marah dalam hati

salam rabu semua.kejapjer dah rabu..nie mummy nak cerita pasal semalam.semalamkan selasa..kat pjayanie ada pasar tani,..

ngah jalan2 carik lauk berpimpin tangan ngan hubby sambil mata meliar dok carik aper nak masak mummy kata "bie arinie kita beli lauk biasa2 jer ek."
bukan aper takut dia nak makan belut lagi.hahaha

lepas beli lauk basah mcm ayam,ikan,sayur2 hubby kata"jom kita g tgk makanan siap plaklah"kot2 leh beli pape.."
sedang pilih2 buah2 mummy nampak sorang pompuan ngah preggy.
anak dia ramai dalam 4org masuk dalam perut.muka dia masam kelat.

masanie kami kat tempat ayam "uncle bob"ramai org beratur nak beli ayam2.aper tah istemewa sangat.mummy dekat2 situ kat gerai buah..mummy tgk anak2 pompuan yang preggy2 kata

"mama...mama..nak ayam nak ayam jugak"
pompuan2 wat donno jerk.(wat tak tahu)
pastu budak2 cakap lagi.mama nak ayam sambil2 entak2 kaki n goyang2 badan.

sampai 3,4 kali budak2 merengek2 sbb belum turn lagi pun nak beli ayam..pompuan preggytu pun kata.

"BODOH KAU!!TAK PAHAM BAHASAKER?AKU CAKAP NANTI..NANTILAH.KAN RAMAI ORGNIE??''
sambil dia maki2 sambil tangan dia tunjal2 kepala anak2 dia yang merengek2..

aduyai sesungguhnya aku sedih tgk.sebagai sorang ibu perbuatan mcm2 aku tak leh terima!cubalah diplomasi cket kata mcm nie
"sayang...ayam2 ngah goreng..pakcik2 tgk..tgk..kesian dia berpeluh2 goreng ayam"nnt upin ipin kata "sabar sabar sabar"
takpun kata mcm nie"sayang..kejapjerlagi kita makan..nie nnt mummy beli banyak2 kita makan kay"panaslagi ayam2 nnt sakit mulut makan=)

kalau koranglah jumpa mak mcm nie mesti anggap mcm mak tirijer dia nie..dahlah marh anak pastu siap sekel2 lagi kepala anak.astagfirullah al azim.manalah sifat sabar n lembut sorang ibu??


pada 2 anak2 mummy..mummy harap dapat jadi ibu yang lebih berdiplomasi tetapi tegas pd u all berdua..n ibu2 kat luar jangan kita buat mcm pompuan td.dahlah mengandung.maybe dia agak tertekan sbb letih n tanpa suami disisi menolong.tapi apapun anak2 jgn dimaki2 mcm2 n harus lebih sabar.

bila tgk muka anak2 dia mummy jadi sebak.apelah yang mereka tahu=(

10 sumpah ako sayang korang:

Nad @ MamaZakwan berkata...

sedihnye....
terbayang2 muke anak2 nya tu..

tp nak kate camne,
dah la tgh preknen,
pastu die sorg plak bwk anak2 pi beli makan
tensi la tu..

pak nye takde ke?
budak2 tu paling besar dlm umo bape?

tp tak patut la kate gitu
kat khalayak ramai plak
tak pasal2 kene kutuk dlm hati dek org2 yg dgr....

IntaNBerliaN berkata...

Ya Allah.. kesiannya dkt ank2 dia... xeloklah ckp mcm tu... semua tu mempengaruhi perwatakan ank2 nanti...

adus.. main sekeh2 kpala plak... emmm moga2 kita semua dikurniakan banyak kesabaran untuk melayan karenah anak2..

Salina@IbuAqil berkata...

Ya Allah!! Itu manusia ke apa?!!! Ya Allah!! Teruk btoi..

fatin hanani berkata...

emm jahatnya mak budak 2..serius..xboleh ka cakap elok2..Siap cakap bodoh lagi!! satu doa juga kan 2..haih...kalau anak 2 jadi bdoh sgguh lagi dia nak kutuk2 anak 2 nnt..
napa la manusia skrg ni

wan nurul hezrina berkata...

nad-aah masa nurul tgk tuh mmg tak nampak paknya.mmg dia sorang yang handle.tapikan nape ek dia bawak semua org g pasar?bwklah sorang dua jer yang mana rasa tak lasak2.

anak2 dia ramai tapi yang merengek2 dalam 4tahun kot umurnya..

mmg tensen agaknya sbb dia pun ngah preggy..tapi patutnya dia tak kata anak dia mcm2.kesian anak2 nakkan makanan.kena lebih sabarlah sepatutnya

wan nurul hezrina berkata...

ib-betultuh ina.ianya akan mempengaruhi perwatakan anak=(kesian.nurul rasa nak g tegurjerk masa tuh=(tapi takut lak nak masuk campur..

moga2 kita taklah mcm2 walaupun terlepas cakap.nnt akan bg kesan pd hati anak kita

wan nurul hezrina berkata...

salina-tulah mmg terukkan.mmglah diapun tension tapi kena gak sabar demi anak2

wan nurul hezrina berkata...

fatin-tulah depa tuh dok kutuk n maki2 anak sendiri.sungguh jadi baru hangpa taw..haha mummy tiru loghat fatin.jd tak??

hakak CNN berkata...

haku yg bacer aper ko tulis pon boleh imagine dan rase sebaknyer inikan pulak ko yg tengok...so saddd..!!

tadi haku tgk ader seorang mak seret sambil hentak2 tangan anaknyer yg menagis...entah aperlah yg dimarahkan anaknyer tuhh..kesian plak haku tgkk..

haku tgk menda2 camni leh titis airmata tau..kalau tgk haku mcm mak rock tapi hatey gua ader taman rose beb..hahahaha

wan nurul hezrina berkata...

hakak cnn-haha ader taman rupanya..biasalahkan kak...akupun rockers jugak..org kata nampak mukaku lembut tidak ado maknanya..haha tapi ngan anak2 n bab familynie aku ada tamanlah..serius..tu aku hangin degar mak buyungtuh jerit2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in