Derma Organ Bantu Pada yang memerlukan





Korang pernah tak tgk film Dilarang Masuk nie??movie nie ditayangkan 2011 kalau tak silap..

Tapi aku baru tgk selasa lepas kot kalau tak salah lah..suspen jugak..pelakon taklah kenal mana..Cerita dia lebih kurang mcm nie aku bg ringkasan...Seorang wanita nama dia fatia dengan 4 org lagi kawan2 dia sesat dalam hutan(standard citer seram.heheh)

pastuh jalan-jalan jumpa banglo n menginap di situ sbb dah malam kan..so kat banglow tuh mcm2 jumpa..1st sekali jumpa "bekas cooler ais"adalah dalam 5 bekas jenama cole man..pastu selidik2 jumpa mayat hancur badan 2 org...

So memula tgk mmg serammm n tertanya2 kenapa semuatuh ada kat banglow mewahtuh..pastu jumpa beg banyak gila berisi duit 2juta++(juta jer kalau dalam film)Pastu fatia nie dia bleh rasa n dapat bayangkan ada seorang budak nama "salwa"yang mintak tolong selamatkan dia..so dia bleh sedikit sebanyak tahu apa yang jadi kat umah tuh..

Last sekali rupanya si fatia nie ada sakit jantung DULU lah n buat dah operation.Bila selidik2 doktor yang BEDAH dia tuh yang JAHAT..duduk dkat bunglow tuh..Doktor tuh isma alif pelakon dia..dia bunuh budak nama salwa n tanam belakang bunglow dia n masuk jantung budak salwa dalam badan Fatia.(padanlah si Fatia nie bleh rasa mana budaktuh kena tanam mayatnya)

Isyk mmg zalim sungguh doktor tuh..Salah sorang kawan Fatia lelaki mati kena bunuh masa nak selamatkan Fatianie..alahai takutnya.doktortuh bedah n amik jantung kawan dia n kata "dengan jantung nie aku boleh selamatkan nyawa org lain.Tak ker bagustuh?kata doktor gilatuh"Gila betul doktortuh..sebenarnya nak duit jer..Banyak dah bunuh org pastuh jual plak organ2 kat org kaya-kaya yang mana ada sakit jantung n buah pinggangker..alahai takut ehh

Rasa nya real life adaker lagi ek manusia mcm doktor dalam cite ni?adaker yang bunuh org amik organ n jual mahal2 sampai ratusan ribu?fuh mmglah kaya tapi menyiksa org lain..Padanlah memula mereka ber4 masuk bunglow2 jupa Coleman..

Tapi..
Zaman sekarang mmg kalau bleh dialu-alukan si penderma organ.Tapi dengan kebenaran bertulislah bukannya mudahkan.Perlukan persetujuan ramai..Mmg kita digalakkan berbuat demikian..Arwah abah dulu tak sempat nak buat transplan.Nak kena cari darah yang sesuai n buah pinggang yang sesuai..Allah maha mengatahui...

Adakan kempen "dermalah organ untuk membantu org lain?"tapi bukan dengan cara doktor gila nie.seram mak!!
Mulia sungguh sesiapa yang baik hati sudi menderma tentu pahala berlipat kali ganda.So adaker bloger2 yang sudah daftar sebagai penderma organ bila anda sudah tiada nanti??

32 sumpah ako sayang korang:

Mrs Velentine berkata...

pernah tengok..tpjalan cerita tak berapa menarik..bg MV

eB berkata...

eB dh tgk. tapi endingnyer eB x phm... mcm x kena plk.. hik3

are_lin@yu berkata...

mmg berlipat ganda pahalanya..kna dftr jgk kn..

With Julia berkata...

Derma organ? bgus kan...byk ganjaran pahala...

Kakzakie berkata...

Seram-seram pun tengk sampai habis juga nurul kan..

Ibu Amirul berkata...

tak pernah tengok cite tu...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

Salam kak..
ermm..lama dah citer ni ye.. tp rasanye blm pernah tgk lg.. dari jln citer tu mcm seram jgk! huhuh..

cma belum lg berikrar sbg penderma.. dlm msa terdekat ni kut.. :)

Kesuma Angsana berkata...

alamk seram gak citer ni

Daddy Ziyyad berkata...

doktor tu bedah dan transfer jantung tu semua...buat kat banglo tu aja ke? hahahha...cerita melayu betul..

Huda berkata...

errr..lom penah lg tgk..takut x?

Nyue berkata...

ohh...nyue belum tgk ag cite ni...

tp ada bedah secara ghaib ni..xpasti la cmnr..sdara kpd sdara pernah buat utk jantung...

Ratu Hatiku berkata...

xpernah tgk...
belum mendaftar lagi...uhuhhu

::NureeN:: berkata...

mcm pernah tgk jerr crita ni, ingat2 lupa... blum lg daftar utk menderma :)

Deqla manjew berkata...

errr tak penah lak tgk...tp best eh? nnti la nk tgk.. skng ni mmg ssh nk jmpe pederma organ..deqla sendiri takot nk derma..hukhuk...

Nazayiena Ayiena berkata...

Tgk sikit2 cite tu,memang digalakkan utk m'derma organ pd masa skrg.

izan mama mia berkata...

saya xsuka tgk citer seram gitu..takut

derma organ?...tak pernah terfikir pula...nak kena fikir dulu la..

IntaNBerliaN berkata...

xpnh tgk plak cite ni.. tp sinopsis dia tu mcm menakutkan plak jika ada doc g2

Cik Nur berkata...

xsalah lokasi citer ni atas puncak bukit larut Taiping..

bab derma organ tu mula..sebenarnya...Nur takut..huhu

Chic Na berkata...

mcm seram je. huhu..

yelah tp skrg belum bersedia kot nk jd penderma organ. suatu hari nnti xtaula. harap2 terbuka hati. ;)

CeqGu berkata...

eee tak mau la tengok cerita tu

syawalsimpsons berkata...

kalo sue mmg tak la tgk citer seram gini..klo x, mmg tak tido mlm la jawapannya

dya bunga berkata...

mmg kejam dktor tu.. bunuh org lain utk dapatkn organ then jual..seriau plak

N.Aima K berkata...

wah tak pernah tengok lagi..mungkin malam ni boleh carik kih3x

Che Rosliza Che Mat berkata...

best jugak jalan ceritanya...pasti seram...

Marya Yusof berkata...

Akak ada juga terfikir nak derma all the useful organ ni tapi tak sign je lagi... Sebab bila fikir kalau dah mati tentu dah tak guna dah organ2 tu... eloklah didermakan... tp kalau boleh nak derma pd org islam je...boleh ke? hikhik... byk sgt cite seram skrg ni... org Melayu mmg suker benor...

intanfirdaus247 berkata...

akak x pernah tgk lagi citer n

9n0L4 berkata...

tak pernah lagi tgk cite ni. hee. mcm takut je bace sinopsis die. ;)

Cik Aini berkata...

erkkk cite seram eh..
ai x layan cite2 seram ni.huhuhu kang takut nk tdo malam.haha

CheNamNam berkata...

hakak tak suke tgk citer seram sebab boleh terbayang2 sampai dua tiga hari...nyampahhh..kalau tgk citer sedih pon gitu gak asyik terbayang2..ntah spesis aper haku nehhh...tak paham dgn diri sendiri...:(

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

mcm penah tgk citer citer ni..ingat2 lupa plak

Si Matatajam berkata...

Pernah gak layan crita ni kat astro Mustika...ok la..tapi cam bosan gak..

Mrs Velentine berkata...

done digi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in