Pengasuh Dera baby

Saja jenjalan ke blog2 tadi jumpa plak kes pengasuh di jay bee mendera budak2 yang dihantar di taska.

tahlah apa nak jadi dunia skang.setakat nie merah n sofia elok taska jaga n semoga Allah merahmati n melindungi anak2ku..

kata pemilik nursery tuh ada kegiatan sabotaj drp pengasuh?agak2 korang kenapa pengasuh tuh sabotaj?Gaknya tak dibayar gaji?kena marah?hati tak dijaga?
Baru2nie ada perjumpaan ibubapa dengan pihak nursery cendiakawan.kat putrajayanie jer ada 3 cawangan dah..

kami berbincang 2 hala bagi mendengar cadangan2 kami ibu dan bapa pelajar2 nursery.banyak yang dibentang n dibincangkan.n yang paling bagus cadangan2 n komen2 ibu bapa diterima baik pihak cendiakawan.
N ada statment pemilik(pn normah)kata "kalau ada sebarang ketidak puasan ibu bapa terus kepada penyelia yang dilantik n boleh marahpun terus pada dia.bleh jumpa n call"jgn terus marah pengasuh/cikgu2 sbb hati n perasaan diaorg Pn normah mmg kena jaga..

hah melalui statment2 kita fahami bahawa kenapa pemilik disabotaj?yang kat jayy bee nie mmg teruk.korang tengoklah sendiri.aku bagi link

tekan NIE.

Memang aku sebagai ibu yang hantar anak2 ke taska mmg hanginnn n panas ati jer nengok!tapi aku bersyukur anak2 setakatnie selamat di cendiakawan educare.harap2 Allah sentiasa melindungi n pengasuh menjaga dengan hati yang ikhlas..

46 sumpah ako sayang korang:

IeRA berkata...

Salam...

Bayangkan kalau ianya terjadi kat anak kita...teruk betul!!!

teratak hati berkata...

memang tak patut btol dera bdk kecik camtu..

IntaNBerliaN berkata...

dah trjah blog tu.. Ya allah siannya.. nak sabotaj pun jgnlah sampai buat kat ank2 kecik tu.. aduss,../

NzA berkata...

akak pn dh tgk dlm FB...rasa sakit hati n geram..kalau xpuas hati pn jgnlah insan kecil yg xbrdosa dijadikan mangsa...xbrhati perut betullh mrk nie......

Pok Amai-Amai berkata...

Ya Allah. Tak taulah nak kate ape. Apa yg sy igt cuma anak sy tu ha. Mmg tak seme budak senang dijaga. Ishh! Entahlah!

intan_blur berkata...

teruk tau dorang nih..
dorang ni muda lagi kot yg pengasuh2 tuh..sengal pun ia..adoiii...

Daddylicious berkata...

itu yg seram tu kan...

dela berkata...

kak pun dah tgok dlm FB.... mmg x patut la diorang buat begitu... kejam ..geram tgok..

CheNamNam@CNN berkata...

haku pon bengang betul tengok video tuhhhh..memang setan saper yang buat tuh..alamat tak berlakilah sampai ke tua..!!Kalau buat kat anak haku, haku saman jota-jota terus,tiada alasan sama sekali..!!!

yunk sofea camner?dah ke pakar belum?aper kes?

Totie@Tomy berkata...

paling gerqam tengok tampal tape kat mulut baby..kejam betul..taska mcm ni patotnya kena bungkus..tak berperi kemanusiaan langsung..mentang2lah baby tak tahu bercerita..tapi dia kena ingat Allah maha melihat...kat dunia dia lepas ar walaupun pihak berwajib menafikan perbuatannya..alamak panjang pulak..ni sbb geram sangat..

Fatin Mraz berkata...

ini yg saya risaukan..
skrg tgh berhenti sementara..nt nak sambg keje lik.. kna la hantar anak kat nursery..

mm..berat hati sungguh~

Prettywrite berkata...

mungkin orang yang buat tu jenis yang tak boleh tekanan kot kan..n mungkin juga ada masalah dengan pihak pengurusan taska tu sendiri kalau tak takkan dia kata kes sabotaj kan?tapi yg jadi mangsa budak2 yang tak berdosa..

WuMing berkata...

Macam-macam sekarang nii.. Nasib Baik isteri WuMing tak kerja... jaga anak saja...

kayyana berkata...

nurul, owner taska tu member aku punye kakak. die citer, pengasuh tu ada masalah disiplin. ske curi duit org, dan suke amek pampers budak lain untuk anak die. so owner tu berentikan die keje. die tak puas hati die buat la mcmtuh.. jahat kan? takde otak !

Qhaifa Nur berkata...

syukur sangat taska afnan/aeish tidak begitu, memang geram...

moga orang buat demikian dapat pembalasan...

ajumohit berkata...

mmg geram nurul, mmg tak berotak dan hati batu yang buat tu, semoga dia terima balsan setimpalnya geram sgt!!!

Kazman & Sue berkata...

walau apa jua alasan.... memang tak patut mendera kanak2x kecik....

Izan Ishak berkata...

geram sgt kes yg berlaku kat jb tu. kenapalah sanggup buat camtu kat anak2 tu semua kan.

Gen2Merah berkata...

saya pun sakit hati tengok video tu.. tergamak betul buat anak org macam tu.

Ros berkata...

Salam Wan,

Kalau betoi la apa yang depa buat kat budak2 tu...memang tak dak hati perut langsung lah....

kalau dah tak boleh nak jaga jangan lah dok mengaku boleh..buat naya budak2 tu ja.....

mamaNoriz berkata...

syukur taska anak sya boleh dipercayai...

tpi mmg kejam kan...sedih sgt!

MaryaYusof berkata...

Kes ni msuk kat surat khabarkan wan... Mmg tak patut, lg satu klau nak cari pengasuh biarlah yg elok2 ni budak2 20-22 thn mmglah baran... perangai xsenonoh...eii, geram jgk ni :)

wan nurul hezrina berkata...

iera-tulah pasal.mmglah nursery ada mslah ngan pengasuh.kita bukan kirakan,yang pnting anak selamat.patutnya bila nursery amik pebngasuh kena double coutionslah kan..

wan nurul hezrina berkata...

teratak hati-tulah mana leh dera sampai cenggitu=(budak kecik disaletep mulut n dibedung ketat2..gilos

wan nurul hezrina berkata...

ina-budak baru nak besar 20 n 22.kalau org buat kat anak dia esok2 mcm mana gaknya??

wan nurul hezrina berkata...

nza-btultuh kak.budak kacik apalah yang diaorg tahukan??kesian budak2

wan nurul hezrina berkata...

pok amai2-mmg.sayapun terbayangkan anak saya..huhu.sedey

wan nurul hezrina berkata...

intan-tapi ada gak org muda yang tak kawin n umur muda sangat lagi sayang kat baby.n kanak kanak=(sedih ada gak org hati keringnie

wan nurul hezrina berkata...

daddylicious-huh mmg seram!

wan nurul hezrina berkata...

dela-btul kak.mmg tepat perkataantuh.kejam!

wan nurul hezrina berkata...

cnn-sofia ok setaktnie.appoiment dia ke pakar bedah rabu nie..harap semuanya ok

wan nurul hezrina berkata...

totie-tulah mmg sayapun gerammmm..ekceli taska kena sabotaj ngan pengasuh.dia nak bentikan pengasuh2 so depapun balas dendamlah

wan nurul hezrina berkata...

fatin-tulah benti sementara duk layan anak jrkan?pastuh kena plaklah keja emula.mcm2 pikir..huhu..kene tawakal..

wan nurul hezrina berkata...

pretty-menurut kata sepupu mmg ada mslah antra owner n pengasuh.tuh yang pengasuh dendam n lepas pada budak2.katanya pengasuh nak kene berhenti oleh owner sbb selalu curik pempes n brg2 baby bwk ke rumah.tuh yang nak kena buang..pastu sebelum benti depa buat taikk mcm2.hangin aku nengok

wan nurul hezrina berkata...

wuming-tulah rasa nak jaga sendirik jer.tapi pk2 balik payah gak nak benti.huhuhu

wan nurul hezrina berkata...

kayyana-zalimmmmm..patut kene benti 24 jam.senang

wan nurul hezrina berkata...

qhaifa-btul tuh.taska merah n sofiapun sib baiklah okey=)

wan nurul hezrina berkata...

aju-biar Allah balas.n dengar kata org tangkapdah.biar masuk lokap lelama cket baru rasa

wan nurul hezrina berkata...

kazman-org tak berotak.mmg cenggitu.

wan nurul hezrina berkata...

izan-besok bila org buat kat anak2 dowg baru tahu!

wan nurul hezrina berkata...

gen2-mmg sakit hatiy...hangin masa dengar.sib tak jumpa pengasuh2.kalu tak dah ku basuh!

wan nurul hezrina berkata...

ros-dowg mmg nk balas dendam kt owner2

wan nurul hezrina berkata...

mamanoriz-tulah mmg syukurkan??mmg kalau bleh biarlah dapat yang elok2 nursery n dapat pengasuh yang ikhlas n sayang kat budak2 kecik

wan nurul hezrina berkata...

kak mar-akak tau tak..mmg kan putrajayanie wan nengok pengasuk rata2nya umur mcm2.muda belia lagi..huhu

mama rifQy berkata...

takut nak bayang kan? kite pon tak brani nak bace kisah tuh anjang2..takut..sedeh sume ade

fieda berkata...

menci tau...sakit ati dgn mak bapak anak plk yg jadi mangsa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in