terkena sudah..


pg2 buka pc dpt tag dr intanberlian.so nk settle tag dulu..tp tagnie ada lak syarat..syaratnya

syaratnya
1.kena jawab 11 perkara yg ditanya oleh si pengetag.
2.pastu lepas dah jwb 11 soklantuh buat plak 11 soklan lain untuk orang yg nk kena tag plak
3.pilih 11 org yang nk kena tag n linkkan perkra yg di post
4.g blog dorg n gtau anda tlh di tag
5.tak bleh tag kembali.tag org yg sama di tag


okey..11 soklan dr intan berlian
  
apa makanan pertama yang dimasak utk hubby selepas bergelar isteri.
*ikan siakap masak stim dengan sayur sayuran hijau yang berkhasiat=)ikan siakap yang sangat besar..huhu.*

makanan yang u all masak yang menjadi kegemaran hubby u all(bg resipi sekali)
*makanan daging masak lada hitam*
resipi:
ptong daging kecik n nipis2.perap ngan lada hitam.
tumis bawang putih n bawang merah beberapa biji.
naek bau bawang masuk daging masuk jugak lada hitam yang ditumbuk segenggam.masak beberapa minit.
letak bawang besar(holand)1 bijik.racik2 halus.
pastuh letak sos cili,tomato,kicap n sos tiram.semua letak sikit2lah.pandai2lah=)
lastly letak daun sup n daun bawang=)siap.kalau nak letak garam gula ikutlah tp mummy tak letak sb dah ada sos.

3.5 perangai u all yang buat hubby tertawan n kawan2 u all pun heppi ngan perangai u all tu.
*happy go lucky*
*easy going*(aperpun tak kisah punyer)
*peramah*
*penyayang*
*kelakar*

4.lepas kawin u all duk ngan family/mertua/berdua ngan hubby
*berdua ngan hubby*

5.Detik2 perkenalan u all ngan hubby
*kami satu opis.dia pegawai atasan mummy n satu seksyen yang sama.masa memula masuk opis 2006 mummy tak selalu nampak dia kat bilik.kdg2jer nampak.dia selalu keja luar.adalah sekali nampak.mummy ngan dia wat derk jerk.ingat dia tegas n garang.n dah kawin.rupanya belum.dia tnya nama penuh mummy kat sorang staff.akak tuh.akaktuh kmdian nak g umrah n hubby mintak doakan dia n mummym ada jodoh depan kabbah.mummy taupun drp akak tuh.hubby tak citer..

kami kenal2 lepastuh dia ajar g makan jer.pastu antr pinangan terus sbb dia dah berumur dr mummy.takmau lelama.n 6 bulan pastuh kami bernikah=)

6.siapa bagi nama anak2.hubby atau u all?
nama anak2 kami berdua yang pilih.sama2.nurul humairah sejak lahir merah warna kulitnya.so kami bg nama tuh.sofia maisarah sejak lahir n dalam oantang tak banyak ragam.dok diam jer.tido.n bila pandang tenangjer.sbb tuh bg nama maisarah maksud ketenangan.sofia maksud cerdik..sbb mata dia nampak cerdik

7.kemanakah destinasi u all nak pergi lagi sekali ngan hubby?
*sabah*
*makkah*

8.antara u all ngan hubby mana lebih romantik?
dr segi perbuatan mcm bagi brg,sentuhan,mimik muka..hubby
dr segi lisan mummy lah=)

9.apa harapan u all utk anak2 u all
*harapan mummy mestilah yang terbaik buat mereka.ttg kerjaya mummy ikutjer apa minat merika janji tak lari dr akidah.janji paling penting mereka diberi kesihatan yang baik,ceria n bahagia..n mereka tak lupa jaga akidah n akhlak mereka sbg khalifah Allah.

10.Bagaimana u all mendidik anak2
sekarangnie dengan contoh melalui teladan bukan ngan kemarahan kekusutan n kekecohan.relex jer cakap ngan perlahan,

sekarang merah n sofia kecik lagi.merah baru 2tahun++ so mummy banyak curahkan kasih sayang pd mereka.peluk n cium n puji2an.cakap betapa sayang kami pada mereka satu kemestian sebelum tido.

11.anak2 ikut perangai u all atau hubby?
merah ikut mummy-agresive,friendly,suka gelak,aktive bermain2,talkative,suka perhatian,kuat merajuk,kalut cket..hehe

sofia ikut hubby..agak pendiam.senyumjer lebih..tak suka nanges,bleh biarkan sendiri tak nanges asal nampak mummy..tak perlu berdukung bila nak tido.diamjer bila demampun tak merengek.tenang.

k settle kay..skang 11 soklan dr mummy lak

1.nama penuh u all n hobi u all masa lapang
2.kalau dapat hadiah,antara duit ngan barang mana korang paling suka?kenapa?
3.teringin nak bercuti kat mana?
4.cara korang lepaskan tension
5.makanan kegemaran korang
6.hadiah yang paling bermakna yang org tersayang kasi kat korang..tak kisah janji org yang ko sayang.mak ayahpun ok.
7.bahagiakah korang dengan kerja korang skang?kenapa?kalau takpun kenapa?
8.rumah n kereta idaman korang yang mcm mana?
9.matlamat idup korang
10.antara mulut ngan tekak korang pilih yang mana.tekak korang ikut selera n ada makan pilihan..perut korang belasah jermakan aper jer sb lapar.?kenapa korang buat pilihan tuh?
11.dulu masa sekolah korang suka subjek aper?nape korang suka subjek tuh?

*u all jawab 11 soklan dr mummy kay..nak tag 11 orang
1.lya
2.mama adam(annie)
3.amy lee
4.huda
5.pap mifz
6.mata hati
7.budak penjara
8.wahida
9.fadzli amir
10.isebelle
11.gen2 merah

16 sumpah ako sayang korang:

IntaNBerliaN berkata...

nak amik resepi nurul ni.. hihii xpnh wat msk lada hitam.. hihi.. ayam blh tak wat gini ek?. hihii

alahaiii cam sweet je perkenalan hubby n nurul ni.. suker3.. hihii.. hubby nurul umo brapa?.. saya kenal dgn hubby, sebulan kenal terus merisik.. 4 bulan kenal tunang.. 9 bulan kenal kahwen.. hahahha

sama.. sy pun sm cam nurul dlm didik anak.. lbh relex n sporting.. xda nk marah2.. hubby pun sm gak.. hihii

aanie berkata...

hahaha..dah kena tag...insya-Allah, nanti aanie jawab....

NzA berkata...

Fuh!!!!mcm soalan exam SPM...he.he.he......

Papa Mifz berkata...

oh di tag ke den...erk...wajib jawab la ni yo..huhu

LYAfrina berkata...

hehe... lya kena tag jugak... hihi... insyallah...lya akan selesaikan..beri masa sket yer

WuMing berkata...

Baca tajuk ini MASA BUAT KEPUTUSAN

wan nurul hezrina berkata...

ib-ayam pun boleh buat nop hal punyer..tak makan daging ker?

wan nurul hezrina berkata...

aanie-haha kan dah kena tag=)

wan nurul hezrina berkata...

nza-nampak jer pjg kak tapi kejapjer buat

wan nurul hezrina berkata...

papa mifz-aah kena tag.tapi ikutlah nak jawab atau tak=)den tak pakso

wan nurul hezrina berkata...

lya-takper lya..nnt kalau ada masa watlah=)inipun utk suka2 jerk

wan nurul hezrina berkata...

wuming-k akan ku terjah nnt

aanie berkata...

nurul...dah buat dah tag ni.....hahaha....

http://aanie.blogspot.com/2011/11/mari-menjawab-tag-dari-bloggers.html

NAZRUL AZAT berkata...

wuhuu best nye cara mummy kenal dgn hubby :-)

wan nurul hezrina berkata...

aanie-bestlh annie dah wat.tq taw amek tag

wan nurul hezrina berkata...

nazrul-besh ker..huhu..kami tak kenal lama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in