rupanya dia suka ngan kueh tiaw...

selamat pagi nak ke tengahari semua..baru sempat nak updated sb terlau bz ngan cek2 yang tak clear..jenuh nak meng"clearkannya"skang nie baru berkesempatan nulis entri..

mek merah skangnie berumur 1 tahun 9bulan so memang perkembangan amat memberangsangkan nak2 dia pun dah duk nursery skang..so far oklah nursery bawah umah tuh=)cendekiawan educare..cumanya mahai gak dr segi kos belajar..tapi aper yang dia belajar,makan ker aper mmg tak tahu sb tak g nengok..
skangnie susah nak makan nasik..makan lauk jer.mcm kalau ikan(fish) dia gtau nak fish.mkn sayur berkuahpun tanpa nasi..n adlah satu malam papa gorengkan dia kueh tiaw with prawn..wahhh sangat berselera dia makan sampai tak berbunyi mulut tuh..








n semuanya LICIN tau..banyak dia makan n papa sangat hepi sb dia yang masak=)sebenarnya malam sebelumnie mummy dah masak kueh tiaw.tapi nie papa masak lagi sbb tgk dia suka makan
cumanya skangnie takmau masak yang bergoreng2 sangat..maira dok batuk lagi kalau makan minyak..so ingat nak ubah pola makanan bg chat cket..just stim,grill n rubus2..tapi alhamdulillah maira makan sayur n buah2 tak pilih2..iakan pun dia suka=)n bleh makan seekor tapi tanpa nasik..jarang benar dia makan nasik skangnie..

4 sumpah ako sayang korang:

aanie berkata...

sedap ke maira??meh kasi auntie skit...

nurul, start bila ek blh bg baby makan seafood??takut nak bg adam mkn sebab dia ada ekzema...

Huda berkata...

sedapnye tgk maira makan kuey tiau :) yummy!

huda dh dpt hadiah cute tu last week kut :) tq ek nurul!

ShimaSalleh berkata...

papa msk lg shedap dr mummy ;p haha.. sama la aqil pon mkn lauk je lebih2 lagi karot. Dh nmpk karot mende lain xmkn dh.. Bihun pun dia suka..

eB ezrin berkata...

bebudak mmg suker jenis2 noodles nih kan?... nasik x mo la plk.. hu3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in