cuti

salam maal hijrah...arinie dah selasa.semalam cuti maal hijrah..
mummy tak kemanapun sbb family mummy dr melaka datang melawat..so si kecik berdua tuh mummy tak hantar ke nursery=)

kat opispun ramai btl yang cuti..yang tak cuti2 mummylah orgnya disebabkan tugas2 yang perlu disiapkan a.k.a "kerja"

semalam masak2 mcm biasa n lepak2 jer ngan family=)humaira n sofia alhamdulillah sihatjerk.

merah minggu lepas cirit birit lagi.mmg selalujer berjangkit.tapi mummy n papa dicide bagi pil "cik ke teik on"alah yang bulat2 mcm taik kambing2.tuk budak 2 tahun ke atas pttnya bg 10 bijik.tapi mummy bagi 5 bijik jerk=)letak satu satu ujung lidah..

pastuh ilang terus ciritnya=)tapi azab nak bagi makantuh kemain lagi.haha

56 sumpah ako sayang korang:

IntaNBerliaN berkata...

mmglah.. merah takut nk mkn sbb dia ingat tu taik kambing.. hihii

aanie berkata...

aanie x penah mkn pil tuh....takot...suka amik ubat doktor...

amiey lee berkata...

heeeee samal byk keje kat opis ni nak siapkan

pil chiketeon tu memang payah nak masuk mulut...suma pil la hahahahhahaa

Ros berkata...

Salam ,

Syukur alhamdulillah dah baik dari cirit birit...budak2 ni besa lah...memang susah bila kita nak bagi depa makan ubat..Kita yang tua ni pun kadang2 tu susah jugak kan he.he....

Myra Jay berkata...

Nanti akak bg minum air selasih plak tengok camne sbb anak menakan myra umo setahun lebey minum terus ok.. :-)

wahida berkata...

alhamdulillah anak ko dah sihat...
anak aku lak yg demam sekarang ni...risau aku...

ajumohit berkata...

alahai cian merah nk kene makan 'taik kambing' yg diperkatakan tu hehehe...dah sihat skit ye? syukur alhamdulillah, sian kt diorg mesti pedih rasa punggung tu

NzA berkata...

pil tu mmg sgt brkesan...moga merah cpt sembuh....

IntaNBerliaN berkata...

sy xpasti la pulak psl eczema tu.. tp nurul blh baca kbaikan vco dkt

http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2011/10/kebaikan-minyak-kelapa-dara.html

LYAfrina berkata...

salam maal hijrah....
kalo cirit pil chit kit teck aun tu mmg mujarab.

NAZRUL AZAT berkata...

haishh, mana dia tau tu taik kambeng, hehee :-)

budak penjara berkata...

haha..jgn bagi taik kambing betul sudaa..

MaryaYusof berkata...

Salam, Hai Wan! Ingat lg x? Dulu kite 1 UiTM Melaka...dah dua da anak u eh...comel2 blako!

Nida berkata...

Pil "taik kambing" tu siap Kak Nida bawak dari Malaysia ke sini.. sebab sini kalau cirit birit mana ada ubat klinik bagi.. air garam tu je ler.

dhiera berkata...

teringat masa kecik2, selalu merungut kalau kena makan pil ciketeun tu. tak reti~

MaryaYusof berkata...

Wan, akak add link ur blog boleh x?

wan nurul hezrina berkata...

IB-EH INA..RASANYA DIA TAK KNL TAIK KAMBING2 KOT..HUHU

wan nurul hezrina berkata...

aanie-trylh.rasanya dibuat dr herba jer.mmg berkesan taw

wan nurul hezrina berkata...

amy-haha tulh walaupun tecik bulat..susah jugak nk tln

wan nurul hezrina berkata...

ros-aah kak nurulpun mmg susah mkn ubat.wat mlu jerk.

wan nurul hezrina berkata...

mj-air selasih yg biji2 tuh ek.beli ktkdai biasa ada ek

wan nurul hezrina berkata...

wahida-ank ko dmm ek..alahai jgn lupa taw bg dia mkn ubt

wan nurul hezrina berkata...

aju-aah aju,pedih punggung dier.nanges msa nk bsuh

wan nurul hezrina berkata...

nza.btul tuh kak mmg berkesan sgt.herba kn..

wan nurul hezrina berkata...

ib-tq byk kay.nnt nurul simpn link

wan nurul hezrina berkata...

lya-tulh ngan nurul mmg mujarab.tgk merah sikjer tak benti2 berak so decide bg pill tuh.sib bik ok

wan nurul hezrina berkata...

nazrul-eh2 tawlh sb pernah tgk kt dlm tb.haha

wan nurul hezrina berkata...

bp-alamak...alamak..tuh pill ker taik ek.haha

wan nurul hezrina berkata...

marya-kak marrrrrrrrrrrrrr..alahai rindu kengkwn msa studi dulu2..dgr2 ikut suami ke peru..beshnyer..keep in touch taw

wan nurul hezrina berkata...

nida-yerker kak..takder ubt..tulh mybe diaorg tuh nk cra naturlly sembuh..tp kita tak thn mslhnya..huhu

wan nurul hezrina berkata...

dhiera-haha..mmg kena mkn satu pek.mcm [pnuhjer mulut

wan nurul hezrina berkata...

mar-kak silakn link.hehe

Juliet_iRa~" berkata...

heee..mcm2..

pil tu mmg elok ek?byk kalo gak dengar..heee

Saiazuan berkata...

salam maal hijrah dan hello december :)

wan nurul hezrina berkata...

juliet-aah elok bg mummy n familylh..trylh bila cirit nnt..dia guna herbajer ingridientnya

wan nurul hezrina berkata...

saiazuan-tq drop by sini..tak lma lgi slmt dtg thun 2012

ieyza afieyna berkata...

yeke.. sian merah,, tapi nasib bek dah sihat.. ;)

memang berkesan ubat tu

Jones berkata...

biasa la..akak kecik2 dlu pon cmtu gak..hehehe

TwIstiEs*meSti Mau* berkata...

cayang mummy juga....:)

singgh yer mamy..huk3

Gen2Merah berkata...

salam Maal Hijrah kak... semoga semuanya akan baik2 saja ya

Salam

Ada masa singgah dan bagi pandangan tentang template blog saya ya. Terima Kasih

eRiNsZ berkata...

mummy maira~
ooo... cuti yer.. kami pon cuti 1 bulan hihihihi sila jeles awww

Papa Mifz berkata...

Mesti teraso mcm kat medan perang kan nk bg merah mkn ubt tu,hehe

wan nurul hezrina berkata...

ieyza-mesti dah pernah trykan?

wan nurul hezrina berkata...

jones-aah memang payah makan ubat..kalau yang ado pung kena patoh2 pill baru bleh telan

wan nurul hezrina berkata...

twistis-tq tq sudi drop comment..salam kenai

wan nurul hezrina berkata...

twistis-tq tq sudi drop comment..salam kenai

wan nurul hezrina berkata...

twistis-tq tq sudi drop comment..salam kenai

wan nurul hezrina berkata...

gen2-ok ok mummy dah komen taw..blehlah g tgk..hehe

wan nurul hezrina berkata...

erin-haha mmg jeles sungguh ngan cikgu2 termasuk kakak den=)huhu

wan nurul hezrina berkata...

papa mifz-hahaha teruk benau tuh rasanya kat medan perang..

Saiazuan berkata...

prnah beberapa kli kena cirit birit.. tp x mkn ubat pn.. x brapa trust with medacine.. huhu

wan nurul hezrina berkata...

zuan-2lah kalau mcm mummy tak tahan oo tgk dia sik berak.n ada sekali travelling ngan dia berak2 mcm2.azab rasa..so nak tak nak kena amek ubat..huhu

Cute Mum berkata...

tak suka makan pil tue..
bau tak sadap..
nak telan rasa tak boleh..
tapi kalo nak cepat sehat cirit birit memang takder pilihan..

wan nurul hezrina berkata...

cutemum-mmg takder pilihan sb kalu pas mkn selalunya benti berak

hakak CNN berkata...

eh ko asal melaka eh..cer citer sikit melaka homestay yg best kat ner..awal next year cadang nak bw family mertua gi saner..

haku cadang nak gi laki bini ngan ank2 haku jerk ingat nak dok hotel tepi sg tuh tapi en epai nak hangkut family diyer jugakkkkk hishhhh terpaksa carik homestay jerk lah jwbnyer..ater semua benda haku kena support lak tuh dah la ramai semua ipar duai...over bajet mak nok...kehkehkeh

*eh terlepas perasaan kat sini plak..eh ko layan kan ajer yer...kahhhhhh*

wan nurul hezrina berkata...

hakak cnn-huhu ramaiker?aah mmg kena carik homestaylah..nnt aku roger ko ek..rasanya adalah jugak yang aku tau..pape aku roger kat blog ko yer kak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in