maaf semua..




Minta maaf yer semua.buat masanie mummy slowly dulu balas komen2 n sedaya upaya cuba update sebab sofia sakit.So mummy kena bg tumpuan pd dia dahulu..

semuanya bermula pada hari sabtu lepas..mummykan bercuti di melaka..dengan secara mengejut dia kerap menangis tiba2.mummy ingat sembelit.sampai keras2 badan dan berguling2 dia menahan sakit.rupanya bila kerap mummy perhatikan rupanya bila dia kencing dia akan menangis..dan air kencing dia sangat berbau busuk dan berwarna keorenan..

So terus bawa ke "klinik pakar kanak2 lau"(mummy akan ceritakan kemudian tentang klinik ini) setelah diperiksa dan di ambil semple air kencing didapati ada infection dalam saluran air kencing.tapi doctor lau nasihatkan supaya buat ujian ultrasound bleh tahu setakat mana infection takut efect buah pinggang..

kami lepastuh buat ujian ultrasound n yes mmg serius.dah sampai kidney..hanya Allah tahu mcm mana risaunya mummy=(skang tengah berubat dengan antibiotik n ada nampak perubahan.tapi warna air kencing masih kuning tapi tak berbau..isnin depan harus ambil sample air kencing lagi nak tgk setakat mana dah rawatan berhasil..

u all doakan yer supaya sofia mummy lekas sembuh.mana tahu doa2 u all didengari..alhamdulillah..

32 sumpah ako sayang korang:

Cik Nur berkata...

tak pe nurul..kami faham..
moga sofea cepat sihat..risau pula nur dengar...

syawalsimpsons berkata...

takut pulok sue baca...moga sofia cepat sihat yee...aunty soya doakan tau

syawalsimpsons berkata...

takut pulok sue baca...moga sofia cepat sihat yee...aunty soya doakan tau

Masya berkata...

moga sofia cpt sembuh yer...

Deqla manjew berkata...

la kesiannya sofia..sampai meraung2 tu.. x smpai hati nk tgk...habis tu nurul x keja la ni eh?? takpe la bab bls komen tu bebila bole.. yg pntg kesihatan anak.. moga sofia cpt smbuh..

CheNamNam berkata...

Allahuakhbarrr...!!
kesiannya sofea...risaunyaaa...moga sofia kembali sembuhh..aunty hantar doa dari jauhh yer sayanggg....cepat-cepat sembuhh tau takmo sakit2 lagiii kesian mummy..mesti dia tengah risau skang nehhh....:(

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak..
huhu..dugaan..
sabar ye kak..
semoga sofia cepat sembuh dan kembali sihat :)

are_lin@yu berkata...

moga2 sofia cpt sembuh ya kak..

Nurfaezah Abdullah berkata...

semoga Sofia cepat sembuh Aamiin..

With Julia berkata...

Ya Allah ya tuhanku...sembuhkan lah adik sofia dan baik seperti sedia kala...aminn...amin yarabbalalamin

CeqGu berkata...

Alahai kesiannya sofia....cikgu doakan sofia segerasembuh.
Cuba bg dia minum air zam2, sebelum tu bacalah al fatihah,ayat kursi dan selawat syifa 7x kat air zam2 tu. Niatkan jadikan air zam2 tu penawar penyakit. Manalah tahu berkesan.

Kakzakie berkata...

Harap tidak melarat. Kena minum air lebih sikit nurul dan jgn tahan bila nak buang air...

Mrs Velentine berkata...

semoga sofia cepat sembuh

lelamaisara berkata...

Ya Allah nurul...saya kat sini yang risau...semoga anak nurul tak de ape2....

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

Ya Allah siannya sofia..moga xder apa2 yg serius yer..wani doakan sofia cpt sembuh

Mieya Atiera berkata...

Takpe kak. Utamakan yang mana penting dulu.

Si Matatajam berkata...

Ya Allah...moga Sofea cepat sembuh dah takda masalah kronik..Aaminnn

kayyana berkata...

alahai ksiannye sofia... cmne leh jd gitu... aku br tgk die..senyum senyum je... semoga sofia cpt cpt sembuh.. smoga sofia dan merah x sakit lg... rso nye.... amin amin amin

Chic Na berkata...

kesiannya sofia. InshAllah sofia cepat sembuh nanti. nasib baik nurul cepat2 take action.

Solehah Shamsuddin berkata...

Ya Allah, biar btl ni kak. Kesiannya Sofia, klu dy pn xthn, msti sakit sgt tu. Semoga Sofia cepat2 sembuh, Aamine2 ya Allah

Liza berkata...

MasyaAllah, kesian Sofi. Moga Sofia akan siha seperti sediakala..

dhiera berkata...

kesian ye sofia..
ya allah, kau selamat kan dan berilah kesihatan yang baik buat bayi ini~

N.Aima K berkata...

anak pertama saya pn pernah kena ni dear..

saya ingat sblm dia kena..dia mandi kat water world.. mungkin dia kena jangkitan kuman dari air kolam..biasalah air kolam kan bertakung hu hu hu..

seminggu juga lah dia nangis2 tiap kali kencing. makan antibiotik rajin2 bersihkan bebird dia..alhamdulilah skrg dah pulih.

Cho Zila berkata...

Subhanallah.. terkejut akak bacanya.. akak juga berdoa moga Allah sembuhkanlah Sofia...

mama aryan berkata...

salam nurul..

akak doakan moga sofia cepat sembuh ye

Nyue berkata...

hope sofia cepat sembuh yea..

LYAfrina berkata...

xpela nurul.. apa y penting anak sihat dulu.. lya harap sofia sembuh & x serius sgt kidney dia.. insyallah.. lya doakan dari jauh..

Falsya berkata...

alahai kesiannye..kite penah kene urine infection..sumpah sakit..yg tua nie pun xtertanggung apatah lagi bdk2..

CheNamNam berkata...

dear macam maner sofia now?harap dia dah ok..update lah sikit pasal dia...:(

Mrs Velentine berkata...

skg sofia mcm mn kak..dah sihat ker

9n0L4 berkata...

moge cepat sembuh la sofia. kesian die.

Cik Aini berkata...

cepat2 lah Sofia sembuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in