lipstik

Assalamualaikum sumer...sejuk toll kat opis nie..tak tahan dibueknyer..sampai bibirpun kering..

last weekend g carik pelembab bibir sbb kering dan pecah.dah lah banyak abeskan masa dia opis yang sejuk bawah paras beku..hahaha..
so jumpa satu kedai jamu kat shopping mall giant.so singgah n tertarik dengan lipstik dr D herbs

Sila abaikan kurita ku dibelakang lipstik itu..hikhik..nie namanya "lipstik collagen D'Herbs"
setelah beberapa hari pakai mmg adalah perubahan.mmg sesuai untuk kelembapan bibir yang baik..
hargapun ok ok jer 25.00...

mummy jenis payah nak bermake up cuma bedak n lipstik dah cukup.tapi skang sik berjaga mlm mata jadi tak cantik..so kena guna eye liner..memula mmg pakai liquid sbb senang sangat nak cuci..tapi masa g kedai2 jumpa eye liner arab D'Herb..warnanya pekat dan halal..boleh bawa solat tu yang penting..harga plak tak mahal cuma 15.90 kalau tak silap..tapi tak beli lagi..nntlah nak beli sbb mudah boleh bawa solat..

kalau dulu just pakai pencuci muka jer...skang sbb kering kene g carik pelembab,scrub muka dan kena jaga cket2 dah kot..hikhik..mmg payahla nak make up2 mmg tak selesa..lebih santai  biasa2 jer tanpa make up tapi suka tgk org lain make up=)

59 sumpah ako sayang korang:

IntaNBerliaN berkata...

ooo lipstick ni.. lya pun ada guna kan.. dia pun kata elok ;-)

Dieyna berkata...

kalau duk dalam aircond. kulit pun kering.. huhu

Deqla manjew berkata...

amboi smpt snap kat opis..hihi..dah siap sedia ke hari ni odit dalaman 5S? hihi..kiter pun suka tgk org mekap..tp nk mekap cantik2 x pndai..just mekap mana tau je la..tp kalo dtg opis mmg x mekap..malas..hihi...bibir deqla jarang kering..kiter pakai lipstic avon je..huhuhu..

p/s : hari tu bkn x nk tegor..ingtkan senyum pas tu nk tegor tp x smpt la..nurul kalut jew nk pegi..hihihi

Mrs Velentine berkata...

samalah kita..tak suka nak make up yg heavy..

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Kazen hubby pakai lipstik ni..dia kata mmg bagus...nnt nak cuba lah...

Wanieys berkata...

bibir kering mmg kn selalu pakai pelembap bibir tambah duk seharian dalam air cond lagi la kan hihi

Nyue berkata...

nyue pon xsuka pakai makeup !

Kesuma Angsana berkata...

sya jenis x leh bubuh lipstik abis tumbuh jerawat keliling bibir nnti x tau kenapa. baik lipstik mahal r yg murah sama je hehe

wahida berkata...

aku pun sama...susah nak mekap..kalau gi ofis, pakai bedak dan lipstik jer...

bibir aku pun cepat kering...tapi aku tak beli2 lagi pelembap bibir...huhu...

lelamaisara berkata...

sekarang pon saye guna lipstick tu..ok la...bibir tak kering..:)

mama aryan berkata...

best la opis sejuk..kat opis nih ntah nape xder aircon guna kipas je nih..
saya pun sama,guna lipgloss ngan bedak je,nak make up x reti..

~Sweet Honesty~ berkata...

same la..bab2 mekap ne mmg sengal sket..sweety pn kalo g mana2, pakai lipbalm jek n eyeliner..nk cri jugak la lipstick kolagen ne..

fieda berkata...

mula2 dapat tau lipstik ni dari Lya la...eh..kalau mmg elok nak beli jugak la..

Huda berkata...

huda pakai lipice je :)

Si Matatajam berkata...

Nak try beli gak la... Cam best ja tgk iklan kat majalah mingguan wanita tu...

Yumida berkata...

tringin nak nengok eyeliner arab tu sis..sllu bc komen kt fb..byk kasi pandangan positif
wah...so collagen..hehe

Masha Meisters berkata...

Masha g keje xpakai pape pun...kita keje aircond tapi xdok opis la...huhu
2 yang mals nak pakai lipstik2...hehe

ShimaSalleh berkata...

Aku dok umah xyah gatai nk makeup hahaha.. Kang wak jo kate angin kus-kus dah dtg hihihihi

Ok la tu janji berbaloi beli kan..

are_lin@yu berkata...

ayu dah lama tak bli alat mekap..hehe..lipstik pun xabs2 pakai lg..huhu

Chic Na berkata...

mcm best je lipstik ngn eyeliner d herbs tu. cik na pun xsuka make up. bedak & pelembap bibir dh cukup. ;)

Arina Shamsul berkata...

saya tak guna lipstik dear..apatah lagi nak make-up just pakai sunblock dan bedak je,lepas tu oles lips glose sikit kat bibir..cukup..hehehe.

kadang2 terfikir juga nak mekap,tapi bila fikir solat,nak kena bersihkan lagi..emmm..terus jadi malas..hehe

Arina Shamsul berkata...

oh dear..saya nak tanya apa benda sebelah kiri ni?dah menutupi sebahagian template dan entri kamu ni dear..nak baca entri kamu pun susah..huhu..

iklan ke apa tu..saya tak tahu,sebab saya nampak just putih je,takde gambar apa pun..hukhuk.takleh alihkan ke dear?sekarang saya buka blog kamu guna laptop,tapi stil menganggu,apatah lagi jika saya buka guna i pad..mmg separuh tertutup template kamu dear..myb kalau skrin besar tak berapa menganggu sangat kot.ngeee..

maaf dear,just nak gitau je,sebab boleh menyukarkan orang lain baca entri kamu..sebelum ni takde kan?hukhuk.


jangan kecik hati ye yang..hehehe

izan mama mia berkata...

nanti nak carilah lipstik tu...ramai yg kata ok..mesti cuba ni..saya pun suka tgk org mekap tapi sendiri mekap tak pandi n nmpak kelakar jer...saya lipstik mmg wajib sejak dr zaman sekolah sbb muka saya jenis pucat...

LYAfrina berkata...

hehe.. lya mmg pguna lipstik d herb tu.. dh pakai y ke-3 skarang.. bibir pon kemerahan j skarang..

n celak arab tu pon..mmg lya pakai.. xyah tekan kuat2..elok je melekat n mudah ditanggalkan

dyabunga berkata...

ingtkan beli lipstik dpt patong sotong tu..hahah

Liza berkata...

Best ek? Lip Liza pun selalu pecah2. Kulit jenis kering... Ok gak ek harga dia...

N.Aima K berkata...

nak juga lip balm ni..

Aju Mohit berkata...

Wahh byk tgk blogger update lipstick ni, msti best pakai ni kan nurul

wan nurul hezrina berkata...

@IntaNBerliaN

AAH MEMULA TAHU KEWUJUDAN LIPSTIKNIE DRP LYA..SUDAH TERGODA DENGAN TESTIMONI DR LYA=)

wan nurul hezrina berkata...

@Dieyna

btul2 kak yana..mmg skang kering nak2 aircond mmg tahap gaban sejuk.bawah paras beku.hihi

wan nurul hezrina berkata...

@Deqla manjew

aah ari2 rasanya mmg kalut sbb kaunter..g carik makan cepat2..hikhik..sedia dah audit dalaman 5 s tuh..suka ngan slogan 5s 5thun 5bintang..hikhik

wan nurul hezrina berkata...

@Mrs Velentine

bila heavy mcm menakutkan=)

wan nurul hezrina berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInA

aah lily trylah..nurul pakai mmg puas hati..hargapun mampulah nak beli

wan nurul hezrina berkata...

@Wanieys

aahlah wani.mmg bibir makin kering

wan nurul hezrina berkata...

@Nyue

samalah kita..mmg rimas rasa melekit lekit

wan nurul hezrina berkata...

@Kesuma Angsana

tumbuh jerawat..adeh sakit2..mcm2 pakai pelembab jerlah supaya tak kering bbr

wan nurul hezrina berkata...

@wahida

tulah kalau bibir kering sakit plak rasa pedih2..

wan nurul hezrina berkata...

@lelamaisara

rincu nie rasa lembabkan?bila pakai more to kelembapan tapi bila dah mkn n lama2 bibir mmg nampak merah

wan nurul hezrina berkata...

@mama aryan

takdok air cond.mmglah besh ada aircond tapi sejuknyer melampau sangat..huhu sakit tulang sendi

wan nurul hezrina berkata...

@~Sweet Honesty~

dulu nurul mmg payahlah nak pakai eyeliner n lipstik.skang 2 tuh wajib pakai=)

wan nurul hezrina berkata...

@fieda

nurul berkenan sbb tau dr lya jugak.huhu..dah pakai mmg terbaik hasilnya

wan nurul hezrina berkata...

@Huda

lipice pun ok gak=)

wan nurul hezrina berkata...

@Si Matatajam

aah g lah beli sbb memanapun ada lipstiknie

wan nurul hezrina berkata...

@Yumida

so collagen.hikhik.mmg suka sangat terbaik

wan nurul hezrina berkata...

@Masha Meisters

natural beauty=)

wan nurul hezrina berkata...

@ShimaSalleh

hikhik nnt wak jo lagi terpegun=)

wan nurul hezrina berkata...

@are_lin@yu

takper jimat cket wit..huhu

wan nurul hezrina berkata...

@Arina Shamsul

tulah kalau solat mmg sbb tuh nurulpun tak suka makeup jadi lambar bersiap

wan nurul hezrina berkata...

@Arina Shamsul

isyykkk tak kecik atipun..apa ek ada belah kiri blog??seram lak daku dengar..huhu tagk kat pc kengkawan lain idaklah ada pulak..mmg tak ada edit pape pun..mcm mana nak solve ek??

wan nurul hezrina berkata...

@izan mama mia

nurul dulu lipstikpun mls pakai..tapi skang kena sbb kering..lebih suka pd lembapan2 jer

wan nurul hezrina berkata...

@LYAfrina

yahoo aii dah beli u..dr testimoni lyalah nurul nak try

wan nurul hezrina berkata...

@dyabunga

wahh prompsiii promosii..hikhik sabojerlah den!

wan nurul hezrina berkata...

@Liza

aah ok harga dia blehlah carik kat mana2 kedai kecantikan.kedai jamuker...mmg 2jer harganya

wan nurul hezrina berkata...

@N.Aima K

hehe g jer memana kedai kecantikan atau kedai jamu..adojer lipstiknie

wan nurul hezrina berkata...

@Aju Mohit

aahlah aju.trylah pakai=)

9n0L4 berkata...

takleh nak abaikan patung kurita tuuuuu. comel. hehe.

wan nurul hezrina berkata...

@9n0L4

haha glamer patung kurita skejap

teratak hati berkata...

Ok ke lipstik tu..dh lma tk brlipstik..keluar pn mls nk pkai
.

Yana Libra berkata...

dah 2 org gsf promote lipstik ni..cam menarik je..bibir saya pun skalu kering & pecah2 la...huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in