oilatum product for eczema n other product for eczema

Rasanya nak try krim yang untuk itchy skin n yang sesuai tuk budak2 eczema yang namanya Oilatum

Nie gunakan masa mandi kot.tgk kat blog LIZA
Katanya kena campur ngan air kalau nak sapu tapi bukan waktu mandi.
harga dalam RM27

Nie jadi sabunlah..eczema takleh pakai sabun yang berbuih nnt lagi teruk jadinya
harga dalam RM23

Nie mcm pelembablah.boleh sapu bila lepas mandi atau bila2 masa tgk sofia kalau kering kulitnya kena sapulah..

dulu nurul guna produc cetaphill tapi rasa nak try oilatum plak sbb skang guna cethapill mcm still kering kulitnya..weekend nie g melaka lagi n senin cuti untuk g semula ke pakar kulit sbb nampak mcm timbul semula eczema dia..


Juga tertarik nak guna satu produknie tapi mmg mahai gak setnyer.ada jual di beberapa jer farmasi.

MooGoo
Move Away Eczema


Mummy dapat nie dr satu blog yang satu keluarga kena eczema.nnt korang leh terjah ek.Bayak gak info ECZEMA yang mummy kaut kat sana

Harga satu set dalam RM180++ rasanya.ada kat beberapajer farmasi yang terpilih jerk.(semua nama farmasi ada dalam link kat atas yang mummy bagi)

*so produknie juga akan mummy try.nak try oilatum dulu kot*mcm cethapill mummy guna sampai licin(abess)baru leh rumuskan sofia sesuai atau tak=)









34 sumpah ako sayang korang:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ berkata...

cethapil tu ok tak? ade org suggest aritu..tapi tak terbeli2 lagisbb aishah excema tak kronik sgt..

Melati Qistyna's Mummy berkata...

Anak akak mmg guna oilatum, tp sabun Ada yg ketul instead of gel....

ShimaSalleh berkata...

hihi xpe try satu2.. Camne ngan benjol kat blkg sopia tuh? nti update k

IntaNBerliaN berkata...

ooo makin timbul smula ek ekzema sofea.. siannya.. mesti tergaru2..

alisha ni xtau lah ekzema ke bkn sbb g checkup bulanan dkt klinik, dorg kata bkn..

alisha xda bintik2 pun.. cuma tergaru2.. tp xtau nape sbb dkt bdn xda nampak apa2.. tu yg heran tergaru2 pasai apa..

Pok Amai-Amai berkata...

Awak..produk2 tu seme bebas steroid eh?

LYAfrina berkata...

byk gak pilihan produk utk ekzema di psarankan.. sblum ni.. lya mmg x pnah tau apa2 prouk utk ekzema... baca kat sini..tau la serba sikit.. moga usha nurul untuk sofea mbuahkan hasil & moga sofea cpt2 sembuh yer

wan nurul hezrina berkata...

rose-dulu masa pakai ok sofia cuma taklah terus ilang merah dia.n kulit taklah licinpun.cuma garu2 kuranglah.tapi makinlama ruam n gatal timbul balik.tuh try lain plak

wan nurul hezrina berkata...

melati-ok ker anak akak guna oilatum?ada sabun ketul ek?mmg nak trylah.elok ek?

wan nurul hezrina berkata...

shima-benjol2 ada jerlah cantik2 duk belakang die.hehe..7.3 baru g appoiment.n bleh dengar apa kata doktor

wan nurul hezrina berkata...

fara-erm tak tahu lah cuma moo n goo tuh mmg ada tulis no steroid.yang cethapill n oilatum not sure lah

Nida berkata...

makan kena jaga betul2 utk anak2 yg ada ekzema ni..

Kazman & Sue berkata...

wah... macam2x kan set jagaan untuk anak2x... semua ibubapa nak buat yg terbaik...

wahida berkata...

nok, nnt bg alamat lg sekali nok...bg alamat ofis ke...sbb akak penganjur tu pun kata, dia pelik kenapa alamat ko pendek sgt ari tu...tapi dia dah pos tau...nnt dia nak pos yg lain...

nnt ko komen kat komen box aku yer...

mintak maaf atas segala kesulitan...

dhiera berkata...

oo..yang ni sabun berubat la kan kire ye?

ajumohit berkata...

kalau tgk kat insuran member tu, eczema ini adalah penyakit paling mahal sekali kos nya kan nurul, moga si sofia segera sihat eczemanya...

Liza berkata...

Oilatum ni mmg ada yg soap bar tp bg Liza susah nak guna masa mandi sbb licin. Guna gel lebih senang kot. Oilatum emolient (atas sekali tu) Liza pakai lps mandi skang ni. Xpayah lap dah. Terus apply. Dia macam air. Bila camput air warna dia jadi keruh.

Wan, kena follow up Melaka ker skang ni? P klinik yg ari tu ek?

aanie berkata...

sebamed nurul dah try? sebamed pun ok...wangi..hehe...
ada sabun gel yg doktor bg tu busuk gile...x tahan bau....hehe..nak yg wangi je, bila nak baik...:)

kayyana berkata...

xpe nurul.. usaha tangga kejayaan kan

wan nurul hezrina berkata...

lya-oklah bolehlah amek info cket2 kan lya.masa merah dulupun nurul tak berapa tahu sangat eczema nie..

wan nurul hezrina berkata...

nida-betul2 kak mmg btul2 setuju..mmg makanan penyebab jugak alahan nie.sebolehnya nurul kaji dulu sebelum makan paper

wan nurul hezrina berkata...

kazman-mmg nak buat yang terbaik.test n error.hehe

wan nurul hezrina berkata...

wahida-k aku g terus comment blog ko..sori nok aii baru masuk kerja arinie

wan nurul hezrina berkata...

dhiera-aah sabun berubat boleh

wan nurul hezrina berkata...

aju-hehe tak tgklk kat insuran..agaknyalah=)tapi mmg mcm2 cuba banyak gak kos

wan nurul hezrina berkata...

liza-ada nurul jawab kat komen blog liza kay=)mmg skang dah tak g klinik 2.g klinik pakar kulit subra plak.n mmg try guna oilatum + krim sabamed

wan nurul hezrina berkata...

aanie-mmg dah try weekend lepas..oklah mmg wangi.n mmg nampak ok plak.tapi sabun guna oilatum

wan nurul hezrina berkata...

yana-usaha jer beb n tawakal.harap dipermudahkan

MaryaYusof berkata...

Baguslah ko bg info mcm ni... kami sekeluarga mmg kulit sensitif... Nnt bolehlah cuba2 produk ni...ada beberapa yg pernah akak jumpa di farmasi tp belum pernah cuba :)

eB ezrin berkata...

betol2 mujarab eh? nk cuber gaks la. tq :)

Prettywrite berkata...

nak usha jugak tengok sebab kulit yna pun jadik kring2 jer skang..hoho ssh hati..

NzA berkata...

moga sofia temui penawar yg serasi utk penyakitnya.....insyaAllah...

wan nurul hezrina berkata...

kak mar-boleh try2 kan?akupun cuba2 gak mana yang sesuai

wan nurul hezrina berkata...

eb-lain org lain penerimaannya.eb try dululah.lagipun eb mmg lama kena dahkan eczema?

wan nurul hezrina berkata...

nza-insyaallah.asalkan dapat mengawal eczema dia dah cukup.makanpun mmg kena kawal=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in