isra' mikraj...selamat hari lahir..

Cepatnya masa berlalu..dah harinie dah ahad..alhamdulillah minggunie berakhir dengan baik sekali..terima kasi Allah..esok ke opis dah..harap semua berjalan lancar di ofis..

ada kontroversi ngan ketua kerani sbb masa 2minggu sebelumnie ada kerja tertunggak di dalam laci dan ada beberapa cek yang tak settle.dah msg ketua kerani kata ada satu batch rasanya dlm drawer.jumaat baru lepasnie setelah 2 minggu baru dia message kata "kenapa tak beritahu ada 3 batch cek2?"manalah nurul tahu yang diapun silap cariklah semua laci..kita dlm keadaan sakit dan separuh sedar manalah nak ingat.bukan sengaja nak simpan cek..kalaulah sakit hanya demam biasa ok datang settle kerja tapi nie dah berjangkit..agak payahlah..

sepatutnya tugas seorang ketua kerani menyelia..so dia kena tgklah semua laci..ada 3 laci jer takkan tak mampu carik..sampai ke pengatahuan boss.tapi nurul tak mahu kalut2lah bukat sifat nurul..just relex n jawab dengan tenang kalau boss tanya..

eh berbalik ttg usra' mikraj...sebenarnya harinie hari jadi anak sulung nurul.si mek merah..harapan semoga dia terus membesar dengan sihat dah cergas=)teringat memula melahirkan dia..lepas balik bershopping di giant kena hantar adik ipar ke KLIA..so jam 12 malam teringin sangat nak makan MCd..so g makan 2 bijik burger terus..mmg laparrrr yang amat2..pelik jugak sbb sepanjang 9 bulan mmg tak selera makan.mabuk dr awal sampai 9 bulan.org naek berat tapi nurul turun banyak kilo..haha slim melim masa2..tapi malam2 hubbypun pelik napelah nurul berselera..

masa alik rumah di putrajaya dah jam 1 pagi..nak tido tak boleh..hubby lak dah baring dah nak lelap dah..tetiba nurul nak buang air kecilll jer..tak benti2 buang..rupanya ketuban dah pecah..relex2 dulu n malu nak ke hosptl sbb nnt doktr kata awak just buang air keciljer bukan bersalin..haha so tunggu..

jam3 pagi baru g..n berbual2 ngan hubby sambil ketawa.siap nurse marah sbb banyak guna tenaga katanya..last2 dok tido jap n kul 6.15 start sakit sangat..kul7.15 pagi isra' mikraj mek merah kuar..kuat suara dia nanges..masa teran2 banyak kali gak.yelah baru 1st time..rasa tak geti sampai hubby kata nampak kepala dia kuar n hubby kata teran yang terannnnn!tapi nurul tak pandai terann..hehe sampai hubby geram n ketuk kepala nurul ngan tangan dia,..tapi taklah kuatpun..hikhik..pastu terusss bleh teran!

 
 sekarang sudah 3 tahun dah dia..makin banyak tanya..hikhik..selamat hari jadi=)mummy sayang merah...i luv u laling=)

26 sumpah ako sayang korang:

LYAfrina berkata...

xpelah nurul.. setiap masalah ada pyelesaiannya kan..

wah..dh 3 thn merah..selamat hari lahir buat merah..lya doakan moga merah dikurniakan ksihatan y baik2 serta mbesar bagaikan juara n berjaya d dunia n akhirat.. amin

~Sweet Honesty~ berkata...

makin comell merah..byk tnya soalan pelik2 la tuh..hihi

Aju Mohit berkata...

Happy birthday merah, moga pjg umur n murah rezeki ye, semoga menjadi insan berjaya dunia akhirat

izan mama mia berkata...

hepy besday..merah...wah dh pandai melatam..anak dara nih...

Si Matatajam berkata...

Hepi besday ye merah syg...

9n0L4 berkata...

hehe. comel jer kene ketuk kepale time meneran tu. ;)

Chic Na berkata...

mcm best je dgr citer nurul nak bersalin. happy je mcm tak sakit. hihi.. sekejap je kan da besor cik merah tu. :)

Azfa Bt Hj Baharudin berkata...

siannye...klu aku mesti dah hangen kot...xperlah org sakit....mcm ne nurul..plan kiter..aku weekend depan xbley ada family day!!!hr keje boley kot...lps balik..boley ker????

eB berkata...

g2 citernyer. sweet :)
hepi besday merah :)

Arina Shamsul berkata...

alololo.anak mummy dah 3 tahun ye..happy birthday sayang ...jadi anak yang solehah tau,,muah!ngeeee..


syabas dear ...:) sebab dapat melahirkan dan besarkan anak dengan penuh kasih sayang :)

Deqla manjew berkata...

amboi2.. baru 3 tahun dah melaram kalah mamanya...hihi...hepi befday to meyah... :)

Nyue berkata...

comel nye dia dgn cermin mata tuuu...sweet gitu..

Wanieys berkata...

hepy besday merah...comel jer dia...mummy mesti jenuh menjawab dgn merah kan hihihi

Huda berkata...

happy birthday maira :) dah 3 thn dah dia yer :)

Cik Nur berkata...

selamat ulangtahun kelahiran merah.. :) comelnya dia.. :)

Miss BaNu berkata...

happy besday merah..comelnyer die...

dyabunga berkata...

happy birthday merah..cute je..

Nida berkata...

Happy besday Merah..

Kak Nida suka tengok anak-anak Nurul... gebu-gebu semuanya..:)

lelamaisara berkata...

sabar je la nurul...

ape pon selamat hari jadi nurul...
bergaya sungguh si merah tu ek...comei...

N.Aima K berkata...

happy birthday

N.Aima K berkata...

happy birthday

IntaNBerliaN berkata...

merah yang come lote.. happy belated bzday sayang..:-)

moga membesar sbgai ank yg solehah...

*saya dah prgnant 5 bulan :-)

teratak hati berkata...

Happy belated birthday merah..kenangan first time brsalin mmg pling tk dpt dlupakn...

CheNamNam berkata...

owhh menantu haku dah cukup tiga tahunn ehh...

selamat hari lahir sayanggggg...!!
terus membesar dengan sihat dan menjadi anak yang hebat dan solehah ok.

Semoga merah menjadi kakak yang terbaik untuk sofia,dirahmati dunia dan akhirat.

ingat sayang jangan curang ngan abg danial tauu...wakakakakk..

Si Matatajam berkata...

Amboi bergayanya merah..siap berspek lagi..comelnya anak nurul ni...Mummynya pun comel mesti la anaknya pun comel...

kinara kinatara berkata...

comel..cuby:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in