Khasiat Habbatus Sauda..Kaitan dengan susu ibu



Sudah 1 tahun 4 bulan menyusu sofia..Sekarang susu mummy tak semeriah dulu tapi masih mencukupi untuk sofia maisarah.
cuma mummy cari2 kalau ada jalan lain bagi melancarkan semula susu ibu..

Dalam 2 hari kebelakangan ini mummy ambil makanan ikut sunnah iaitu HABATSSAUDA + MADU + CUKA KURMA.
Alhamdulillah menapakkan hasil untuk tubuh badan mummy..paling ketara susu badan bertambah banyak dan lancar.Sekarang nie sofia kuat menyusu direct.bila tak lancar pengeluaran susu terasa pedih bila kering dia sedut..hehe.bukan tak da susu cuma mengambil masa nak isi semula..

So kesan makanan diatas susu cepat dihasilkan.pengeluarannya lancar dan ada pertambahan.malam tadi sofia hanya 3x menyusu dan sangat kenyang=)Hubby mummy yang beli semua tuh sbb dia minat makanan tambahan ikut sunnah..so mummy google tgk khasiat habatussauda yang lain2..rupanya banyak sungguh khasiat dan kelebihannya..

Rasanya kalau abah mummy ambil habatussauda+madu pun ok jugak.ingat nak belilah untuk dia..semoga membantu dalam menyembuhkan penyakit athma,buah pinggang dia..
"
''
''
Kalau nak tahu boleh klik 








35 sumpah ako sayang korang:

ShimaSalleh berkata...

ku pon minum serbuk habbatussauda mcm serbuk kopi tu.. campur madu kdg2 hihihi

lelamaisara berkata...

ioh..banyak khsiatnye...:)

Cho Zila berkata...

baru teringat2 nak cuba habatus sauda bukan untuk susuler sajalah .. khasiatnyer boleh tahan..

Mrs Velentine berkata...

wah mcm menarik jer...nnt usha

Mrs Velentine berkata...

wani kalau hari keja tak full BF tapi mlm mmg dia full...weeekend pun mcm tue juga...dia buat susu ibu ni mcm minum air kosong

Cik Nur berkata...

habatussauda penawar segala penyakit, kecuali mati..

betapa hebatnya habatussauda..

are_lin@yu berkata...

wahh bagus produk ni..;-)

Sherwieyna Muzzawer berkata...

bestnya produk ni, lepas bersalin nanti nak cubalah. sebab yg anak pertama tu i tak berjaya myusukan dia sampai setahun. insyaALLAH yang anak kedua ni nak capai target pula mcm awak..heeee

Liza berkata...

Bestnya Hezrina dpt menyusukan Sofia lg. Alhamdulillah... Habatussauda byk khasiat dia cuma Liza ja yg xpernah try.

mama aryan berkata...

banyak khasiatnya kan..cantik lak tgk bunganya tu

mamalieyna berkata...

thanks for sharing, banyak khasiatnya tu..

Karukord Jagau's berkata...

saya x pernah lg minum habatusauda ni

dya bunga berkata...

bgus jugk produk ni

◕ Kawaii D Y S H A ◕ berkata...

memg bnyak khasiat habbatussauda.. insyallah akan cuba

izan mama mia berkata...

elok untuk ibu2 menyusu ni,...xsempat nak try..dah tak nak beranak dah..hihi

kinara kinatara berkata...

ahah lah kak..habatussauda mang banyak khasiat..:)

Chic Na berkata...

cuba lah. habbattus sauda mmg bagus. cikna pun makan.

pasal coklat tu kan, kalau nak letak gambar2 kartun boleh tp tak sesuai mcm coklat yg mimi order tu sbb coklat tu kecik. kalau coklat oreo baru sesuai. tu la nurul xde fb. susah nak tunjuk contoh. hihi..

Chic Na berkata...

nurul pm cikna dulu k. kat link ni.
https://www.facebook.com/cikna.chocolate

Deqla manjew berkata...

kalo sebut pasal madu ni mmg byk khasiatnya...

CikNana berkata...

mama kami selalu minum habatusauda

nanakimie berkata...

betul tu sis,byk khasiat,mak nana amalkan HB,nana try rasa rasa berangin gitu:)

Nyue berkata...

bnyak gak khasiatnya ..huhu

9n0L4 berkata...

setiap mknn sunnah ni mmg sudah pasti byk kelebihan nya. :)

Aimi Syahirah berkata...

Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html

PinkUmmi berkata...

Habbatus Sauda memg byk khasit

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wani pn penah dgr habattussauda ni byk kelebihan dia

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

singgah ptg nurul..jgn tensi2 k..berat nek banyak ht senang xper hihihi

jaakechik berkata...

bgus laa dpt bagi susu ibu sepenuhnya... jaa pulak tpksa campur, dulu masa bsalinkan fikri susu kurg, huhu...

Si Matatajam berkata...

Memang banyak betoi khasiat habatus sauda ni...

Cik Aini berkata...

mmg mcm2 khasiat habattus sauda ni.ai pun tahu sbb fmly mkn yg keluaran HPA pnya :)

Che Rosliza Che mat berkata...

banyak khasiatnya...thank info..

fieda berkata...

thnks sharing..

shuhadaothman berkata...

habbatussauda mmg elok kan. shu pon ad bce kt blog someone pasal kebaikan ni :)

shuhadaothman berkata...

habbatussauda mmg elok kan. shu pon ad bce kt blog someone pasal kebaikan ni :)

IntaNBerliaN berkata...

sy mkn ms prgnant aritu.. ni nak g tel hubb la jap, suh bwk balik habbatus sauda tu dkt chemor.. hihii sbb tertinggal dkt sg petani, lupa nak bwk... nsb baca entry n :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in