Sabarjerlah..

Semalam masa gunakan tandas di opis
ada yang sedikit menguji kesabaran daku pagi2..
dengan perut yang sakit masuk tandas ingatkan dapatlah terus menunaikan hajat yang tertunggak..
rupa rupanya eiii "manalah pulak datang kesan tapak kasut kat toilet bowl nie"

Nak tak nak terpaksa ku tahan dr melepas dulu..
toilet-toilet lain satu cangkung memang lama dah tak guna sejak bersalin.yang satu lagi pula ada orang melepas juga..toilet cangkung tak biasalah guna..biasa toilet duduk lagi.
So cepat2 bersihkan tempat yang nak duduk2..

So mmg dah ada yang tepek iklan mcm pic kat atas nuh..Peliklah orang yang tak faham bahasa nie.masih nak mencangkuk di tandas duduk.Kan ke ada tandas cangkung di hujung toilet.Jadi gunalahkan?kan?nie tak masuk tandas duduk tapi cangkung plak..eii sabarjelah..Baik tak payah tepek pesanan penaja tuh..Siap ada kaler2 lagi pesanan2 takkanlah dia tak amik tahu?Tak tahulah nak kelasifikasikan apa orang cenggini.Kalau anak mummy si merah yang umur 3tahun 4bulan tuh pun tahu bila masuk toilet duduk dia otomatik akan duduk bukan cangkung..

Kepada sesiapa yang berkenaan tuh harapnya bacalah entri mummynie n ubahlah perangai..nescaya yang punya kerjanie bukalah budak2 tak matang (sebab tapak kasut/selipar tu bersais 5 keatas) so sila disiplin dalam menggunakan tandas.silalah ikut aturan dan pesanan penaja2.kesian pada org lain yang sama2 gunakan tandas duduk nie.sangat tak sesuai dik nonnnn..

"silalah hormati pengguna lain"



45 sumpah ako sayang korang:

Yana Libra berkata...

adoi..sabar jelah ye kak..kalau geli pun, letak je lah tisu banyak2 sebelum duduk, kan? huhu~

mamavogue berkata...

Betul tu.. Geram bila ada yg tak reti bahasa. Lagi satu kes buang tisu dalam mangkuk toilet..!! Padahal tong kat tepi dia je..huu

CikNana berkata...

mun aku pun memang meradang tu kak..he

Cik Nur berkata...

adeh..sabo jelah..!
berani ek diorg cangkung atas tu..!
tak takut roboh ke, ade kes atu roboh..terbelah paha..!
mmg ngeri tgk...

kinara kinatara berkata...

stuju sesangat kak..:)


penah alami..

Deqla manjew berkata...

owh guna tandas dudok gak ke? sma la kiter...bkn pe, lengoh la kan tandas cangkong opis ni..kalo tandas awam better cangkong sbb biase la x bersih...huhu..ish..ape la pegi cangkung lak kat tandas dudok..bahaya tau..skali jatuh rabak!!

Khairun Solehah berkata...

haha,sabau je lah.. dia tak reti baca tu =P

are_lin@yu berkata...

ada jugak cmni kn..sllu gk ayu trkena gini..huhu

Nyue berkata...

mmg boleh hangin satu badan kalu ad pengguna cm tu...sabar je la akak..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

dia xfaham konsep tu nurul ekekekeke

Mieya Atiera berkata...

Sabar je lah kan.

Chic Na berkata...

mencabar keimanan betul kalau kena mcm ni. pentingkan diri sendiri kot. nasib baik nurul penyabar orgnya.

Karukord Jagau's berkata...

kikikii sapa la yg dok cangkung tu ye....kesian pengguna lain :)

Tihara berkata...

as salam..

bahaya kan cakung atas tandas duduk ni..kalau runtuh jamban tu tak kenaya kaki dan betis..ambik pengajaran taw si tukang cankung..aiyoo

~didiey~ berkata...

susah bila org xda sivik nie kak...pastu xreti jaga kebersihan..dah buat tu,cucilah blk..huhu

faraherda.razalan berkata...

Yarabbi! Awak! Sy pn geram dgn sikap pengguna yg pentingkan diri sendiri. Mencangkung atas mangkuk duduk? Aduhai! Kang tgh2 berhajat tu, klu jatuh tersembam...tak ke naya?

Salina@IbuAqil berkata...

Hadoiiii!!
Cukup menyampah kalo bertembung ngn keadaan gini..
Rasa nak sumpah seranah jer..
Sabau jer lah sis..
Happy weekend & TC yer!! ;)
Sorry dear lama x menyinggah sini.. ;D

wan nurul hezrina berkata...

@Yana Libra

mmang kena bersihkan yanga sbb dengan basah lagi kotor tapak kasut lagi..so mmg akk cuci n lap semula..tak selera nak duduk

wan nurul hezrina berkata...

@mamavogue

tuh satu hal lagi..mmg takder sivik nyer orang

wan nurul hezrina berkata...

@CikNana

tu lah pasai.dahlah nak terbuang sangat2 dah..

wan nurul hezrina berkata...

@Khairun Solehah

tulah pasai punyalah cantik pesanan penaja tuh tak get2 gaknya nak duduk..kalau yepun bersihkan lah dulu takler kena sumpah..huhu

wan nurul hezrina berkata...

@Mieya Atiera

tulah mcm tajuk entry2

Kesuma Angsana berkata...

mmg avoid tandas jenis ni kalau di public toilet hehehe

wan nurul hezrina berkata...

@Karukord Jagau's

sib jamban2 tak pecah kalau tak dahh org takleh guna

wan nurul hezrina berkata...

@Tihara

siap2 boleh koyak punggung dia kak..yang paling teruk kalau jamban2 rosak kan dah susah org lain nak guna??huhu

wan nurul hezrina berkata...

@~didiey~

aah betul tuh dah buek cucilah balik takler kita tahu dia mencangkung kat tandas duduk.huhu

ShimaSalleh berkata...

Haih! kalo tetiba dia cangkung atas tu dan dan jatuh bedebuk kat bawah dah dapat malu... kotor lagi, bau lagi adoiiii.... Selalu jumpa camni kat soping kompleks

rozssalovepink berkata...

hmm....sya x suka duduk ats nie lar..geli...sy suka yg x ada mangkuk huhu

shuhadaothman berkata...

alahai..sabar je lah..tak pasal2 org lain yg kena. sape yg buat cpt ngaku! huhu

jaakechik berkata...

memang ada jenis yg gini, biasa kalo kat hypermarket laa... hrmm..mcm2 ragam org!

faiq berkata...

hehe..yg paling pntg mcm mne gayanye...sblm meninggalkn tandas..kena basuh dahulu semuanye.. :)

C'Jai berkata...

ish.. bahaya tau mencangkung atas mangkuk tandas ni... dulu pernah terjadikan..mangkuk tandas pecah , seramik dia cedera parahkan seorang gadis..ngeri akak tengok tau..

Si Matatajam berkata...

Ha ha Sabaq ja la..sampai camtu sekali..

Che Rosliza Che mat berkata...

ada jugak orang camtu...pernah jugak cr masuk toilet...ada tapak kaki...

mamalieyna berkata...

huu.sabar jerlah kan..

eina pun selesa toilet duduk je skrg, lepas2x bersalin normal anak ke2 ni..hee~

nik ros berkata...

ade gak org mcm tu.bahaya kot duk cangkung kat tandas yg sepatutnya duduk.huhu

IntaNBerliaN berkata...

tu yg sy xsk guna tandas duduk tu.. kalu dkt umah sendiri baru guna..

nanieybarnieylurviey berkata...

uishhh.. bahaya betul.. kang buat nye toilet tu xdpt tmpung berat cedera plak.. Grrr...

p/s: akak nnti nani amik new banner tu.. :)

mama aryan berkata...

akak pun tak suka kalu kena mcm nih..kat opis ni pun sama juga,bole pulak pegi mencangkung atas toilet duduk nih..bahaya tu

dya bunga berkata...

mmg geram sgt bila org tak phm bahasa.. tandas duduk tu bkn blh tampung berat kalau cangkung atas tu..

nanakimie berkata...

nana xpandai guna yg duduk,selalu masuk toilet cangkung je:)

PinkUmmi berkata...

dh mencangkung xreti nk bersihkn...sbr jela...

sama mcm sy sejak lpas bersalin dh xbese gune tndas cangkung

lelamaisara berkata...

hahah..dibuatnye jatuh tak ke kaki masuk ke dalam..haru jee.e...

Cik Aini berkata...

hrmm bab ni kalo..mmg hangin lah selalu..kalo dh nk naik mencangkung ats tu bek lah masuk toilet yg cangkuk kan..sj mnyusahkan org lain..xmo pikir org lain pun nk guna jugakk..haaa kan dah emo.haish ter emo la plak sbb selalu jugak jd mcm ni.hehehe

fieda berkata...

mmg sakit ati kalau nmpk mcm ni..selalu kena kat tandas awam la..terus rasa terbantut nk membuang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in