Ke Hospital pead n Surgery

Pagi semua.arinie mummy pagi2 g amik appoiment kat hospital besar putrajaya

ianya berkaitan ngan proceeding nak cek benda alah kat belakang sofia nie.ekceli biji nie dr lahir ada dah cuma dah cek basic jer.katanya tak libat tulang belakang.Alhamdulillah..tadi g hsptl appoimnt pd 7/3/2012..harap Allah permudahkan urusan.

Di hsptl tadi terjumpa budak tomei2 dlm 4 bulan umur..cumil sangat=)tanya ibu dia apa mslhnya..rupanya bayi itu istemewa..tidak bleh mendengar..banyak lagi kes2 anak2 yang istemewa di hospital tadi..sangat mummy sebak n bersyukur dikurniakan anak2 sihat n sempurna..ibu2 itu sesungguhnya Allah tidak akan uji kalau "mereka tidak mampu"..semoga pahala2 mengiringi mereka amin.berat mata yang pandang berat lagi bahu yang pikul...masyaAllah..

Sofiakena gak jumpa paed n pakar bedah untuk tgk sama ada status benda nie..harap tiada yang seriuslah..

Si merah plak balik nursery semalam demam pulak.pns betul badan mlm tadi..risau.harap arinie g amik dia sihat2 saja.pagi tadi bangun mcm dah sejuk sikit kepalanya..
 mummy plak sakit kepala maigraine sbbnya mslh spek.kena tunggu ujung minggu baru bleh buat baru.

Rasa mcm penglihatan dah makin tak bape jelas.kabur.bila pandang pc mmg sakit ngap ngap.ianya menganggu tugas harian lah.
mmg spek nie dah lama so mmg kena tukar.dah bercalar balar laginie.nak tukar kat mana tak decide lagi sbb ujung mingunioe nak alik melaka..so tukar di melaka kot.

Memang tak tahan dok faced problem mata membawak ke kepala.nak berblogpun ke laut sbb terkenyit2 mata kabur,,sakit lagi pedih...nie go through slowly...

63 sumpah ako sayang korang:

Afne berkata...

moga urusan sofea dipermudahkan. haziq pn br baik demam. kesian msh batuk & flu.

ShimaSalleh berkata...

Hoh sama la aku pon kena tuaku spek gak dh 3thn lebih... sblm prgnt aqil lg n bwk ke afiq mana tak kabur mata hahaha.. tgok pc lama2 mmg siap la kepala pun berdonyut2! haih! SAMO LA KITO AhHH ;p

izan mama mia berkata...

hai nurul,
harap sofia xde apa2 yg serius...dulu,anak saudara izan ada gak jadi cam sofia tu...kena opret buang sbb makin membesar..tapi sekarang dah ok...
sakit kepala memang tensen...izan baru lepas telan panadol...ok sikit...hehe....

eB ezrin berkata...

eh knaper tuh dear?
update yer? risau plk...
tc.. hugs :)

LYAfrina berkata...

lya doakan moga semuanya bjln lncar yer..smoga xde apa2 y serius mnimpa sofea..insyallah...

siannya..merah demam lak yer?? moga cpt smbuh yer

ajumohit berkata...

memnag mudah tersentuh melihat anak2 istimewa, antara sedar dgn tak, airmata dah jatuh ke pipi

ajumohit berkata...

moga sofia and merah segera sembuh ye, sayang kamu berdua

Gen2Merah berkata...

harap semoga segalanya d permudahkan ya kak.. jaga kesihatan diri dan keluarga... betul, ramai lagi insan istimewa yang kita boleh saksikan di hospital sana kan.. bersykur kita..

Ros berkata...

Salam Wan nurul hezrina,

Harap tu tak dak apa lah yang serius kat belakang Sofia tu.....

Merah pun harap cepat sembuh la ya...Wan pun mesti jaga kesihatan baik2....semoga semuanya dilindungi Allah dalam keadaan baik2 ja...

Melati Qistyna's Mummy berkata...

Kalau ke hospital, mcm2 yg Akan Kita jumpa... Akak selalu bwk anak akak sbb eczema, Ada yg lg truk dr Dia, bersyukur sgt anak akak x berapa serius skang ni...

Mg dipermudahkan segalanya ye...

Kazman & Sue berkata...

kalau kita ke hospital memang kita selalu jumpa ada orang yang lebih teruk sakitnya dari apa yg kita alami... banyak2x bersabar...

Nad @ MamaZakwan berkata...

musim demam la skrg ni...
kami anak beranak pun tak sehat jugak

Pok Amai-Amai berkata...

Hrp Sofia ok. Jgn lupa update kisah k?

Awak pun jagelah diri baik2 k. Mommy kena kuat semangat. Klu mommy pun tak sihat, cian anak2 t (oops, bukan anak2 je tp bapaknye jugak...hahahah)
Mmg klu ade mslh spek, menangkap smpi ke kepala. Sy fhm sgt sbb sy pun specky!

Hehehe...

intan_blur berkata...

smoga ia nye bjalan lancar ye..
harap2 x memudaratkan ye wan..doa byk2..
ye..intan time ank intan masuk ward..sungguh menginsafkan intan..tgk ank2 kecil yg masuk tiub sane sini..sakit sane sini..yg x pnah kite lihat kan..time tuh memang sebak tgk dorang..
bsyukur kite x diberi ujian bgitu hebat..

alaaa.ksian wann xdpt tgk n3 intan..intan pun xtau ape masalahnye wan..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ berkata...

apa tu ye nurul? daging ke? harap2 boleh buang n takde sakit yg memudaratkan ye..aminnn

wan nurul hezrina berkata...

afne-zaman la nie kalau demam batuk n flu mmg cukup2 risau.yelah virus pelik pelik jer melanda

nanakimie berkata...

hope xda apa-apa la kan sis...moga sofia and kakaknya baik2 aje...

sis pun cepat2 tukar spek ye..nnt susah pulak nk buat keja..huhu...

wan nurul hezrina berkata...

shima-nama pun BFF kita nie chemot..aku mmglah kepala sakit..mmg harussss bulannie aku beli spek.

wan nurul hezrina berkata...

mama mia-tulah izan kata org kelate risa...tahlah harap takder yang serius.takott lak

wan nurul hezrina berkata...

eb-entahlah eb dr lahir lagi ada.nnt pas appoiment 7/3 nurul updated

wan nurul hezrina berkata...

lya-skangnie nak positifjer moga Allah sentiasa lindungi anak2 nurul.amin..lya jugak kay=)

wan nurul hezrina berkata...

aju-tulah mmg sedih muka comel.takper Allahtuh maha mengatahui..

wan nurul hezrina berkata...

ros-insyaallah semuanya akan berADA bwh lindungan Allah..amin amin..

wan ok jerk.cuma maigraine kuat sbb mslh spek.kena kasi tukar=)

wan nurul hezrina berkata...

gen2-btul dik.mmg hakak bersyukur sangat allah bg semuanya sempurna=)

wan nurul hezrina berkata...

melati-tulah tadi ada gak tau nampak mcm APE name sakit tuh curdle cap?alah yang berkerak atas kepala sampai muka.kesian.alhamdulillah sofia eczema masih terkawal.amin..

wan nurul hezrina berkata...

kazman-sesungguhnya haku mmg takleh jadik doktor atau jururawat atau yang mana berkait ngan sepital.hoho

wan nurul hezrina berkata...

nad-nnt makan ubat kay..tc

wan nurul hezrina berkata...

fara-aahlah fara kesian gak kat bapaknye..hikhik

mmg speky nie mcm rimaskan tp nak buat lagu mana.terimajerlah kekurangan dirinie=(

paperpun harus tukar spek n cek power semula

wan nurul hezrina berkata...

intan-takper daku ttp dtang ke blogmu.rasanya ada yang tak kena dengan yang daun2 berguguran2.nnt cek ngan blogger azni esok kay=)

wan nurul hezrina berkata...

rose-kata doktr daging terlebih.mmg keras mcm daging lah..kesian..mmg ada dr lahir

Ayen... berkata...

bila anak dh besar nanti boleh dibuang daging lebih tu kan.arap2 tiadalaa kesan sampingan lain...amin.

amiey lee berkata...

Semoga semua baik2 aja...risau tgk ..tc yer

MaryaYusof berkata...

Salam dear Wan,

Take care! Semoga si comel tak ape2... Bersyukur anak2 kite sihatkan wan... Akak ni tak boleh tgk budak kecik sakit etc, mesti teringat kat anak...

Mesti sakit berpinar2 mata ko... cepat tukar spek... kesian kat ko... akak tau mcmana rs pening tu bile power & spek dah xsesuai... xoxo for ur girls ye :)

fieda berkata...

tu la risau jgk kan nurul..takut mende tu makin lama makin besar plk..hrp sofia dan merah cepat sembuh ye..

Daddylicious berkata...

doakan yang baik2 buat kamu ...

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Harap tiada yg serius kat belakang sofea tu..Sian dia..harap dipermudahkan segalanye..& Moga merah cepat sembuh ye..

dhiera berkata...

menda dekat belakang sofea tu macam lembik-lembik ke?

dulu saya pun rabun, lepas tu pagi2 tengok pokok hari-hari, sekarang mata da ok dah~ hehe

wahida berkata...

aku pun dah lama tak tukar spek nok...kalau dah sampai pening sampai mcm tu sekali, mmg kena tukar dah tu...


semoga anak2 ko sihat selalu...

p/s: lama dah nak tanya, ko dapat dah bookmark crochet yg ko menang GA aku tu? sbb ko sorang tak de respon...huhu...

wahida berkata...

tak dpt lagi? alamak...kena tanya penganjur yg bg bookmark tu nampaknya...

anything, inform aku yer...

NM02 berkata...

naper tu???

IntaNBerliaN berkata...

nurul.. besar jugak bijik dkt blkang sofea yer... harap2 sofea sihat2 je.. xda apa2 masalah... kalau bab2 ank sakit ni mmg cukup risaulah.. ank org lain sakit tp kita pun dpt rasa sama.. yela, sbb kita pun ada anak kan...

moga sofea xda pe2 n mg merah cpt2 baik dr demam... n nurul nanti g tukar spek tau ujung minggu ni.. take care dear ;-)

aanie berkata...

la, nape la bengkak camtu.....harap2nya sofea xde apa-apa.....

tukar je la spek tu...aanie ni pun rasa nak kena tukar spek gak sb adam suka sgt tarik...patah riuk jadinya....huhu...

CheNamNam@CNN berkata...

alahai sicomel tuhhh..macam besar jugak bonjolan tuh,mudahan sofea dilindungi dari penyakit yang serius..harap takder aper yg nyakitkan sofea..eh ko baringkan sofea diyer takde sakit ker macam merengek menangis ker?

owhhh harap bonjolan tuh memang sekadar hiasan sajerk..sian sofea..

eh merah demam lagik?cecepat sembuh yer sayang..makan ubat tau..!!

yunk pakai contact lens lahh..terserlah sikit kechomelann...:P

wan nurul hezrina berkata...

ayen-tulah kata doctor klinik mcm2lah.katanya daging lebih.tapi kene gak rujuk paed n surgery nak tgk kot2 serius..

wan nurul hezrina berkata...

amy-tulah dr mula lahirkan dia risau jugak=(harap semua berjalan lncr

wan nurul hezrina berkata...

kak mar-tulah saje tunggu gaji.huhu..bleh tukar bulan nie=)

wan nurul hezrina berkata...

fieda-yelah makin besar nnt takut dilak tak selesa.kata org tua bila biji tuh besar jadik lenguh2

wan nurul hezrina berkata...

daddylicious-tq.amin amin

wan nurul hezrina berkata...

lily-merah dah ok sikit.dia penat sangat main tak enti2 kat sekolah(nursery)

tulah harap sofia baik2 jerk

wan nurul hezrina berkata...

dhiera-aah lembik2 tapi kadang bila dia sejuk jadik keras pulak..huhu takut gak nurul

wan nurul hezrina berkata...

wahida-aah aku nak kena tukar gak bulan nie..eh ttg booklet tuh aku kasik alamat kat kampung melaka.tapi tnya mak aku tak plak posmen kasi ape2 atas nama aku

wan nurul hezrina berkata...

NM02-ada lebihan lemak mcm bonjolan bijik kat belikat belakang..tu yang nak g appoiment ngan pakar kanak2 n bedah

wan nurul hezrina berkata...

ib-aah tq ina.harap anak2 sihat semua nak2 sofia.mcm2 sakit dia..harap dia oklah tak de apa2 bijik2..

mmg kena buatlah sbb tak tahan sik migraine jerk

wan nurul hezrina berkata...

aanie-bukan bengkak.mmg dah berbonjol cenggitu masa kuar2 dr perut.tapi tak plak doctr tulis n gtau aper mslahnya masa cek after giving birth arituh

wan nurul hezrina berkata...

cnn-ada gak haku tekan2 n berani plak tekan2 kat belakang dier2.dia tak nangespun cuma mengeliat geliat bila kena tekan..tapi dia tido mengangajerk bila telentang.tahlah tak tau kondisi sebenardia selagi tak tiba tarikh appoiment2

mamalieyna berkata...

harap2 takde yg serius..ok`

itulah bila tgk org lain diuji, rsa bersyukur sgt sbb kita tidak diuji lbh hebat lg, alhamdulillah syukur bila selamat je bersalin tgk anak sempurna fizikal dan mentalnya~

cantik la rumah honey ni, sweet jer...sejuk mata~ ^_^

mamaNoriz berkata...

betul tu, sesekala ke tempat mcm hospital ni mmg menginsafkan kan...

allah beri kite semua cukup dan sempurna...

Totie@Tomy berkata...

saya kalau sakit kepala terus berhenti mengadap komputer..harap sofia cumel sentiasa sihat dan dilindungi Allah..

anisalya berkata...

hopefully sofia ok2 je. mmg musim la sekarang. anak nombor dua br je nak recover demam. asal ptg je demam. panas sgt. mak bonda ni la risau sentiasa.

wan nurul hezrina berkata...

totie-tulah kadang keje mmg jenis hadap pc/lappy so bila sakit kepala kerjapun terbantut

wan nurul hezrina berkata...

anisalya-nak kata musim rasa setiap ari adajer dengar mbrlah kitalah rakan blog yang anak diserang demam.skangnie demamje mmg risau sbb virus dia sana sini.huhu

kayyana berkata...

nurul, aku dah lama tak singgah blog ko.. bz kemain lg aku sekarang ni. rasa nak pindah opis jerk.. tensen okeh.. erm.. ko jgnlah tensen tensen.. InsyaAllah.. sofea ok ok je tuh.. jgn rso k..

NzA berkata...

semoga segalanya dipermudahkan...InsyaAllah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in