CARA BASUH KELAMBU MODEN





So pada yang beli dengan mummy kat sini ada guide untuk korang cara basuh kelambu kay..
yelah dah guna lama dan pulak mesti berhabuk n kalau anak2 tido takut plak habuk tuh bagi kesan tak elok pulak
So kat bawah ada cara mcm mana nak basuh..

PERTAMA

Korang yang dah beli mesti tahukan cara lipat kelambu?
Kelambu-kelambu yang mummy jual semuanya ada guide tuk lipat..Sememangnya dr supplier lagi ada sediakan kertas kecil untuk cara lipat menjadi bentuk BULATAN.

so bila dah lipat cara pertama basuhan adalah.



Korang lipat jadi bentuk bulatan macam nie ok..

lepas itu korang boleh memulakan langkah membasuh


bukak airlah untuk cuci di dalam bath tub ataupun baldi yang besar


Masukkan bahan pencuci kain.Nak letak pewangi sikitpun boleh=)


rendamkan dalam air sabun seketika.Dalam 15 minit gitu


Pastuh buang air rendaman tadi,bilas n biarkan kejap dalam tab mandi baru angkat.Turunkan air yang ada kat kelambu dahulu


Pastuh jemurlah di jemuran kain tuh..jemur ketika sedang terik matahari..
Mudah kering insyaallah..
Bagi yang duduk di pangsapuri/apartment juga boleh kering.Anginkan ada sebab net kelambu memang mudah kering yer u olz...


Di entri yang akan datang mummy akan tunjukkan bagaimana "NAK BUAT"kalau kelambu ada "TERKOYAK"..

So korang bleh tgklah guide mummynie kay=)
selamat membeli di sini dan selamat menggunakan kelambu..
pada yang belum cuba kelambu moden nie silakan cuba beli kay..Jangan takut beli ngan mummy sebab dah ramai beli n insyaallah kami berikan yang terbaik..Insyaallah..




So sesiapa nak beli STOCK PALING LATEST
SILA KLIK


Semua info berkaitan kelambu modern ada disana..
Terima kasih kerana sudi berkunjung dan membeli di sini=)

8 sumpah ako sayang korang:

syawalsimpsons berkata...

ooo gitooo caranyer

Che Rosliza Che Mat berkata...

Senang jugak basuhnya hihihi tq info...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak..
tq for sharing..berguna jgk ni..manelah tau kut nnti nk try guna kelambu moden

Si Matatajam berkata...

Owh camtu rupanya...bleh tak tunjukkan cara nak lipat sampai jadi Bulat tu sb kertas guide dah hilang la..

Deqla Manjew berkata...

sape2 ada kelambu moden ni sila la basuh dgn cara camni..jgn main tgkp muat jek.. kohkoh...

Izan Ishak berkata...

info yg bagus ni.. senang je basuhnya ye. dan kena bsuh time cuaca panas utk cepat kering.

jaakechik berkata...

nice tips kak... tengkiu sharing!

9n0L4 berkata...

wah. tadi care lipat. ni care basuh pulak ye. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in