Kes Bayi 4 bulan di lambung amah






Saja aku nak tayang muka minah indon yang lambung2 bayi 4 bulantuh..
Akhirnya amah nie mengaku jugak.Gila kau tak ngaku pas dah pasang cctv..Nasib ibu bayi2 ambil tindakan bijak pasang cctv kat rumah n sambung terus dengan telefon.Kalau tidak...wallahualam hanya Allah maha mengatahui..

Setelah melakukan perbuatan kejam 2 amah di jatuhkan hukuman 20 tahun penjara..Nape tak sebat jugak ek?patut biar dia kena sebat sekali tgk mcm mana dia jerit??geram tapi biar Allah sahaja yang membalas.Dan sebagai balasan amik kau 20 tahun kau dalam penjara..Walhak kau ada anak 2 org lagi.cer try org lambung2 anak2 ko tgk cuak ker dok!

Bila tgk semula video mcm roti canai budak2 dikerjakan.Semoga Allah terus melindungi baby 4 bulan itu..Sedih menengoknya..Aku juga seorang ibu yang bekerja,tak semua ibu mampu untuk menjadi suri rumah..Kekangan kewangan menyebabkan kena bekerja.Bila jadi mcm nie mmh tak lah nak amik amah.Baik plak letak nursery walaupun tetap ada risiko.Biarlah penat balik jam 5 n tugasan rumah di buat sendiri tanpa amik pembantu rumah tak kiralah warganegara mana sekalipun..Lain-lain aku pasrah.Tapi aku usahalah jenguk2 anak2 di pusat jagaan2..

Tpai tulah sekarang nie ramai sangan warganegara asing masuk Malaysia.Diharap pemimpin kita tak terlalu lembut hati sangat nak bagi mcm2 kat diaorg..cuba kalau kita majikan nie dera amah2 nak-nak indon..Mau angkat sepanduk "GANYANG MALAYSIA" walhal banyak juga indon2 bermasalah bila jadi pembantu rumah..

Tak lama lagi mengundi nie haa harap menteri2 n para pemimpin konon berjiwa rakyat peka dengan keperluan rakyat malaysia.jgn semua nak senang jer atas kepentingan sendiri.Peka time nak pilihanraya jer walhal benda nie dah dr dulu rakyat tak setuju.Tolong tgk tentang kemasukan warganegara asing yang rata2nya bermasalah!!!Nak2 amah-amah seanteronie..
Kita gaji dia bukan murah tapi sambil lewa buat kerja siap mendera lagi..kan susah bila kehilangan nyawa???Tolonglah hantar depa2 nie balik.kalau tak buat masalah kat negara org takper nie sangat KEJAM ok...kalah monyet...dan oink oink..oink..(geram)

So inilah akibat kekejaman ko mendera baby 4 bulantuh..meringkoklah kau dalam penjara..Kes nie aku jamin mmg ramaiiii ibu2 di malaysia takut dah nak hire amah2 warganegara asing..Tapi tulah mak pak mmg takder choice sbb tengoklah kat putrajayanie tempat2 asuhan mcm nursery,babysiter mmg terhad menyebabkan terpaksa ambil amah..Tapi tulah kena betul-betul tengok yang macam mana...Agent amah2 kebanyakkan nya nak kaut untung jer..org2 gilapun ko bagijer jaga umah+anak org..bayar mahai2 tapi buat HAL!!eiiii geram aku..

Takperlah
harus kita sentiasa ingat Hanya Allah maha berkuasa
kan dah dapat pembalasan.Ni baru di dunia kat akhirat esok2 kalau tak bertaubat jawablah ngan malaikat mungkar dan nangkir nanti..harap kat jel 20 tahun nanti kau(amah)betul2 insaf...

31 sumpah ako sayang korang:

N.Aima K berkata...

hu hu hu kesian baby :(

Nyue berkata...

itulah padah..org yg berbuat jahat...ee..gerammm

yana aina berkata...

memula tgk video tue ingat dia nk belajar tebau roti canai... mmg gile extremmm apa nk jadi tah

Ibu Amirul berkata...

nak tumpang rasa geram gak.... rasa macam nak lambung balik amah tu dari menara KL... ok tak....

Ibu Lala berkata...

nasib baik ada cctv. kalau tak tak de yg tahu apa yg berlaku. tapi dalam setiap rumah berapa ramai lah sgt yg ada cctv ni kan...nasib jugak la father dia tengok cepat kan...kalau tidak tak tau apa jadi...

harapnye bb tu x de perkara yg serius la yg berlaku. kesian...

myfara FLK berkata...

padan muka amah tue kena penjara 20 tahun..nak sangatkan masuk penjara sekarang rasakan..

Mrs Velentine berkata...

harap dia insaf & semoga baby tue sihat

Nazayiena Ayiena berkata...

Pengajaran buat semua amah2 indon yg nak kerja kat M'sia,kerjalah dgn keikhlasan demi rezeki yg dicari.

CeqGu berkata...

betul tu, kekadang agen pun main amik orang jer....rasanya kalau amah buat hal, agen pun kena denda sekali. biar sama2 perit..

lelamaisara berkata...

tu la akibatnye..padan muke...huuu..memang geram tgok...

syawalsimpsons berkata...

agaknyer amah ni penah keje kat kedai roti canai kot...macam tebar roti canai..ada anak kot amah ni.sengal...biarkan dier meringkuk kat dalam...biar dier rasa

Daddy Ziyyad berkata...

kalau baby Indon yg kena macam ni, dah lama Kedutaan Malaysia di Jakarta tu di baling najis.

CheNamNam berkata...

hakak tak tgk pon video tuhh...tak sampai hati nak buka..takot dok teringat2 sampai dua tiga hari lak kang...

now amah tuh 23 tahun..kalau penjara 20 thn maka nyer nanti 43 tahun sudahh..huhhh kalau tak sedar diri lagi tak tau laaa...

muka tak bersalah langsung.. menyampahhhhh...!!

Kesuma Angsana berkata...

dah terima pun balasan & hukumannye rkan

QasehnyaRania berkata...

semoga menjadi pengajaran kepada amah2 yg lain.jgn sesuka hati nak lambung anak orang kan

9n0L4 berkata...

rase nak lempang je amah lambung ni. grrrrrrr.

LYAfrina berkata...

ya allah...
moga terima hukuman y setimpalnya..
nurul, sori lya x smpt buat lg entri kelambu tu, sbb asya bru kluar wad..

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...

Padan muka dia...
Sian kat baby tu...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak..
huh beremosi sungguh cma bca entri akak ni..
hmm... xfaham kenapa die buat bayi mcm tu.sdgkan dia sendiri ada anak..

iietamalek berkata...

Teruk betul minah indon..

Sally Yatiey berkata...

Kesian kat baby tu..

Chic Na berkata...

muka macam takde perasaan je. geram tengok..

Cik Nur berkata...

20 tahun oooo.....
kalau kena sebat lagi best...!

aizu's life berkata...

sesedap rs je dia lambung2 anak org.. kejam sungguh.. nasib baek x dhempasnye ke lantai.. kalo x, mau pecah kepala..
siyesly, nyampah sgt tgk muke pompuan ni..
patutnya hukuman penjara+sebat.. baru setimpal.. huhu

Deqla manjew berkata...

eeeiii tgk muka dia ni kan rasa mcm nk lambong2 campak lombong je tau...huhhh... mcm kuat lak daku..haha

Falsya berkata...

kesian kat baby tuh...muke amah tuh mmg muke mental..jahat betul..

mama aryan berkata...

memang kesian tgk baby tu,harap2 baby tu tak apa2

IntaNBerliaN berkata...

sedih tgk video tu.. sggup amah tu wat camtu

Aine Ainun berkata...

alahai...tak sampai hati nk tgk budak tu kena lambung2..huhuuuu..

baru berapa jam die jaga,
kalo 24jam..huhuuuu...

byk pengajaran nya,
terumtama kpda yg ameik bibik kan...

Cik Aini berkata...

meluat tgk muka dia.haish

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

xsanggup wani nak nengok video tu...zalim tol amah tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Mummy Hezrina | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in