operate mata!biar benar...

gambar atah ikhsan cik google.arinie nak mengeluh ttg spek mummy.sapi spek mummy xdok bingkai.speknie dah bape x patah..nie masuk ke 6 kali..

tapi kalinie idakleh patoh cumenyer teman kena baiki sbb dah bercalar2.datang mek merah dengan bangganya mehasilkan seni torehan di sebelah kiri spek mummy dengan pen..dah bercalar2.tulah masa wat tak mau beli cermin mahai cet yg anti calar..

udahnyer aku kena tukar spek sebelah kiri.mummy pakai spek dr drjah 6 lagi..tapi sik tak pakai naek rabun.skang power dah 400++.kalau takdo spek mcm butoo jade den ni hah!so pk gak 10 kali nak g betulkan sb mesti sehari dua baru siap.
takleh nak pai sbb mek merah dah calarkan.bila pakai naek ponong palo den nampak yang calar balarjer.cakap kt hubby kata operate lah mato bg nampak takpyh pakai spek..

bushh bushh sabarjerlah haku!tapi alangkah baik kalau dr dulu jaga mato ni hah.tak pyah pakai spek..

34 sumpah ako sayang korang:

Idah berkata...

orang tua kata nak cerah mata ...makan carrot expes..sayur mayur ni..banyak2..tak tahulah betul ke tidak..

IntaNBerliaN berkata...

hihii maira jeles la tu tgk mummy dia pakai spek.. hahha

p/s : tinggi jugak power spek nurul ni yer.. dh lama ke start pakai spek?

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Tinggi juga power dia tu..macam ayah lily..kalau tak pakai spek..memang tak leh nampak..

LYAfrina berkata...

hehe,,suspen jer,,ingatkan nk kna operate mata dah ...

btl tu..mata anugerah sgt bharga..msti jaga sebaiknya kan.. cam mata lya y sebelah kiri ni..medan penglihatan makin mgecil... doc suspek mata lya dh kna glukoma..sbb tekanan y kuat pd mata msa lya sakit dulu.. ntah la..redho jer la..

nurul... cpt2 buat spek tau.. kalo pkai contact lens x suke k??

Nida berkata...

samalah kita.... spek dah tak terkira yang patah.. tu yang akhirnya Kak Nida malas nak pakai, kecuali bila nak drive je (sebab Kak Nida ni silau tinggi)

Papa Mifz berkata...

hmm...lain kali spec letak la tompek tinggi sikit k supayo merah xleh nak capai..:) byk customer papa mifz pun spec dorang sure rosak or patah kalo ado anak kecik nih..hehe

IntaNBerliaN berkata...

patutlah power nurul tinggi sangat.. darjah 6 dah pakai.. mesti nurul pandai kan.. yela, zaman sekolah sape pakai spek mesti budak tu pandai.. hahhah

oo yeke.. ok2.. nanti saya try buat guna ayam dulu... nanti saya cite apa jadi kat aym tu yer.. hahhaha

mamaNoriz berkata...

sya dah pakai since darjah 5, skang dah naik 600 lebih setiap sebelah... huhuhuuuu

padahal sya kuat mkn sayur..
carrot tak sah klu tak msak tiap2 hari sbb anak pun suka...
but still rabun teruk sbb kaut tgok tv...hahahhahaa

IntaNBerliaN berkata...

pasal emas tu, mmg sbijik mcm hubby sayalah... macam tu lah dia buat.. sm cm nurul n hubby nurul.. hubby sy ni selain emas keping2 dia gak brg kemas.. dia beli yg bank lelong.. skrg ni emas mahai.. beranak pinaklah emas tu dibuatnya..

bukan sy n hubby je sk emas.. alisha pun, ms beli rantai dia mnggedik suker.. hahaa.. skrg ni, bila ckp cantik je, dia mest pgang rantai dia tu.. hihii

alisha xreti lompat dia reti memanjat je..

fieda berkata...

nurul pakai contact lens la sng sikit..pakai kaler biru baru mengancam..hihi

aanie berkata...

aanie pun rabun gak....power 500...huhu...
spek pun sokmo g betulkan sb senget sokmo....adam suka tarik2....huhu...

mummysyafie berkata...

nor pun pakai spek gak. tapi kalau siang prefer lens je. malam baru pakai spek..tapi skrg macam dah tak selesa nak berlens..

bleh tahan gak power nurul yer..kuat benor

Qhaifa Nur berkata...

lepas beranak 5 ni, mata macam dah kurang power...pakai cermin mata, oh tidakkkkk

NzA berkata...

mmg problemkan.....ttp apa nk buat trkdg faktor keturunan ye jugak..

anak akak 2 org pakai spek...asyik nk kena ganti jerrrr.....

ajumohit berkata...

Byknya power Nurul smpi 400, Aju ni rabun Jauh tp malas nk Pki spek huhu, skrg ni mgkn tak Sakit dh ye operate mata, sbb zaman dah cggih

budak penjara berkata...

kita pakai spek gak..makan carrot bebanyak..i.allah smkin jelas pandangan..heeee

wan nurul hezrina berkata...

idah-tq sudi drop by kat sini=)tulah nurul mls kot nak makan sayur=(pasnie kena banyak makanlah jawabnya

wan nurul hezrina berkata...

ib-aah agak kroniklah rabunnya..dr darjah enam dah kena pakai sepatutnya.tapi dok cilok2 tak pakai

wan nurul hezrina berkata...

lily-tulah merabalah jawabnya..hikhik bahaya tuh power tinggi nie.tapi pas bersalin menjadi2 rabunnya

wan nurul hezrina berkata...

lya-oo banyak ek efek drp sakit lya tuh.mmg bahaya.jaga diri taw..nurul adalah dulu pakai yang lens bewarna..huhu konon glamerlah..tak kuasa mak.tapi last2 malas lah nak2 bila ada ank nie.leceh nak jaga

wan nurul hezrina berkata...

k nida-kak taklehlah kalau nurul tak pakai.mcm nyawa.kalau tak meraba.hikhik

wan nurul hezrina berkata...

papa mifz-awak doktr mata ek?blehlah nnt nak bikin spek cermin elok sikit=)tulah salah sendiri mmg merah2 suka jer main ngan spek mummy

wan nurul hezrina berkata...

ib-huhu pandai n skema?mesti banyak tengok tv nie=)

wan nurul hezrina berkata...

fieda-kang pakai kaler biru nanges merah n sofia nengok.takoot..aww seksi lagi tuh=)dulu ada pakai kaler coklat..mls pakai lagi bila dah ada anak.tak sompek nak pakai.nak sambar anak dulu..huhu

wan nurul hezrina berkata...

aanie-waaa aku ingat akulah paling tinggi ruponyo annie pun lagi tinggi..hikhik.payahkan mmg kena selalu servis.ingat ketajer kena servis.spek pun kena

wan nurul hezrina berkata...

mummy syafie-tulah malaskan nak pakai lens.leceh nak2 ada anak kecik.lagipun silau tinggi tak sesuai pakai lens..aah kuat power.pasnie kalau jumpa mummy syafie tak nampak kiranya tak sombong tapi power naeklagilah tuh..huhu

wan nurul hezrina berkata...

qaifa-oklah awak beranak 5 baru rabun nie mummy bru anak 2 dah rabun..hukhuk..eh napa tak mau pakai spek??

wan nurul hezrina berkata...

nza-mmg saya setuju kak.mmg faktor keturunan.mmg family saya semua pakai cermin mata.tak terkecuali

wan nurul hezrina berkata...

aju-tak sakit ker..uuuii takotlah nak buat.biarlah pakai spekjer=)

wan nurul hezrina berkata...

bp-pakai spek mata itam tak kira dik non..huhu..guraujerk.rasa mcm arnab jerlah bila makan karot=)huhu

fatin hanani berkata...

hehe ala mummy sekali skala merah nak bg mummy tukar spek baru hehehe

emm mummy ada setengah2 apa yg mummy tulis fatin x faham la hehe

NAZRUL AZAT berkata...

lebih baik mummy pakai spek drp pakai contact lens

wan nurul hezrina berkata...

fatin-merah tuh mmg..gaknya tak phm sbb kdg mummy salah taip.huhu

wan nurul hezrina berkata...

nazrul-btl btl btl.pkai lens tkut terlelap n lupa bukak msa nk tido..teruk benor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in