dugaan

salam semua..
arinie ku kerah jugak g kerja.esok lusa ikutkan sofia masuk ward buat ct scan yang tertangguh minggu lepas.
alhamdulillah dia dah tak demam..

tapi dugaan lain lak timbul
Mek Merah kena chicken pox..
huhu kesiah dia.penuh satu badan n terjerit2 pedih bila sapu lotion calamine yang doctr bagi..
besar2 lak bijik2 nyer..

yang paling merisaukan takut berjangkit kat sofia yang masih kecil..dahlah lately eczema dia naik sbb cuaca yang amat2 panas.mummy try carikkan baju kapas yang betul2 selesa n serap peluh untuk sofia..
merahlak takmo pakai baju sbb bila berpeluh mmg sangat gatal biji2 tuh.

paling tak tahan tgk dalam mulut sampai bibir jadi tebal n bengkak sama mcm citer kungfu hustle yang kene geget ngan ular bibir dia..huhu
minggunie mmg takleh hantar nursery n papa cuti seminggu.
semuanya mummy rasa berjangkit di nursery sbb ada lagi 2 org yang kena...sabar2 nak wat camner biasalah anak2 nak membesar adajer ujian.

tapi mslah cuti jadi isunyalah..kalau seminggu tak baik kena pk mcm mana plak nak cuti.bukannya leh dapat mc pun lelama..huhu..mmg akan berjangkit ker kat sofia?kalau merah leh hantar alik kampung tapi kalau sofia yang ngah nyusu badan agak sukar disitu...

buntu sekejap.wink wink

28 sumpah ako sayang korang:

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nurul...syiannya merah & sofia...masa kecik ni mmg mcm2 penyakit dtg,semoga Nurul sabar ya.
Semoga ada keputusan yg trbaik dibuat demi kesihatan anak2 trsayang.

Pok Amai-Amai berkata...

Tak pe....elok kene ms skg nie. T dah besar, tak terseksa kite nak ngadap. Ye tak? Heheheheh...

CheNamNam berkata...

hermmm haku rase memang berjangkit lah wei nanti kat sofea..kerapkan menetek sofia kasi diyer antibodi kuat sikit...:)

nanti ko carikan daun bambu..lenyek daun bambu tuh ambik air diyer dan bubuhkan dengan bedak sejuk..selalu sapukan kat badan merah..nanti merah rase sejuk sikit sebab cp tuh panas dan gatal..Merah tak selesa tuh sebab akan rasa miang kann...bila letak bedak sejuk tuh kurang sikit miang diyer..sikit jerk lah..:P

org tua-tua kater waktu kena cp takleh kasi ubat demam or ubat klinik(makan) takut terbantut pengeluaran cp tuh...taktaulah betul ker tak tapi haku rase betul kot...jadi pepandai ko lah yer..

hermmm kesian menantu haku..better hantar merah balik kg kot...boleh mak kau jaga n kasi full attention sikit sebab Merah mesti meragam punya..gatal,miang,panas dan tak selesa lahh..alahaii sian merah..:(

cepat sihat yer sayanggg.....!!!

intan_blur berkata...

sbr ye wan..dugaan dr Allah utk dgr kite memohon doa kepadanye..
ank intan pun cuti semalm2..mcm2 hal yg belaku..

aanie berkata...

dugaan betul...

diorg hantar anak ke nursery gak ke bila anak dia kena chicken pox? x psl2 jangkit kat org...huhu...

semoga merah cepat sembuh....

Daddy Ziyyad berkata...

sofia tu dah terdedah pada virus chicken pox, sebab tinggal serumah. So, berdoa lah semoga dia tak kena jangkitan. Isi serumah yg tak pernah kena jangkitan, mmg tinggi risk nak kena

Gen2Merah berkata...

alala cian... kita yang besar2 ni kalau kena ciken pox pun dah menderita, yang si kanak2 lagi laa... hadapi semua dengan senyuman ya kak

Cik Nur berkata...

kesiannyer..! kata org , kalau kena chiken pop, kena pantang mkn.. jgn mkn mknanan yg bminyak.

~Sweet Honesty~ berkata...

Tahniah.. selamat datang ke group GFS..(^_^)

Moga anak akak cepat sembuh yea..

Mrs | Mr. AniK berkata...

i pollow......

poloow me back..

Si Matatajam berkata...

Semoga cepat sembuh anak awak ye... 1st terjah sini. Hope lps ni lagi kerap terjah coz dah join GSF

@ deqla manjew berkata...

alahai..keciknye donia!! keje kat bpp rupanya! slame ni x prasan! haha... welkem to da club GSF anjuran mama arina...

Nad @ MamaZakwanNayli berkata...

moga cepat sembuh sofia n merah!
dugaan..
byk2 kan bersabar
Allah takkan menduga kalu lebih dr yg kite mampu tahan..
sabar byk2 k!

LYAfrina berkata...

byk2 bersabar ye nurul.. sesungguhnya ujiah alah tu tnda dia sygkn kt..

izan mama mia berkata...

ala..ciannyer..dmm lak..cepat sembuh yer cayang...ish rasa dah macam anak izaan lak ...sory nurul...comel sgt ank nurul nie...

harap semuanya berjalan dgn lancar yer

mamalieyna berkata...

aduhai..hrp cepat2 la baik.. anak2 kalau tak sihat, merisaukan kita..lg susah kalau kita ni bekerja, cuti lah problemnye kan..kalau ada yg fhm ok jgk, kalau dpt bos yg tak brpa nak faham..susah jgk tu.. anak dh dua, hrp2 tak la berasmbung berjgkit dgn sofea plk..mkn pnjg cutinya nnti...

get well soon anak2..

Chic Na berkata...

dari grup GSF. welcome to the club. salam perkenalan. keep in touch k. :)

Arina Shamsul berkata...

alahai kesianya..

saya faham perasaan dan kerisauan kamu dear..

banyak bersabar ye..

sama2 kita doakan kesihatan anak2 kamu supaya cepat sembuh ye dear :) amin~

isabelle berkata...

insyaAllah berkat doa dan kesabaran u, cepat la sembuh tu nanti.
aminnn

wahida berkata...

alahai siannya kat bebudak tu...
bykkan sabar ye nok...

semoga cepat sembuh...

IntaNBerliaN berkata...

Ya Allah Ya Tuhanku.. banyaaknya dugaan nurul.. asyik skt je ank2 nurul ni.. saya pun jd susah hati..

apa2 pun sy tetap dioakan mg mereka berdua cpt2 sembuh.. moga sofea xda pe2 yg merisaukan...

jaga diri yer nurul..

Cik Aini Lavender's berkata...

kesiannya mek merah kena chicken pox..hopefully mereka cepat sembuh ye..
buat mummy nya..sabar byk2 ye..ni suma dugaan,masa ni lah ank2 sgt memerlukan mummynya d sisi :)

ShimaSalleh berkata...

Aduhai mmg dugaan betul
Tp kecil2 dh kena bagus juga kan. Tp risiko sofia nk kena pun ada juga. Harap2 la klu nk kena biar lepas buat ctscan. Biasa bila merah nak sembuh tu baru la adik berjangkit...
Bersabar ye. BUdak2 nk besar tuh

Myra Jay berkata...

Ala siannye.. Moga cepat sembuh k, takut gak jangkit kat si kecik tu kan..

lelamaisara berkata...

alahai kecian nye...dugaan betul kan..kalu dengan anak2 ni mak mesti paling risau...

Kazman / Sue berkata...

ha'ah memang boleh jangkit... baju masa basuh jangan campur dgn yg lain... tak pe... semua tu ujian yg mesti dilalui dengan tabah...

Yana Libra berkata...

selamat datang ke GSF jugak ye :)
moga anak-anak akak baik2 aje :)






p/s:blog saya cam takde je dalam list GSF tu..huhu~~ jeles :p

9n0L4 berkata...

kesian nye. patutlah senyap je kat GSF. anak saket rupenye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in