Mari-mari mewarna bersama saya




Jumaat yang lepas opis ada mengadakan satu pertandingan mewarna kanak2..
Ianya dibahagikan kepada 3 kategori
kategori A-4 sehingga 6 tahun
kategori B-7 hingga 9 tahun
dan
Kategori C-10 hingga 12 tahun..

kalau tak silap yang  kategori C kena melukis tema 1 malaysia kot..tahlah tak pasti sbb tahu kategori A sahaja sebab mek merah kategori A (4tahun)hehehe

Tak banyaklah gambar sempat ambil sbb tak sedar betri H/P abesss.lupa nak charge..So terpaksalah ambik pic seadanya sahaja..

sorry camera h.p jer pun..hehe
nie lah merah masa hari pertandingan..relex jer dia..
tapi sik tgk kalerjer..
pertandingan nie guna caryon colour so dia tak bape reti nak guna.
"Caryon Buncho"

tulah gambar yang dia kena kaler.
mummy tak sempatlah nak ambil lain2 gambar.hanya sedikit ajer.ipad pun lupa nak bawak
hari tuh paginya ada banyakkk kerja so tengahari jam 2.00 ambil merah kat nursery tuh yang semuanya lupa.
Lupa bawak kamera atau ipad..

Beratus penyertaan sebenarnya..
Hari tuh ada 9 buah basikal sebagai hadiah pemenang setiap kategori 3 pemenang..

Dengan bangganya merah tak memenangi satupun beskal tuh.hehehe..
Alah merah,takpe mummy taudah merah mcm mana..
so mummy bawak sebab nak merah enjoy..tentang basikal takper kalau idak menang=)

So niejerlah gambar2nya
ada clown tapi tak ambil lak gambar
dia buat magic n bagi belon jer..

tentang gambar yang merah kaler2pun mummy tak sempat ambil gambar..huhu
dia kaler muka orang warna BIRU wokeh..hahaha
pastu mummy tanya
"kenapa kaler warna biru muka dia kak yah?"
dia bleh plak jawab
"tercekik biji durian"
bukan apa hubby pernah kata kat dia jangan kemam biji durian dlm mulut...nant tercekik muka jadi BIRU..hahahaha
so dia simpan dalam kotak sereblum dia kata2 itu..huhu

So enjoylah sepanjang pertandingan tuh..
harap opis adakan lagi banyak xtvt yang macam nie.sangat enjoy..

*Pstttt..yang menang pertandingan ada seorang ibu anak ada 3 orang..sepasang kembar..memang keduanya menang kategory 4 tahun..so bawak 2 biji basikal n menang lagi untuk anak kategori B ker C tak ingat..so ketiga anak dia menang...memang keluarga seni sungguh*

19 sumpah ako sayang korang:

Sally Samsaiman berkata...

eh, ingat akak yg masuk tadi...hehehe

Deqla Manjew berkata...

kan best kalo kanak2 tu x ksh.. ank buah pun bole..mmg deqla bawak dah ank buah...hihihi... steady jek merah...takpela tak dpt beskal..suh je mama belikan..hahahha...

lelamaisara berkata...

tak pe la kan yang penting enjoy kan nurul....alesya belum mahir lagi mewarna kalu tak teringgin jugak suh die masuk pertandingan..heheh


* nurul kawan sya tu lepas oprate je terus meninggal...
die dah lemah kot dah dua hari kena tahan kat wad tapi jalan buka 3 cm je....

syawalsimpsons berkata...

nampak lain muka merah pakai tudung

Mrs Velentine berkata...

wah jawapan merah buat mv tersenyum

izan mama mia berkata...

xper merah,..next year cuba lg yer

Chic Na berkata...

warna jangan tak warna. hehe..

mama lieyna berkata...

Merah 4 thn dh diberi pendedahan join aktiviti gini, best kan... tak menang takpe, janji bercampur dgn org n ramai kwn.. :-).. risau je arif eina 4thn gak, tp hidupnya cuma dgn pengasuh jer.. next year baru nk start tadika..herm..

Waa untungnya kakak tu, semua anak dia dpt..

Cik Nur™ berkata...

tak menang pun takpe..janji happykan merah.. :)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ berkata...

xpe la xda rezeki..

Izan Ishak berkata...

comel tgk mek merah pakai tudung gitu. takpe... join suka2 kan. dan besar sikit nanti mesti boleh join dan ada peluang nak menang juga.

kelakar je dia kata muka biru sbb tercekik biji durian...hahahha...

Tihara berkata...

yang penting hepi kan :)

Liza berkata...

wah, bestnya dpt 3 adiah. kena asah bkt anak mewrna nih. haha.

LYAfrina berkata...

xpe la nurul..asalkan dah dedahkan merah dgn xtvt ni.. biar je dia mewarna ikut imiginasi dia...

Si Matatajam berkata...

Tak menahan dengaq jawapan merah tu...pandai dia menjawab tu..ha ha ha

Kesuma Angsana berkata...

kalau anak2 KA mmg minat ni.. done nuffnang yek

9n0L4 berkata...

wahhhh. untung la yg menang besor tu. hehe. free dpt basikal ye.

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak..
seronok tgk aktiviti mcm ni..
xpe merah.. lenkali blh cuba lg..

mama aryan berkata...

seronok juga bg anak2 join aktiviti mcm ni kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in