarah2 kepala sofia.dia gatal ekceli so garu2.dah pakaikan sarung tang dicabutnya..

mummy tak tahan tgk sofia garu2.walaupun kuku pendek still luka.
dah3x bawak jumpa doktr n lastly jumpa doktr kali ke 4 n dokter gtau sofia kena eczema.

sedih mummy sbb mmg bawah leher..kepala..kat bawah peha,pelipat2 tangan bontot mmg semua merah.tapi sofia budak baik tak nanges.

bila doktr bg pelembab n h-cord untuk kulit baru ok.n mummy ngan google2 carik info ttg eczema.u all kalau tahu leh share2 kay.

mmg skang mummy tak mandikan dia ngan sebarang sabun..ngah survey mana yang bleh try n selamat guna.bedak??big no no kay mmg elergic.yang sedih dok kata sofia mcm pakage kena selesma mmg kerap,bleh dapat lelah,alergic ngan makanan n habuk.n bila2 eczema akan datang n takkan pulih sentiasa.mmg selalu kena gatal2

so banyak perkara yang kena jaga.kebersihan selalunya..mcm umah banyak sangat habuk.kena pasang aircond.tp takut dia lelah plak n selesma.aduss mmg mencabar yang sorang nie.

u all yang mana2 ada info eczema bleh kongsi ngan mummy k

29 sumpah ako sayang korang:

Nad @ MamaZakwan berkata...

ksiannye die...!
sabar byk2 k!

tak penah ada pengalaman cam ni

kene bace / google byk2 pasal menda ni

dah try cara kampung x?
tapi tak pasti ada ke x..

aLeesYa's Mummy berkata...

kesiannya..akak try guna sabun sebamed baby. ank saya time kena dulu pakai sabun ni...pastu kena make sure rumah sentiasa besih n x berhabuk..sy suka mop pakai dettol antiseptik..apepun plg pnting dptkan nasihat doctor..

ajumohit berkata...

Kwn Aju, anak dia mmg tahap maksima eczema ni, jari bernanah, kuku tercabut, telur bengkak, sian sgt, pastu dia dpt tau ada klinik kt taiping yg bleh ubati eczema ni, sbb dia dh puss jumpe pakar pon x Jalan gak, pas kene injection kt klinik taiping tu alhamdulillah kering

fieda berkata...

ala sian sofia..mesti gatal tu tp alhamdulillah la dia tak meragam..bab2 ekzema kita tak tau sgt nurul..

fieda berkata...

mek merah suka mengemas umah yer...nurul tlg cubit manja sikit pipi mek merah dan sofia tu untuk kita...eiii..geram sungguh tgk anak dara nurul ni..

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

siannye Sofia..mesti gatal sgt tu sampai berdarah dah dia garu..
lily pun tak tahu ttg ekzema..kena cari kat google ni..

geram tgk sofia ni..comel sgt..

kayyana berkata...

siannye sofia... eh nurul klu pasang aircond tak bagus sgt sebab takut efect kt paru2 die nnti.. sejukkan... ko beli alat yg boleh sedut habuk mcm baba beli.. mesin tu boleh stabilkan keadaan tempat tu.. tak silap aku lah.. ko try la tanye... ko mop lantai gune dettol lah.. take care sofia..luv u muah muah

aanie berkata...

siannya sofia...
adam dulu pun ekzema..teruk gak..pakej gak ngn lelah...tiap2 minggu g jumpa doktor...ada cite kat blog aanie...skrg alhamdulillah, dah kurang...

jgn guna sabun biasa...cuba bg sabun sebamed, eubos...lotion teddie dari cosway pun ok (ini disuggest oleh eb dulu)

NzA berkata...

kesiannya..biasanya baby brkulit putih mudah kena penyakit kulit nie...mmg susah juga nk cari penawarnya..InsyaAllah, eczema ni bransur trkawal bila usia meningkat....

ShimaSalleh berkata...

Alololo.. cian sofia.. KLu sabun cuba sebamead.. seketui tu ada la dlm rm14 huhu.. Lg satu sabun cethapil? Tah ako lupa namanyer.. Afiq ada gak merah2 bintik2 kecik penuh kat pelipat bwh leher tu tp yg tu kena susu bila muntah kena kt baju n jd lembab...

Papa Mifz berkata...

comel sesangat la sofia nih...mifz nak berkenalan boleh...hehe

Papa Mifz berkata...

* lupo lak nk bagitau..kodai papa mifz kat c4 bukit rimau,shah alam...dtg la...;)

NOOR FATIN berkata...

sabar byk2 k!

baby memang sensitif dgn habuk la semua tu. :)

comelnya sofia :)

IntaNBerliaN berkata...

siannya.. sy pun xberapa tahu psl ni.. alhamdulillah stakat ni alisha xpnh kene gini lagi..

nurul kne byk search la pasal ni..

wan nurul hezrina berkata...

nad-dah try gak survey2 n google.n adalah shopping online barang2 eczema.harap berkesan n sesuai

wan nurul hezrina berkata...

aleeysa mummy-aahlah mmg kena mop ngan antiseptik detol tuh..adagak dok suggest sabun tuh.sebamed..nnt akak try guna

wan nurul hezrina berkata...

aju-si sofia memulapun nmpk mcm bernanah sekitar pelipat telinga n baunya busuk sangat.tapi kri H-cord yang doktr bg oklah cket.nie try guna suppliment dulu.tgk serasi ker tak..harap serasi.

wan nurul hezrina berkata...

fieda-takperlah fieda nnt nurul google2kan cara2 merawatnya.harap sofia tak terlalu serius

wan nurul hezrina berkata...

fieda-ooo nnt nurul tolong cubit2kan manje2 gitu ek?

wan nurul hezrina berkata...

lily-tukah sakit tgk dia garu.setiap malam sik menggarukepala jer.satu badan kena bukan kepala jerk

wan nurul hezrina berkata...

yana-k nnt aku roget wang apeng @ bapak ko2..hehe lama tak jumpa wang apeng n cik nor..rasanya aqilahpun ken eczemakan?tp dah wokey kan?

wan nurul hezrina berkata...

aanie-aah annie dok kata,kalau eczema mmg pakej ngan lelah n resdung..risaukan..sabun teddy dr cosway??sabun yang mana ek?nnt nurul g tgk kat blog annie.tq bg info.berguna sangat

wan nurul hezrina berkata...

nza-yerker kak dia akan beransur pulih?oklah ek kalau mcm2.risau jugak nurul.tulah kulit putih tapi merah2 nampak sakit sangat

wan nurul hezrina berkata...

shima-tulah nnt aku trylah g carik sabun tu

wan nurul hezrina berkata...

papa mifz-blehjer kalau mifz nak berkenalan=)ooh kat shah alam.tapi tak familiarlah shah alam.senag tak nak carik kedainya?=)insyaallah kan ku terjah nnt=)

wan nurul hezrina berkata...

noor fatin-aahlah fatin.mmg sangat2 sensitif.dahlah pjaya mmg banyak habuk.kena mop ari2.huhu

wan nurul hezrina berkata...

ib-tulah masa merah dulu takdok masalah langsung kulitnya..ok jerk.bila sofia satu pengalaman baru buat nurul

Liza berkata...

Nurul, Liza guna Oilatum Immolient dgn Oilatum shower gel utk Azfar. Pkr kulit yg suggest utk dia..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

kesianyer sofia nurul..dh la kulit putih gebu mesti merah2 tu nampak g ketara kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in