Dasyat sungguh dasyatt..


Assalammualaikum Wbk..



Korang semua ada tak gadget nie tak?
Samsung Note..
Memang canggih gilakan..??
Mummy takderpun..rasa gak nak beli tapi poket tak membenarkan..hehe baik simpan duit tok sekolah anak..So pada yang mampu tak salah nak pakai..hehe

Nie nak cerita kisah kat lif pagi tadi..
Dok kalut2 siap2 kan merah n sofia pagi2..
So lepas siap semua mcm biasalah tunggu kat lif nak turun bangunan yang kami duduk2..
rumah kuarters (hehe tak mampu beli umah laie)

So umah kami tingkat 11
turun sampai tingkat 9 ada orang masuk..Seorang nenek lingkungan 70++ rasanya,sama seorang mak mcm mummy nie dan seorang anak perempuannya usia lingkungan 5 tahun..
anak dia dok terhangguk anguk kepala n kusyuk tgk smart phone kat tangan dia..

Paling mummy terkejut kepala hanguk2 dan mulut sambil menyanyi2 tapi apapun tak paham sbb dia nyanyi bahasa korea gitu..so mummy pun busy body jengah2 kat smart phone nampak sekumpulan wanita dewasa menari tunggang langgang..rupanya "k-pop"..for sure orang korea yang nyanyi tuh..namapun k- pop
dalam hati mummy berkata perghhh dasyat budaknie bleh hafal lagu kay pop bahasa jepun wokeyy..dasyat penangan artis luarkan sampai minda kanak2 kecil pun dibasuh dengan lagu2 yang cenggitu..

Pastu sampai tingkat bawah sekali dia benti
pastu nenek dia yang lingkungan 70++ tanya
"baby..kenapa baby tak download gangnam style?"
Waaa gila kentang nenek nie.Pitam mak dengar..hahaha...Aku ingat dia nak kata kenapa tak download doa2ker,mari mengajiker,mari membacaker??dia boleh tanya plak nape tak download Gangnam Style??Apakah??

Macam mana nak tafsirkan dunia sekarang ek?
masing2 ibu anak ayah nenek...semuanya mmg teror teknologi zaman 2012..dasyatttt sungguh!!

So tak mo tanya pendapat mummy sebab saje jer nak tanya korang nyer pendapat?apa pendapat korang tentang ibu,anak n nenek tadi?hehehe..saja borak2 jernie tak kata gadget tuh tak bagus dan tak salahkan sesiapa tapi tulah nak cakap zaman sekarangkan...hehe semuanya canggih manggih..nenek tadipun bukan nenek2 yang zaman kuno punye..gangnam stylepun nenek2 tau..gaknya mcm mana aksi dia bila menari aksi gangnam style2?hahahahah


35 sumpah ako sayang korang:

Mrs Velentine berkata...

kak MV tergelak baca entry ni..gangnam style yea..hahaha

Deqla manjew berkata...

hahahaa... deqla sendiri pun x upload tau gangnam style tu tau..haihh..bebudak sekng jadi cam tu pun sbb didikan yg salah! huhu

faraherda.razalan berkata...

Peh! Nenek moden. Ni klu aydin dok cite psl gangnam style kat neneknya, satu hapa pun tatau ni. Hahahaah!

mamavogue berkata...

Aduiyai.. Baru je cite psl pengaruh gangnam style ni.. Macam nak pensan mamavogue tgk Hakim beraksi walaupun mamavogue sendiri tak penah tengok/tunjuk kat dia!

Zaman serba canggih, otak dan pemikiran pun dah makin canggih..huu. Konon nyer mengikut aliran semasa la tu..

ShimaSalleh berkata...

Adehhhh tu la teknologi oh teknologi... Baru smlm aku post ttg ni hihihi.. Gangnam style pon aku tak pernah tgok camne gaya rupanya.. dgn kata lain tak koser aku nak taip kat youtube tuh! hihihi

Masa kita jumpa hrtu telinga ku ok lagi. Mgu ni baru rasa lebih sakit lagi.. Skrg tgh letak ubat mmg pokak sebelah la.. hujan turun pon aku lampiii sikit nak dengar hukhukhuk

Cho Zila berkata...

susah nak cakap.. lain orang lain pandangannyer.. cam keluarga akak konservatif sikit, keluarga mertua agak moden... banyak bezanyer. itu baru dua keluarga, tu sebab susah nak kata... cuma ingatan ke diri sendiri janganlah sampai orang pandang kita yang bukan2 yerk...

are_lin@yu berkata...

hahaha lawak benar senang sangat kita terpengaruh tapi gtau btl ayu skli pn xtgk lg org korea tu nari cmna gangnam style nth rsa tau2 gtu ja dh ckp kot..klu nk tau lbh psl ilmu yg bg manfaat ok la ;-)

nanieybarnieylurviey berkata...

fuhh.. xthu la nk ckp apa.. tp teruk la nenek da tua mcm tu tpi masih fikirkan benda2 mcm tu.. shud be ajar la cucu tu.. ada jgk yg jenis mcm tu..

jdi parent zmn skang makin mencabar. senang je benda2 mcm ni masuk n meresap dlm jiwa kanak2. kecik2 da didedahkan ngn benda mcm ni. Ibu bapa pun kdg terlalu mudah nk kasik anak itu ini. nk ikut trend la. anak org lain pakai gadget mahal nk jgk anak die pakai gadget tu. Up to date benda yg elok tak pe jgk. Tpi skg byk benda yg x elok.

Cik Nur berkata...

hadoi..nenek pun minat gangnam style..!sabo je la..

zaman skarang ni kan, makin canggih oo..! kanak2 terdedah dgn byk benda, kalau tak pantau...rosak la...huhuhu

pagi tadi, nur lalu depan sekolah kanak2 istimewa... kebetul diorg rehat...

dekat bawah poko, sekumpulan pelajar tgh tgk sorg ni duk menari gangnam stlye..adeh..tersenyum sorg2 nur bawa keta..

cepat betul menda2 mcm ni pgaruh minda budak2 kan...

izan mama mia berkata...

aduh...tak menahan betol..hihihi...teknologi lah tu..ikut tren...pada saya,..tak banggalah kalau mia dok tergedik2 tgk video tak senonoh camtu sbb nak ddk anak biar dr kecik...biar ketinggalan tren terkini dari terpaksa undur cari kesilapan di masa depan anak kita...hihihi..tu pendapat sayalah....org lain mungkin lebih berbeza...

9n0L4 berkata...

huhuhuhuhu. bkn stkt gile kentang ni, siap kuar sume ubi kayu, ubi keledek lah. :)

Karukord Jagau's berkata...

hehehe tak nk ckp la macam mana..?

payah zaman skrng ni. dunia dh maju...

eB berkata...

aed hari2 beroppa gagnam. berkali2 lak tuh. eB yg jemu dgr. :-/

jaakechik berkata...

henpon canggih manggih skang ni, xsempat kita org meskin ni nak ikot..huhu... tp pengaruh gangnam tu mmg terlalu kuat kot... sgt popular.... besar kecik tua muda semua terikut nak lompat2 cm tu...adeh..punah2x..

LYAfrina berkata...

huh..dasyatnyer.... smpai nenek2 pon tahu... bagi lya..teknologi tu bagus sgt2..tp y x bagusnyer kalo lalai dgn teknologi.. klo nk gnakan teknologi u anak2 pon, tunjuk y baik2... byk u-tube utk belajar kt internet..

Chic Na berkata...

patutla cucu dia mcm tu. nenek siap bagi moral support lagi. huhu.. dunia dah terbalik. :)

Daddy Ziyyad berkata...

hahahahaha...punyalah kuat penangan Gangnam Style tu kan..sampai nenek 70an pun tahu..

Bagi saya, mungkin nenek tu suka bergurau dgn cucu nya..Mungkin juga nenek tu ada ajar cucu nya mengaji, membaca...Dengar lagu menerusi tablet/smartfon, sekadar hiburan..So, bagi saya, tak salah..asalkan tahu limit nya..

Beli la Note2..Terbaik..:P

dya bunga berkata...

dya hanya mampu geleng kepala je..

Si Matatajam berkata...

Tu baru opah gangnam style.. Ha ha.. Isk2 donia donia..

Cik Aini berkata...

perghhh dashattt wooo
zmn skrg kan..kdg2 yg tua lg up to date dr kita..ai pun x download lagu tu..rs mcm x sesuai je.huhu

mmg gile pnya kentang nih :)

Khairun Solehah berkata...

fuh,terer budak2 skng ni. nenek pun tak ketinggalan.. haha

mamalieyna berkata...

alamak... komen dh td, ilang ke..huu~

*tak terbayang camno nenek boleh tanya soalan camtu, dasyat betul penangan teknologi skrg, pengaruhi semua golongan peringkat umur..huu~

*bagus teknologi tp kalau dah terover cmni..alahai.... sedey plak..hu~ :(

Dhiera nadhirah berkata...

gangnam style pun saya tak pernah tengok. gile betul nenek tu~

Nyue berkata...

pergh pelik2 btul zmn skang ni kan....xmampu nk kata apa2 dh...maju dh kan..

Mieya Atiera berkata...

pergh, gila lah. Nenek tu pon layan gangnam style o.0

ibu MZW @ farah idayu berkata...

hahahaha...nenek pun minat gangnam laa...tepuk dahi saya baca..kahkahkah...

Che Rosliza Che mat berkata...

memang dahsyat nenek tue...huhuhu

adianiez AIDA berkata...

note?! idaman aida tu :-)
mampu tu mampu, tapi... mcm bukan keperluan. so, tak beli kot...

Marya Yusof berkata...

Wan,

Akak kat sini pakai hp cap ayam jek... sebabnya... bahaya pakai hp canggih2 ler kat sini... teringin tunggu baik Msia dulu kot :p

Stylolah nenek tu! kekekekek :)

fieda berkata...

uii..mcm2 la dgn zaman skrg ni..nenek pun nk bergangnam ye...gadget tu mmg canggih la kan..2 ribu lebih tu..kita yg dh ada anak ni elok simpan duit utk anak2 jer la.

lelamaisara berkata...

tak de pon gadget mcm tu..tak mampu..hehehhe

erm...sekarang nenek2 pon nak berhibur gak..hahhaha...dunia dunia....

shuhadaothman berkata...

speechless kak. hahaha. nenek tu yg xtahan tu ^^

IntaNBerliaN berkata...

biar betoi... rs mcm terkejut plak nurul gtau nenek tu ckp camtu...

xtau nak ckp camne dah jika nenek yg tua tu pun blh kata gtu... ingat ke nak tegur cucu..

kinara kinatara berkata...

nauzubillah himinzaliq..mintak simpang dari anak2 kina nanti...:)

apelah macam 2 nanti anak besar salahkan anak pulak...
xpatut..

Arina Shamsul berkata...

seriusly saya tak tahu rentak tarian tu camna dear. malas nak ambik tahu.


huhuhuhu..kadang2 sedih tengok masyarat kita zaman sekarang ni,cepat sangat terpengaruh dengan budaya dan fesyen dari luar tanpa penapisan.

yang lagi sedihnya sanggup mengetepikan soal agama semata2 nak kelihatan moden dan style.terutama bahagian penampilan..


didikan anak2 itu semuanya bermula dari rumah,dan orang tua adalah cermin kepada anak2.baik didikan orang tuanya baiklah hasilnya, jika sebaliknya..maka berlakulah sebaliknya..hmmm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in